Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Έφυγε στα 89 της η Έλλη Παππά

Δίπλα στον σύντροφό της, Νίκο Μπελογιάννη, θα ταφεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί, η αγωνίστρια και συγγραφέας Έλλη Παππά, που άφησε τα ξημερώματα την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 89 ετών. Η Έλλη Παππά -γόνος μικρασιατικής οικογένειας και αδελφή της Διδώς Σωτηρίου- συνέδεσε τη ζωή της με τους αγώνες της Αριστεράς και υπέφερε διώξεις και εξορίες μέχρι την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, μετά την απόσυρσή της από τη δημοσιογραφία, είχε αφιερωθεί στο συγγραφικό της έργο που περιλαμβάνει δοκίμια φιλοσοφίας και πολιτικής σκέψης.

Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής

Επίθεση με επτά τραυματίες πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, στην οδό Πεντέλης, αρ. 10, χθες στις 21:40 το βράδυ. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ένας πολίτης, ένας αστυφύλακας, ένας δόκιμος αστυφύλακας και τέσσερις εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Εξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και ο έβδομος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν

«Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συσπείρωση. Ο υπουργός χαρακτήρισε την επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής άνανδρη και δολοφονική και υπογράμμισε πως η βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας.
http://www.tanea.gr

Εκτός Κυπέλλου ο Ολυμπιακός!

Αποτέλεσμα-σοκ στο Κύπελλο Ελλάδας!
Ο Ολυμπιακός, κάτοχος του τροπαίου, αποκλείστηκε στις Σέρρες! Ο Πανσερραϊκός νίκησε με σκορ 3-1 σε ματς νοκ-άουτ και πλέον οι «κόκκινοι» του Ζίκο μένουν νωρίς -νωρίς έξω από τον θεσμό.Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη περίοδο, ο Πανσερραϊκός, κατάφερε να αποκλείσει σε διπλές αναμετρήσεις τον Παναθηναϊκό. Τώρα, μολονότι αποτελεί ομάδα Β' Εθνικής, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο και τελικά τον πέταξε έξω από τη διεκδίκηση του Κυπέλλου!