Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Στ. Πουλημένος: Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος ξεκαθάρισε τελικά τις προθέσεις του για τις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Επτάνησα». «Μου έκαναν προτάσεις, αρνήθηκα κι είναι οριστικό» δήλωσε. Ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος ερωτηθείς από την γράφουσα, δήλωσε ότι πράγματι του έγινε τις προηγούμενες ημέρες πρόταση από την Ρηγίλλης για να ηγηθεί ψηφοδελτίου στο Δήμο Κέρκυρας αλλά υποστήριξε ότι
η απάντηση ήταν αρνητική και αυτό είναι οριστικό. «Έγινε γκάλοπ από την ΝΔ στην Κέρκυρα και ανάμεσα στα ονόματα που μετρήθηκαν ήταν και το δικό μου, συγκεντρώνοντας υψηλή δημοφιλία στους ερωτηθέντες. Ακολούθησε η πρόταση από το κόμμα της ΝΔ και η απάντησή μου ήταν όχι, και αυτό είναι οριστικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επέμεινε δε ότι αυτή του η απόφαση είναι οριστική, ακόμη κι όταν του έγινε η υπενθύμιση ότι και στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 αρχικά ήταν αρνητικός αλλά τελικά οι αντιρρήσεις του κάμφθηκαν. «Δεν πρόκειται να αλλάξω τη θέση μου αυτή, είναι καιρός πια να δω και λίγο δικά μου ζητήματα. Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση 24 χρόνια και νομίζω ότι έχω προσφέρει αλλά πλέον έχω καταλήξει ότι δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος».
Ούτε στις περιφερειακές εκλογές, ήταν η αμέσως επόμενη ερώτηση, η οποία επίσης έλαβε αρνητική απάντηση. Ο κ. Πουλημένος δεν αρνήθηκε ότι έκανε συζητήσεις για τις επικείμενες εκλογές κυρίως στο επίπεδο της περιφέρειας, οι οποίες όπως φαίνεται, σύμφωνα με τις επίμονα αρνητικές απαντήσεις του, δεν τον ικανοποίησαν αρκετά ώστε να αποφασίσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Εκτός και αν οι απαιτήσεις και τα προβλήματα του Καλλικράτη, σε αυτή την πρώτη περίοδο εφαρμογής του, είναι τέτοια που, φρονίμως ποιών ο Νομάρχης αποφάσισε να θέσει εαυτόν προσωρινά εκτός. Την επόμενη 4ετία βλέπουμε…
http://www.corfupress.com

FT: Τελειώνει η μετα- οθωμανική εποχή της Ελλάδας

pap999999999999999999
Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την  Ελλάδα  αποπνέει η εκτενέστατη ανάλυση των Financial Times στη σημερινή τους έκδοση.

Oι αρθρογράφοι Kerin Hope και David Gardner αναφέρονται αναλυτικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις (οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης, ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δημοσίων υπαλλήλων κτλ) που έχουν προκαλέσει τελευταία σοβαρά προβλήματα στη χώρα και τον τουρισμό ειδικότερα, επισημαίνουν ωστόσο ότι παρόλα αυτά υπάρχει στο αέρα μία αίσθηση αυτοπεποίθησης.

Η Ελλάδα – σημειώνουν χαρακτηριστικά – μία χώρα που έγινε γνωστή για τις τεράστιες κρατικές της δαπάνες, για μαγειρέματα στα στατιστικά της στοιχεία, για αχαλίνωτη διαφθορά και διαβόητη αναποτελεσματικότητα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε μία διαφορετική χώρα.
Και αυτό, προσθέτουν οι αρθρογράφοι, έχει σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα διότι η εξάπλωση των προβλημάτων  από την ελληνική φούσκα απείλησε τις πιστωτικές και ιδιοκτησιακές φούσκες στην Ιρλανδία και την Ισπανία και επεκτάθηκε στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης σε τέτοιο βαθμό που αμφισβητήθηκε η ίδια η βιωσιμότητα του ευρώ.

Στην Ελλάδα η προσπάθεια για την δημοσιονομική εξυγίανση είναι εντός προγράμματος επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα αναφερόμενη σε σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη προχωρήσει (όπως η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και κάποιες άλλες («πολύ σημαντικές») μεταρρυθμίσεις όπως το συνταξιοδοτικό που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.
Το μυστήριο επιτέλους θα λυθεί δηλώνει ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με την ε/φ να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «ανοίξει» την «κλειστή οικονομία» που έχει υποστεί μία διαστροφή από διάφορα κεκτημένα συμφέροντα.

Τους τελευταίους 6 μήνες οι Έλληνες μεγάλωσαν κατά έναν αιώνα δηλώνει στη βρετανική ε/φ και η Έλενα Παναρίτη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του Νίκου Καραμούζη, στελέχους της Eurobank ο οποίος υπογραμμίζει ότι αυτό που γίνεται εδώ είναι μία επανάσταση, άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και η βρετανική εφημερίδα που προσθέτει ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ολοένα αυξανόμενη πεποίθηση ότι η κρίση αυτή, έχει δημιουργήσει μία μοναδική ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας με τη συναίνεση της κοινωνίας για μεγάλες αλλαγές και την απαλλαγή της από τα εξουθενωτικά μετά  οθωμανικά της χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά πίσω από αυτή την αναβίωση της αυτοπεποίθησης της χώρας παραμονεύει ο φόβος ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος όλα να διαλυθούν. Μοιάζει λίγο με bungee jumping δηλώνει αξιωματούχος. Προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά είναι αυτή η στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει αν θα φτάσει στον πάτο ή αν θα φτάσει πάλι ψηλά). Ο υπουργός των οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει επίσης ότι έχουμε κάνει μία ανάλυση και των χειρότερων σεναρίων, όσον αφορά τα έσοδα – αλλά και τις δαπάνες – και έχουμε αρκετά περιθώρια για το στόχο του 8,1 σχετικά με το έλλειμμα έως το τέλος της χρονιάς.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι μέχρι στιγμής «καλές» συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα: ο αριθμός των δήμων έχει μειωθεί, οι μισθοί του δημοσίου καταβάλλονται πλέον κεντρικά, έχει δοθεί ένα πακέτο οικονομικής σταθερότητας στις τράπεζες αλλά το σημαντικότερο είναι οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, θέμα στο οποίο ακόμα και η χούντα έκανε πίσω («τελείωσε πια η εποχή που έπαιρνε κανείς πλήρη σύνταξη στα 50» υπογραμμίζει).

Μακάρι να είχαμε ένα επιπλέον εξάμηνο για προετοιμάσουμε τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό δηλώνει ο υπουργός των οικονομικών ο οποίος όμως προσθέτει ότι πιθανόν σε έξι μήνες να μην μπορούσαμε να το περάσουμε. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η απουσία οποιασδήποτε πραγματικής αντίδρασης απέναντι σε αυτό που κάνουμε, που είναι δύσκολο. Αυτό δε διότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πραγματική ανάγκη για αλλαγή.

Οι FT αναφέρονται και στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, εξαίροντας το ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου («κάνει ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο Παπανδρέου» δηλώνει «αξιωματούχος»  που δεν κατανομάζεται – στην εφημερίδα), αλλά και γενικότερα στην πολιτική σκηνή στη χώρα μας σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την αξιοπιστία της εξαιτίας «του χάους στο οποίο βύθισε την οικονομία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή» αλλά και εξαιτίας της αντίδρασής της σε ό,τι κάνουν οι σοσιαλιστές.
Το τελευταίο ωστόσο μπορεί να αλλάζει σημειώνουν οι FT και παραθέτουν δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη («εκπρόσωπος της ΝΔ σε θέματα περιβάλλοντος και γιος επίσης ενός πρώην πρωθυπουργού») ο οποίος σημειώνει ότι η ΝΔ ψήφισε περίπου τα μισά από τα μέτρα αλλά το κόμμα εξαναγκάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «μπορούμε να επιτύχουμε ένα minimum βαθμό συναίνεσης», ενδεχόμενο το οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ευτυχές».

Οι FT εκφράζουν τέλος τη βεβαιότητά τους ότι ο Παπανδρέου θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό («πιθανότατα τον Νοέμβρη μετά τις περιφερειακές εκλογές όπου ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να σφυροκοπηθεί»).

Πάντελιτς: "Έρχομαι στον Ολυμπιακό"

Τον δρόμο για να έρθει στον Πειραιά άνοιξε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Μάρκο Πάντελιτς, φτάνει να του γίνει η κατάλληλη οικονομική πρόταση. Για συνεχή επικοινωνία του Κοβάσεβιτς με τον παίκτη κάνουν λόγω τα ΜΜΕ.

"Είμαι ελεύθερος και περιμένω μια καλή πρόταση. Εννοείται πως έρχομαι στον Ολυμπιακό αν ακούσω αυτά που περιμένω", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πάντελιτς.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν ανανέωσε με την ομάδα του Άγιαξ, σχολίασε: "Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η προσφορά τους σε επίπεδο χρονικής διάρκειας, αλλά γενικότερα. Μου πρότειναν συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και λιγότερα χρήματα από όσα πήρα πέρσι. Εγώ ζήτησα τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά άργησαν να μου απαντήσουν. Δεν θα περίμενα για πάντα".

Τα χρήματα δηλαδή θα παίξουν τον βασικό ρόλο για την επόμενο σταθμό της καριέρας του; "Από την Τουρκία μου πρότειναν 10 εκατ. για τέσσερα χρόνια, αλλά τους είπα όχι. Δεν γουστάρω να πάω εκεί. Προτιμώ να παίξω στην Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέρβος στράικερ.

Πόσα χρήματα όμως ζητάει ο παίκτης για να έρθει στον Ολυμπιακό; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, με ένα ποσό που αγγίζει το χρόνο το 1,8 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ο Πάντελιτς ντύνεται και... αύριο στα ερυθρόλευκα.

Από τον Πειραιά αυτή τη στιγμή κρατάνε σιγή ισχύος. Η ομάδα από το πουθενά βρέθηκε να δίνει την Πέμπτη αγώνα ευρωπαϊκής επιβίωσης στο Τελ-Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι και όλοι στρέφουν εκεί την προσοχή τους.

Όλοι; Από τη Σερβία πηγές αναφέρουν ότι ο Κοβάσεβιτς είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον Πάντελιτς. Και μοιάζει λογικό από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ένα γκολτζή και την ίδια ώρα ο Ντάρκο δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην υπεράσπιση του 2-1 στο Ισραήλ με το να συνομιλεί με τον συμπατριώτη του.

Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του στο Λιμάνι και έχει σκοπό να την κάνει πολύ καλά στην περίπτωση του Μάρκο καθώς ο τεχνικός σύμβουλος των ερυθρολεύκων θεωρεί ιδανική την περίπτωση του πρώην στράικερ του Άγιαξ. Και έχει και ένα σύμμαχο στο πλευρό του. Τον ίδιο τον παίκτη που αισθάνεται... Έλληνας.

Ο Πάντελιτς ήρθε στην Θεσσαλονίκη μόλις ξέσπασε ο πόλεμος το 1992 όπου εκεί βρήκε δουλειά ο πατέρας του. Μάλιστα από τα 14 έως τα 19 έπαιξε στον Ηρακλή και δικαιολογημένα θεωρεί την χώρα μας ως δεύτερη πατρίδα του. Είναι χαρακτηριστικό πως τις δηλώσεις που διαβάσατε πιο πάνω τις έδωσε σε άπταιστα ελληνικά όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο 32χρονος ελεύθερος Σέρβος μοιάζει εξαιρετική περίπτωση γι' αυτό που ψάχνουν στον Πειραιά (και φάνηκε ξεκάθαρα με την Μακάμπι ότι λείπει). Το αν τελικά μετά τα ερυθρόλευκα του Άγιαξ, συνεχίζει να φοράει τα ίδια χρώματα του Ολυμπιακού, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.
sport24.gr

Στον Ρίτσο σου λουλούδια


Όλα βαίνουν καλώς.
Μετά την απολύμανση στο Τρωκτικό κάποιοι χάρηκαν, κάποιοι έχασαν τον προσανατολισμό τους.


Έτσι είναι.Τις ιδέες τις φτιάχνουν οι ηγέτες και οι υπόλοιποι ακολουθούν.
Μειονέκτημα για έλλογα όντα, αλλά αυτό είναι το ύφασμα.

Ο μέσος άνθρωπος είναι ακολουθηματίας.
Μόνος του, ούτε τον κώλο του δεν μπορεί να σκουπίσει.


Οι ακολουθηματίες του Τρωκτικού πάντως δεν είναι για λύπηση.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο Τρωκτικά.
Μόνο τα ονόματα αλλάζουν.

Το infotainment είναι η νέα πανούκλα, και ως γνωστόν αυτή μεταδίδεται με τα ποντίκια.


Κατά τα άλλα, καλοκαιράκι, βυζάκια έξω, μπουτάκια έξω, κωλαράκια έξω, αναρωτιέμαι όμως αν τα χαϊδεύει κανείς.
Ομολογουμένως δύσκολη η περίοδος που διανύουμε και δεν βλέπω να υπάρχει πολύ κέφι για χαμούρεμα.

Εδώ διακοπές φεύγει ο άλλος και σέρνεται.


Κακώς.
Η ζωή θέλει γλέντι.


Τι σε νοιάζει εσένα που σου φάγανε τα φράγκα και τα πληρώνεις τώρα τρίδιπλα;
Επειδή τους τα΄δωσες;
Ας μην τα΄παιρναν.


Επειδή πηγαινοέρχονται στις εξεταστικές επιτροπές με τροπικό μαύρισμα και τη βερμούδα κάτω από το κοστούμι;
Και χωρίς αυτά, πάλι καθίκια θα ήταν.
Που στη Βουλή οι Ναι ψηφίζουν ΟΧΙ και οι ΟΧΙ ψηφίζουν ΝΑΙ;

Που κερδίζουν την έδρα τους με ένα κόμμα και μετά κάνουν τους ανεξάρτητους, αλλά δεν παραιτούνται γιατί είναι δούλοι της εξουσίας και υποκριτές;


Που ένας καριόλης δεν πάει φυλακή;
Αν σε νοιάζει αυτό, δίκιο έχεις, αλλά φταις.

Διακόσιες φορές το είπαμε ότι βγαίνεις στο δρόμο μόνο για τον μισθό σου.
Τόσο σε κοστολογείς, με τόσα συμβιβάζεσαι.


Άσε αυτούς που σου γάμησαν τη σούφρα ως τα έγκατα της γης, να κάνουν ρεφενέ για να πληρώσουν τετρακόσια χιλιαρικάκια για τον κολλητό που τους έβγαλε λάδι στην ανακρίτρια.
Τετρακόσια χιλιαρικάκια που εσύ τα έχεις δώσει και καλείσαι να ξαναδώσεις για να έρθει το ταμείο στα ίσα του.


Εσύ τους ντύνεις, τους ταΐζεις, τους χαρτζιλικώνεις, εσύ ψάχνεις τις τσέπες σου αλλά τις βρίσκεις άδειες επειδή σε κλέβουν κι από πάνω, κι εσύ τους πληρώνεις για να μη μπουν στα σίδερα.


Το ξέρω ότι το ξέρεις.
Στον πούτσο σου λουλούδια όμως.Πέντε μέρες διακοπές στη Σκιάθο θα σε κάνουνε να τα ξεχάσεις όλα.

Είπαμε, τόσο σε κοστολογείς.
Δουλίτσα, μισθουλάκος, διακοπούλες.


Τσίτια από ζωή.
Και στον πούτσο σου λουλούδια.

Γύρω σου ο χαμός.
Και στον πούτσο σου λουλούδια.



Εξωφρενικά υψηλές τιμές στα αγαθά πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες που χρυσοπληρώνεις και δεν σε υπηρετούν, εκβιαστικές απεργίες για τα συμφέροντα κάποιων νοματαίων, ιδεολογίες ξεσκισμένες από θολομένα μυαλά, δολοφονίες, απειλές, φόβος, στέρηση, σύγχυση, καχυποψία, και στον πούτσο σου λουλούδια.


Σήμερα σαν μαλάκας θα συρθείς στο περίπτερο να αγοράσεις τα ΝΕΑ για να διαβάσεις την προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών.
Ούτε που θα σκεφτείς πως τον αποτροπιασμό σου για τη δολοφονία του Γκιόλια, την ανασφάλεια γι αυτά που εσύ εξ-ασφαλίζεις στη χώρα σου με κόπο και ιδρώτα, τα εμπορεύεται μια εφημερίδα.

Μια εφημερίδα που κρατάει την προκήρυξη ως πνευματική ιδιοκτησία 24 ώρες μέχρι το σημερινό της φύλο.

Που σου πουλάει το αίμα και τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου μαζί με τον φόβο που σε κυριεύει καθώς νιώθεις απροστάτευτος, με τη συναίνεση μάλιστα εκείνων που πληρώνεις πάλι σαν ηλίθιος, για να σε προστατεύουν.
Της Αντιτρομοκρατικής τη συναίνεση.


Στον πούτσο σου λουλούδια και όλοι σε δουλεύουν.
Τρομοκράτες, εκδότες, δημοσιογράφοι, μπάτσοι, βουλευτές, υπουργοί, τσιράκια, συνδικάτα, νοματαίοι, επιχειρηματίες, όλοι.
Όλοι τα λεφτά σου θέλουν και να γίνεις στάχτη.


Όλοι συνένοχοι εναντίον σου κι εσύ στον πούτσο σου λουλούδια.Στο γόνατο θα σε φάνε αν σηκώσεις κεφάλι.
Επειδή στον πούτσο σου λουλούδια.



Αλλά ρωτάω.
Πόσοι είναι αυτοί;
Χίλιοι, δυο χιλιάδες, εκατό χιλιάδες;
Εσύ είσαι εκατομμύρια.


Βάλε τα λουλούδια στο βάζο επιτέλους και συγύρισε λιγάκι.Μην πάρεις εφημερίδα, μην πας στο βενζινάδικο, μην πας στο σούπερ μάρκετ, μην πας στην εφορία, χέσε τους τρομοκράτες, χέσε τις απειλές, χέσε τους όλους.


Κάτσε στον καναπέ σου ακίνητος, αλλά αυτή τη φορά για να κινήσεις τα πάντα.
Αυτοί εξαρτώνται από σένα, όχι εσύ από αυτούς, και ξέρω πως το ξέρεις.

Αντιστάσου από τον καναπέ σου.
Ξεκούραστη δουλειά και αναίμακτη.
Μη σηκωθείς ούτε για καφέ.
Αν σου τελειώσει, ρούφα το δάχτυλο σου.


Σκέψου πολύ και φάε λίγο.Με τα λεφτά σου μπορείς να τους κάνεις ό,τι θέλεις.
Αποδυνάμωσε τους.
Δώσε τους ίσα για να ζήσεις, και ίσα για να ζήσουν.

Αν σ΄ απολύσουν, σε εκβιάσουν, το βάζο δίπλα σου είναι, ΤΟΤΕ στον πούτσο σου λουλούδια.

Αλλά όλοι μαζί στο πούτσο τους λουλούδια, ένας χωρίς δουλειά, όλοι μαζί στον καναπέ.
Θα τα κλείσουνε όλα;
Στο πούτσο σου λουλούδια.
Ό,τι είχες να χάσεις, το΄χασες.
Εδώ λέμε τι θα ξαναπάρεις πίσω επειδή είσαι μάγκας.
Του καναπέ ο μάγκας.

Γίνε εσύ ηγέτης κι αυτοί ακολουθηματίες.
Και σκέψου σοβαρά.
Τα χρέη θα τα πληρώσεις, γιατί δεν σβήνονται.
Να τα πληρώσεις όμως επειδή θα έχεις.
Και θα έχεις, αν δεν έχουν σήμερα π.χ. τα ΝΕΑ.


Αν βγουν και οι κλεφτοκοτάδες απ΄τα σίδερα και μπουν τα ονοματάκια που γνωρίζεις, τότε θα είσαι άρχοντας.

Τότε στον πούτσο σου λουλούδια.
Και ο Ρίτσος ποιητής σου.