Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...

Κύριο και παράλληλα χαρακτηριστικό γνωρισμα για την εβδομάδα που φθάνει στο τέλος της αποτέλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο η οποία και πραγματοποιήθηκε τη 15η του μήνα που διανύουμε. Αντικείμενο της ομιλίας ήταν μια θεμιτή κοινώς αποδεκτή συμφωνία της ίδιας της Πολιτείας, με εναρκτήριο εκφραστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με την κοινωνία ως όλον και υπό όλες τις οπτικές της γωνίες (νέους, άνεργους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, συνταξιούχους, βιομήχανους κ.λπ.).
Κατέστη ξεκάθαρο ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πάρουν «σάρκα και οστά» εντός τριών μηνών κι όχι στο διάστημα της τετραετίας διότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πολυτέλεια. Η κοινωνική συνοχή της χώρας μας, η αξιοπιστία μας, η βιωσιμότητά μας και η παρουσία μας σε υπερεθνικό πλαίσιο θα κριθεί πολύ πιο σύντομα από το χρονικό περιθώριο που παρέχει μια τετραετία.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατέγραψε, με πολιτική ειλικρίνεια που ενδεχομένως και να τρομάζει, το κύριο πρόβλημα της χώρας μας ως όλον, παρουσιάζοντας τα συστατικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν όπως απαξίωση θεσμών, κράτους, Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δικαιοσύνης, επιχειρηματικότητας, εργασιακών σχέσεων, συστήματος παιδείας και υγείας, ασφαλιστικού συστήματος, περιβάλλοντος αλλά και ελληνικής παράδοσης.
Κατακεραυνώθηκαν τα όσα έχουν τελεσθεί από παρελθούσες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και κυβερνήσεων του ΠΑ. ΣΟ. Κ., και πιο συγκεκριμένα αναφέρθησαν εκποιήσεις, ιδιοποιήσεις, ξεπουλήματα και κατάχρηση ελληνικών στοιχείων τα όποια θα μπορούσαν να αποτελέσουν καίριο γνώρισμα και «θεμέλιο λίθο» για πραγματική ανάπτυξη της χώρας μας.
Ακόμα ένα ενδιαφέρον σημείο που θα πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός αρνητικής άποψης που «τρέφουν» για τη χώρα μας τα υπόλοιπα μέλη της ευρωπαϊκής «οικογένειας». Οι αιτίες γνωστές πλέον σε όλους μας, πιο συγκεκριμένα οι αρνητικοί δείκτες διαφθοράς, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το έλλειμμα δημοσίου χρέους, η επίδοση των ελληνικών σχολείων και πανεπιστημίων, η έλλειψη επενδύσεων και φυσικά ένα από τα κύρια, μόνιμα και έμφυτα χαρακτηριστικά της ελληνικής νοοτροπίας αυτό της γραφειοκρατίας.
Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο… Όταν πραγματοποιείται «εγκληματική» διαχείριση του εθνικού πλούτου για το δημόσιο τομέα, των πολλών ευκαιριών και δυνατοτήτων της Ελλάδας από την παρελθούσα κυβέρνηση τα όσα έχουν προαναφερθεί ευκόλως δικαιολογούνται…χωρίς να αποσιωπάται και τα χρονίζοντα που κληρονόμησε και η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή από την προηγούμενή της…
Γι’ αυτό λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας μας έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα πραγματικών ανατροπών κι όχι απλά στάσιμων αλλαγών. Ανέφερε ότι η πολιτεία θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Επιπρόσθετα, επέμεινε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα συγκρουστεί με αντιλήψεις του παρελθόντος, αντιλήψεις που εγκλώβισαν σε ένα εύκολο «βόλεμα» πελατειακής πολιτικής διαχείρισης.
Καταληκτικά, δε νομίζω ότι κάποιος θα διαφωνήσει με τα όσα ελέχθησαν κατά την ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά…θα πρέπει η Πολιτεία να γνωρίζει ότι θεωρία και πράξη έχουν κάποια απόσταση…Ωραία τα λόγια…τα όρια όμως, της ελληνικής ανοχής έχουν πλέον «στερέψει»…
Αδιαφιλονίκητα σίγουρο είναι η διαφορετικότητα αντίληψης και αντανακλαστικών για την παρούσα κυβέρνηση σε σχέση με την παρελθούσα, και η αμεσότητα σε κατασταλτικές αποφάσεις όπως η αποδοχή παραίτησης του τέως Υφυπουργού Ντ. Ρόβλια.
Αναμένουμε τις περαιτέρω εξελίξεις, ενέργειες, αποφάσεις, νομοσχέδια… Αναμένουμε…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Πολιτικός Επιστήμων
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr

Τριήμερο τεστ για τον προϋπολογισμό

Την κρισιμότερη κοινοβουλετική της μάχη δίνει από το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας έναν φιλόδοξο προϋπολογισμό που στοχεύει σε μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, με περιστολή δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ και ισόποση αύξηση των εσόδων. Για προϋπολογισμό που εγγυάται δίκαιη διέξοδο από την κρίση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Με αμφισβήτηση των στοιχείων που παρουσιάζει η κυβέρνηση αλλά και βολές για κρυφή ατζέντα με σκληρά μέτρα απάντησαν οι εισηγητές της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον προϋπολογισμό, τον οποίο παρουσίασε ως μέρος της εθνικής προσπάθειας για την θεραπεία των «χρόνιων ασθενειών» της οικονομίας. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως «αφετηρία μιας μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο, να ανοίξουμε μέτωπο με την παραοικονομία, τον παρασιτισμό, την φοροδιαφυγή, την κερδοσκοπία, τη σπάταλη και τα προνομία των λίγων». Ο κ. Κουτσούκος έστρεψε τα πυρά του στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών από την προηγούμενη κυβέρνηση καταλογίζοντας της «ανικανότητα, σπατάλη και πλαστούς προϋπολογισμούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή». Υπεραμύνθηκε δε των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2010, λέγοντας ότι η αύξηση των εσόδων θα προέλθει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τα νέα φορολογικά μέτρα, που δεν θα πλήξουν –όπως είπε-τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αλλά τις επιχειρήσει και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

ΤΑ ΝΕΑ

Επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 2010 βλέπει ο Ντάουνερ


Την εκτίμηση ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί εντός του 2010 εξέφρασε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Ιανουάριο, οπότε και θα αρχίσει το στάδιο των εντατικών συνομιλιών, ως πολύ καθοριστικό χρονικό σημείο στη διαπραγματευτική διαδικασία.
Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, επιθυμεί να έρθει στην Κύπρο και πως τελική απόφαση για το χώρο διεξαγωγής των εντατικών συνομιλιών του Ιανουαρίου θα ληφθεί τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα έχουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, σημειώνοντας πως τα ΗΕ έχουν ήδη διαθέσει για το σκοπό αυτό την κατοικία του ειδικού αντιπροσώπου του γγ των ΗΕ στην Κύπρο.
«Νομίζω το σημαντικό που έχουμε να πούμε από τη σκοπιά των Ηνωμένων Εθνών, είναι ότι κατά την γνώμη μας, οι δύο ηγέτες μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία» είπε. Πρόσθεσε πως κανένας δεν έχει αυταπάτες για το πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία. Είναι επίσης πολύ σημαντικό, ανέφερε, να γίνει αντιληπτό πως οποιαδήποτε συμφωνία, στην οποία θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες πρέπει να γίνει αποδεκτή από τη πλειοψηφία του κυπριακού λαού, τόσο στο βορρά όσο και στο νότο». Πρόσθεσε πως πρέπει οι δύο ηγέτες να θέσουν τη συμφωνία σε χωριστά δημοψηφίσματα.
http://www.foreignpress-gr.com

Η Αθήνα το 1900...

Από το http://tolimeri.blogspot.com/

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ !...

Πολλά λέγονται και πολλά θρυλούνται για τις δυνατότητες της πολιτικής, σε αρκετά – κύρια τα δυσμενή – έχει υπάρξει και υπάρχει επιβεβαίωση. Όπως για παράδειγμα στο ότι καταφέρνει να παρέμβει στην πραγματικότητα και είτε να την αλλάξει, είτε, ακόμα και να την …εξαλείψει !
Οι εισηγητές της Ν.Δ. χθες στην βουλή, μιλώντας για τον Προϋπολογισμό, εξαφάνισαν περί τα 5,5 χρόνια, από την σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, καθώς με μια αξιοζήλευτη (κι από τον Γιούρι Γκέλερ) τεχνική, διέγραψαν την πρόσφατη διακυβέρνηση της νεοδεξιάς ! Ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Αλογοσκούφης, ούτε ο Παπαθανασίου, ούτε όλος ο υπόλοιπος γαλάζιος συρφετός, υπήρξαν, καμιά παρέμβαση δεν έκαναν στα της οικονομίας, κανένα έλλειμμα δεν άφησαν και καμιά χρεοκοπία δεν κληροδότησαν !...
Το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου κι ο Παπακωνσταντίνου, με τον δύσκολο Προϋπολογισμό του 2010, εκείνο, που είναι υποχρεωμένοι ν΄ αντιμετωπίσουν είναι τις απαράδεκτες πολιτικές των …πράσινων κυβερνήσεων, από το 1981, έως το 2004, οι οποίες και δημιούργησαν το χρέος, τα ελλείμματα, και την αναξιοπιστία…

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, πλέον, σε τι συνίστατο η θέση του Σαμαρά, για την άσκηση «υπεύθυνης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης…». Χρησιμοποιώντας εκπροσώπους με …άμεπτο κυβερνητικό και άλλο, παρελθόν, σαν τον Κεφαλογιάννη, π.χ., η νέα ηγεσία της νεοδημοκρατίας θεωρεί, πως κάνει την απαραίτητη υπέρβαση και ξεπερνάει το αμαρτωλό παρελθόν, όχι απολογούμενη γι αυτό, αλλά σβήνοντάς το !...
Πρόκειται στ΄ αλήθεια για μια πρωτότυπη πολιτική συμπεριφορά, που μπορεί κάλλιστα να συμπεριληφθεί στις τόσες και τόσες συνεισφορές της Δεξιάς, στην πορεία και την πρόοδο της χώρας και ν΄ αποτελέσει παράδειγμα, τόσο για τους εγχώριους, όσο και για τους ξένους πολιτικούς φορείς…
http://logoplokies.blogspot.com

Σπασμενο τηλεφωνο……..

http://asimonis.wordpress.com

Tα καλύτερα γκολ της χρονιάς από τη FIFA για το Puskas Award 2009



anopetra-eleos.blogspot.com

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που μας αρέσουν !




Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που μας αρέσουν !

"Προς ακύρωση η παραγγελία 8.000.000 εμβολίων"

"Στην ακύρωση της παραγγελίας τουλάχιστον 8.000.000 δόσεων εμβολίων έναντι της πανδημικής γρίπης προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οπως επεσήμανε χθες η υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τις φαρμακοβιομηχανίες όσον αφορά τις σχετικές παραγγελίες και διερευνάται η νομική βάση των σχετικών συμβολαίων. Απώτερος σκοπός είναι η χώρα μας να παραλάβει έναν «λογικό», για τις ανάγκες της, αριθμό δόσεων πανδημικού εμβολίου. Συνολικά έχουν παραγγελθεί, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, 16.000.000 δόσεις, όταν ακόμα οι ειδικοί ερευνητές ανέφεραν ότι απαιτούνται δύο δόσεις για κάθε εμβολιαζόμενο. Αρχικά είχε αποφασιστεί η προμήθεια 8.000.000 δόσεων -για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εργαζόμενους σε κρατικές υπηρεσίες- και είχαν προχωρήσει και οι σχετικές παραγγελίες (3.000.000 δόσεις από την εταιρεία Νοvartis, 2.000.000 από την GlaxoSmithKline και 3.000.000 από τη Sanofi Pasteur), με κόστος 7-8 ευρώ η κάθε δόση. Ακολούθησε η εντολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για προαιρετικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού που οδήγησε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην παραγγελία -«προεκλογικά» όπως κατήγγειλε χθες η κ. Ξενογιαννακοπούλου- 8.000.000 επιπλέον δόσεων πανδημικού εμβολίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η δεύτερη παραγγελία αφορά μία εταιρεία. Οι εταιρείες έχουν λάβει προκαταβολή, η οποία ήδη έχει καλυφθεί με τα εμβόλια που έχουν παραληφθεί και πλέον πληρώνονται κατά την παράδοση των εμβολίων. Εως σήμερα, η χώρα μας έχει παραλάβει 3.636.700 δόσεις εμβολίου, από τις εταιρείες Novartis και GlaxoSmithKline. Η εταιρεία Sanofi Pasteur έχει δηλώσει ότι αδυνατεί να παραδώσει τα εμβόλια με βάση το χρονοδιάγραμμα που περιγράφεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις, γεγονός που δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας στις σχετικές διαπραγματεύσεις.
prezatv
http://dinatos.blogspot.com/

«Παράδεισος» του χάκερ η αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο

Ο αγώνας συμπερίληψης σε πραγματικό χρόνο των δημοσιεύσεων των χρηστών κοινωνικών δικτύων στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης της Google και της Microsoft, ενδέχεται να πυροδοτήσει κύματα επιθέσεων ενοχλητικής αλληλογραφίας και διαδικτυακής εξαπάτησης.
Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει ειδικοί ασφαλείας μετά την ανακοίνωση της Google ότι ενσωματώνει πλέον και αυτή, μετά τη Microsoft, την ενσωμάτωση των δημοσιεύσεων από το Twitter, με πρόθεση να κάνουν το ίδιο και για το Facebook.
Την ίδια ώρα, έρευνες αναφέρουν ότι η αλληλογραφία spam αντιστοιχεί στο 88% του συνόλου των e-mail που διακινούνται, ενώ οι ιστοσελίδες μολύνονται με μέσο ρυθμό 2.465 την ημέρα, από την αρχή του έτους. Σε αυτά προστίθενται τα επικίνδυνα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο συνδυασμό. «Οι νέες λειτουργίες των μηχανών αναζήτησης θα μεγεθύνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στην αντιμετώπιση εκείνων που εκμεταλλεύονται τα κοινωνικά δίκτυα για την εξάπλωση ιών», σχολίασε ο Μάικλ Γκριν, αναλυτής θεμάτων ασφαλείας στο περιοδικό PC Tools.
Η Google χρησιμοποιεί «αυτοματοποιημένες αλλά και χειροκίνητες διεργασίες» για να εντοπίσει τα ύποπτα links που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, ενώ προειδοποιεί τον χρήστη όταν κάποιο site φαίνεται ύποπτο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Νέιτ Τάιλερ. Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος της Microsoft, θέλοντας να τονίσει την πολιτική ασφαλείας που ακολουθεί η εταιρεία προς όφελος των χρηστών.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ρόελ Σόβενμπεργκ, ερευνητής στην εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Kaspersky, «ακόμη κι αν αποδώσουν τα πρώτα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν οι χάκερ, το σίγουρο είναι ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός ύποπτων αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης».
http://allday-news.blogspot.com

Google και Facebook έχουν στήσει τα οικονομικά τους στρατηγία στην Ιρλανδία!


Να γιατί δεν θα γίνουμε ...ποτέ κράτος και οικονομία με μέλλον και προοπτικές!
Γιατί έχουμε σκιτζήδες στο κράτος και πολιτικούς λαμόγια που δουλεύουν με αυτούς τους σκιτζήδες

Οι Ιρλανδοί μπορεί να κατέρρευσαν οικονομικά ...όπως εμείς αλλά έχουν βάσεις και θα ξαναγίνουν οικονομία ...Γιατί απλά είδαν που είναι το μέλλον...Η Google και το Facebook έχουν δημιουργήσει τα στρατηγία τους στην Ιρλανδία....Αν το είχαν κάνει στην Ελλάδα θα τους είχαν συλλάβει η "cyber" -Ράμπο του Χρυσοχοίδη και θα τους είχαν χώσει τίποτα κατηγορίες για κερδοσκοπία και πορνογραφία....Και αντε να γλύτωναν...Θα έβγαιναν και οι μπατσορεπόρτερ ...να γράψουν για το χτύπημα του ηλεκτρονικού εγκλήματος...απο τους εμπειροτέχνες!
Δείτε τώρα πως οι Ιρλανδοί ...προμοτάρουν την παρουσία της Google και του Facebook στην χώρα τους να προσελκύσουν επενδυτές ...

σε σχετικό θέμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας
"Προχώρησαν στην οικοδόμηση μιας καμπάνιας που προβάλλει τη χώρα τους ως έναν παράδεισο για επενδυτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Facebook και Google

Το κόνσεπτ ανέλαβε να το φέρει εις πέρας ο Ιρλανδικός Οργανισμός Ανάπτυξης (IDA), που θέλησε να ποντάρει τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην απόφαση κολοσσιαίων κυβερνοεταιρειών να εγκαταστήσουν τα στρατηγεία τους στη χώρα. Και κάπως έτσι τους προέκυψαν συνθήματα όπως «Η πρωτότυπη σκέψη δεν έχει να κάνει με τα δολάρια που επενδύεις, έχει να κάνει με τους ανθρώπους στους οποίους επενδύεις», «Το Google έψαξε τον κόσμο όλο για να βρει στέγη για το αρχηγείο του και ανακάλυψε την Ιρλανδία» και «Το Facebbok βρήκε έναν τόπο για ανθρώπους που σκέπτονται με το δικό του τρόπο και αυτόν τον τόπο τον λένε Ιρλανδία». «Τώρα είναι η ώρα να διηγηθούμε το στόρι μας με τους δικούς μας όρους, αντί να αφήσουμε κάποιον άλλον να το πει με τους δικούς του όρους», δήλωσε ο Τρέβορ Χολμς, επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας για την IDA, υπογραμμίζοντας ότι η καμπάνια φιλοδοξεί να κατοχυρώσει την εικόνα της Ιρλανδίας ως μίας χώρας όπου ανθούν οι φρέσκες ιδέες και τεχνολογίες και όπου το ανθρώπινο δυναμικό είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ακολουθήσει καινούριες και ανεξερεύνητες έως χθες οδούς. Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας (που κόστισε κάτι λιγότερο από δυόμισι εκατομμύρια ευρώ) είναι μάλλον ξεκάθαρο: «Ιρλανδία. Σ' εμάς η πρωτοπορία είναι κάτι το φυσικό»
http://papatzides.blogspot.com

Ο Master της ηλεκτρικής αστραπής


http://konserbokoyti.blogspot.com

Πάμε μια βόλτα στο Διάστημα;

Η εταιρεία Virgin Galactic του γνωστού ομίλου Virgin έκανε τα αποκαλυπτήρια του SpaceShipTwo, του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού σκάφους, σχεδιασμένου για πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος. Το πυραυλοκίνητο SpaceShipTwο, δημιούργημα της εταιρείας Scaled Cosmposites, μοιάζει με το πρωτότυπο που δοκιμάστηκε το 2004 με την ονομασία SpaceShipOne. Είναι όμως μεγαλύτερο, με μήκος 18 μέτρα και χώρο για έξι επιβάτες και δύο πιλότους. Τα αποκαλυπτήρια του σκάφους στο εργαστήριο της Scaled Cosmposites, στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια, είναι η πρώτη εκδήλωση της Virgin Galactic από την παρουσίαση του μητρικού σκάφους White Knight Τwo, το 2008. «Όλοι μας περιμέναμε υπομονετικά να δούμε πώς μοιάζει το σκάφος» σχολίασε ο Πίτερ Τσένι, ένας 63χρονος λάτρης του Διαστήματος από το Σιάτλ που έχει ήδη κρατήσει θέση για τις υποτροχιακές πτήσεις της Virgin, που θα ξεκινήσουν το νωρίτερο το 2011. «H NASA έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα διαστημικά ταξίδια και έχει καταφέρει να στείλει [στο Διάστημα] μόλις 480 ανθρώπους» σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον. «Θέλουμε αυτό το πρόγραμμα να γίνει ένα εντελώς νέο ξεκίνημα για μια εποχή εμπορικών διαστημικών ταξιδιών, είπε. Ο Μπράνσον και ο Μπερτ Ρατάν, ο κορυφαίος αεροναυπηγός που σχεδίασε το σκάφος, θα είναι και οι πρώτοι επιβάτες της Virgin Galactic. Το αεριωθούμενο White Knight Τwo (Λευκός Ιππότης 2) θα αναλαμβάνει να κουβαλά κάτω από τα φτερά του SpaceShipTwo μέχρι το ύψος των 15.240 μέτρων, οπότε το τουριστικό σκάφος θα απελευθερώνεται και θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του. Θα φτάνει έτσι μέχρι το επίσημο όριο του Διαστήματος, σε ύψος 200 χλμ, και θα επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας, έστω για πέντε περίπου λεπτά. Ήδη 300 πελάτες έχουν πληρώσει το εισιτήριο των 200.000 δολαρίων ή έχουν δώσει προκαταβολή. Όμως το πότε θα ξεκινήσουν οι εμπορικές πτήσεις θα εξαρτηθεί από την πορεία των δοκιμών. Το White Knight Τwo πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις εδώ και ένα χρόνο, ενώ το SpaceShipTwo θα αρχίσει τις δοκιμές το 2010, με την προοπτική να φτάσει στο μέγιστο ύψος πτήσης το 2011.
tv-greek-sansimera

Φορολογική συνείδηση... επί Ν.Δ.


Θυμάστε την "καμπάνια" της Ν.Δ. κατά της φοροδιαφυγής...;
Εδώ το πρώτο spot.
Δώστε βάση στα views που έχουν και τα υπόλοιπα.
Καμιά σχέση με το "spot" του ATSARANTOU που εκτινάχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες στα 20.000 views.
Η Ν.Δ. "θυμήθηκε" να κάνει καμπάνια κατά της φοροδιαφυγής στα τέλη του 2008(!). 4 χρόνια αφότου είχε εκλεγεί... και εν μέσω Βατοπεδίων, Siemens, Βουγλαράκιδων και Ρουσόπουλων. Με έναν πρωθυπουργό που έδειχνε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τελείως απαθής, την ώρα που τα "golden boys" έκαναν την δουλειά τους ανενόχλητα, χωρίς μέτρα, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Και ήθελε μέσα σε όλα αυτά, να λύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, η... "συνείδηση του Έλληνα". Δεν κατακτάται έτσι η "φορολογική συνείδηση" αδέρφια. Φορολογική συνείδηση αποκτάς μόνο όταν νοιώσεις ότι δεν είσαι ο "μαλάκας της παρέας". Όταν δεις τους αυστηρούς νόμους να εφαρμόζονται και να οδηγούν στη φυλακή όλα τα λαμόγια που λυμαίνονται τον τόπο. Και όχι μόνο τα μικρά "ψάρια", αλλά ΚΑΙ τα μεγάλα.
Ο Έλληνας είναι φιλότιμος και μπορεί να αντέξει τα πάντα. Αρκεί να νοιώσει ότι του συμπεριφέρεσαι ισότιμα, με σεβασμό και αξιοπρέπεια και δεν τον κοροϊδεύεις πίσω από την πλάτη του. Εγώ, εκεί θέλω να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
Τα πρώτα βήματα είναι θετικά και ενθαρρυντικά. Δείτε το κι αλλιώς. Αν κλείσεις στη φυλακή αυτούς τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, μακροπρόθεσμα βοηθάς και στην αποσυμφόρηση των φυλακών... Παύει η ανάγκη του μεροκαματιάρη και φτωχού πολίτη να καταφύγει στο έγκλημα για να ζήσει...
antikrogias

Πυρ και μανια ο Επιτιμος!!!


FIFA: Κάκος και Τρύφωνας διεθνείς και το 2010

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) με έγγραφο της ενημέρωσε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) για τη λίστα των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Ανδρών – Γυναικών που χρίζονται διεθνείς για το 2010. Εντός αυτής βρίσκονται και δύο Κερκυραίοι. Ο διαιτητής, Τάσος Κάκος για 3η συνεχή χρονιά και ο βοηθός Σπύρος Τρύφωνας για 2η.
http://www.corfupress.com

Την υψηλότερη δημοτικότητα 61,4% ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Ημερησία. Σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς και το μερίδιο «δημοφιλίας» που τους αναλογεί, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει την υψηλότερη δημοτικότητα. Φτάνει το 61,4% -το υψηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ενώ ισχυροποιεί την εικόνα του σε όλα τα χαρακτηριστικά που διερευνώνται. Ο Αντώνης Σαμαράς φθάνει το 53,3% -ποσοστό που κατέκτησε μετά την νίκη του στις εκλογές της ΝΔ . Ταυτόχρονα εμφανίζεται και μερική βελτίωση του πολιτικού κλίματος. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 40% των πολιτών εμφανίζεται διατεθειμένο να συμβάλει με τον τρόπο του, ώστε να εξέλθει η χώρα από την βαθύτατη κρίση. Από την ίδια έρευνα προκύπτει βελτίωση του βαθμού αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας, αλλά και για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.
http://astrofegia.blogspot.com

Γ. Παπανδρέου: Δράση εδώ και τώρα

Το 2010 είναι το έτος των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ηρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής, πρόσθεσε, και ζήτησε αλλαγή νοοτροπίας από όλους.
«Επιδιώκουμε αλλαγή νοοτροπίας από όλους, οφείλουμε να αλλάξουμε, όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τη χώρα μας, που «μας πληγώνουν κάθε μέρα με τις απαξιωτικές αναφορές».
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, κάθε υποβάθμιση της οικονομίας κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τον ελληνικό λαό και πως δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί χρόνος.
Eπισήμανε ακόμη ότι ο πρώτος προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ανάταση της οικονομίας και της αξιοπιστίας μας.
«Είναι το πρώτο βήμα απέναντι σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας. Τώρα δίνουμε μια μάχη ανηφορική. Στην πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ζητούμε εθνική συστράτευση από κόμματα, κοινωνικούς εταίρους, επιχειρηματίες, εργαζομένους. Δεν ζητούμε αμνησία ή άφεση αμαρτιών».

«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»

«Όταν θέλει ο ελληνικός λαός και έχει κυβέρνηση με πολιτική βούληση, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε. Όπως αλλάξαμε το 1981, το 1993, το 2000, θα τα καταφέρουμε και σήμερα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θα κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Προϋπόθεση γι’ αυτό: Οι λύσεις πρέπει να απαντούν στη φύση του προβλήματος. Τα δικά μας τα προβλήματα διαφέρουν από αυτά των άλλων χωρών. Οι χρόνιες ασθένειες οι δικές μας έχουν τις δικές τους αιτίες.

http://www.naftemporiki.gr

Στον Μπόμπολα η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"!

Η οικογένεια Μπόμπολα φλερτάρει με την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"!

Ηδη στα κορυφαία κλιμάκια της Μεταμόρφωσης ( "ΠΗΓΑΣΟΣ") εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου η εξαγορά της ιστορικής εφημερίδας. Ως γνωστόν ποσοστό συμμετοχής στον Ομιλο Μπόμπολα, κατέχει και ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης μόνο που η πρωτοβουλία για την ένταξη στον "ΠΗΓΑΣΟ" της εφημερίδας που εκδίδουν σήμερα οι κόρες του Τεγόπουλου, είναι του πατριάρχη της οικογένειας Γιώργου Μπόμπολα. Ο τελευταίος εκτιμά πως η εξαγορά της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" αφοπλίζει την κυβέρνηση απο ένα ισχυρό, φιλικά προσκείμενο στο Πασόκ ΜΜΕ, το οποίο δεν θ ανήκε στον έλεγχό του. Στόχος του επιχειρηματία είναι να στερήσει τη κυβέρνηση του Πασόκ απο κάθε στήριγμα στον παραδοσιακό τύπο. Το Μαξίμου γνωρίζει εδω και καιρό το ενδιαφέρον Μπόμπολα για την εφημερίδα και φέρεται αποφασισμένο ν αντιδράσει δυναμικά.
"Δεν θα καταλήξω σαν τον Καραμανλή..." είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιώργος στους στενούς συνεργάτες του. Μόνο που ο Μπόμπολας, δεν είναι διατεθειμμένος να φορτωθεί τους περίπου 70 συνταξιούχους και αργόμισθους που βρίσκονται στο μισθολόγιο της εφημερίδας, ούτε φυσικά να συνεχίσει να την εκδίδει με το σημερινό στελεχιακό της δυναμικό, κυρίως οσο αφορά τα υψηλά κλιμάκια της εφημερίδας.
Ο Φώτης Μπόμπολας, φέρεται να έχει αναλάβει εκ μέρους της οικογένειας, να παρουσιάσει μια οικονομική μελέτη που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της εφημερίδας, στον πατριάρχη Γεώργιο και στον αδελφό Λεωνίδα. Το Πάσχα, είναι σύμφωνα με την αγορά, ο χρόνος που θα πέσουν οι υπογραφές....
kourdistoportokali

Η Ricardo.gr στηρίζει τη Δημοπρασία Αγάπης 2009 του MAD

Η Ricardo.gr, η πύλη ηλεκτρονικών αγορών πωλήσεων και δημοπρασιών στηρίζει για 2η συνεχή χρονιά τη Δημοπρασία Αγάπης 2009 του MAD, MAD Wish. Η φετινή Δημοπρασία Αγάπης, στην οποία συμμετέχουν αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες, ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου και πρόκειται να διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα.

Φέτος, το concept της Δημοπρασίας Αγάπης MAD Wish δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επιλέξει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη και να ζήσει μαζί του μια διαφορετική εμπειρία. Για να κερδίσουν οι ενδιαφερόμενοι αυτή τη μοναδική ευκαιρία μπορούν να εγγραφούν στο site www.ricardo.gr και να αγοράσουν την τυχερή τους συμμετοχή, που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 5€, επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω καλλιτέχνες:

Goin’ Through, Onirama, Professional Sinnerz, Stavento, Δέσποινα Βανδή, Νίκο Βέρτη, Άννα Βίσση, Πέγκυ Ζήνα, Κόκκινα Χαλιά, Κώστα Μαρτάκη, Νίνο, Νίκο Οικονομόπουλο, Έλενα Παπαρίζου, Σάκη Ρουβά, Γιώργο Σαμπάνη, Μύρωνα Στρατή, Τάμτα, Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Οι τυχεροί που θα κερδίσουν μέσα από την κλήρωση θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη από κοντά και να πάνε μαζί σινεμά ή για ψώνια ή για φαγητό και ότι ακόμα φανταστούν! Σημειώνεται ότι όσες περισσότερες συμμετοχές αγοράσει κάποιος, τόσες περισσότερες φορές συμμετέχει στην κλήρωση που θα τον φέρει κοντά στον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

Η υποστήριξη της Δημοπρασίας Αγάπης από τη Ricardo εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόθεσης της εταιρίας για ενεργή κοινωνική συνεισφορά και υλοποιείται αφιλοκερδώς. Φέτος το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στο Σωματείο «Make a Wish» (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος), ένα μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό, που εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, από 3 έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σοβαρές αρρώστιες απειλητικές για τη ζωή τους.

http://pcnea.blogspot.com

Το νέο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι του George Michael

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΚΙ Ο (ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ), ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ?…

Για το ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται κατά της Ελλάδας, έχει γραφτεί κι αναλυθεί ποικιλοτρόπως, όπως, επίσης, έχουν αναλυθεί οι μέθοδοί τους και οι στόχοι τους. Η διεθνής του νεοφιλελευθερισμού και οι φορείς του ληστρικά κερδοσκοπικού κεφαλαίου, λύσσαξαν για να γονατίσουν τη χώρα και ν΄ αναγκάσουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις αμοραλιστικές, σφόδρα αντιλαϊκές, συνταγές τους.
Σ΄ αυτή την αναμπουμπούλα πολλοί «λύκοι» βρήκαν την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να παίξουν το γνωστό χαιρέκακο και εν πολλοίς προδοτικό ρόλο τους. Κι αυτοί έχουν επισημανθεί κι έχουν, επανειλημμένως, καταγγελθεί.
Δυστυχώς, όμως, τα πολιτικά όρνεα, που θέλγονται από συγκρουσιακές και δύσκολες καταστάσεις, δεν σώνονται και καθημερινά, νέα είδη της συνομοταξίας, παρουσιάζονται πάνω από το πεδίο μάχης, όπου ο Γ. Παπανδρέου και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντιπαλεύουν τις δυνάμεις της διεθνούς αντίδρασης και των ντόπιων λακέδων της.
Τα εσωκομματικά μέλη της συνομοταξίας είχαν λουφάξει, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου κι είχαν δεχτεί μοιρολατρικά το πολιτικό ξεδόντιασμά τους, μη τολμώντας να κάνουν κιχ, μπροστά στην παντοδυναμία του θριαμβευτή των εκλογών. Προς στιγμή, έδειξαν να συμβιβάζονται με την ανατροπή των ονειρικών τους επιδιώξεων, αφήνοντας να εννοηθεί, πως δεχότανε την ενασχόλησή τους με τα όποια καθήκοντα, τους ανατέθηκαν.

Απ΄ ό, τι φαίνεται, όμως, η κρίση, οι σφοδρές επιθέσεις, που δέχεται η κυβέρνηση και το στρίμωγμά της, από τους απατεώνες της διεθνούς σκηνής, άλλαξε σχέδια και επανέφερε ορέξεις : «…δεν αρκεί να διακηρύσσουμε τα μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία πρέπει να προωθήσουμε και θα προωθήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, οφείλουμε να εφαρμόσουμε και άμεσα μέτρα βραχυπρόθεσμα, ταχείας απόδοσης…».
Αλήθεια, τι εννοεί ο …ποιητής ;
Συντάσσεται κι αυτός με όλους όσους πιέζουν το Γ. Παπανδρέου να πάρει σκληρά μέτρα λιτότητας, εγκαταλείποντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ;
Στην πολιτική, πολλές φορές, η ποίηση εμπλουτίζει και ομορφαίνει το λόγο, υπάρχουν, όμως και περιπτώσεις, που χρησιμοποιείται για κρυφτούλι, μιας και δίνει τη δυνατότητα για χρησμούς και για διφορούμενα…
Δυστυχώς ή ευτυχώς το κρυφτούλι, δεν μπορούν να το παίξουν …όλοι !...
http://logoplokies.blogspot.com