Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ...."φάγαμε μαζί;;;"

Πόθεν αίσχος...

press-gr

Άνθρωπος και διαφθορά

Σίγουρα αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζεις.. Βιώνεις την αυτοκαταστροφικότητα ως κομμάτι της φύσης σου, κολακεύεσαι από την εξουσία, καταναλώνεις με χαρά το ακριβό και με μεγαλύτερη χαρά αναλώνεσαι από κάθε τι φθηνό.
Νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος να πεις "όχι", όμως δε μπορείς να ξεφύγεις από το "ναι"., ιδιαίτερα όταν το "ναι" πληρώνει καλύτερα. Αν δεν το παραδέχεσαι ίσως η υποκρισία σε τυφλώνει, ίσως η αυτογνωσία δεν είναι προνόμιο σου, ή ίσως είσαι ένας αληθινός αφανής ήρωας της εποχής σου.
Πάντα άκουγα ότι ο άνθρωπος είναι ένα σπουδαίο ον, ένα ον ανώτερο, που μπορεί να σκεφτεί να προοδεύσει, να συμβιώσει αρμονικά σε μια κοινωνία, να παράγει πολιτισμό και με τις πράξεις του να γίνει ένας μικρός ίσως θεός. Σήμερα λυπημένος συνειδητοποιώ ότι ο άνθρωπος δε μπόρεσε ποτέ να νικήσει το πάθος του για εξουσία, νικήθηκε από την υπεροψία του και τυφλωμένος οδηγείται στην αυτοχειρία. Δεν είναι η ολότητα της ανθρωπότητας που κάνει τον άνθρωπο σπουδαίο, είναι οι μεμονομένες σπίθες ανθρωπισμού που καίνε σε όσους τόλμησαν να κρατήσουν τη δική τους φωνή και σε όσους καλλιέργησαν το ωραίο μέσα τους, απεξαρτημένοι από τις καθημερινές πληγές που ανοίγει ο ένας στον άλλον.
Παραπονιόμαστε για τον κόσμο που ζούμε. Πολλοί ξυπνάνε με την επιθυμία να σταματήσει η γη να κατέβουν, όχι γιατί δεν την αγαπάνε, αλλά γιατί δεν αντέχουν άλλο να την πληγώνουν από τη ματαιοδοξία τους και τον εγωκεντρισμό τους. Οι πολιτικοί σου, οι δημοσιογράφοι σου, οι δικηγόροι σου, οι επιχειρηματίες και άλλοι πολλοί συνήθισαν ποια να παίζουν το παιχνίδι με τους δικούς του κανόνες, ξέχασαν την ουσία και υπνωτίστηκαν στη μέθη της άνεσης και της παραπλάνησης.
Είσαι απογοητευμένος από τις κυβερνήσεις σου, όμως ξεχνάς ότι η διαφθορά είναι κομμάτι της φύσης του ανθρώπου και άρα η διαφθορά και η δωροδοκία φυσική εξέλιξη. Οι πολιτικοί σου δεν είναι πνευματικά άτομα, υποκριτές κρυφοπονηροί άνθρωποι είναι, συμβιβασμένοι με το "πρέπει", εύκολα ξεπουλιούνται.. μην εκπλήσσεσαι από τη διάλυση των θεσμών. Τα κεφάλαια και οι επιχειρήσεις εξαγοράζουν ανθρώπους και ηθικές, όποτε κριθεί αναγκαίο.

Νέοι, πουλούν τα όνειρά τους για λίγα λεπτά διασημότητας, fashion θύματα με αυταπάτες, διασκεδαστές εγκλωβισμένων ψυχών που χαζογελούν από συνήθεια ή για να ξεχαστούν από τη ρουτίνα του αύριο. Κάνουν τα πάντα για το τίποτα και ψάχνουν ελπίδα σε reality εμετικά πλαισιωμένα με ανθρώπους που κακοποιούν την ύπαρξή τους εξυπηρετώντας την ανουσιότητα και τη παρακμή της εποχής.
Όλοι κάνουν τα πάντα, φτάνει να ανταποκρίνονται στην τιμή τους. Υπάρχουν εθελοντές για τα πάντα. Κάθε κοινωνία δημιουργεί τέτοιες ανάγκες ώστε οι εθελοντές να είναι πολλοί. Όλοι έχουν την τιμή τους. Και για κάθε αξία υπάρχει το κεφάλαιο εξαγοράς.
Το κέρδος σκότωσε τη φύση, σκότωσε τις διαπροσωπικές σχέσεις, σκότωσε την εμπιστοσύνη, σκότωσε την αγάπη και εσύ αναρωτιέσαι αν αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος..
Πόσα θες για να σταματήσεις να παιδεύεσαι;
dinatomirmigi

Samaras Brite...

Επαφές Παπανδρέου με ηγέτες στον ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέστη στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κατά την οποία μίλησαν ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέχεια συναντάται με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μια συνάντηση που χαρακτηρίστηκε από την ελληνική πλευρά ως "εθιμοτυπικού χαρακτήρα". 

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση μετά γεύματος που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης από το Foreign Policy Association. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να δώσει συνολική εικόνα για την οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές που διανοίγονται και για τη "μεγάλη αλλαγή" που επιχειρείται στη χώρα μας, με αλλαγή στο επενδυτικό περιβάλλον και στην ελληνική παρουσία στις διεθνείς αγορές.....


Κατόπιν, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ-Θάνι, με τον οποίο θα υπογράψει μνημόνιο αναπτυξιακής συνεργασίας, και με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι. 

Το βράδυ (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με συμμετοχή σε δεξίωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του προς τιμήν αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός παρέστη στη δεξίωση που οργάνωσε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ο οργανισμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο είχε 20λεπτη συνομιλία. 

Ο κ. Κλίντον ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Παπανδρέου για αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τη διεθνή κοινότητα.
prasino-gr 

Σαν σήμερα το 1973 πεθαίνει ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούντα

Στις 12 Ιουλίου 1904 γεννήθηκε ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούντα, «ο σπουδαιότερος ποιητής του 20ου αιώνα» σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Τα έργα του είναι τα πιο πολυδιαβασμένα έργα ισπανόφωνου δημιουργού.
Ο ποιητής, διπλωμάτης, κομουνιστής, κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας και αιώνια ερωτευμένος Πάμπλο Νερούντα έφυγε από τη ζωή στις 23 Σεπτεμβρίου 1973. Κηδεύτηκε με συνοδεία χιλιάδων πολιτών, που αγνόησαν την απαγόρευση του καθεστώτος Πινοσέτ.
----------------------

Αργοπεθαίνει
όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,
όποιος δεν αλλάζει το βήμα του,
όποιος δεν ρισκάρει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του,
όποιος δεν μιλάει σε όποιον δεν γνωρίζει.
Αργοπεθαίνει
όποιος έχει την τηλεόραση για μέντορά του
Αργοπεθαίνει
όποιος αποφεύγει ένα πάθος,
όποιος προτιμά το μαύρο αντί του άσπρου
και τα διαλυτικά σημεία στο “ι” αντί τη δίνη της συγκίνησης
αυτήν ακριβώς που δίνει την λάμψη στα μάτια,
που μετατρέπει ένα χασμουρητό σε χαμόγελο,
που κάνει την καρδιά να κτυπά στα λάθη και στα συναισθήματα.
Αργοπεθαίνει
όποιος δεν "αναποδογυρίζει το τραπέζι" όταν δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν ρισκάρει τη σιγουριά του, για την αβεβαιότητα του να τρέξεις πίσω από ένα όνειρο,
όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του, έστω για μια φορά στη ζωή του, να ξεγλιστρήσει απ' τις πάνσοφες συμβουλές.
Αργοπεθαίνει
όποιος δεν ταξιδεύει,
όποιος δεν διαβάζει,
όποιος δεν ακούει μουσική,
όποιος δεν βρίσκει το μεγαλείο μέσα του
Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν αφήνει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη
ή για τη βροχή την ασταμάτητη
Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει την ιδέα του πριν καν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει
ή δεν απαντά όταν τον ρωτάν για όσα ξέρει
Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντα πως για να 'σαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό αυτό δεδομένο της αναπνοής.
Μονάχα με μια φλογερή υπομονή
θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-KOnnLAaPsuuTBTo7BqzUOsxLjfh5axSVEB2pOQpL8hGgE-y7aodqzPC7H_e2ArgLHd4cGaqmKLP1ISfQb9aGERDCWfz-je0w3hH6WL8PogfXUqut0AE4XCHvHtjkVbvwZaVJh0ekPLw/s400/miesens.jpg

του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΑΜΑΝΟΥ
Τις τελευταιές μέρες διεξάγεται στα ΜΜΕ μια συζήτηση για το αν πρέπει να κληθούν οι 2 πρώην πρωθυπουργοί στις εξeταστικές επιτροπές σχετικα με τα σκανδαλα βατοπεδιού και siemens, ο μεν Κος Καραμανλής για το Βατοπέδι ο δε Κος Σημίτης για τη siemens.
Ο Κος Καραμανλής αποφασίστηκε να κληθεί ωστόσο θα σκεφτεί πως θα απαντήσει, ο δε Κος Σημίτης ακόμη και να κληθεί δεν πρόκειται να παραστεί.
Ευλογα αναρωτιέται κανείς κάνοντας απλοίκες σκέψεις, τους εν λόγω κυριούς δεν τους ακουμπούν οι νόμοι? μπορούν να δρούν κατα το δοκούν προσπαθώντας να διασφαλίσουν μόνο την υστεροφημια τους αδιαφορώντας για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και κατ επέκταση των ψηφοφόρων τους? οι υπηρέτες του συντάγματος είναί ολος ο ελληνικός λαός εκτος απο τους πρωθυπουργούς? αλήθεια σε ποιά χώρα ζούμε? ζούμε σε μια χώρα ευνομούμενη, με δημοκρατικό πολίτευμα οπού μας κυβερνούν οι κατα καιρούς αξιοτεροι, ή μήπως ζούμε σε μια χώρα οπου οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους πολίτες και όχι για τους πρωθυπουργούς και αν ισχύει αυτό γιατι δεν μας λένε οτι δεν έχουμε δημοκρατιά - ευστοχα θα πει κανείς καλά τώρα το κατάλαβες?- το θέμα δεν είναι πότε το καταλαβαινει κανείς, αλλα τι μπορεί να κανει για να συμβάλλει στην αλλαγή αυτης της κατάστασης, αυτης της ρατσιστικής αντιμετώπισης απέναντι στους απλούς πολίτες.
Η Ελλήνική κοινωνία βρίσκεται μπροστα σε ένα φάσμα βίαιων αλλαγών στη καθημερινότητα, στο εργασιακό περιβάλλον, στην ασφάλιση, στη συνταξιοδότηση, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων πολλές απο τις αλλαγές είναι δίκαιες και κάποιές αλλες είναι άδικες, δυστυχώς ομως όταν είσαι υπο οικονομική κατοχή δεν έχεις τη δυνατότητα αντιρρήσεων και διαφορετικών απόψεων. Και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον μια προσπάθεια να αλλάξει η νοοοτροπία των πολιτικών, δυστυχώς οχι μόνο παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα με το παρελθόν, αλλά συμπεριφέρονται σαν Βασιλείς γαλαζοαίματοι που τους οφείλουμε και χάρη για το οτι μας κυβέρνησαν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Εχουν αναρωτηθεί ποιος τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκαλούνται πρωθυπουργοι ή το ξέχασαν σαν τους πλούσιους που λησμονούν απο πού ξεκίνησαν, αναρωτούνται αν έπραξαν τα δεόντα απέναντι στη χώρα, κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια? συγχωρέστε μου το ύφος αλλά δεν γίνεται να δεχτώ οτι μας κυβέρνησαν άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις και επίσης δυσκολεύομαι να δεχθώ οτι συμβάλλαμε και μεις στην εκλογή τους.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τους συμβούλεψω οτι αν είναι αθώοι όπως ισχυρίζονται δεν έχουν λόγο να φοβούνται τις εξεταστικές επιτροπές και όπως λέει και ο λαός καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται αν και νομίζω οτι πάνω απο το κεφάλι τους βρέχει συνεχώς! Ευχαριστώ.