Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ...

Στο όνομα της κρίσης

Η δικαιολογία είναι έμφυτο χαρακτηριστικό στον άνθρωπο. Για τον σημερινό λαό που τυχαίνει και κατοικεί στην Ελλάδα όμως, είναι κάτι παραπάνω από απλό χαρακτηριστικό. Είναι το επίκεντρο των πράξεων και των λόγων του. Πάνε σχεδόν δύο χρόνια από τότε που με μία χιουμοριστική ανάρτηση βρήκα τι μας έφταιγε για το 2010. Ακόμα και τότε, μου ήταν αδιανόητο σε πόσα κομμάτια θα θρυμματιζόταν η κοινωνία από τις δικαιολογίες που έχει ο καθένας μας για τις συμπεριφορές του και τις πράξεις του. 



Στο όνομα της κρίσης, ορισμένοι εργοδότες βρήκαν την ευκαιρία για άμεσες μειώσεις ή πάγωμα μισθών χωρίς πραγματικό λόγο. Διάφοροι σκόρπιοι μικροαπατεώνες, επικαλέστηκαν την κρίση για να την βγάλουν καθαρή. Ακόμα και άνθρωποι με ικανό εισόδημα έψαξαν να βρουν τρόπους να μην επιστρέψουν δανεικά ή να «κρεμάσουν» άλλους.



Στο όνομα της κρίσης, ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να βάλλουν κατά της δημοκρατίας (της όποιας σάπιας δημοκρατίας), για να προάγουν τον ολοκληρωτισμό και φασισμό της προσωπικής τους αντίληψης. Οι προπηλακισμοί, η βία, η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας και το δίκαιο στην αυτοδικία, απέκτησαν σοβαρή υπόσταση στο δημόσιο γίγνεσθαι. Ξαφνικά, ολοκληρωτικές λύσεις και οχλοκρατικές πρακτικές δεν φαντάζουν και τόσο άσχημες. 

Ο Σημίτης που πέταξε 60 δις για Ολυμπιακούς Αγώνες και κανάκεψε τη διαπλοκή επέστρεψε από τη πίσω πόρτα! Παραδίδει και μαθήματα!...

Ποιος Παπαδήμος; Ποιοι Μεξικάνοι καουμπόδες από το brokebackmountain;- αν μ’ εννοείς. Τη χώρα κυβερνάει καθ’ υπόδειξη των εγχώριων νταβατζήδων ο άνθρωπος που πέταξε 60 δις για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον «αρχιερέα της διαπλοκής» Κώστα Σημίτη.

Ο Σημίτης, που σήμερα παραδίδει μαθήματα και τη πέφτει στον Παπανδρέου, παρέα με τους Νεονάκηδες και τους Τσουκάτους, δεν ήταν εκείνοι που βούτηξαν τη χώρα στη διαπλοκή και...

το ΠΑΣΟΚ στην ανυποληψία με την ανοχή της Αριστεράς; Ο Τσουκάτος δεν ήταν αυτός που παραδέχθηκε ότι τα πήρε από τη Μίζενς για χάρη του ΠΑΣΟΚ;

Ο Σημίτης δεν ήταν αυτός που απέδρασε σαν κλέφτης από την ηγεσία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ και πέταξε τον Παπανδρέου στον λάκο με τα φίδια;
Ο κος Καρτάλης δεν είχε επιτελική θέση στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων; Μπορεί να μας πει ο κος Καρτάλης σε ποια λαμόγια, εγχώρια και ξένα, πήγαν τα 60 δις; Πόσα από αυτά δόθηκαν σαν μίζες-βλέπε C4I;

ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ 2012 !...


Το πάνελ των μαρτύρων τους οποίους, επιλεκτικά, εξέτασε ο Πεπόνης, δίνει ανάγλυφα την αδίστακτη συμμαχία που υπήρξε, ανάμεσα σε ακροδεξιούς τυφλοπόντικες, σε σαμαρικά χαχολίδια και σε μαλακοκαύληδες Τσιπράδες.

Από τα δεξιόστροφα καρούλια, τη Βούλτεψη (!!!) και το Ρωμανιά, μέχρι τους "αριστερούς" ψαλτάδες, το Χουντή και το Μαριά, εκτείνεται η γκάμα των "ειδικών", που επέλεξε να καλέσει ο κ. Εισαγγελέας, προκειμένου να στοιχειοθετήσει ευθύνες στον Παπανδρέου.

Και, βέβαια, χωρίς την κλήση ουσιωδέστατων μαρτύρων, κράτησε για μήνες την υπόθεση και την έστειλε στον ΄Αρειο Πάγο, τώρα, (την επαύριο...), που φάνηκε, πως θα τεθεί αντιμέτωπος με τις ευθύνες του, για την άλλη υπόθεση της "παραίτησης" και των δηλώσεων, που την συνόδευσαν.

Οι διαχρονικοί βρωμιάρηδες της πολιτικής και της διαπλοκής, απλώνουν χέρια, όργανα και πιόνια, έτοιμοι να κάνουν το 2012 ακόμα πιο βρώμικο από το 1989 !

Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Το μεγαλείο της μάνας...


Άραγε θα μπορούσε να το κάνει κάποια Ελληνίδα μάνα; Γιατί όσο βελτιώνεται το βιοτικό μας επίπεδο τόσο χάνουμε την ανθρωπιά μας! Η κύρια της φωτογραφίας θηλάζει το κατσικάκι, γιατί ξέρει ίσως ότι μόλις κοπεί το γάλα της η ζωή του παιδιού της θα εξαρτάται από το κατσικάκι! Εκεί που πεθαίνουν σαν τις μύγες από την πείνα αυτή η γυναίκα δίνει στο κατσικάκι λίγη τροφή! Και μάλιστα μέσω της φυσικής οδού!
 http://clopyandpaste.blogspot.com

Ο Πεπόνης πρέπει να καλέσει τον Σημίτη μόλις πατήσει στην Ελλάδα… για Καραμανλή, Αλογοσκούφη


Δείτε τι είπε ο Κώστας Σημίτης χθες  στο Βερολίνο :
Η Ελλάδα εισήλθε στη ζώνη του ευρώ με βάση την αξιολόγηση των επιδόσεών της του έτους 1999. Στη συνέχεια, το 2004, αμέσως μετά τις εκλογές, η καινούρια κυβέρνηση του κόμματος της Ν. Δημοκρατίας  προχώρησε σε αναδρομική αλλαγή των κανόνων που αφορούσαν την εγγραφή των στρατιωτικών δαπανών: αντί της εγγραφής τους κατά τον χρόνο  παράδοσης του εξοπλισμού -όπως ήταν ο κανόνας στην πλειονότητα, μάλιστα σήμερα στο σύνολο, των ευρωπαϊκών χωρών- οι δαπάνες μεταφέρθηκαν στο χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιούνταν οι παραγγελίες.
Αυτό είχε ως συνέπεια, σημαντικά ποσά που έπρεπε να περιληφθούν στους μετά το 2004 προϋπολογισμούς να εγγραφούν σαν δαπάνες της προηγούμενης περιόδου -περιλαμβανομένου του 1999- μεταφορά η οποία διόγκωσε τα προηγούμενα ελλείμματα.
Έχω επανειλημμένως καταγγείλει αυτό το τέχνασμα, που υπέκρυπτε πολιτικά κίνητρα. Δυστυχώς, ορισμένοι  επιμένουν ακόμη, αμφισβητώντας ουσιαστικά την
αξιοπιστία των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ. Αλλά δεν θα πρέπει επίσης να μας διαφύγει μια λεπτομέρεια που υποδηλώνει  κακοπιστία  στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης: το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 1997, έτος της ένταξής της -που υπολογιζόταν στο 3,3% του ΑΕΠ-  ήταν υψηλότερο από της Ελλάδας (3,1%) ακόμη και μετά την προσαρμογή του 2004.
Αγαπητέ κύριε Πεπόνη και κύριε Παπαϊωάννου.. αν δεν ανοίξει αύριο προκαταρκτική εξέταση εναντίον του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Αλογοσκούφη και αν δεν κληθεί αμέσως ο Κώστας Σημίτης στην εισαγγελία να καταθέσει για παραποίηση και αλλοίωση στατιστικών στοιχείων και όλων των υπολοίπων κατηγοριών που εξαπέλυσε σήμερα.. τότε απλά μας δουλεύετε σαν δικαιοσύνη! 
 http://www.smartpost.gr

Επαγγελματίες πολιτικοί υπό αμφισβήτηση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5LJHa7W9_gPFWFCA2Rineu8eQSkTVxPT4R80RPFWm32uXyt4a_vLYCYbgJNj2sBAns1CBL4KNeBZfeIYU4RNF0fdSXSDGtMAKfF9n35eSDeDmgWVh0GLI4BWgdKueRitZbGvGNwIKpYQ/s400/AGANAKTISMENOI+KSIPNISAME.JPEGΉμουν χτες στην εκδήλωση της κίνησης των 18 στην Παλαιά Βουλή “Για την Ελλάδα τώρα” που εκτός των άλλων στο πάνελ βρισκόταν και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Συμφώνησα σε ορισμένα απ’ αυτά που είπε, αλλά δυστυχώς όσο κι αν θέλει κάποιος να προβάλει ένα μεταρρυθμιστικό πρόσωπο όταν κουβαλάει πεποιθήσεις όπως αυτή που θ’ αναφέρω δε γίνεται πειστικός.
Σε παρέμβαση του Στέφανου Μάνου η Διαμαντοπούλου ανέφερε κάτι που ακύρωσε κατ’ εμέ τις όποιες καλές προθέσεις είχε. Παραθέτω: “Γιατί συμμετείχα σε μια προσπάθεια που όμως έχω μια εσωτερική ικανοποίηση, ότι από τότε που είμαι στην πολιτική, από την εφηβική μου ηλικία μέχρι σήμερα παλεύω μέσα σε ένα συγκροτημένο χώρο, ο οποίος άλλοτε έχει πλειοψηφίες και άλλοτε έχει μειοψηφίες.

Η κυρία Διαμαντοπούλου προφανώς θεωρεί τιμή της να έχει ασχοληθεί με την πολιτική από την εφηβική της ηλικία, να είναι εν ολίγοις επαγγελματίας πολιτικός.
Αντίθετα προσωπικά θεωρώ και ενδεχομένως πολλοί από εσάς, ότι ένας από τους λόγους της σημερινής κρίσης είναι και οι επαγγελματίες πολιτικοί. Οι άνθρωποι δηλαδή που έφτιαξαν την καριέρα τους αρχικά μέσα στα κομματικά γραφεία και στη συνέχεια διαμέσου των πολιτικών αξιωμάτων. Και δε θα προβάλλω ως επιχείρημα ότι οι άνθρωποι αυτοί δε δούλεψαν πότε στη ζωή τους άρα δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. Ενδεχομένως να είναι εργατικοί περισσότερο από πολλούς άλλους, να έχουν αντίληψη της πραγματικότητας, να βλέπουν τις στρεβλώσεις και να θέλουν να τις διορθώσουν.
Αλλά ο επαγγελματίας πολιτικός θα λειτουργήσει τελικά όπως και κάθε άλλος σωστός επαγγελματίας: θα θελήσει να έχει ευχαριστημένο τον πελάτη. Ο ευσυνείδητος έμπορος για παράδειγμα θα δώσει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των ειδών που πουλάει, στις τιμές κλπ.
Ο “ευσυνείδητος” επαγγελματίας πολιτικός θα θελήσει να πουλήσει το προϊόν, δηλαδή τον εαυτό του όσο καλύτερα μπορεί. Και επειδή οι πελάτες είναι οι ψηφοφόροι και επειδή χωρίς αυτούς θα χάσει τη “δουλειά” του θα κοιτάξει να τους έχει ικανοποιημένους με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Και εύηχα λόγια θα τους πει και το ρουσφετάκι του θα κάνει.
Έχω λοιπόν ξαναγράψει ότι η κρίση έχει και τα θετικά της. Ένα απ’ αυτά είναι και η έντονη αμφισβήτηση των επαγγελματιών πολιτικών, των παιδιών του κομματικού σωλήνα.