Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΣΒΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...


Ψηφίστηκε η τροπολογία για την απορρόφηση 20.000 ανέργων στους ΟΤΑ μέσω ΟΑΕΔ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ η τροπολογία για το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω ΟΑΕΔ και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων έγινε το ποιός φορέας, δηλαδή η Αυτοδιοίκηση ή ο ΟΑΕΔ θα έχει λόγο για τις προσλήψεις. Ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Κουκουλόπουλος επέμεινε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ από τους δήμους, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΣΥΝ διαφώνησαν με την αρχή του προγράμματος, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, δημιουργεί δίκτυο πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης με τους πολίτες.

CHAMPIONS LEAGUE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΕΡΙΦ (21.45 - ΝΕΤ)

Γκολ και θέαμα ζήτησε ο Τιμούρ Κετσπάγια στον αποψινό αγώνα ρεβάνς με τη Σέριφ Τιρασπόλ στο «Γ. Καραϊσκάκης » (21.45- ΝΕΤ). Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε χθες στους παίκτες του ότι οι Μολδαβοί δεν ήρθαν για τουρισμό και ζήτησε σοβαρότητα από όλους. Ο Κετσπάγια δεν θέλει να σκέφτεται το 0-2 του πρώτου αγώνα στη Μολδαβία. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Ελπίζω ότι με τη Σέριφ θα έχουμε και γκολ και θέαμα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο άθλημα είναι δουλειά και γι΄ αυτό κάνουμε καθημερινά προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα έχει την ποιότητα, ενώ λείπουν και κάποια παιδιά που όταν γυρίσουν θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Ατμοκίνητο αυτοκίνητο καταρρίπτει το ρεκόρ ταχύτητας

Η «ταχύτερη κατσαρόλα του κόσμου», ένα αυτοκίνητο βρετανικής κατασκευής που κινείται με ατμομηχανή, κατέρριψε την Τρίτη το ρεκόρ ταχύτητας που ίσχυε από το 1906 για τα οχήματα αυτού του είδους. Το Βρετανικό Αυτοκίνητο Ατμού πέτυχε μέση ταχύτητα 225 χιλιομέτρων ανά ώρα στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνια, αναφέρουν την Τετάρτη οι λονδρέζικοι Times. Το ρεκόρ θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκίνησης (FIA). Το προηγούμενο ρεκόρ των 204 χλμ/ώρα ανήκε εδώ και 103 χρόνια στο Stanley Steamer, ένα από τα πολλά μοντέλα αυτοκινήτων που βασίζονταν σε ατμομηχανές πριν από την καθιέρωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης τη δεκαετία του 1920. Το Βρετανικό Αυτοκίνητο Ατμού, το οποίο οδήγησε ο Βρετανός Τσαρλς Μπερνέτ ο τρίτος, έχει μήκος 7,6 μέτρα και αποτελείται από ανθρακόνημα, αλουμίνιο και άλλα ελαφρά υλικά που περιορίζουν το βάρος στους 3 τόνους. Η μηχανή καίει υγροποιημένο αέριο πετρελαίου και ζεσταίνει 12 βραστήρες νερού για να παράγει ατμό θερμοκρασίας 400 βαθμών Κελσίου. Ο ατμός διοχετεύεται με υπερηχητική ταχύτητα σε μια τουρμπίνα που κινείται με 13.000 στροφές ανά δευτερόλεπτο. Η ομάδα του Τσαρλς Μπερνέτ παραμένει στην Καλιφόρνια και προσπαθεί να φτάσει τη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα των 274 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η ταχύτητα που εξετάζει η FIA για την αναγνώριση των ρεκόρ είναι ο μέσος όρος των ταχυτήτων για δύο διαδρομές των 1,6 χιλιομέτρων σε αντίθετες κατευθύνσεις.

100.000 νέοι άνεργοι μέχρι το τέλος του έτους

Εφιαλτικές προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα προκύπτουν από έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 85.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω κρίσης, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να χαθούν ακόμη 90.000 με 100.000 θέσεις απασχόλησης. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Marc, αναφέρει επίσης στα αποτελέσματά της ότι το ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησε σε μείωση προσωπικού το προηγούμενο διάστημα φτάνει το 20,1% ενώ στο προσεχές διάστημα το ποσοστό των επιχειρήσεων που εκτιμά ότι θα πραγματοποιήσει περικοπές θέσεων εργασίας φτάνει το 21%. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων (9 στις 10) υποστηρίζει ότι διατήρησαν ή μείωσαν τις τιμές των προϊόντων τους, το 72% δηλώνει ότι υπάρχει κάμψη των πωλήσεων. Επίσης 3 στις 4 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Τέλος, το 47,5% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα μειώσει τις παραγγελίες προς τους προμηθευτές το επόμενο εξάμηνο.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ …«ΚΑΡΦΙ» ΤΟΥΣ !…

Τα προληπτικά έργα κι όχι απλά μέτρα, κατά των πυρκαγιών, αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας, δεν έγιναν και δεν γίνονται σωστά, ούτε, καν, υποφερτά, λόγω μη χορήγησης των απαιτούμενων κονδυλίων από την κυβέρνηση…
Η πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ στο ζήτημα των αυθαιρέτων και των νέων πολεοδομικών ζωνών, διαμορφώνεται λειψή και αμφιλεγόμενη, ως προς τις ακριβείς περιοχές, στις οποίες θα επεκταθεί το σχέδιο πόλης, επιτρέποντας το άνοιγμα ορέξεων, τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις. Είναι φως φανάρι, πως οι τελευταίες γίνονται και με εγκληματικούς τρόπους, κυρίως με εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε δασώδεις εκτάσεις…
Στον τομέα της καταστολής, η χρόνια τσαπατσουλιά, η ανοργανωσιά, το «ενοικιάζουμε ή όχι» ελικόπτερα, ανάλογα με το δελτίο της ΕΜΥ… Οι εποχιακοί πυροσβέστες μια ζωή στην τσίτα και στη δουλική αντιμετώπιση…Οι αγροφύλακες, μας (τους) μάραναν !... Προσλαμβάνουν κι άλλους !΄Εχει καεί, επί της κυβερνητικής θητείας τους, η μισή Ελλάδα, ούτε μια «σεμνή και ταπεινή» κουβέντα αυτοκριτικής, από κανέναν…Την εθνική απώλεια, (εθνικό ζήτημα το περιβάλλον και ειδικά το Δάσος, για την Ελλάδα), και τον λαϊκό πόνο, τον εκμεταλλεύτηκαν και τον εκμεταλλεύονται, για τα μικροπολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια τους…Ποιος δεν θυμάται τον Καραμανλή με μπουφάν – αμπέχωνο, κατακαλόκαιρο του 2007, (μιμούμενο το Μπους) και ποιος δεν έφριξε με την τριτοκοσμική φιέστα των τριχίλιαρων, (με την αστραπιαία μετακόμιση ολόκληρου του πληθυσμού των αθίγγανων, στην Ηλεία)…Το 2009 …άλλαξαν : ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αγραβάτωτος και μπήκε και σε …ελικόπτερο. Το βιολί στο μοτίβο των δικαιολογιών, ανάληψη ευθύνης από κανέναν…Τη στροφή προς τη σοβαρότητα, την ολοκλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με το απαράμιλλο, «το πυκνό πευκοδάσος φταίει για τη φωτιά» !...Ποτέ άλλοτε μια …κοτσάνα. δεν είχε εκφράσει, κατά τον ιδανικότερο τρόπο, μια ολόκληρη κυβερνητική πολιτική…Παντού χαμός, λοιπόν, κι αυτοί …συνεχίζουν !...Παντού θρήνος και οδυρμός κι αυτοί, στην κοσμάρα τους !... Ξημεροβραδιάζονται ψάχνοντας τρόπους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις φωτιές, για προεκλογικούς – πάλι – σκοπούς…Τα πάντα καίγονται, εκτός από το …«καρφί» τους !...

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Edward Kennedy

Πέθανε αργά το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 77 ετών, ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι, ο οποίος είχε διαγνωστεί τον Μάιο του 2008 ότι πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου. Γνωστός ως «Τέντι» ήταν ένας από τους μακροβιότερους, αλλά και πλέον σημαντικούς γερουσιαστές των Δημοκρατικών. Ήταν ο τελευταίος των αδελφών Κένεντι μετά τον πρόεδρο Τζον Κένεντι, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ και τον Τζο, πιλότο που σκοτώθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανοίγουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Κανονικά την ημερομηνία που προβλέπεται, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, θα παρακολουθείται με ειδικό σύστημα επικοινωνίας η καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα σε ένα σχολείο είναι πολύ πιθανόν, εφόσον αιτιολογείται και επιστημονικά, να κλείσει το σχολείο για ένα μικρό διάστημα αλλά ενδεχομένως και άλλα σχολεία στην ίδια περιοχή. Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με την εισήγηση του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης η οποία παραδόθηκε σήμερα στην πολιτική ηγεσία.

Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών...

Την καταγραφή των ζημιών ξεκίνησαν ήδη τα αρμόδια συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Τα τελευταία μέτωπα φωτιάς σε Κιθαιρώνα και Κάρυστο κατασβέστηκαν σήμερα το πρωί της με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν τώρα σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν. Το απόγευμα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να προχωρήσει σε αποτίμηση της κατάστασης και αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών. Οι πυρόπληκτοι και όσοι έχουν ανάγκη βοήθειας εξαιτίας της καταστροφής μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό της Νομαρχίας: 210 6033050-2. Επίσης, στο 197, τη γραμμή Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας. Ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 150 σπίτια, ενώ 213.000 στρέμματα έχουν καεί.

H General Motors εγκαταλείπει το γερμανικό σχέδιο διάσωσης της Opel

Την εγκατάλειψη του γερμανικού σχεδίου διάσωσης της Opel εξετάζει η GM, η οποία σκέφτεται να αντλήσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Opel και της βρετανικής Vauxhall από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η γερμανική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της Opel, είχε συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει μια προσφορά και συντάχθηκε με την καναδική εταιρεία εξαρτημάτων Magna International και τη ρωσική Sberbank. Η διοίκηση της GM, η οποία βγήκε από το καθεστώς χρεοκοπίας τον Ιούλιο, υποστηρίζει ότι οι όροι της προσφοράς της Magna είναι επαχθείς και κρίνει περισσότερο προς την προσφορά της βελγικής ανταγωνίστριας RHJ. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αν και το ΔΣ της GM δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επανεξετάσει τη λεγόμενη «ακραία λύση», δηλαδή της διάσωσης της Opel με γερμανικά κονδύλια.

ΑΡΑΙΑ - ΑΡΑΙΑ !...


«Crni Ilija»: ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.

Μια ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Crni Ilija» (Μαύρος Ηλίας), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ, κατά της ελληνικής πρεσβείας, στο Βελιγράδι, τα ξημερώματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επικαλούμενο ηλεκτρονικά σερβικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία ανάρτησε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της,«οι αναρχικοί του Βελιγραδίου» αποφάσισαν «να ενωθούν με τους συντρόφους τους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που προβαίνουν σε ενέργειες αλληλεγγύης για τον Ηλιόπουλο και ζητούν την αποφυλάκισή του». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Εξαιτίας αυτού, μέλη της ομάδας μας επιτέθηκαν κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, με μολότοφ. Θα συνεχίσουμε αυτές τις ενέργειες έως ότου ο σύντροφός μας Ηλιόπουλος αφεθεί ελεύθερος». Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας καταδίκασε την ενέργεια και ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Γ.Παπανδρέου: «Αντικρίζουμε τις στάχτες ενός εγκλήματος»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου καταλογίζοντάς της βαρύτατες ευθύνες για τις πυρκαγιές και κάνοντας λόγο για «στάχτες ενός εγκλήματος». Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου τονίζει: «τις ημέρες αυτές σταθήκαμε δίπλα στους πυροσβέστες, τους εθελοντές, την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες που έδιναν μια δύσκολη μάχη για την προστασία των δασών μας, περιουσιών, ακόμα και της ανθρώπινης ζωής. Δεν ήταν η ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Σήμερα αντικρίζουμε με απέραντο πόνο τις στάχτες ενός εγκλήματος». Υπογραμμίζει δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τριπλό καθήκον. Πρώτον, «να αξιολογηθούν τα αίτια και να καταλογισθούν οι ευθύνες για αυτή τη σύγχρονη τραγωδία», δεύτερον, να «ληφθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και της παραγωγικής βάσης που καταστράφηκε» και τρίτον να γίνουν «οι απαραίτητες ριζικές τομές που θα αποκλείσουν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον». Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του 2007, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δεν σέβεται τον πολίτη, έχοντας κρυφτεί πίσω από την προπαγάνδα των ʽʼασύμμετρων απειλώνʼʼ», καθώς «δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα για τα λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007». Καταλογίζει επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «δεν αξιοποίησε την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου του 2008 για τις πυρκαγιές στην χώρα μας»,« γιατί με την προσπάθεια αλλαγής του Άρθρου 24 του Συντάγματος άνοιξε τις ορέξεις σε καταπατητές», «γιατί δεν αξιοποίησε τη διεθνή και ευρωπαϊκή βοήθεια που προσφέρθηκε για αποκατάσταση και πρόληψη, «γιατί δεν αξιοποίησε τους εθελοντές, τους φορείς της αυτοδιοίκησης στην πρόληψη, τον καθαρισμό δασών και την καταστολή», και γιατί «άφησε την Πυροσβεστική με 3500 λιγότερους άντρες, ενώ συνέχιζε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις αγροφυλάκων». Ο κ. Παπανδρέου κάνει επίσης λόγο για «πανομοιότυπη - έλλειψη συντονισμού, απουσία κεντρικού σχεδίου, άναρχη και αναποτελεσματική δράση», καθώς και για «πολιτικές ευθύνες, ευθύνες επιχειρησιακές, ευθύνες χειρισμών». «Δεν είναι στη μοίρα μας να καιγόμαστε κάθε χρόνο. Να χάνονται ζωές, περιουσίες, να καταστρέφεται το περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες», τόνισε, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται μια νέα αρχή».

Atlético Madrid - ΠΑΟ: 2 - 0

ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ...
Όνειρο απατηλό η ανατροπή του 2-3 για τον Παναθηναϊκό που δίκαια υπέστη την ήττα με 2-0 και στην Μαδρίτη από την εξαιρετική Ατλέτικο. Βύντρα (4') αυτογκόλ και Αγουέρο τα γκολ των νικητών που στέλνουν στο Europa League το "τριφύλλι". Αποβλήθηκε ο Σισέ που χάνει το επόμενο ευρωπαϊκό ματς.