Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Διπλό βομβιστικό χτύπημα με οκτώ νεκρούς στην JAKARTA

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και περισσότεροι από εξήντα τραυματίες ήταν ο απολογισμός των δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν -σχεδόν ταυτόχρονα- χθες το πρωί (τοπική ώρα) στα πολυτελή ξενοδοχεία Ritz-Carlton και Marriott στην Τζακάρτα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Ινδονησίας, μεταξύ των εννέα νεκρών από τη διπλή επίθεση είναι και ένας Νεοζηλανδός, ενώ ακόμη 17 ξένοι πολίτες έχουν τραυματιστεί. Στον κατάλογο των τραυματιών περιλαμβάνονται και Αμερικανοί τουρίστες. Μεταξύ των νεκρών εντοπίστηκε και η σορός ενός ατόμου που θεωρείται πως ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το διπλό χτύπημα ήταν έργο δύο βομβιστών καμικάζι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τουλάχιστον όσον αφορά το Marriott, αρκετοί ύποπτοι διέμεναν στο ξενοδοχείο ως πελάτες. Οι αρχές αποδίδουν το διπλό χτύπημα στην ισλαμιστική οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια, που έχει συνδεθεί με την Αλ Κάιντα Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιοντχογιόνο, ενώ ο ίδιος ο Ινδονήσιος πρόεδρος τόνισε ότι αυτοί που ευθύνονται για τις επιθέσεις θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Οι Αμερικανοί βρίσκονται κοντά στους Ινδονήσιους αυτές τις δύσκολες ώρες και η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη, όπως θα έκανε για ένα φίλο και ένα συνεργάτη, να βοηθήσει την ινδονησιακή κυβέρνηση στην απάντησή της και στην προσπάθειά της να ανακάμψει μετά από τις επιθέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Τις βομβιστικές επιθέσεις καταδίκασε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OCI) Εκμελεντίν Ιχσάνογλου καταδίκασε επίσης σφοδρότατα τις βομβιστικές επιθέσεις. «Τέτοιες πράξεις στρέφονται κατά των ειρηνικών αξιών του Ισλάμ και υπογραμμίζουν την ανάγκη για τις αρχές να προσδιορίσουν και να παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες αυτών των πράξεων» δήλωσε.
naftemporiki.gr

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !

… ποινικές ρυθμίσεις για την κουκούλα , αυτεπάγγελτη δίωξη για περιύβριση αρχής, ανεξέλεγκτη λειτουργία στις κάμερες – χαφιέδες, άρση απόρρητου των επικοινωνιών, λήψη, ανάλυση και αρχειοθέτηση DNA, ονομαστικοποίηση καρτοκινητών, επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης των blogs…Η ψήφιση και η εφαρμογή μέτρων, που πλήττουν τα δικαιώματα όλου του λαού, όλων των πολιτών, είναι ίδιον των ανίκανων και των αδέξιων, δηλαδή των Δεξιών !...

Facebook: Περισσότεροι από 250.000.000 χρήστες

Το Facebook έσπασε χθες το φράγμα των 250 εκατομμυρίων χρηστών, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την επίσημη ιστοσελίδα του. «Ο γρήγορος ρυθμός της επέκτασής μας αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εμάς», τόνισε. «Τα 250 εκατομμύρια των χρηστών, όμως, δεν είναι απλώς ένας εντυπωσιακός αριθμός. Μαρτυρεί και την έκταση των προσωπικών διασυνδέσεων που εσείς δημιουργήσατε». Το Facebook είχε ανακοινώσει στις αρχές του Απριλίου ότι οι χρήστες του είχαν φτάσει τα 200 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε τρεις μήνες, οι χρήστες αυξήθηκαν κατά 25%. Το Facebook, που δημιουργήθηκε το 2004 σε ένα φοιτητικό δωμάτιο του Χάρβαρντ, είναι σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, μεγαλύτερο από το ΜySpace, αλλά δεν μπορεί να αποκομίσει κέρδη από τις δραστηριότητές του.

Έκτακτη συνεδρίαση πρυτάνεων...

Εκτάκτως συνεδρίασαν χθές οι πρυτάνεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί. Οι πρυτάνεις αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος και αφορά στη ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι πρυτάνεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο τέλος της συνεδρίασης, ζητούν από τον υπουργό να δώσει χρόνο ώστε να γίνει συζήτηση για όλα τα θέματα που τίθενται με το σχέδιο νόμου, και να κατατεθεί το νομοσχέδιο, όχι στο θερινό τμήμα της Βουλής, αλλά στην ολομέλεια από το φθινόπωρο. Σε σύσκεψη των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, που έγινε το πρωί πριν από τη συνεδρίαση των πρυτάνεων, επισημάνθηκε-όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-: «Εάν τα πανεπιστήμια ταυτιστούν με τα ΤΕΙ, τότε αμέσως θα δημιουργηθεί ένα κενό στην τεχνολογική εκπαίδευση, το οποίο θα κληθεί η ίδια η Πολιτεία να καλύψει με τη δημιουργία νέων ΤΕΙ, εκτός αν ο στόχος είναι η κάλυψη του εν λόγω κενού από επερχόμενα ιδιωτικά μορφώματα. Η θεσμοθέτηση της δυνατότητας συνεργασίας αποκλειστικά μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, με τα εμβαλωματικά μέτρα που υιοθετεί, καθιστά διάτρητα τα διπλώματα των Πολυτεχνείων πενταετών σπουδών, που δεν μπορούν να ισοτιμηθούν με τα πτυχία ΤΕΙ διάρκειας τριάμισι ετών. Η επικίνδυνη αυτή για το επίπεδο της Ανώτατης Παιδείας, ρύθμιση ολοκληρώνεται με το άρθρο 18 που θεσμοθετεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων νεοϊδρυόμενων τμημάτων ΤΕΙ με το προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του τμήματος, ενώ τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ήδη υφισταμένων τμημάτων, ρυθμίζεται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδει το υπουργείο Παιδείας με μονομερή εισήγηση από το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Το Τεχνικό Επιμελητήριο με ανακοίνωσή του υιοθετεί όσα ανακοίνωσαν οι Πολυτεχνικές Σχολές και επισημαίνει ότι θα συντονίσουν από κοινού τις ενέργειες τους, «ώστε να αποτρέψουν την προσβολή του δημοσίου συμφέροντος και της ανώτατης δημόσιας παιδείας».

Στη Μάλαγα ο Edinho

Στη Μάλαγα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Εντίνιο. Η ΑΕΚ τα βρήκε με την Ισπανική ομάδα και μάλιστα η Ένωση θα διατηρήσει το 40% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Η ανακοίνωση για την πώληση του Εντίνιο αναμένεται την Δευτέρα. Η ΑΕΚ θα εισπράξει 1 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών, αλλά ταυτόχρονα θα κρατήσει και το 40% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πολύκροτο σίριαλ της πώλησης του διεθνή Πορτογάλου επιθετικού με την «Ένωση» πάντως να πετυχαίνει μια καλή συμφωνία που της δίνει το δικαίωμα να διατηρεί και δικαιώματα πάνω στον ποδοσφαιριστή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ THOMAS KELATI


Ο Ολυμπικός συμφώνησε με έναν κλασικό σουτέρ τριών πόντων. Ο 27χρονος Τόμας Κελάτι, με 40% ποσοστά στα σουτ τριών πόντων πέρυσι στην ευρωλίγκα, έμεινε ελεύθερος από τη Μάλαγα και για τα δύο επόμενα χρόνια θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό! Το πιο ευχάριστο για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι ο 27χρονος Αμερικανός μπορεί να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο, αφού έχει παντρευτεί Πολωνέζα, άρα ύστερα από εξι μήνες θα είναι σε θέση να αρχίσει τις διαδικασίες για να γίνει κοινοτικός.

ΣΥΡΙΖΑ & ΣΥΝ...Ω ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ !

ΜΕ ΔΥΟ «ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ» χαρακτήρα κείμενα, τα οποία δίνουν μια πρόγευση του κλίματος που θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο στο πανελλαδικό συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, οι βασικές συνιστώσες του μετωπικού σχήματος «απάντησαν» στις αποφάσεις που έλαβε ο ΣΥΝ στην Κεντρική του Επιτροπή- αποφάσεις που χαρακτηρίστηκαν και από κάποια συναίνεση μεταξύ των τάσεων, αλλά κυρίως από τη βούληση για επιβίωση του κόμματος. Οι συνιστώσες που υπογράφουν τα κείμενα (σ.σ. κάποιες υπογράφουν και τα δύο) είναι η ΔΕΑ, η ΚΕΔΑ, η ΚΟΕ, οι Ενεργοί Πολίτες, οι Οικοσοσιαλιστές, το Κόκκινο και η Ρόζα. Απουσιάζει ωστόσο η ΑΚΟΑ, που θεωρείται από τις σημαντικές συνιστώσες, ενώ η ΚΟΕ (της οποίας ηγείται ο Ρούντι Ρινάλντι κι είχε τη δεύτερη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο με την κ. Σωτηρίου) όχι απλώς υπογράφει και τα δύο κείμενα, αλλά φρόντισε και για τη διακίνησή τους.
Το ένα από τα δύο κείμενα επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΝ επιρρίπτοντάς του την κύρια ευθύνη για την τρέχουσα κρίση. Οι προτάσεις που κάνουν και τα δύο κείμενα για το μέλλον εστιάζονται σε ό,τι ακριβώς έχει απορρίψει ο ΣΥΝ: την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ με τοπικές οργανώσεις και κάρτες μέλους, τη λήψη αποφάσεων και τον καθορισμό γραμμής από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ενιαία έκφραση προς τα έξω. Επίσης, απορρίπτεται οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Για την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ένα κείμενο πως «στην ουσία, με διάφορα προσχήματα, μπλοκαρίστηκε η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών (σ.σ. της πανελλαδικής συνδιάσκεψης) από τη μεγαλύτερη συνιστώσα που και τότε προτιμούσε έναν ΣΥΡΙΖΑ- ομπρέλα». Υποστηρίζεται ακόμη ότι η κρίση θα κλιμακωθεί «ιδιαίτερα όταν μια ηγεσία (σ.σ. του ΣΥΝ) αρνείται ουσιαστικά να πάρει τις ευθύνες της για μια εκλογική αποτυχία, κάνει επιλογές και συνεργασίες ή ανέχεται φωνές στο εσωτερικό του χώρου της, που είτε βάλλουν ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ είτε τον βλέπουν σαν την παράταξη με την οποία κατεβαίνουν στις εκλογές».
Η παραπάνω αναφορά αποτελείσύμφωνα με την Κουμουνδούρου- μια ακόμη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τους χειρισμούς του αλλά και ευθύ υπαινιγμό κατά των Ανανεωτικών του ΣΥΝ. Ακόμη, στο κείμενο σημειώνεται ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση να εκφωνείται η πολιτική γραμμή από κορυφαίους παράγοντες χωρίς συνεννόηση και συζήτηση» (σ.σ. στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ).
http://www.tanea.gr

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την επίθεση στην οικία Χηνοφώτη

Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, με προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην προκήρυξη αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες έφτασαν στο σπίτι του κυρίου Χηνοφώτη και στον τρόπο τοποθέτησης του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Υποστηρίζεται ότι έφτασαν σε «απόσταση αναπνοής» από τον φρουρό της κατοικίας. Η οργάνωση ξεκινησε τη δράση της με μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια και στις τελευταίες επιθέσεις της αναβάθμισε τις μεθόδους της χρησιμοποιώντας ωρολογιακούς μηχανισμούς. Στην ηλεκτρονική προκήρυξη, ο συντάκτης εξηγεί τους λόγους που επιλεγη ως στόχος το σπίτι του κ Χηνοφώτη " ηταν υφυπουργός εσωτερικών την χρονική περίοδο που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επισημαίνοντας απειλητικά στην συνέχεια "οτι ξεγράφηκε απο την θέση του υφυπουργού δεν σημαίνει οτι και εμείς θα ξεχνούσαμε το παρελθόν του "... Σε άλλο σημείο του κειμένου τονίζεται οτι " το ζήτημα της προσωπικής απειλής έχει απο καιρό τεθεί σε ισχύ και θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε γιαυτό με την ίδια ένταση και συχνότητα".

Απέσυραν την τροπολογία μετά την κατακραυγή

Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, η τροπολογία για την καταβολή από τη Βουλή των εισφορών όσων βουλευτών επιλέγουν να μην εργάζονται. Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «μετά τις σημερινές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, και σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, να ακούω, κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή». Η κυβέρνηση είχε κρατήσει αποστάσεις για το θέμα, παραπέμποντας στον πρόεδρο της Βουλής. «Αφορά τον κανονισμό της Βουλής και συζητείται με πρωτοβουλία του προέδρου του Σώματος», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος. Την κατηγορηματική αντίθεσή τους με τη διάταξη διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά της διάταξης είχαν τοποθετηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής καθώς και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ την οποία χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη και ιδιαίτερα όταν οι πολίτες καλούνται μέσω της διεθνούς κρίσης να πληρώσουν επιπλέον εισφορές.