Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ...ΔΑΚΤΥΛΟ !

Δεν περιμένανε, φυσικά, οι της νεοδημοκρατίας, τις κυριακάτικες, (30-8-2009), εκδόσεις του ΕΘΝΟΥΣ και του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, για να πληροφορηθούν το άνοιγμα της ψαλίδας πέρα κι από το 6%... Τα ξέρανε τα μαντάτα από καιρό, καθώς οι μετρήσεις τους τρέχουν σε καθημερινή βάση…Η δημοσιοποίησή τους ευρύτερα δεν φέρνει και-νούργιους προβληματισμούς, ούτε νέους σχεδιασμούς : αυτοί υπάρχουν, αναπτύσ-σονται και τρέχουν εδώ και κάτι παραπάνω από δυόμισι μήνες, από την επαύριον, δηλαδή, των ευρωεκλογών…Επί της ουσίας, έχουμε και λέμε, λοιπόν : ο τέως και στο «καταλληλότερος», δεν πρόκειται να ομολογήσει, με τίποτα, την αποτυχία του, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές, με τρόπο, που να σηματοδοτεί, άμεσα ή έμμεσα, πελάγωμα ή ανικανότητα αντιμετώπισης των καταστάσεων…Καλό θα ήταν, συνεπώς, να πέσουν οι τόνοι και οι βεβαιότητες, πως βρισκόμαστε στις παραμονές της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.Τα σενάρια που έχουν διαμορφωθεί και προκριθεί, για την επόμενη φάση, είναι δύο, ένα για κάθε ενδεχόμενο …1ον Ο Καραμανλής στη ΔΕΘ αναφέρεται στην Οικονομία και παρουσιάζει αναλυτικά τη θέση, η οποία συνοπτικά λέει :- Για το χρέος φταίει το ΠΑΣΟΚ, για το έλλειμμα η διεθνής κρίση…Πρέπει να παρθούν νέα μέτρα, διαχρονικά, σκληρά, αλλά δίκαια… Θα πληρώσουν οι έχοντες, «…κάνουμε ό, τι μπορούμε για τους ασθενέστερους…».- Ανακοινώνεται συμφωνία με την Ε.Ε. για παράταση του χρονικού διαστήματος για την μείωση στο 3% και κάτω, του ελλείμματος…- Ανασχηματισμός, χρησιμοποίηση άφθαρτων, προαναγγελία για κάθαρση στις επόμενες λίστες…- Ανακοίνωση αναδιαρθρώσεων Υπουργείων με στόχο τη βελτίωση του κράτους…Στο σενάριο αυτό, οι εκλογές τοποθετούνται το Μάρτιο και η πρόωρη διεξαγωγή τους χρεώνεται στο ΠΑΣΟΚ και στη «…χρησιμοποίηση, εκ μέρους του, της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για μικροπολιτικούς σκοπούς…».2ον Το σενάριο, που επιλέχτηκε, τελικά, και προβλέπει πρόωρες εκλογές τώρα, είναι αυτό, που θέλει τον πρωθυπουργό να πηγαίνει στη ΔΕΘ, να παρουσιάζει τα της Οικονομίας, όπως πιο πάνω αναφέρονται, να κάνει μια εκτενή αυτοκριτική αναφορά στα σκάνδαλα και ν΄ ανακοινώνει το κόψιμο από τις λίστες των υποψηφίων στις επόμενες εκλογές, όλων των στελεχών, που ενεπλάκησαν, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, σ΄ αυτά…Η θέση αυτή εκφράζουσα τη βούληση για εσωτερική κάθαρση, συνοδεύεται κι από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, λόγω παραίτησης της κυβέρνησης, καθώς δεν μπορεί αυτή να στηρίζεται, πλέον, σε βουλευτές, που η ίδια η ηγεσία της Ν.Δ. χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους και κομμένους από τις λίστες της…΄Ολα δείχνουν, πως ο πρωθυπουργός προκρίνει το πρώτο σενάριο, πράγμα που σημαίνει ότι επιμένει στην …καραμανλική τακτική, η οποία, στην εξελιγμένη της μορφή, περιέχει την αγωνιώδη, πλην ατελέσφορη, αλλά και γελοία εικόνα, ένας ευτραφέστατος άνδρας 100 κιλών και βάλε, να προσπαθεί να κρυφτεί, πίσω από το δάκτυλό του !...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα από το πολιτικό μέτωπο. Παρά τα αρνητικά γκάλοπ και τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών του, ο Καραμανλής φαίνεται να γέρνει στην απόφαση για εκλογές τον Οκτώβριο! Είναι αληθινά παράδοξο το πώς σκέφτεται μια τέτοια επιλογή, όταν οι μετρήσεις φέρουν μπροστά το ΠΑΣΟΚ με πάνω από 6 μονάδες. Ένα στοιχείο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ενισχύεται από τη φθορά της ΝΔ- πράγμα που, κατά τον Λούλη, μπορεί να οδηγήσει αυτούς τους ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ. Και ένα δεύτερο στοιχείο είναι η δημοσκοπική άνοιξη του ΛΑΟΣ, κυρίως από δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες! Πάλι κατά τον Λούλη, πολλοί εξ αυτών μπορεί να επαναπατριστούν. Κάπως έτσι ο Καραμανλής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι μπροστά περισσότερο από 2 μονάδες! Όσο για τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές; Δεν θα παίξουν ρόλο στην τελική απόφασή του...Αν τελικά πάρει την απόφαση για εκλογές θα την ανακοινώσει μέχρι την Πέμπτη! Και, έτσι, θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που θα παραδώσει οικειοθελώς την εξουσία...
http://veto300.blogspot.com/

ΑΛΕΚΟΣ-ΑΛΕΞΗΣ:ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;

http://greki-gr.blogspot.com

Τρεις στιγμές από τη ζωή της ΝΔ

-Στην πρώτη θητεία, το 2007, είχε γίνει «Στρατηγός άνεμος».
-Στη δεύτερη, το 2009, ξέπεσε σε φαντάρο «πευκοβελόνα».
-Άντε και καλός πολίτης μέχρι την άνοιξη του 2010
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

http://epirusgate.blogspot.com/

Το Ηοllywood στην οθόνη του iPhone


H ιστοσελίδα Flixter δημιούργησε την υπηρεσία "ταινίες" για το iPhone προκαλώντας πανικό στα παραδοσιακά μέσα που ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες του iPhone της Apple, θα μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες για τις ταινίες και τα αστέρια του κινηματογράφου, να αγοράζουν εισιτήρια, αλλά και να γράφουν οι ίδιοι κριτικές για τις ταινίες που παρακολουθούν.

"Για πρώτη φορά έχουμε ένα εργαλείο που πηγαίνει κατευθείαν στον καταναλωτή" δήλωσε ο Jason E. Squire, καθηγητής στο σχολείο κινηματογραφικής τέχνης της νότιας Καλιφόρνιας.

Οι διαφημιστές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στη νέα αυτή υπηρεσία, την ώρα που εφημερίδες και περιοδικά με στήλες για τον κινηματογράφου ανησυχούν, καθώς βλέπουν ότι το διαδίκτυο κάθε μέρα που περνά παίρνει μεγαλύτερο κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα.

To Flixter, ανακοίνωσε ότι με τη νέα αυτή εφαρμογή, έχει αυξήσει τους χρήστες του κατά 83% το τελευταίο εξάμηνο. Η ιστοσελίδα μάλιστα ισχυρίζεται ότι το 20% των κατόχων iPhone στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί με την υπηρεσία "Ταινίες".

"Η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα, κάτι που πλέον γίνεται στο διαδίκτυο από ιστοσελίδες όπως η δική μας", δηλώνει με νόημα ο συνιδρυτής του Flixter, Joe Greenstein, που βλέπει τα κέρδη της ιστοσελίδας να αυξάνονται.

www.news247.gr

Σωτηρης Βοσδου.... επιτελους ενας "γαλαζιος" με χιουμορ

Σε ρεπορταζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ με ημερομηνια 23-8-2009 και με θεμα τις επικειμενεςαλλαγες των "Γενικων Γραμματεων" στις Περιφερειες ειχε καταγγειλει τον κ. Σωτηρη Βοσδου περιφερειαρχη Ιονιων Νησων (κουμπαρος του κ. Βαγγελη Μειμαρακη) μεταξυ αλλων , οτι η συζυγος του κ. Βοσδου εχει διοριστει στο Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο του νομου Ιωαννινων.Διαβαζοντας σημερα(30-8-2009) το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ,βρηκαμε την απαντητικηεπιστολη του κ. Βοσδου. Διαβαστε τι γραφει ακριβως η εφημεριδα¨Την πιο ωραια επιστολη διαμαρτυριας απο γενεσεως του"ΘΕΜΑΤΟΣ" λαβαμε απο τον γενικο γραμματεα της Περιφερειας Ιονιων Νησων κ. Σωτηρη Βοσδου.Ο κ. Βοσδου αναφερει πως μολις πληροφορηθηκε απο την εφημεριδα μας οτι η συζυγος του εχει διοριστει στο Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο εσπευσε να της ζητησει εξηγησεις γιατι του ειχε αποκρυψει επιμελως την επαγγελματικη της εξελιξη.Μετα τον αρχικο του αιφνιδιασμο δεν παρελειψε , ως υπευθυνος και συνεπης κρατικος λειτουργος , να επιπληξει τη συνταξιουχο τραπεζιτικη υπαλληλο συζυγο του γιατι απουσιαζε αδικαιολογητα απο την υπηρεσια της αφου οπως επισημαινει ο ιδιος- δεν διαμενει καν στον τοπο της νεας της εργασιας. τα Γιαννενα".ΥΓ¨Εχουμε τετοιο "διαμαντι " στην Περιφεια μας και παραπονουμαστε?
http://listonplace.blogspot.com/

Κυβέρνηση της πλάκας..


Massive album by Massive Attack!


Το επερχόμενο EP των Massive Attack έχει τίτλο "Splitting the Atom"και κυκλοφορεί σε Ευρώπη και Αμερική στις 5 Οκτώβρη.Η νέα δισκογραφική δουλειά του band περιλαμβάνει 2 καινούργιες συνθέσεις και 2 remix, εκ των οποίων και τα 4 κομμάτια έχουν διαφορετικούς ερμηνευτές!Όσο για το artwork του album, οι παραπομπές είναι πολλές, μια και αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό project, εμπνευσμένο από εξώφυλλα διαφόρων καλλιτεχνών, όπως οι Kings Of Leon.

Να σπάσει η "κατάρα"


Ο Ολυμπιακός μετά το αναβληθέν ντέρμπι με την ΑΕΚ θα επισκεφθεί τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, για να κλείσει το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και να ξεκινήσει τη δική του πορεία για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.
Η Λάρισα προέρχεται από την ισοπαλία στην Τρίπολη και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι, μια και ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει στο Αλκαζάρ από το 1987. Βέβαια, από εκείνη τη χρονιά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να χάσουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ τότε είχαν πετύχει και την τελευταία τους νίκη στο θεσσαλικό κάμπο. Από το 2005, όταν και γύρισε η Λάρισα στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης εθνικής κατηγορίας, έχουν πανηγυρίσει νίκη επί των "βισσυνί" μόνο μία φορά τον Απρίλιο του 2008, με γκολ στο 90' του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το 2-1, στο "Καραϊσκάκη", χαρίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Θρύλο. Απ' ό,τι φαίνεται η Λάρισα δείχνει να έχει βρει το... κουμπί των Πρωταθλητών, μια και έχει φέρει στα 8 παιχνίδια από τότε, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ο Ολυμπιακός, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, νίκησε πριν από 21 χρόνια στη Λάρισα, με τις 2 κεφαλιές του Τάσου Μητρόπουλου. Την περασμένη σεζόν η Λάρισα κατάφερε να επικρατήσει επί του Ολυμπιακού με 1-0 στο "Καραϊσκάκη" με γκολ του Ζουράφσκι στο 54' (σε ένα, πάντως, αδιάφορο ματς), ενώ στο πρώτο παιχνίδι στη Λάρισα οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1. Ο Μπελούτσι στο 52' είχε ανοίξει το σκορ αλλά ο Σολάνο έφερε το ματς στα ίσα πετυχαίνοντας στο 74' το τέρμα με το οποίο οι Θεσσαλοί γλίτωσαν την ήττα.
www.redplanet.gr

Sony PS3 Slim. Ιδια χαρακτηριστικα, μικροτερο μεγεθος


Το Slim ερχεται στα καταστήματα την 1η Σεπτεμβρίου στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και θα κοστίζει $ 299 (299 ευρώ ή 29.980 γιεν).Ο Hirai (προεδρος της Sony Computer Entertainment) λέει ότι η συσκευή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες, όπως το "παλιό" PS3, αλλά είναι 33 τοις εκατό μικρότερο, 36 τοις εκατό ελαφρύτερη, και έρχεται με ένα σκληρό δίσκο 120GB.Η Sony λέει ότι για να επιτευχθεί η νέα μορφή, η εσωτερική αρχιτεκτονική σχεδίαση του νέου συστήματος PS3 έχει πλήρως επανασχεδιαστεί.Το PS3 Slim τροφοδοτείται από μια νέα 45nm έκδοση του επεξεργαστή Cell, το οποίο λειτουργεί με την ίδια ταχύτητα όπως ο επεξεργαστής 60nm στα "παλιά" PS3, αλλά είναι μικρότερο και πιο ενεργειακά αποδοτικο. Σύμφωνα με λεγομενα της εταιρείας, η κατανάλωση ενέργειας για την Slim έχει επίσης μειωθεί στα δύο τρίτα, "βοηθώντας στη μείωση του θορύβου ανεμιστήρα," η οποία είναι σημαντική.

Congratulations Sony!

Το twitter θελει να μαθει που βρισκεσαι


Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα στον κόσμο του Geo API. Πολύ σύντομα οι developers θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το γεωγραφικό πλάτος και μήκος στους Twitter clients με την ευλογία του Twitter API και ακρίβεια σημαντικά μεγαλύτερη από το όνομα της χώρας και της πόλης. Σύμφωνα με τον Biz Stone, συνιδρυτή του Twitter, το location service θα χρησιμοποιηθεί πρώτα από mobile clients και αργότερα θα ενσωματωθεί στο Twitter.com.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του nonews-NEWS προς την google...

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου ώρα 9 π.μ. Ελλάδος απρόκλητα και χωρίς καμιά προειδοποίηση θέσατε εκτός λειτουργίας το nonews-NEWS. Έκτοτε και, παρά τη ρητή αναφορά στην ηλεκτρονική σας φόρμα ότι θα μας ενημερώσετε εντός 48 ωρών, δεν το πράξατε. Γεγονός που δείχνει ασυνέπεια και πρακτική εταιρείας που δεν είναι σοβαρή. Θα πρέπει να σας επισημάνουμε πως εναντίον του Ν-Ν δεν υπάρχει καμιά μήνυση. Καμιά εισαγγελική παρέμβαση. Προς τι λοιπόν το "off" ; Και ο πιο καλοπροαίρετος χρήστης Internet-blogger, σ' αυτήν την περίπτωση θα διερωτάτο τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη του; Όπως εξωδίκως πληροφορηθήκαμε, το Ν-Ν, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχε 19 αρνητικά κλικ (κόκκινα) από (εγκάθετους) αναγνώστες του. Δεν είναι γελοίο αυτό, αν τελικά το υποστηρίξετε ως επιχείρημα; Το ιστολόγιό μας στον 1 χρόνο (και κάτι) της λειτουργίας του έχει περισσότερα από 7.000.000 κλικ. Αρκούν, λοιπόν, 19 για να το θέσουν εκτός; Αυτό μπορεί να το κάνουν στον οποιοδήποτε. Κι αν το επιτρέψετε αυτό το παιχνίδι, η google, που απ' αυτούς τους χρήστες του Internet απέκτησε τη δύναμή της, δε θα 'ναι παρά μια ανυπόληπτη, χωρίς αξία και σημασία εταιρεία. Κοινοποιούμε την εξώδικη δήλωσή μας σ' όλη τη blogoσφαιρα, για να αντιληφθούν τι τους περιμένει από μια εταιρεία με τόσες αδυναμίες και τέτοια κατάπτυστη συμπεριφορά.
NONEWS-NEWS

Χωράνε τα πάντα σε 2,5 ίντσες!

Μικροί σε διαστάσεις αλλά μεγάλοι σε χωρητικότητα και ευκολία, οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι των 2,5 ιντσών είναι η νέα τάση στα αξεσουάρ των υπολογιστών. Φτιαγμένοι για όσους θέλουν να κάνουν backup των αρχείων τους ή να μεταφέρουν ταινίες και μουσική, γνωρίζουν πλέον ημέρες δόξας, καθώς το μικρό τους μέγεθος σε συνδυασμό με την ικανοποιητική χωρητικότητά τους, τους καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Μάλιστα, καθώς οι τιμές αγοράς έχουν πέσει, οι εξωτερικοί σκληροί απευθύνονται πλέον σε κάθε τσέπη, αφού οι τιμές για ένα μοντέλο των 160 GΒ αρχίζουν κάτω από τα 50 ευρώ, ενώ τα μοντέλα των 320- 500 GΒ κοστίζουν περίπου έως 100 ευρώ. Όσο για τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών, οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά- πέραν της προφανούς που είναι η χωρητικότητα- αφορούν ως επί το πλείστον θέματα αξιοπιστίας και ντιζάιν, καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι τιμές παρουσιάζουν ελάχιστες διαφορές, πάντα ανά κατηγορία μεγέθους.
http://www.tanea.gr/

Εγκαταλείπει τους Oasis o Noel Gallagher

Εγκαταλείπει τους Oasis o Νόελ Γκάλαχερ, «με μεγάλη ανακούφιση», όπως είπε, γιατί δεν μπορεί πλέον να εργάζεται με τον αδελφό του Λίαμ ούτε μια ημέρα παραπάνω. Το διάσημο αγγλικό γκρουπ επρόκειτο να εμφανιστεί το βράδυ της Παρασκευής πρώτο σε ένα φεστιβάλ ροκ στην περιοχή του Παρισιού, ωστόσο ακύρωσε τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή έπειτα από έναν καβγά στα παρασκήνια ανάμεσα στους αδελφούς Γκάλαχερ. Πολλοί στο πλήθος πίστευαν ότι ήταν κάποιο αστείο η καθυστέρηση της εμφάνισης των Oasis έως ότου οι δύο μεγάλες γιγαντοοθόνες στα δεξιά και τα αριστερά της σκηνής έδειξαν το μήνυμα ότι «ως αποτέλεσμα διαπληκτισμού» η συναυλία ακυρώνεται. Το συγκρότημα απολογείται επίσης για την ακύρωση όλων των υπόλοιπων προγραμματισμένων εμφανίσεών του. Ο Χάμις ΜακΜπέιν του μουσικού περιοδικού New Music Exprees εκτιμά μιλώντας στο BBC ότι παρά τη μακρά ιστορία καβγάδων ανάμεσα στα αδέλφια Γκάλαχερ, τα ιδρυτικά μέλη των Oasis, αυτή τη φορά φαίνεται πως μάλλον τα πράγματα είναι οριστικά.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ !!!

Rafa Benitez: «Πραγματικά καλός ο Κυργιάκος»

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Ράφα Μπενίτεθ από την απόδοση των παικτών του στο παιχνίδι κόντρα στην Μπόλτον. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ντεμπούτου του Σωτήρη Κυργιάκου, τονίζοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη δυσκολία του αγώνα. Ο Έλληνας διεθνής πραγματοποίησε πολύ δυναμική εμφάνιση και κέρδισε αρκετές μάχες στον αέρα στη νίκη των «κόκκινων» με 3-2 επί της Μπόλτον. Ο Μπενίτεθ εκτίμησε πολύ το παιχνίδι του, αναγνωρίζοντας το βαθμό δυσκολίας.