Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πάγκαλος εναντίων ΚΚΕ

Στην σημερινή εφημερίδα Real News, ο Θ.Πάγκαλος χαρακτηρίζει αναιδή την Αλέκα Παπαρήγα και την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος και επαναλαμβάνει τις κατηγορίες του για σχέσεις και συναλλαγές του ΚΚΕ με την εταιρεία "Γερμανός". Καταπέλτης το σχόλιο του Θ. Πάγκαλου "αν η έρευνα γίνει και αποδειχθεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον "Γερμανό", τότε θα ζητήσω συγγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατησχυμένος."

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπροσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου τέθηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, τη σύνθεση του οποίου ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε ομάδα μάχης, νίκης και ελπίδας, με στόχο «την Ευρώπη και την Ελλάδα που θέλουμε», σε αντίθεση με τις υφιστάμενες πολιτικές τόσο στην χώρα, όσο και στην ΕΕ.

Η σύνθεση του Ευρωψηφοδελτίου


1. Γιώργος Παπακωνσταντίνου
2. Σιλβάνα Ράπτη
3. Σταύρος Λαμπρινίδης
4. Χρυσούλα Παλιαδέλη
5. Γιώργος Σταυρακάκης
6. Μαριλένα Κοππά
7. Αννυ Ποδηματά
8. Κρίτων Αρσένης
9. Σπύρος Δανέλλης
10. Δημήτρης Δρούτσης
11. Πετρούλα Ντελεδήμου
12. Λίνα Παπαδοπούλου
13. Σίμος Πατσανιτίδης
14. Σταυρούλα Σαλουφάκου
15. Χρήστος Χατζηαντωνίου
16. Σιμπέλ Μουσταφάογλου
17. Χρυσή Βιτζιλάκη
18. Μαρία Καλτσά
19. Κώστας Τάτσης
20. Ρόνη Φίλεφσκα
21. Γιώργος Σωτηρέλης
22. Δημήτρης Ασημακόπουλος

Σεμνά και ταπεινά με ζημιά 776 εκατ. €

Τα τελευταία 3 χρόνια, από την άνοιξη του 2006 έως σήμερα, ο «τζίρος» των 6 μεγαλύτερων σκανδάλων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο ξεπερνά τα 4,4 δισ. ευρώ ενώ η ζημιά για το ευρύτερο Δημόσιο ανέρχεται στα 776 εκατομμύρια και οι μίζες- προμήθειες- «ωφέλιμες πληρωμές» φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο της διερεύνησης των υποθέσεων αυτών ενεπλάκησαν 27 δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι δικαστηρίων, ενώ από τα γραφεία τους παρέλασαν 637 κατηγορούμενοι, ύποπτοι και μάρτυρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον η δικογραφία του σκανδάλου Siemens έχει φτάσει τις 7.000 σελίδες, χωρίς μάλιστα να έχει προχωρήσει η ανάκριση για το C4Ι. Αντιστοίχως, η δικογραφία για τα ομόλογα έχει ξεπεράσει τις 2.000 σελίδες.

Γ.Παπανδρέου: Το μεγάλο μειονέκτημα που έγινε ατού

Ο Γιώργος Παπανδρέου ταξιδεύει πολύ. Για την ακρίβεια, πάντα ταξίδευε πολύ. Και με χρόνους που συναγωνίζονται ανθρώπους της δουλειάς: πιλότους και αεροσυνοδούς. Τον καιρό που ήταν υπουργός Εξωτερικών, ήταν συνεχώς σε ένα αεροπλάνο. Το αποτέλεσμα είναι ορατό τώρα, στα διάφορα διεθνή fora. Τον Ιανουάριο του 2006 όταν ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή, ελάχιστοι έδωσαν σημασία. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν ότι πρόκειται για ένα αξίωμα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Άλλοι, ότι θα ήταν ακόμη μία ευκαιρία για να «λείπει ο πρόεδρος σε ταξίδια». Σήμερα αντιλαμβάνονται, ειδικά αυτοί οι τελευταίοι, ότι το αξίωμα είχε και ουσία και περιεχόμενο. Τον εγκατέστησε στο κέντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής χωρίς να διαθέτει κυβερνητικό αξίωμα. Το πρώτο διάστημα θεωρήθηκε μεγάλο μειονέκτημα. Πολυήμερες απουσίες στο εξωτερικό, μακριά από τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, συνεννόηση από το τηλέφωνο για τις κινήσεις, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό- και γκρίνια. Από πολλούς. Και από δικούς του. Που περνούσε στην κομματική βάση- δεν θέλουν και πολύ αυτά.

Το ότι αδιαφόρησε γι΄ αυτά και συνέχισε τελικά, του έκανε καλό, το παραδέχονται ακόμα και οι άσπονδοι φίλοι του. Γιατί όσο κυλούσε ο χρόνος οι εσωκομματικές τριβές μειώθηκαν και παράλληλα ανέβηκε στα μάτια του Έλληνα ψηφοφόρου όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Την Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε στο Πεκίνο για να μετέχει σε ένα ακόμη συνέδριο υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Με το που έφτασε στην κινεζική πρωτεύουσα, τον περίμενε μια πρόσκληση: να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο. Και αυτό κάτι δείχνει λένε συνεργάτες του. Ότι «όπως και αλλού, έχει πλέον την αντιμετώπιση υποψήφιου πρωθυπουργού...» Άμεση προσφυγή. Απόψε αργά επιστρέφει στην Ελλάδα και αύριο μιλάει στην Πάτρα- εκεί από όπου παραδοσιακά άρχιζαν οι Παπανδρέου τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Ο Γιώργος πιστεύει- και οι δικοί του το εισπράττουν- ότι από την έκβαση αυτής της μάχης, των ευρωεκλογών, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επόμενη, των εθνικών εκλογών. Από τη νύχτα κιόλας της 7ης Ιουνίου. Αν το αποτέλεσμα είναι καθαρό, καταγράψει δηλαδή μιαν αναμφισβήτητη νίκη του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο εκείνο βράδυ θα ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες για να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. Ανεξαρτήτως διαφοράς. Άλλωστε, κανένας δεν ξεχνάει ότι στις ευρωεκλογές του 2004 το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει με 9 ολόκληρες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία- και αυτή θα είναι η πρώτη νίκη του Γιώργου επί του Κώστα Καραμανλή. Λογικό δεν είναι, το αίτημα αυτό να επαναλαμβάνεται συνεχώς μέχρις ότου ο Κ. Καραμανλής πάει τη χώρα σε εκλογές;

EUROVISION 2009: 1η Θέση η Νορβηγία με Alexander Rybak - «Fairytale» (NORWAY)



Ο Alexander Rybak με το «Fairytale» ήταν ο θριαμβευτής του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Ο Νορβηγός βιολιστής συγκέντρωσε 387 βαθμούς, πολύ ψηλότερα από τη δεύτερη Ισλανδία (218 βαθμοί) και το τρίτο Αζερμπαϊτζάν.

7ος ο Σάκης Ρουβάς στην Eurovision

Παρά την εκπληκτική εμφάνισή του στον τελικό της Μόσχας, ο Σάκης Ρουβάς, με το This is our night, κατέλαβε την έβδομη θέση στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision. Η Νορβηγία με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ και το Fairytale πήρε την πρωτιά με χαρακτηριστική άνεση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Ισλανδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Καραμανλής: Δεν Φέυγω...

Με «επανίδρυση» της Ν.Δ. θα επιχειρήσει ο Κ. Καραμανλής να ξεπεράσει ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα στις 7 Ιουνίου και να ελέγξει τις εσωκομματικές αντιδράσεις για την εκλογική ήττα, ενώ σχεδιάζει και την «καρατόμηση» όσων στελεχών έχουν εμπλακεί, άμεσα ή έμμεσα, σε σκάνδαλα και αποτελούν πλέον «βαρίδια» για το κυβερνών κόμμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στενοί συνεργάτες του. Πίσω από αυτές τις κινήσεις, όμως, το μήνυμα είναι ότι ο Πρωθυπουργός αναθεωρεί τα σενάρια για τη «μετακαραμανλική εποχή» και δεν σχεδιάζει να παραδώσει το κόμμα.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ 2004, ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ!

Δημοσκόπηση της «Rass» για «Το Παρόν»

2,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ...

Δημοσκόπηση της «Alco» για το «Θέμα»

4,2% μπροστά το ΠΑΣΟΚ...