Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Προλεταριάτο

Ωστε  έτσι λοιπόν.  Του   προλεταριάτου  ο  ιδιοκτήτης  δύο,  τριών  οχημάτων. Που χαιδεύει την κοιλάρα  του,  καταπίνει την  φραπεδάρα του  και μέρα  νύχτα,   χιονίζει   βρέχει   κονομάει   από  κάθε οδηγό  καμιά σαρανταριά  έως και εξήντα    ευρώ.

Ετσι   για  την οδοντογλυφίδα του.  Του προλεταριάτου και  ο μαντράς  των δέκα, δώδεκα  οχημάτων.  Το ίδιο  κι αυτός. Αποταμιεύει έτσι στην ψύχρα καμιά   εξακοσαριά  ημερησίως από τους  σκλάβους που έχει στην   δούλεψή του.  Προλετάριος ο  αραχτός.  Ξέρω περίπτωση όπου λαχανιασμένος, καταιδρωμένος και αλλοπαρμένος  από   την    αγωνία και   το άγχος,  οδηγός   παραδίδει  σε μεγαλομαντρά  εξήντα στο   χέρι.

Και έτσι και  στην  βάρδια του βγάλει πενήντα πρέπει  από την τσέπη του άλλα δέκα  να του  προσφέρει.   Του     προλεταριάτου  και  το τσουβάλιασμα   τριών, τεσσάρων πελατών.   Του προλεταριάτου η  πλήρης  περιφρόνηση   των πελατών.  Της ηθικής του  προλεταριάτου  η μπόχα,   το υβρεολόγιο, η θρασύτητα  και  η παντελής  άγνοια  των ιδιοκτητών.

Ούτε  την   οδό Πάτμου  της  Πατησίων  γνωρίζουν αρκετοί  εξ  αυτών. Και επειδή όλοι  αυτοί  είναι  προλετάριοι  ας  ρωτήσουν   τα μεγαλοστελέχη  των  αριστερών κομμάτων,  τους  φουκαράδες  τους οδηγούς. Θέλουν   η  δεν θέλουν να  ελευθερωθεί  το ...επάγγελμα  του  ταξιτζή;   Φυσικά και  θέλουν. Και  συμβαίνει το  εξής  οξύμωρο και μουρλό. Οι αληθινοί προλετάριοι και  σκληρά εργαζόμενοι  οδηγοί να  συμφωνούν με   τον Ραγκούση  του  ΠΑΣΟΚ και να διαφωνούν με την λυκοσυμμαχία  δεξιών    αριστερών. Πλήρης  ιδεολογική   διαστροφή.

Και κάτι  ακόμα  από  την  Αλλοδαπή.  Το λέω επειδή σαν   δημοσιογράφος    πολλές  φορές  πηγαίνω Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία. Ουδεμία σχέση με την δική  μας αφρικανική διαδικασία.  Κυκλοφορούν    ταξί  και   των απλών  ιδιοκτητών και  των εταιρειών και   ταξί   των τριών επιβατών και μεγαλύτερα, τα λεγόμενα   βαγονέτα. Μην   σαν   ψαρώνουν με τις  ιαχές εναντίον των μονοπωλίων. Με την   απελευθέρωση  του  επαγγέλματος θα  βελτιωθούν  τα  οχήματα, θα προσέχουν οι  οδηγοί  και  θα  εξυπηρετείται καλύτερα   το κοινό.

Κοίτα να  δεις που  φτάσαμε. Να  είναι  κάποιος  αριστερός, ακόμα και κομμουνισττής  και  να  κραυγάζει  κατά μεριά του  υπουργείου: Βάστα  Ραγκούση μην  υποχωρείς   στα καθυστερημένα,    βολεμένα   πλήθη! 
Δημήτρης Δανίκας 

ΖΟΡΙΑ !...

Δεν βρέθηκε λύση…

Μετά την συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με τον Γιάννη Ραγκούση, οι πρώτοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από τη στιγμή που η συνάντηση δεν είχε θετική έκβαση, οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν με αναρχικές συμπεριφορές να πιέσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, προκαλώντας πάνω απ’ όλα δυσφορία στους πολίτες.

Τι έκαναν λοιπόν… οι οδηγοί ταξί σήμερα προκειμένου να μην έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη έκαναν το απίστευτο.

Ξεκίνησαν και βγήκαν στους δρόμους περίπου ανά 30 αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα και...
κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται απίστευτο κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα σε διάφορα σημεία της χώρας αλλά και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον αγώνα τους ακόμα και στις εθνικές οδούς.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις και λόγω του ότι είναι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, όπου φεύγει ο μεγάλος όγκος των αδειούχων, η ταλαιπωρία αναμένεται να είναι τεράστια.

Γυαλιά – καρφιά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από ομάδα ταξιτζήδωνΓυαλιά – καρφιά έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μαινόμενοι ταξιτζίδες (σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της πολυκατοικίας) σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, προκαλώντας καταστροφές σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έπιπλα.Οι «εισβολείς» έσπασαν την εξώπορτα των κομματικών γραφείων καθώς και πολλές εσωτερικές πόρτες που ήταν κλειδωμένες, σπάζοντας και καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Η μικρή αυτή ομάδα η οποία αποτελούντα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από 6-7 άτομα, αποκόπηκε από συγκέντρωση περισσότερων από 150 αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία στην οδό Μ. Μεθοδίου (όπου και στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος) με συνθήματα κατά του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση και της κυβέρνησης.

Έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

Η μικρή αυτή ομάδα ανέβηκε στον πρώτο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία, έσπασαν την εξωτερική πόρτα και στη συνέχεια έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, επιδρομή η οποία δεν διήρκησε περισσότερα από 3-4 λεπτά για να φύγουν προτού προλάβει η Αστυνομία την οποία ειδοποίησαν οι ένοικοι των διπλανών διαμερισμάτων να επέμβει.
Αυτή την ώρα στο χώρο βρίσκονται μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ θα πρέπει αν σημειωθεί ότι την ώρα της εισβολής δεν βρισκόταν κανείς μέσα στα γραφεία.
Οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας συλλέγουν αποτυπώματα και μαρτυρίες των γειτόνων προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την εντατικοποίηση των ερευνών έδειξαν τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Δαγκλή: Η βία δεν φέρνει αποτέλεσμα

Η γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Ανδρομάχη Δαγκλή η οποία εμφανώς ταραγμένη επιθεώρησε τις ζημιές, δήλωσε ότι η βία δεν φέρνει ποτέ κανένα αποτέλεσμα: «Ο διάλογος είναι εκείνος που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και να συμβάλλει ώστε να λυθούν τα όποια κοινωνικά προβλήματα. Εμείς είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και, μάλιστα, μέλη του Δ.Σ. των ταξιτζήδων είχαν ζητήσει από εμένα να συνομιλήσουμε την Κυριακή στις 19:30 κάτι που αποδέχθηκα ευχαρίστως. Αυτή τη στιγμή όμως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες οι οποίες έγιναν. Παρακαλώ πολύ, να γνωρίζουν όλες οι κοινωνικές ομάδες ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με το διάλογο και ποτέ με τη βία. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο της η Αστυνομία και να συλλάβει τα άτομα τα οποία προχώρησαν σε αυτούς τους βανδαλισμούς».

Γερογιάννης: Περιθωριακοί

Το μέλος της Ν.Ε. του κόμματος. Θρασύβουλος Γερογιάννης, δήλωσε από την πλευρά του ότι πιθανολογεί πως πρόκειται για μία μόνο μικρή ομάδα που αποτελούσαν μέρος της πορείας του κλάδου: «Το κόμμα στην Κέρκυρα και η γραμματέας καταβάλλουν προσπάθειες να βρεθεί μία λύσει κοινά αποδεκτή μεταξύ της κυβέρνησης και ταξιτζήδων, ακόμα και επεμβαίνοντας προς την Αθήνα. Πολλοί από τους ταξιτζήδες το ξέρουν, πιθανότατα κάποια μικρή ομάδα σε έξαρση επιτέθηκε και βλέπετε τα αποτελέσματα τα οποία είναι πρωτοφανή», προσθέτοντας ότι πρόκειται για περιθωριακούς.

Καταδικάζει ο πρόεδρος των ταξιτζήδων


Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας Θεόδωρος Μίαρης καταδίκασε τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα  αγανακτισμένοι ταξιτζήδες: «Είχαμε γενική συνέλευση  για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις και αποφασίστηκε να κάνουμε πορεία   στο  κέντρο της πόλης. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα. Προσωπικά  βρισκόμουν στην κεφαλή της πορείας δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς. Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό».
corfupress.com

Μπρέντα - Ολυμπιακός Live και (κυρίως) δωρεάν εδώ....

Παρακολουθήστε live και δωρεάν τον φιλικό αγώνα προετοιμασίας μεταξύ των ομάδων της ΜΠΡΕΝΤΑ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πατώντας ΕΔΩ

ΣΗΜ:TO LINK ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 9