Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Ποδαρικό με φόβο και παγωμένα χαμόγελα

Το 64,2% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο για το 2009 και απογοητευμένο το 80,7% σε έρευνα της Κάπα Research. Αντιμέτωπη με τη σκοτεινή πλευρά της πραγματικότητας πιστεύει η ελληνική κοινωνία ότι θα βρεθεί το 2009,όπου η οικονομική ανέχεια θα πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις και το πολιτικό σύστημα θα αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.Η πλειονότητα των πολιτών προσβλέπει σε λύσεις προερχόμενες από την ΕΕ,υπερνικώντας φοβίες δεκαετιών.

Ταυτοχρόνως, το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είχε συνέπεια να ωριμάσει στην κοινή γνώμη το αίτη μα για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, το οποίο προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις.Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα»,οι πολίτες προτάσσουν τους φόβους τους για χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας (59,2%) το 2009 και ακολούθως για την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη (51,8%). Ωστόσο,το 63,1% δηλώνει ότι περιμένει λύσεις από το κράτος και μόλις το 24,6% θα δεχόταν θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση.

Αναχώρησε χθες, η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα

Με 28 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς από την αεροπορική βάση Ελευσίνας δύο ελληνικά αεροπλάνα C-130, με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας και σκοπό την ανακούφιση των τραυματιών.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες ξένες αποστολές βοήθειας που αναμένεται να φτάσει προς τους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής και μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές αποστολές σε φιάλες αίματος που έχει οργανωθεί ως τώρα.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πιο δύσκολη γίνεται η απόκτηση διπλώματος οδήγησης με το νέο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών. Οι αλλαγές πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, ίσως και εντός του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα Νέα, ιδιαίτερα αυξημένος θα είναι ο βαθμός δυσκολίας κυρίως στις πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η χορήγηση διπλώματος στους 16χρονους. Αλλωστε από το 2013 θα ισχύσει Κοινοτική Οδηγία, που θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Ο εκκεντρικός θείος που άφησε ένα γκαράζ στους κληρονόμους του.

Όταν εκκεντρικός γιατρός Harold Carr πέθανε στην ηλικία των 89, οι συγγενείς του δεν χάρηκαν ιδιαίτερα όταν στο άνοιγμα της διαθήκης του είδαν ότι κληρονόμησαν ένα γκαράζ.
Σίγουρα κανένας του δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί τι μπορεί να βρεί κάποιος μέσα σε ένα παλιό και σκονισμένο γκαράζ.
Μέσα λοιπόν, υπήρχε μια Bugatti του 1937, τύπου 57S Atalante. Ένα από τα μόλις 17 τέτοια μοντέλα που κυκλοφόρησαν ποτέ. Ένα αυτοκίνητο με μόνο 26.284 μίλια στο ρολόι το οποίο εξακολουθεί να βρίσκετε σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με ειδικούς, αν βγεί σε δημοπρασία η τιμή του θα πλησιάσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Καθόλου άσχημα...

Παρενόχληση ελικοπτέρων στο Φαρμακονήσι

Νέας μορφής προκλήσεις με αμφισβήτηση κυριαρχικών ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο εφαρμόζουν οι Τούρκοι: Χθες,σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΕΑ online τουρκικό ραντάρ παρενέβη στον ασύρματο ελικοπτέρου Σινούκ που κατευθυνόταν από τη Λέρο στο Φαρμακονήσι και του ζήτησε να εγκαταλείψει την περιοχή καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος ελεγκτής αεράμυνας το ελικόπτερο πετούσε σε εναέρια περιοχή τουρκικής ευθύνης (FIR). «Αλλιώς», συνέχισε η φωνή στον ασύρματο «θα γίνει επιχείρηση αναχαίτισης»! Ο Έλληνας πιλότος αγνόησε την προκλητική παρέμβαση ως νομικά αστήρικτη και συνέχισε την αποστολή του.

Η νέα τουρκική ενέργεια έρχεται ως συνέχεια πρόκλησης ίδιου τύπου, που είχε συμβεί στο Φαρμακονήσι την παραμονή των Χριστουγέννων και δημοσιεύουν σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος και η Σφήνα. Και στις δύο περιπτώσεις το ελικόπτερο Σινούκ προσέγγιζε το Φαρμακονήσι, προκειμένου να αντικαταστήσει τμήμα της στρατιωτικής φρουράς που βρίσκεται στο νησί. Ανάλογο περιστατικό παρεμβολής στον ασύρματο ελικοπτέρου είχε γίνει και παλαιότερα κοντά στις Οινούσσες, αλλά τότε δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ήταν λάθος των χειριστών του τουρκικού ραντάρ.
Το ενδεχόμενο αυτό θεωρούσαν πιθανό επιτελείς του ΓΕΕΘΑκαι κατά το περιστατικό της παραμονής των Χριστουγέννων. Ωστόσο διαπίστωσαν και κατά τη χθεσινή παρενόχληση δεν επρόκειτο περί λανθασμένης παρέμβασης στον ασύρματο, καθώς γινόταν αναφορά στο σημείο που εκείνη τη στιγμή πετούσε το ελληνικό ελικόπτερο. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα προκλητικές και όπως σημείωναν έρχονται να προστεθούν στις υπερπτήσεις νησιών και στις προσπάθειες ακύρωσης στην πράξη των μόνιμωνπεδίων βολής που έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο (Ανατολικά Άνδρου και Σιθωνία) και οι οποίες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Σε μια συμβολική κίνηση ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Γράψας και ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Βούλγαρης επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί με ελικόπτερο Σινούκ το Φαρμακονήσι και την Καλόλημνο, προκειμένου να ευχηθούν στις τοπικές φρουρές χρόνια πολλά για το νέο έτος.Τα στοιχεία των προκλήσεων έχουν διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

Θεοφάνεια στο Αγαθονήσι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Αγαθονήσι θα μεταβεί την επόμενη Τρίτη 6 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Αυτό έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα από επίσημες πηγές της Προεδρίας.

Με αυτή την συμβολική κίνηση εκτιμάται ότι ο κ. Κάρολος Παπούλιας αποστέλλει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η ελληνική πολιτεία δεν διαπραγματεύεται την κυριαρχία της νησίδας των Δωδεκανήσων.
Τη νέα κατάσταση που εμμέσως επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζει με πολύ χαμηλούς τόνους η κυβέρνηση.
Φτάνοντας ωστόσο στο σημείο να αποκρύβει συστηματικά όλες αυτές τις προκλήσεις από την κοινή γνώμη. «Ζούμε σε μια περιοχή που υπάρχουν προκλήσεις, που έχουμε έναν δύστροπο γείτονα και πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή», τόνισε ο κ. Κ. Παπούλιας, που υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή».

Ποιος ανασχηματισμός; Την Κυριακή έχουμε γλέντι...

"Πολύ φοβάμαι ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης περνά σε δεύτερη μοίρα. Μπροστά σε αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες σε όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της Ελλάδας.
Είμαστε στο μέσο της θητείας τους και όπως ορίζει ο κώδικας την Κυριακή, πρέπει να γίνουνε δημαιρεσίες για την ανάδειξη νέων προεδρείων στα δημοτικά - νομαρχιακά συμβούλια και νέων δημαρχιακών – νομαρχιακών επιτροπών.
Αν υπολογίσουμε ότι συνηθίζεται και η αλλαγή στους αντιδημάρχους – αντινομάρχες, θέσεις έμμισθες όπως και αυτές των προέδρων στα ΔΣ και ΝΣ, τότε μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει - κοινωνικός αναβρασμός τα μαχαιρώματα, οι απειλές, οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν.
Το θέμα αυτό δεν αφορά και λίγους αν υπολογίσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε 1034 δήμους και 52 νομαρχίες, όπου στον καθένα αυτές τις μέρες θα παιχτούν κατά μέσο όρο 4 έμμισθες θέσεις (3 αντιδημάρχων και ενός προέδρου). Δηλαδή 1034+ 52 =1086 χ 4 = 4344 και με βάση την στρογγυλοποίηση μας κάνουν περίπου 4500 άτομα.
Οπότε τι να μας πουν 15-20 υπουργοί και υφυπουργοί .....αν αλλάξουν και τόσοι δηλαδή."