Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

OSCAR : Θρίαμβος του Hurt Locker με έξι βραβεία

Σε θρίαμβο του Hurt Locker αναδείχθηκε η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ η Κάθριν Μπίγκελοου έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας.
Συνολικά το Hurt Locker απέσπασε έξι βραβεία (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Ήχου και Ηχητικών Εφέ), αφήνοντας πίσω του το Avatar με μόλις τρία βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες.
Η πρωτιά που σημειώθηκε φέτος στα βραβεία Όσκαρ ήταν σημαντική. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού μία...
γυναίκα απέσπασε το Όσκαρ σκηνοθεσίας και μάλιστα για πολεμική ταινία. Η Κάθριν Μπίγκελοου με το Hurt Locker κατάφερε να επικρατήσει έναντι των ανδρών συνυποψήφιών της. Η ταινία της κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας.
Επαναλαμβανόμενο αίτημα των νικητών υπήρξε η επιστροφή των Αμερικανών στρατιωτών στην πατρίδα τους.
Όσον αφορά τα βραβεία ερμηνείας, πέντε γνωστοί ηθοποιοί, φίλοι και συνάδελφοι των υποψηφίων, επιστρατεύτηκαν για να παρουσιάσουν με λίγες και συγκινητικές λέξεις τους πέντε διεκδικητές των Όσκαρ Α΄ Ρόλων.
Οι Μισέλ Φάιφερ, Βέρα Φαρμίγκα, Τζούλιαν Μουρ, Τιμ Ρόμπινς, Κόλιν Φάρελ μίλησαν με θερμά λόγια για τους συναδέλφους τους και η Κέιτ Ουίνσλετ κλήθηκε να παρουσιάσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο απέσπασε ο Τζεφ Μπρίτζες, μαζί με το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Ήταν η πρώτη φορά που ο Τζ.Μπρίτζες κέρδισε το Όσκαρ Α΄ρόλου και στο λόγο του ευχαρίστησε ανάμεσα σε άλλους και τους συνυποψήφιούς του Κόλιν Φερθ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέρεμι Ρένερ και Τζορτζ Κλούνεϊ.
Οι Φόρεστ Ουίτακερ, Μάικλ Σιν, Πήτερ Σαρσγκαρντ, Όπρα Γουίνφρεϊ και Στάνλεϊ Τούτσι παρουσίασαν τις ταλαντούχες υποψήφιες για το Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε χιουμοριστικά ότι ζήτησε από την Ακαδημία να θέσει «πλαφόν» στις υποψηφιότητες στις... 16, έτσι ώστε του χρόνου η Μέριλ Στριπ να μην είναι υποψήφια.
Το βραβείο κέρδισε η Σάντρα Μπούλοκ που κατόρθωσε έτσι να αποσπάσει μέσα σε ένα διήμερο Βατόμουρο και Όσκαρ. Το κοινό χειροκρότησε όρθιο την ηθοποιό, η οποία με συγκίνηση και πολύ χιούμορ ευχαρίστησε την οικογένειά της που την ώθησε να ακολουθήσει τα όνειρά της, καθώς και τις συνυποψήφιές της.
Ο Κρίστοφ Βαλτς, όπως αναμενόταν, ήταν ο νικητής του πρώτου Όσκαρ της βραδιάς, του βραβείου Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως Ναζί στην ταινία Αδωξοι Μπάσταρδοι.
Η εξαιρετική Μο'νικ απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Μονάκριβη, ευχαριστώντας την Ακαδημία που δεν ψήφισε με βάση «πολιτικές», όπως είπε.
Οι εκπλήξεις της βραδιάς ήρθαν στις κατηγορίες σεναρίου. Ο Μαρκ Μπόουλ κέρδισε το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου για το Hurt Locker, κλέβοντάς το κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Κ.Ταραντίνο και των Αδωξων Μπάσταρδων. Ο Μ.Μπόουλ αφιέρωσε το βραβείο στους Αμερικανούς στρατιώτες που πολεμούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Η απονομή των 82ων βραβείων της Ακαδημίας ξεκίνησε με την εμφάνιση των υποψηφίων για Όσκαρ ερμηνείας στην εντυπωσιακή σκηνή του Kodak Theater.
Ακολούθησε λίγη λάμψη από παλιό μιούζικαλ από τον Νιλ Πάτρικ Χάρις, μέχρι οι δύο παρουσιαστές (Αλεκ Μπάλντουιν, Στιβ Μάρτιν) να κατεβούν από τον «ουρανό» για να βρεθούν στη σκηνή και να αρχίσουν ένα ανελέητο πείραγμα στους διάσημους υποψήφιους, το οποίο ορισμένοι φάνηκαν να απολαμβάνουν, άλλοι (όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ)... όχι και τόσο.
Δεύτερο Όσκαρ της βραδιάς εκείνο για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων απονεμήθηκε στο Ψηλά στον Ουρανό της Pixar, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου κέρδισαν οι Αρμάντο Γιανούτσι, Τόνι Ροσε για τη Μονάκριβη, σε μια κατηγορία που φαβορί θεωρείτο το Ραντεβού στον Αέρα.
Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας απέσπασε το φιλμ The Secret in Their Eyes από την Αργεντινή, κάνοντας την ανατροπή μιας και η Λευκή Κορδέλα θεωρείτο φαβορί.
Περισσότερα βραβεία
Στο The Weary Kind (Crazy Heart) των T-Bone Burnett, Ράιαν Μπίνγκχαμ το Όσκαρ τραγουδιού.
Όσκαρ μουσικής απέσπασε ο Μάικλ Τζιακίνο για την ταινία Ψηλά στον Ουρανό.
Για το Μοντάζ του Hurt Locker βραβεύτηκαν οι Μπομπ Μουρόβσκι και Κρις Ίνις.
Βραβείο για τα Σκηνικά του απέσπασε το Avatar, ενώ ο Μάουρο Φιόρε έλαβε το Όσκαρ φωτογραφίας για την ίδια ταινία, ευχαριστώντας και αυτός τον Τζέιμς Κάμερον και το «όραμά του».
Οι Τομ Φορντ και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ κλήθηκαν για να παραδώσουν -όπως ήταν φυσικό- το Όσκαρ κοστουμιών, το οποίο παρέλαβε η δύο φορές νικήτρια Σάντι Πάουελ για την ταινία The Young Victoria.
Ο Μπεν Στίλερ εμφανίστηκε επί σκηνής ως... Να'βι από την Πανδώρα για να παρουσιάσει το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ, λέγοντας ότι δεν ξέρει γιατί ντύθηκε έτσι, αφού η ταινία του Τζ.Κάμερον δεν ήταν καν υποψήφια. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, μήπως έπρεπε να βάλει τα αυτιά του Κάπταιν Σποκ προς τιμή του Σταρ Τρεκ που ήταν υποψήφιο. Το βραβείο απέσπασε όντως το Σταρ Τρεκ.
Δύο βραβεία παρέλαβε ο Πολ Τζ. Ότοσον για την ταινία Hurt Locker, ένα για το Ηχητικού μοντάζ και ένα για τον Ήχο.
Βραβείο Οπτικών Εφέ κέρδισε -όπως αναμενόταν- το Avatar. «Να θυμάστε: ο κόσμος που ζούμε είναι τόσο εκπληκτικός όσο και αυτός που φτιάξαμε για σας» είπε ένας εκ των νικητών, αναφερόμενος προφανώς στη μανία του κόσμου με τον πλανήτη Πανδώρα.
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το The Cove.
Το Όσκαρ Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων απέσπασε η γαλλική ταινία Logorama. Στο Music by Prudence το βραβείο για Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους στο The New Tenants.
Αφιέρωμα σε εμβληματικές ταινίες τρόμου έκαναν τα Όσκαρ υπό το βλέμμα ενός ενθουσιασμένου Κουέντιν Ταραντίνο.
Η Ακαδημία διοργάνωσε επίσης ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζον Χιούς, τον άνθρωπο που υπέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του 1980. Ο Τζ.Χιούς πέθανε το 2009. Στην απονομή βρέθηκαν οι Ρότζερ Κόρμαν και Λορίν Μπακόλ που λίγο καιρό πριν είχαν λάβει τιμητικά βραβεία από την Ακαδημία.
Οι παρουσίες στο κόκκινο χαλί
Πολλοί αστέρες έφτασαν νωρίς στο Kodak Theater και έκαναν μια στάση στο κόκκινο χαλί. Ανάμεσά τους οι: Τζέιμς Κάμερον, Σαμ Ουόρθινγκτον, Πήτερ Τζάκσον, Μαράια Κάρεϊ, Κρίστοφ Βαλτς.
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε απόψε. Είμαστε υποψήφιοι για εννέα Όσκαρ το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο έχει αγαπήσει την ταινία μας, οπότε σήμερα είναι μια μέρα γιορτής» δήλωνε ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης του Avatar πριν εισέλθει στο θέατρο για την απονομή των βραβείων.
Ήρεμη είχε πει πως είναι η Σάντρα Μπούλοκ, νικήτρια τελικά του Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.
Τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων απέσπασε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος βγαίνοντας από τη λιμουζίνα του, αντί να πάει στο κόκκινο χαλί, επέλεξε να πλησιάσει τους θαυμαστές του και να ανταλλάξει μαζί τους σχόλια και χαιρετισμούς. 
tovima

«Καλημέρα», το νέο σύνθημα της καμπάνιας του ΕΟΤ

Η υφυπουργός κ. Γκερέκου έδωσε έμφαση στη διαφήμιση μέσω του Διαδικτύου.

«Καλημέρα» είναι το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική χρονιά, που στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεδιπλωθεί στις αγορές του κόσμου. Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι για φέτος αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί το ήδη υπάρχον υλικό, το οποίο αναδιαμορφώθηκε, ανανεώθηκε και προστέθηκε σε αυτό μια απλή και καθημερινή λέξη, το «Καλημέρα».
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι το δημιουργικό της φετινής καμπάνιας δεν κόστισε τίποτα στα ταμεία του ΕΟΤ γεγονός που χαιρετίστηκε και από τους φορείς του τουρισμού, με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Νίκο Αγγελόπουλο να τονίζει ότι επιτέλους, για πρώτη φορά, υπάρχει συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την πολιτική ηγεσία στο σχεδιασμό της διαφημιστικής καμπάνιας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τη μουσική επένδυση του διαφημιστικού «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζηδάκη ο κληρονόμος, Γ. Χατζηδάκης πρόσφερε την άδεια χρήσης του έργου αφιλοκερδώς.
Η κ. Γκερέκου έδωσε έμφαση στη διαφήμιση μέσω του Διαδικτύου, σημειώνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει και πεδίο έντονης προβολής της διαφημιστικής εκστρατείας της χώρας μας, με την υφυπουργό να τονίζει ότι η παρουσία της Ελλάδας στους ιστοτόπους θα πολλαπλασιαστεί σε σχέση με άλλες χρονιές. Σε ό,τι αφορά το κόστος της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδας για το 2010, αυτό τοποθετείται πάνω από 12 εκατ. ευρώ.
Παραμένοντας στο χώρο του Διαδικτύου, στον αέρα θα είναι η ανανεωμένη πύλη του ελληνικού τουρισμού στη διεύθυνση www.visitgreece.gr, μέσω της οποίας η παρουσία της Ελλάδας θα είναι ιδιαίτερη ισχυρή. Αναφορικά με τα χρέη του ΕΟΤ στα ξένα μέσα ενημέρωσης η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει πληρωμές έναντι, ύψους πάνω από 20 εκατ ευρώ.
Η ομιλία της κ. Γκερέκου
«Να σας καλωσορίσω όλους πρώτα απ’ όλα, στη σημερινή συνάντηση μας και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Ένα από τα βασικότερα θέματα σε ότι αφορά τον Τουρισμό, είναι για ευνόητους λόγους και το θέμα της προβολής του τουριστικού μας προϊόντος. Είναι λογικό άλλωστε να συμβαίνει αυτό, σε ένα τόσο έντονα ανταγωνιστικό πεδίο, όπως αυτό του παγκόσμιου τουρισμού.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις θέσεις αυτές, μας ετέθη το ερώτημα «τι θα κάνετε με την φετινή καμπάνια» αλλά για να απαντηθεί αυτό, έπρεπε πρώτα να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που παραλαμβάναμε. Έχοντας πλέον στο μυαλό μας την εικόνα αυτή, σας αναφέρω τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν, με βάση τα οποία πήραμε τις αποφάσεις μας και καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.
- Πρώτο δεδομένο ήταν ότι η οικονομική κατάσταση του ΕΟΤ ήταν σχεδόν τραγική. Δεν θα ξανακάνουμε εδώ τη συζήτηση για τα υπέρογκα χρέη που αφέθηκαν πίσω - είναι κάτι που πιστεύω ότι όλοι το γνωρίζουμε ήδη καλά.
- Δεύτερο δεδομένο είναι ότι η χώρα τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία και όλοι καλούμαστε να εφαρμόσουμε δύσκολες αποφάσεις για να βγούμε από την κρίση.
- Τρίτο δεδομένο είναι ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό - ειδικά το διάστημα αυτό - είναι πολύ κακή, λόγω του ότι έχουμε το «αρνητικό προνόμιο» να μονοπωλούμε τα ξένα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, λόγω της κατάστασης της οικονομίας.
- Τέταρτο δεδομένο, είναι ότι ενώ ο Τουρισμός ως παγκόσμια δραστηριότητα, έχει περάσει κατά ποσοστό πάνω από το 80%-90% στο Διαδίκτυο, στην Ελλάδα το θέμα «Τουρισμός και Διαδίκτυο» σχεδόν αποτελεί «άγνωστη περιοχή».
- Πέμπτο και τελευταίο δεδομένο, είναι ότι τα μηνύματα και τα συμπεράσματα που υπήρχαν από την περυσινή καμπάνια ως προς συγκεκριμένα βασικά της σημεία, ήταν ιδιαίτερα αρνητικά.
Κάνοντας το άθροισμα όλων των παραπάνω, έπρεπε να σκεφθούμε ένα τρόπο ώστε, ο Ελληνικός Τουρισμός να έχει παρουσία στα παγκόσμια Μέσα, ξοδεύοντας το δυνατόν λιγότερα χρήματα αλλά βελτιώνοντας τα προβληματικά σημεία - και η παρουσία αυτή, χωρίς να είναι «προκλητική», να είναι στοχευμένη και με υψηλή αποτελεσματικότητα. Δεν σας κρύβω ότι η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας, για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, ήταν σχεδόν υπεράνθρωπη.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή, είχαμε δηλώσει ότι δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσουμε σε δημιουργία εξ’ ολοκλήρου νέας καμπάνιας - κι αυτό για δύο βασικούς λόγους: χρόνο και χρήμα. Χρονικά, ήδη από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο ήμασταν ήδη αργά και οικονομικά, οι δυνατότητες ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε επιλογές, οι οποίες θα ήταν βεβιασμένες και για το λόγο αυτό, καταδικασμένες σε αποτυχία.
Στόχος μας είναι, η νέα πολιτική για την επικοινωνία και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, να γίνει με τους «όρους που πρέπει»: μετά από σκέψη, επεξεργασία, προετοιμασία, οργάνωση και κυρίως, να έχει προοπτικές αποτελεσματικής λειτουργίας σε ένα βάθος χρόνου. Το «αλλάζω καμπάνια, σήμα και λογότυπο» κάθε χρόνο είναι έξω από τη δική μας λογική - τη στιγμή μάλιστα που ανταγωνίστριες χώρες μας έχουν την ίδια επικοινωνιακή ταυτότητα για τον τουρισμό τους, δεκαετίες τώρα.
Επιλέξαμε για φέτος να αξιοποιήσουμε ήδη υπάρχον υλικό, το οποίο να το αναδιαμορφώσουμε και να το ανανεώσουμε, προσθέτοντας του ένα νέο, κεντρικό στοιχείο: μια απλή, καθημερινή και ευρέως γνωστή Ελληνική λέξη, το «Καλημέρα».
Η λογική πίσω από την επιλογή μας αυτή, ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια λέξη, η οποία να συμπυκνώνει συμβολικά όλα εκείνα τα πράγματα που «Είναι» η Ελλάδα αλλά και που «Είναι» ο Τουρισμός της: την αισιοδοξία της καινούργιας ημέρας, το καινούργιο ξεκίνημα, τον εγκάρδιο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα, τη ζεστή φιλοξενία, την ευχάριστη διάθεση, την προσδοκία μιας αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας, το φως του ήλιου, το καταπληκτικό μας κλίμα - όλα αυτά δηλαδή που δεν γίνεται να επηρεαστούν από καμία αρνητική οικονομική συγκυρία και καμία δύσκολη στιγμή. Όλα αυτά «Είναι» η Ελλάδα!!
Δεν είχαμε κανένα λόγο πιστεύω, να βγούμε να προβάλουμε τον Τουρισμό μας, μεταφέροντας «ενοχικά συμπλέγματα» από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των διεθνών Μέσων εναντίον μας. Αντιθέτως, έχουμε κάθε λόγο να βγούμε και να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ένας τουριστικός προορισμός, υπερήφανος για τα πλεονεκτήματα που διαθέτει στον τομέα αυτό ως χώρα. Χωρίς να «προκαλέσουμε» και να παρουσιαζόμαστε «επιθετικά», είμαστε «αισιόδοξοι» και είμαστε η ανοιχτή, φιλική, τουριστική Ελλάδα που ήμασταν πάντοτε. Αυτό οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε και να το τονίσουμε - και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την απλή καθημερινή λέξη, πετυχαίνουμε το στόχο αυτό απόλυτα.
Ένα σημείο επίσης στο οποίο θα ήθελα να σταθώ, είναι η μουσική επένδυση του spot. Πρόκειται για μια από τις περισσότερο αναγνωρίσιμες «ελληνικές» μελωδίες, αυτή του «Χαμόγελου της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι. Δημόσια θα πρέπει εδώ να ευχαριστήσω το Γιώργο Χατζιδάκι, κληρονόμο και διαχειριστή των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος προσέφερες την άδεια χρήσης του συγκεκριμένου έργου αφιλοκερδώς, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε τη δύσκολη αυτή στιγμή. Τον ευχαριστώ προσωπικά για μία ακόμη φορά.
Τέλος, θα πρέπει να πούμε και λίγα πράγματα για τη φετινή στόχευση της καμπάνιας σε επίπεδο επιλογής Μέσων. Σε ότι αφορά τη γενικότερη υλοποίηση της επικοινωνίας του Ελληνικού Τουρισμού, ζητήσαμε τη συνεργασία των δύο βασικών φορέων του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ. Μετά από συναντήσεις τις οποίες είχαμε, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στο κομμάτι αυτό, επί τη βάσει προτάσεων οι οποίες θα γίνονται από τους δύο φορείς, θα συζητούνται σε μια κοινή Ομάδα Εργασίας και θα εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ. Αλλά όλα αυτά θα γίνονται με ρυθμούς και χρόνους, που θα μας εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα στους στόχους της επικοινωνίας μας.
Πέρα όμως από αυτή την κατ’ αρχήν συνεργασία, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας, σας είχαμε ανακοινώσει ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην επικοινωνία του Τουρισμού μέσω Διαδικτύου - όπως άλλωστε είχα δεσμευθεί και προσωπικά όταν ακόμη ήμουν επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ στην Αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί, αν ρίξει κανείς μια ματιά σε όλες σχεδόν τις έρευνες, θα διαπιστώσει ότι το Internet στις περισσότερες έρευνες, βρίσκεται πάντοτε πρώτο στις πηγές προτίμησης για ενημέρωση σχετικά με ταξίδια. Ο παγκόσμιος τουρισμός γενικά είναι μια δραστηριότητα η οποία πλέον έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό στο Internet.
Εμείς από το πεδίο απουσιάζαμε παντελώς ως χώρα. Και στο σημείο αυτό, κάναμε κυριολεκτικά αγώνα δρόμου: καταφέραμε να έχουμε μια πρώτη βασική δομή του νέου portal του ΕΟΤ, το οποίο συνδέεται ευθέως με τη φετινή καμπάνια και απαντά στη διεύθυνση: www.visitgreece.gr Βασιστήκαμε σε υλικό που υπήρχε αλλά στην πραγματικότητα, δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ. Εμείς το επανα-σχεδιάσαμε, το εμπλουτίσαμε και δημιουργήσαμε την πρώτη και βασική του μορφή, η οποία θα εξυπηρετήσει και το πρώτο τμήμα της φετινής σεζόν.
Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής προγραμματισμό, το portal θα είναι στον αέρα στις 15 Μαρτίου. Παράλληλα, αυτή τη στιγμή δημιουργείται και η βασική ομάδα, η οποία θα αναλάβει τον καθημερινό έλεγχο και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου αλλά και γενικά τον έλεγχο της εικόνας της Ελλάδας από απόψεως Τουρισμού στο Διαδίκτυο. Οπότε μιλάμε πλέον, για μια διαδικασία συνεχή, για ένα περιεχόμενο που θα γίνεται συνεχώς και πιο πλούσιο, με προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους χρήστες οι οποίες θα αυξάνονται συνεχώς, με μια ισχυρή κεντρική παρουσία στο Internet, η οποία θα γίνεται ολοένα και πιο δυναμική.
Τέλος να πω, ότι το Internet θα αποτελέσει και προνομιακό χώρο στόχευσης της φετινής καμπάνιας - χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα Μέσα - δεδομένου ότι σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προβολής που υπάρχει, είτε μέσα από τις εφαρμογές κοινωνικής διαδικτύωσης, είτε με τη χρήση των social media, είτε με διαδικτυακή διαφήμιση - δεν θα αφήσουμε τίποτε ανεκμετάλλευτο. Οι δυνατότητες που έχουμε στο Internet είναι τεράστιες και είναι απολύτως βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες θα είναι απολύτως στοχευμένες αλλά και υψηλά αποτελεσματικές.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την εταιρία Le Spot και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν αφιλοκερδώς για τη δημιουργία αυτού του spot, το οποίο δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Χρησιμοποιώντας πλάνα από παλαιότερη διαφημιστική καμπάνια και με την εξαίσια μουσική επένδυση του Μάνου Χατζιδάκι που ευγενικά μας παραχώρησε ο κ. Γιώργος Χατζιδάκις - και τον ευχαριστώ θερμά για μια ακόμη φορά- καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που μας κάνει, πιστεύω, όλους περήφανους. Εύχομαι λοιπόν σε όλους «Καλημέρα!» και καλή πορεία για τον ελληνικό τουρισμό.»
www.kathimerini.gr

Ούτε σκέψη για αλλαγές στην Περιφέρεια Ιονίων... μέχρι το 2013!

alt
«Οι ελληνικές περιφέρειες δεν μπορούν να αλλάξουν για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013 γιατί κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια», υπογραμμίζει σε εισήγησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Υπουργός Οικονομίας, αφήνοντας πάντως ανοικτό παραθυράκι για τις μεθεπόμενες εκλογές. Την εισήγηση αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η οποία κάνει λόγο για πολυσέλιδη έκθεση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «το ΕΣΠΑ καταρτίστηκε με βάση συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, γι' αυτό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση δημιουργίας νέων περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων αντίστοιχων με τις σχεδιαζόμενες περιφέρειες».
Η τελευταία πρόταση του κειμένου αφήνει ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο «διαμελισμού» μιας ενιαίας περιφέρειας σε δύο ή περισσότερα μέρη. Το υπουργείο εισηγείται αρνητικά στην ένωση νομών που ανήκουν σε διαφορετικές περιφέρειες, δηλαδή πιο εύκολα μπορεί να διαχωριστεί η Περιφέρεια Αττικής σε δύο ή τρία μέρη παρά να αλλάξει περιφέρεια η Κέρκυρα και να ενωθεί με αυτή της Ηπείρου ή η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Καλλικράτης έως τις 15 Μαΐου

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» θα έχει γίνει νόμος το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Η χρηματοδότησή του θα γίνει με περίπου 630 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις και με πόρους από το ΦΠΑ και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις προϋποθέσεις προσαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων στην υπό διαβούλευση διοικητική μεταρρύθμιση όπου καταγράφονται τα εξής κρίσιμα σημεία:
  • Η οριστικοποιημένη κατανομή των δεσμεύσεων των πόρων για τα έτη 2007-2009 ανά Ε.Π. (και εφόσον η αναθεώρηση υποβληθεί προ του Σεπτεμβρίου του 2010).
  • Οι πόροι κοινοτικής συνδρομής είναι κλειδωμένοι ανά στόχο για την περίοδο 2007-2013, επομένως η μεταφορά πόρων κοινοτικής συνδρομής ανάμεσα στους στόχους δεν είναι δυνατή (δηλαδή να μεταφερθούν χρήματα από τη μία περιφέρεια σε μια άλλη).
     
http://www.corfupress.com

Ενα βήμα πριν από την επιβολή κυρώσεων σε Παπουτσή, Σκανδαλίδη έφθασε ο Πρωθυπουργός

Στα πρόθυρα της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων στους Χρήστο Παπουτσή και Κώστα Σκανδαλίδη έφθασε χθες ο Πρωθυπουργός.
Η εξέλιξη αυτή αποτράπηκε στο παρά πέντε καθώς τα δύο στελέχη έπειτα από πιέσεις δέχτηκαν να προβούν σε διευκρινιστικές δηλώσεις για να διορθώσουν την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ως εκ τούτου αργά το βράδυ ο κ. Παπανδρέου είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι του στο Παρίσι ότι «υπήρξαν κάποιες κινήσεις που δημιούργησαν παρεξηγήσεις, αλλά λύθηκαν και θα προχωρήσουμε άμεσα και δυναμικά». Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα της κατάστασης καθαιρώντας τον μεν κ. Παπουτσή από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για την επίθεση εις βάρος του υφυπουργού των Οικονομικών στη Βουλή και παράλληλα προχωρώντας στην αποπομπή του Κώστα Σκανδαλίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις αιχμές που άφησε με συνέντευξή του προς το πρόσωπό του.  
«Μιλήστε μεταξύ σας»
Παρ΄ όλα αυτά χθες αργά το μεσημέρι και πριν από τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί τηλεφώνησε στον Χρ. Παπουτσή και του ζήτησε εξηγήσεις για τη στάση του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την αντίδρασή του στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος φανερά ενοχλημένος του απάντησε ότι «δεν είναι δυνατόν την ώρα που δίνω αυτήν τη δύσκολη μάχη στο εξωτερικό η κυβέρνηση να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα διάλυσης». Ως εκ τούτου ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Παπουτσή να βρει κάποιον τρόπο ώστε να αποκατασταθούν τα πράγματα και να αποσαφηνισθεί τι ακριβώς εννοούσε και παράλληλα τον κάλεσε να θέσει και τα όρια μέσα στα οποία οφείλουν να κινούνται όλα τα στελέχη. Αμέσως μετά ο Χρ. Παπουτσής ήρθε σε συνεννόηση με τον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna για να εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο του σταθμού. Στη συνέντευξή του είπε, μεταξύ άλλων, ότι στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης και ότι δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον υφυπουργό των Οικονομικών. «Τον τιμώ, είναι ένας νέος συνάδελφος που δουλεύει σκληρά», είπε ο κ. Παπουτσής για να προσθέσει: «Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι άνθρωπος. Δεν υπάρχουν στιγμές που είσαι απόλυτα ψυχρός και εκείνη ήταν μία στιγμή έντασης με διαδηλωτές να φωνάζουν έξω από τη Βουλή και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ».  
Αιχμές για τον Πρωθυπουργό
Εκ παραλλήλου γίνονταν διαβουλεύσεις και με τον Κώστα Σκανδαλίδη, από τον οποίο ζητήθηκε ρητώς να ανασκευάσει τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Real Νews διότι αιωρούνταν το ερώτημα της διαγραφής. Ο κ. Σκανδαλίδης άφηνε αιχμές για τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι επειγόντως οφείλει να λειτουργήσει και ως Πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να καλύψει την απόσταση, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα ή πραττόμενα. Επίσης, σε άλλο σημείο τόνιζε ότι «όλοι μας αυτές τις ημέρες νιώθουμε μια γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας. Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ». Είναι γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός φανερά ενοχλημένος συζήτησε το θέμα με τους συνεργάτες του κι έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη που τον συνόδευσε στο Παρίσι αποφασίστηκε να αξιωθεί από τον Κ. Σκανδαλίδη να ανακαλέσει. Αυτό και έγινε με νεώτερες δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους, ο οποίος- υπό την πίεση ενός αρνητικού κλίματος- διευκρίνισε: «Είμαι στρατιώτης του Κινήματος. Γυρίζω όλη την Ελλάδα και στηρίζω τον Πρωθυπουργό. Θα πάμε συντεταγμένα». 
Αμέσως μετά τη μετάδοση των δύο διευκρινιστικών δηλώσεων των κ.κ. Παπουτσή και Σκανδαλίδη ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Νίκος Αθανασάκης ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου στο Παρίσι και σήμανε λήξη συναγερμού.

Κίτρινη κάρτα

Σας γράφαμε από χθες ότι δεν τέθηκε κανένα θέμα παραίτησης ή διαγραφής του Κώστα Σκανδαλίδη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Αυτός που πλέον βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση είναι ο Χρήστος Παπουτσής ο οποίος έχει επιλέξει να εκπροσωπεί μονάχα τον εαυτό του κι όχι το ΠΑΣΟΚ.

Η αδικαιολόγητη και άκομψη επίθεση στο Φ.Σαχινίδη εξόργισε τον Γ.Παπανδρέου ο οποίος την ίδια ώρα έδινε σκληρές μάχες στο εξωτερικό για τη διάσωση της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι ο Παπουτσής έφτασε πολύ κοντά στην απομάκρυνση του από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο για τις απόψεις που εκφράζει αλλά για τον άκομψο τρόπο του που προκαλεί άσκοπες αναταραχές. Από σήμερα, τίθεται σε αυστηρή "επιτήρηση" και μένει να δούμε τι θα γίνει στο τέλος... 
parapolitiki

Σχέδιο στήριξης του ευρώ από Σαρκοζί, Μέρκελ, Παπανδρέου

Ο Ν. Σαρκοζί είπε πολλά θετικά για την τολμηρότητα και τη γενναιότητα των αποφάσεων  του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, επιμένοντας ιδιαίτερα στο θέμα της  αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξει η ευρωζώνη απέναντι στην Ελλάδα  Στη δημιουργία μηχανισμού στήριξης των χωρών της Ευρώπης που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον επιθέσεις του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου κατέληξαν χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νικολά Σαρκοζί, με τη σύμφωνη γνώμη και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Σαρκοζί και Μέρκελ, πριν από τις συνομιλίες στα Ηλύσια Πεδία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο μηχανισμός αυτός- η φυσιογνωμία του τηρείται ως απόρρητο μυστικό, γιατί όπως εξήγησε ο κ. Σαρκοζί δεν πρέπει να πληροφορηθούν οι κερδοσκόποι τις πτυχές του - θα συγκροτηθεί από τις δυο μεγάλες χώρες της Ευρώπης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, κι εκτός της Ελλάδας θα μετέχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όχι κατ΄ ανάγκην ενταγμένες στην ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει τη μορφή Ταμείου, θα μπορεί να παρεμβαίνει κάθε φορά που μια χώρα δέχεται επιθέσεις κερδοσκόπων και να τη στηρίζει, είτε με χρήματα είτε με εγγυήσεις (γκαραντί) έναντι πιστοληπτικών φορέων ή τραπεζών. Επιτροπές τεχνοκρατών από τη Γαλλία και τη Γερμανία εργάζονται εντατικά αυτή την περίοδο προκειμένου να ετοιμάσουν τον μηχανισμό, ο οποίος πιθανότατα θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ της προσεχούς εβδομάδας.

Πάντως η συγκρότησή του θα γίνει άμεσα και όπως όλα δείχνουν θα «δοκιμαστεί» κατά την επόμενη απόπειρα της Ελλάδας να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, τον Απρίλιο.

Στις χθεσινές συνομιλίες, το αποτέλεσμα των οποίων προκάλεσε ανακούφιση στην ελληνική αντιπροσωπεία, αποφασίστηκε επίσης Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διεθνούς κερδοσκοπίας. Παρ΄ ότι οι συζητήσεις των τριών χωρών έχουν προχωρήσει για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή η πρωτοβουλία, τόσο ο κ. Σαρκοζί όσο και ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις τους απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες.

Ενημέρωση Ομπάμα
Συνομιλώντας με τους Έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί πολύ σύντομα και πως ο ίδιος έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει επ΄ αυτής τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο συναντάται αύριο το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο, και να του ζητήσει να το θέσει στην ατζέντα των συζητήσεων των ηγετών του G20 που συνεδριάζουν σύντομα. Όπως προαναφέρθηκε, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από το Παρίσι μεταβαίνοντας στην Ουάσιγκτον βαθιά ικανοποιημένη από την ισχυρή πολιτική στήριξη που παρέσχε στην Ελλάδα ο Νικολά Σαρκοζί, παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος ουσιαστικά ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κίνδυνος για Ευρώπη
Κατά τον Γάλλο πρόεδρο στην παρούσα κρίση κινδυνεύει μαζί με την Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «σε αυτή την υπόθεση προφανώς διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, όμως είναι εξίσου και το μέλλον της Ευρώπης που διακυβεύεται. Οι Ευρωπαίοι από κοινού δόμησαν ένα κοινό νόμισμα, όλοι πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, είναι μια πολιτική δέσμευση, ηθική υποχρέωση, αλλά και οικονομική πραγματικότητα».

Θετικοί χαρακτηρισμοί
Ο κ. Σαρκοζί, δεν εφείσθη θετικών χαρακτηρισμών για την τολμηρότητα και τη γενναιότητα των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, επιμένοντας στο θέμα της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξει η ευρωζώνη απέναντι στην Ελλάδα, είπε: «Η ευρωζώνη θα πρέπει πάντοτε να βρίσκεται δίπλα σε μια χώρα που πλήττεται από την κερδοσκοπία. Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο κάποια άλλη χώρα. Αν στην πρώτη κρίση δεν λειτουργούσαμε έτσι, τι μήνυμα θα στέλναμε; (...) Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα που αναμέναμε, τα κράτη της ευρωζώνης οφείλουν να σταθούν δίπλα της και να λάβουν τα δικά τους μέτρα. Η Γαλλία σε στενή σχέση με τους εταίρους της θα πράξει το απαραίτητο».

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ !

logoplokies

Έχει βουλιάξει στο 19% η ΝΔ...

Με διαφορά 17-19% θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ αν γίνονταν τώρα εκλογές!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Στο 18-19% διαμορφώνεται το ποσοστό της ΝΔ στα τελευταία γκάλοπ. Πεσμένο εμφανίζεται βέβαια και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31%, αλλά σημασία έχει ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μεγαλώσει σε σχέση με τις εκλογές και έχει φθάσει στις 12 μονάδες, έναντι 10,4% του Οκτωβρίου. Και δεν είμαστε σε εκλογική περίοδο, που σημαίνει ότι σε πραγματική κάλπη, αν τυχόν γίνονταν τώρα εκλογές, η διαφορά θα ήταν στα επίπεδα του 17-19%!!
Πώς εξηγείται αυτό; Παρά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (ούτε φυσικά από τα μικρότερα κόμματα). Κι αυτό υποδηλώνει το στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης - και δη της αξιωματικής... 
http://press-gr.blogspot.com

Σάντος: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Σάντος: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Diario de Noticias» μίλησε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος μίλησε για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.Στην Ιβηρική χερσόνησο ο ΠΑΟΚ «παίζεται» καθημερινά στα ΜΜΕ. Βλέπετε υπάρχουν αρκετοί Πορτογάλοι που δουλεύουν στον Δικέφαλο, αλλά και παίκτες που δούλεψαν στις μεγάλες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου εκτός από ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει το τιμόνι μία Εθνικής ομάδας και στο μεγάλο λάθος του το 2004.

Η δουλειά του στον ΠΑΟΚ και η προοπτική κατάκτησης του τίτλου: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, αλλά έχει μείνει πολλά χρόνια μακριά από την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή. Εγώ κλήθηκα να συμμετάσχω σε ένα πλάνο για την αναγέννηση του πριν από τρία χρόνια. Αυτό έχει αποφέρει αποτελέσματα πιο γρήγορα απ’ ότι είχαμε σχεδιάσει. Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη και φέτος είμαστε δύο βαθμούς πίσω από την 1η θέση. Ήδη το πρότζεκτ που κάναμε είναι πετυχημένο».

Η συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ: «Είχα δεχθεί πρόταση για επέκταση της συνεργασίας μου με τον ΠΑΟΚ για δύο ακόμη χρόνια στην αρχή της σεζόν και αυτό ξανάγινε αρκετές φορές στη συνέχεια. Την απόφασή μου θα την πάρω στο σωστό χρόνο. Δεν θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο το αν πάρουμε το Πρωτάθλημα ή όχι. Σαφώς και με ενδιαφέρει να πάρουμε το Πρωτάθλημα, αυτό το επιδιώκουμε. Άλλωστε, ξέρω ότι δεν θα είμαι πολλά χρόνια ακόμη στο ποδόσφαιρο. Πάντως, στη δουλειά μας αν είσαι ικανοποιημένος κάπου συνεχίζεις. Κάθε επαγγελματίας πρέπει να είναι ευχαριστημένος με αυτό που κάνει».

Η βράβευσή του ως προπονητής της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα: «Είναι αλήθεια ότι πήρα αυτό τον τίτλο έχοντας κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο στην Ελλάδα (σ.σ. το σχόλιο έγινε μετά από παρατήρηση της δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη ότι στην Πορτογαλία θα ήταν δύσκολο να ψηφιστεί ως κορυφαίος μη έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα). Όμως, έχω ανακηρυχτεί κόουτς της χρονιάς τρεις φορές σε ψηφοφορία που γίνεται από τους ίδιους τους παίκτες. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα εκτίμησαν ό,τι έχω κάνει στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αναγνωρίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με τίτλο. Πιστεύω ότι και οι Πορτογάλοι έχουν αναγνωρίσει την επαγγελματική αξία μου. Είμαι ο μόνος Πορτογάλος τεχνικός που έχει δουλέψει στις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και αυτό δεν συνέβη τυχαία.

Το μέλλον του στους πάγκους: «Θα μπορούσα να επιστρέψω σε μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Γιατί όχι; Αυτό που με αποτρέπει από το να επιστρέψω στην Πορτογαλία είναι ότι νιώθω πολύ καλά εδώ που βρίσκομαι. Πάντως, έχω μετανιώσει που δεν άρπαξα μερικές ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν. Πριν εννιά χρόνια είχα δεχθεί πρόταση από την Τζένοα η οποία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μετάνιωσα που δεν δέχτηκα εκείνη την πρόταση. Επίσης, μετάνιωσα που ανέλαβα τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια μετάνιωσα που έφυγα από τον Παναθηναϊκό τρεις μήνες μετά. Ένιωθα ότι δεν υπήρχε καμία συμπάθεια μεταξύ εμού και των παικτών και ότι τίποτα δεν πήγαινε καλά. Αλλά, ακριβώς τη στιγμή της αποχώρησής μου συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος. Ήταν όμως αργά. Όσον αφορά το γιατί μετάνιωσα που ανέλαβα, αυτό έχει να κάνει με το ότι θα μπορούσα να καθοδηγήσω την Πορτογαλία στα τελικά του EURO 2004. Κακό τάιμινγκ. Ο πάγκος μίας Εθνικής συνεχίζει να είναι στόχος για μένα».
http://www.gazzetta.gr

Απογοήτευση και... Βαλβέρδε

Απογοήτευση και... Βαλβέρδε

Λιγοστεύουν πλέον οι ελπίδες στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του φετινού τίτλου μετά την ήττα από τον Ηρακλή και στο στρατόπεδο των πρωταθλητών σκέφτονται όλο και περισσότερο τη λύση Βαλβέρδε. «Πετάξαμε ένα ημίχρονο, διότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε φάσεις. Δεν εξαρτάται πια από μας. Όσο υπάρχουν ελπίδες, έστω και μαθηματικές, είμαστε υποχρεωμένοι να τις κυνηγήσουμε. Ξέρουμε ότι πια είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», έλεγαν άνθρωποι από τη διοίκηση του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον «γηραιό» στο Καυταντζόγλειο. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από τη δική τους εμφάνιση είχα παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από τον Γιώργο Δαλούκα, διαιτητή της αναμέτρησης με τον Ηρακλή. Τώρα στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι δεν εξαρτάται πλέον από αυτούς η υπόθεση τίτλος, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ η ήττα από τον Ηρακλή έκανε ακόμα πιο δύσκολη την παραμονή του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν. Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακούγεται όλο και πιο έντονα και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αναμένονται εξελίξεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα.. Στον Ολυμπιακό πάντως, επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προπονητή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να ανακοινωθεί η συνεργασία με τον Βάσκο προπονητή πριν από το Πάσχα, αλλά ακόμα κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο. 
http://www.gazzetta.gr

10 λόγοι για να μη δεις το DVD της Τζούλιας

1) Είπαμε ότι για όλα φταίει το γκαζόν αλλά από δω ως το σημείο να πάρεις τη μηχανή για τον κήπο ή τα ξυράφια ή τα λέιζερ και να το κάνεις σαν τη Σαχάρα και την έρημο Γκόμπι μαζί , δείχνει πως η οικολογική σου συνείδηση έπιασε πάτο.
2) Dom Perignon που γράφει στην ετικέτα 1999 , δεν την βγάζεις στο γυαλί γιατί γίνεσαι ρεζίλι των champagne aficionados που εκείνην ακριβώς τη στιγμή βγάζουν οργισμένοι το DVD και το κάνουν 1999 κομάτια. Τίποτε λιγότερο από 1996, που είναι οριακά αποδεκτή ως dildo.
3) Αν είσαι στ’ αλήθεια σκληρό κορίτσι αφήνεις και την τάπα στη φιάλη. Και τη βγάζεις με....

τελετουργικές κινήσεις, χωρίς στόμα, χωρίς χέρια. Στο «πατ» πετιόμαστε και πατιόμαστε ο ένας πάνω στον άλλον
Με τα χέρια το κάνουμε κι εμείς κάθε Χριστούγεννα, σιγά το kinky.

4) Το δικάμερο ή τρικάμερο είναι εντελώς passé και δείχνει πως το Σύνδρομο Πάρις Χίλτον σε έχει κυριέψει χειρότερα κι από ότι τη Λίντα Μπλερ ο Σατανάς. Η τσόντα δεν θέλει αμερικανιές, θέλει Λαρς φον Τρίερ και Δογματική προσέγγιση. Aν είναι και σε χοντρόκοκο ίσως μας πείσεις πως νόμιζες ότι πρωταγωνιστούσες στο Blair Which Pussy ?

5) Αν έχεις λιγότερα από 60 κιλά κάθεσαι σπίτι σου και τρως πίτσες μέχρι να αποκτήσεις λίγο κρέας εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται οι χειρολαβές σου. Μας καταάγχωσε ο fuckerman χωρίς πρόσωπο που αγωνιζόταν να πιαστεί από κάπου ώστε να μη πέσει και τσακίσει κανένα σβέρκο στο άδειο jacuzzi. Aν η Τζούλια ήταν αστικό, θα την είχαν στείλει για σκραπ.

6) Το «πονάω» το λέμε όταν πονάμε πραγματικά. Όταν -για παράδειγμα- ίσα που διακρίνεται η μισή ετικέτα της Dom (όσο η άλλη μισή κρύβεται από ντροπή για την κατάντια της μέσα σου). Ή όταν ενδεχομένως δοκιμάζεις το back door man. Αλλιώς κανείς δεν θα σε λυπηθεί για να σου δώσει ούτε μισό ντεπόν.

7) Τόσο φτηνοκιτσάτο δωμάτιο είχα να δω από την εποχή που ξεφύλλιζα γερμανικές τσόντες του 1970. Αν ήθελα Μηχανή του Χρόνου δεν χρειαζόταν να φιλάω κατουρημένες ποδιές για να βρω το DVD και να γράψω σοβαρή κριτική. Έχω τα Άπαντα της Mutzenbacher πίσω απ’ τις κουβέρτες στη ντουλάπα.

8 Όταν σαλιώνουμε τα χέρια μας και τα δάχτυλά μας για να τα ακουμπήσουμε χαμηλά, δεν το κάνουμε όπως ο μαστρο-Μήτσος πριν βάλει μπρος την πριονοκορδέλα. Αυτά παθαίνεις όταν δεν διαλέγεις καλή χρονιά Dom Perignon και δεν είσαι classy γυναίκα. Αν ήσουν και έβαζες από κάτω (μεταφορικά μιλάω) μια Rose του 1959 , θα χρειαζόσουν και σφουγγαρίστρα.

9) Τα σωστά αρσενικά δεν πτοούνται από το εντελώς fake μέγεθος του επιβήτορα δίχως πρόσωπο.Tα κόλπα με τις κάμερες και τα φίλτρα τα ξέρουμε από την εποχή που η Σεμίνα Διγενή έγινε από 100 κιλά 60 και από 60 χρονών 25. Άλλωστε και μολυβάκι του ΙΚΕΑ να έβαζες δίπλα σε γυναίκα 50 κιλών, θα έδειχνε Montblanc. Σε τα μας ;

10) Όταν ακούσαμε το πρώτο «βαριέμαι» είπαμε πως βαριέται. Στο δεύτερο είπαμε πως αυτά είναι τα ελληνικά που ξέρει, μ’ αυτά θα πορευτούμε, άλλωστε δεν αγοράσαμε κανένα hard core του Βέλτσου. Στο τρίτο είπαμε πως μας δουλεύει ψιλό γαζί. Στο τέταρτο καταλάβαμε πως πράγματι βαριέται και βαρεθήκαμε κι εμείς.

+ 1 bonus : κακία, ξεκακία, θα το πω : όταν η Τζούλια είναι μπουκωμένη, μιλάει ελληνικά καλύτερα.
 news24gr

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον...

Με ικανοποίηση για την ισχυρή γαλλική αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον, όπου συναντά διαδοχικά σήμερα την Χίλαρι Κλίντον και αύριο τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο να στηρίξει το κοινό μέτωπο που συγκροτούν Ελλάδα-Γαλλία-Γερμανία κατά της κερδοσκοπίας. Λίγο πριν αναχωρήσει χθες το βράδυ από το Παρίσι για την Ουάσινγκτον, ο κ. Παπανδρέου είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους της αποστολής, λέγοντας ότι οι μάχες αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς χαρακτηρίζοντας ως ένα βήμα παραπέρα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όσα συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτό ήταν και ο λόγος που συγκροτήθηκε η Ευρωζώνη και καθιερώθηκε το ενιαίο νόμισμα. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν θα είναι μόνο πολιτική και τάχθηκε υπέρ της καταπολέμησης της κερδοσκοπίας, η οποία αυτή την περίοδο πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να πλήξει και οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Νικολά Σαρκοζί για την ουσιαστική προσωπική στήριξη τονίζοντας ότι κυρίαρχο κομμάτι της συζήτησης ήταν η οικονομική κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και το σκληρό πυρήνα της ΕΕ το ευρώ. Όποιες επιθέσεις δεχόμαστε από κερδοσκόπους δεν θα είναι θέμα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κρίση που περνά η χώρα μας θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης και ευρωζώνης ισχυρής και ενωμένης, ενώ υπογράμμισε την κοινή συμφωνία με Σαρκοζί, Μέρκελ και Γιούνκερ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.
Την ίδια ώρα, αλλάζει το κλίμα στη Γερμανία μετά την επιστολή του πρόεδρου της γερμανικής βουλής, προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ζητά συγνώμη για τα απρεπή δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας

Απο πολιτικη στηριξη χορτασαμε!!!

8 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

http://www.hatladies.org/images/emily%20rose.jpg

Χρόνια πολλά σε όλες σας!