Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έναν μύθο θα σας πω: Όταν οι πέτρες έπεφταν βροχή στο Π. Φρούριο...

http://www.market-talk.net/images/uploads/hydra.jpgΣωρεία ψεμάτων, διογκωμένων και διαστρεβλωμένων ειδήσεων ακούστηκαν με αφορμή την κινητοποίηση των (επιτέλους) αγανακτισμένων Κερκυραίων.
«Μας πέταξαν πέτρες, μάλιστα μια μεγάλη έσκισε την τέντα του εστιατορίου που δειπνούσαμε», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Βρεττός.
«Είχαμε κι ένα μικρό παιδί μαζί μας που κινδύνεψε», «κάποιος ξένος αξιωματούχος σκαρφάλωσε στο ύψωμα και συνομίλησε με τους διαδηλωτές, οι οποίοι του είπαν ότι θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ», οι άλλες «ειδήσεις». Και η μόνιμη επωδός: «τι εικόνα δίνουμε για την Κέρκυρα; Τι πλήγμα θα φέρει αυτή η κίνηση στον τουρισμό;» (Μήπως, το ίδιο πλήγμα που επέφεραν οι κινητοποιήσεις στη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Λονδίνο;).
Τι αθλιότητες είναι αυτές, επιτέλους! Πως μπορούν να μιλούν και να ξεδιπλώνουν λεπτομέρειες για το τι έγινε δημοσιογράφοι που δεν ήταν καν παρόντες και μες τη σύγχυσή τους έκαναν λόγο για σκαρφαλώματα σε πλαγιές και βροχή από πέτρες, για ακροαριστερούς και αναρχικούς και πάει λέγοντας;
Τι είδους πολιτικοί είναι εκείνοι που παρουσιάζονται ως ανυπεράσπιστοι και καημένοι, απειλούμενοι από πολίτες, και κραυγάζουν για αναγκαιότητα προστασίας της δημοκρατίας και του διαλόγου;
Τι είδους ενημέρωση από πολιτικούς και δημοσιογράφους είναι αυτή; Και μετά απορούν που ο κόσμος αγανάκτησε, ξεχύθηκε στους δρόμους και φωνάζει μπας κι ακουστεί.
Εμείς ήμασταν εκεί. Στο Παλαιό Φρούριο μαζί με Κερκυραίους όλων των ηλικιών, μαμάδες με καρότσια, ηλικιωμένοι και νέα παιδιά, μια πολύχρωμη και ανήσυχη λαοθάλασσα, που «ξύπνησε» και ζήτησε το δίκιο της. Ούτε πέτρες (για τους γνωρίζοντες, στο χώρο υπάρχει μόνο αμμοχάλικο) ούτε απειλές, ούτε – πολύ περισσότερο – κίνδυνος, υπήρξε για κανέναν από τους συνδαιτυμόνες του επίσημου δείπνου.
Είναι ντροπή να διασύρονται έτσι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους γιατί βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.
Αντί λοιπόν οι πολιτικοί να ψάξουν και να θεραπεύσουν τους λόγους που μας έχουν εξαγριώσει όλους, γυρνούν από ραδιόφωνο σε κανάλι και τούμπαλιν, μιλώντας για τη δημοκρατία (που οι ίδιοι δολοφόνησαν).
Όποιος από αυτούς μπορεί ας βγει στον κόσμο. Ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί την «λαϊκή εντολή» για να επιστρέψει στην, κατά τα άλλα, βαριά και ανθυγιεινή εργασία του βουλευτή.
Και τότε δεν θα τους σώσει ούτε η εύνοια και το κουκούλωμα των μεγαλοδημοσιογράφων, ούτε η επίκληση στα ιδεώδη της αρχαίας Ελλάδας...
Και τούτο το μικρό σημείωμα έρχεται ως απλή αποκατάσταση μιας είδησης που χρησιμοποιήθηκε στρεβλά (από τους συνήθειες υπόπτους).

Υ.Γ. Ας καταλάβουν οι βουλευτές μας ότι δεν είναι εκπρόσωποι των Ελλήνων, αλλά αντιπρόσωποι με ότι αυτή η διαφορά συνεπάγεται. Κι όσο εξασκούν βία στο λαό με τα όλο και σκληρότερα μέτρα που ψηφίζουν, οι αντιδράσεις θα πρέπει να είναι αναμενόμενες. 
corfupress.com

Χακεράδες καλούν σε “επιθέσεις” στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ σε ένδειξη συμπαράστασης για την Ελλάδα

 
Χακεράδες του Διαδικτύου της ομάδας “Anonymous” απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.
Ένα “tweet” που εστάλη από τους “Anonymous Operations”, με τη χρήση της λέξης-κλειδί “Operation Grece” καλεί τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή.
Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται “άρνηση υπηρεσίας”.
Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα τος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που χορηγούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το Ταμείο, διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του.
“Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα”, δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
antinews.gr

Πανικόβλητο το σύστημα θυμήθηκε την Δημοκρατία…

Πως θα το έλεγε ο Μαρξ σήμερα;" Το Φάντασμα της Πλατείας Ταχρίρ πάνω από την Αθήνα (και την Ευρώπη)"
Η καλύτερη συνταγή κατά της κατάθλιψης που βιώνουμε, είναι  να παρακολουθείς καθημερινά  τις κολοτούμπες του Mega, μέσω των οποίων αποτυπώνεται ο πανικός του συστήματος.
Αποκορύφωμα του Megaλου πανικού, ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε  το κίνημα των «Αγανακτισμένων».
Ενώ στην αρχή προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τους «Αγανακτισμένους», το δημόσιο «κράξιμο» και οι φημολογίες ότι θα «μπούκαραν» στο κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων, τους  ανάγκασε να τους  «αγκαλιάσουν».
Ωστόσο, το προχθεσινό γιουχάισμα σε βουλευτές από αγανακτισμένους πολίτες έξω από την Βουλή,  τους πανικόβαλε, και θυμήθηκαν αίφνης  την Δημοκρατία για να  τους αμαυρώσουν.
Δεν λέω ότι επιδοκιμάζω τέτοιου είδους φαινόμενα.
Όπως γράψαμε και προχθές, «είναι σαφέστατα επικίνδυνο για τη δημοκρατία να ξεφεύγουν οι καταστάσεις. Ούτε μας άρεσαν κι εκείνα ταχοντράγιούχα και οι ύβρεις που ακούγονταν από ορισμένους (οι περισσότεροι έκαναν πλάκα). Όμως, όταν κάποιος δεν έχει να φάει, να μεγαλώσει τα παιδιά του, να πληρώσει το νοίκι του, δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Ούτε φυσικά να τον κατηγορήσεις ότι είναι «ακροδεξιός της Χρυσής Αυγής» όπως έλεγαν κάποιοι πολιορκημένοι βουλευτές».
Όμως αν το έχετε παρατηρήσει, οι αγανακτισμένοι πολίτες, δεν μουντζώνουν τους θεσμούς, αλλά  εκείνους που τους έχουν καταλύσει.
Σαστισμένος, λοιπόν, ο υποδυόμενος τον  ρόλο του υπερασπιστή της Δημοκρατίας και των θεσμών, κ. Πρετεντέρης, σε μία βαθυστόχαστη κοινωνικοπολιτική ανάλυση, καταδίκασε χθες το βράδυ τα προχθεσινά φαινόμενα.
Ποιόν όμως χρησιμοποίησε για δεκανίκι;
Τον άλλο υπερασπιστή της Δημοκρατίας και του Λαού. Το ΚΚΕ.
Η κ. Κανέλλη σε ρόλο Λένιν, προσπάθησε να μας κάνει μία ανάλυση περί επανάστασης.
Ομολογώ, πως ο ΓΑΠ στην χθεσινή του τοποθέτηση για τους «Αγανακτισμένους», ήταν πιο κατανοητός.
Φαίνεται, ότι εκεί στο ΚΚΕ, έχουν τρελαθεί που δεν μπορούν να «καθοδηγήσουν» τον λαό με συνέπεια να φανερώνεται σταδιακά η συστημική τους νοοτροπία.
Το καλό βέβαια είναι ότι όσο θα δυναμώνει το «Κίνημα του Συντάγματος», τόσο θα ξεγυμνώνεται το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα.
Άλλωστε, όπως είχε πει και ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης,  «πρέπει να βοηθήσουμε τον γιό του Πέτρου».
Πως θα το έλεγε ο Μαρξ σήμερα;” Το Φάντασμα της Πλατείας Ταχρίρ πλανάται πάνω από την Αθήνα (και την Ευρώπη)
Π.Ζ.
antinews 

Ντόρα: Ποιος πλήρωσε για την εκδήλωση του Μίκη στα Προπύλαια;


Να δημοσιοποιηθούν οι χρηματοδότες της εκδήλωσης της Τρίτης στα Προπύλαια με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη ζήτησε η Ντόρα Μπακογιαννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί «ποιος χρηματοδότησε και με ποιους πόρους την εκδήλωση αυτή» ενώ νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν είναι όλες οι κινητοποιήσεις αυθόρμητες.
Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πώς
«το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που κινητοποιούνται είναι αυθόρμητα οργισμένοι Έλληνες», επισημαίνοντας πως «σε αυτούς το πολιτικό σύστημα οφείλει να απαντήσει» και πως δεν δικαιολογούνται οι πολιτικές ηγεσίες να κρύβονται ή να παρασύρουν τον κόσμο, λέγοντας ότι μπορούμε να μην πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί τότε θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να κάνει και εσωτερική στάση πληρωμών. «Κρίσιμο είναι αυτή η κινητοποίηση του κόσμου να μην εξαντληθεί σε ουτοπικές διεκδικήσεις, σε ευχάριστες και κούφιες θεωρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπαινιγμοί της Ντόρας για τους πόρους της συγκεκριμένης εκδήλωσης - η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο - έχουν να κάνουν με πληροφορίες κυκλοφόρησαν στους διαδρόμους της Βουλής ότι χρήματα για τις ηχητικές εγκαταστάσεις πληρώθηκαν από μεγάλο πολιτικό κόμμα. Κι ακόμα, ότι η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη γράφτηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από πρώην αντιεξουσιαστή και νυν εθνικιστή ο οποίος ανήκει στην παρέα των συνεργατών του αρχηγού του κόμματος.
Βεβαίως, στην "ΔΗΣΥ" έχουν ακούσει τις πληροφορίες αλλά δεν μπορούν να τις δημοσιοποιήσουν γιατί δεν είναι σε θέση να τις αποδείξουν και γι' αυτό η Ντόρα περιορίστηκε να θέσει ερωτήματα για τα οικονομικά της διοργάνωσης.
www.iefimerida.gr
pelasgia.blogspot.com

ΨΗΝΕΤΑΙ !...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR3mIucluspZqjx3ermDU8Tezz7SJiwDgw-OC3R3q4tJpZxKiSoYcPbwX_nPvgcthm1nYGS52qe57Nn3IqgFRzev4UXTJ1lg6-j63Cl1lRKYGF6sW4gOGy4UaS8XbUbvczZumbL7pHIVA/s1600/Karamanlis_499.jpg

Ρίξε μια πέτρα, μπορείς!

http://files.e-protasi.com/200000876-6f21a6f66f/lithovolismos.jpgτου Παντελή Καψή
Προ καιρού ήταν η επίθεση εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου και ο σοβαρός τραυματισμός συνεργάτη του. Προχθές πέταξαν πέτρες σε ευρωπαίους βουλευτές στην Κέρκυρα - παρά τρίχα δεν τραυματίστηκε κάποιος. Και χθες πέταξαν πέτρες και αβγά σε μια συγκέντρωση του ΠαΣοΚ στην Αργυρούπολη με ομιλητή τον κ. Πεταλωτή. Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων; Μα φυσικά το ότι κανείς δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη - από αυτούς που άσκησαν βία ή πέταγαν πέτρες βέβαια, όχι από όσους διαμαρτύρονταν.
Παρακολουθούμε αυτή τη λιτανεία των δηλώσεων και των εκκλήσεων να σεβαστούμε, λέει, τους όρους της Δημοκρατίας και του πολιτισμού, να ελέγξουν οι ειρηνικοί διαδηλωτές τα ακραία στοιχεία και να προσπαθήσουν τα κόμματα να ρίξουν τους τόνους. Καλά κι άγια όλα αυτά, ωστόσο η τήρηση του νόμου δεν είναι δουλειά τους, είναι δουλειά της αστυνομίας. Κι όπως το να ρίχνεις μολότοφ σε διαδηλώσεις έχει γίνει μέρος της κουλτούρας μας, έτσι και ο φυσικός προπηλακισμός πολιτικών αντιπάλων έχει γίνει μέρος των δικαιωμάτων του κάθε αυτόκλητου αγωνιστή.

Όχι όμως μόνο επειδή το ενθαρρύνουν κάποιοι αλλά επειδή στην Ελλάδα κανείς δεν υφίσταται πλέον τις συνέπειες των πράξεών του. Όλα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όλα υπακούουν στο ισοζύγιο του πολιτικού κόστους, ακόμα και οι συλλήψεις των χούλιγκαν στο γήπεδο. Σαν να θέλουμε να δικαιώσουμε όσους μας κατηγορούν ότι η οικονομική κρίση είναι μέρος μιας κρίσης πολιτισμού, το αποτέλεσμα της διαφθοράς μας συνολικά σαν κοινωνία. Και σαν να μην καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι πως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δικαιώνουν και να ενισχύουν νοοτροπίες αυταρχισμού!
tovima.gr 

ΑΟΚ: Προτάθηκε ο ομογενής πορτιέρο Μπουζάνης – Θέλει Νέμεθ ο «Μπόσκο»


Η πολύ πιθανή μετακίνηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου σε ομάδα του κέντρου έχει βάλει φωτιά στο fax της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, καθώς οι προτάσεις για τον αντικαταστάτη του Dimis είναι πολλές.
Τελευταίο όνομα που παρουσιάζει ενδιαφέρον και τέθηκε στο μεταγραφικό τραπέζι των «Φαιάκων» είναι αυτό του Ντιν Μπουζάνη της Λίβερπουλ.
Πρόκειται για ομογενή από την Αυστραλία που ανήκει στο δυναμικό των reds, με τον Μπουζάνη να θέλει να μετακομίσει από την αγγλική ομάδα ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να καπαρώσει τη φανέλα με το Νο1 στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας.
Ποιος είναι ο Μπουζάνης
Ο Ντιν Μπουζάνης γεννήθηκε στο Σίδνεϊ στις 2/10/90 και έχει ύψος 1.85μ. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, μετρά 3 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας στην κατηγορία U19, και άλλες τόσες με την Εθνική Αυστραλίας U20, ενώ πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική Αυστραλίας U23.


Ενδιαφέρον για Νέμεθ
Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει μπει ο Κρίστιαν Νέμεθ.
Ο «Μπόσκο» πιστεύει στον Ούγγρο άσο, θεωρώντας τον ιδανικό για να αγωνιστεί είτε αριστερά είτε δεξιά στην «κυανέρυθρη» επίθεση.
Έτσι, δεν αποκλείεται εντός των ημερών να γίνει συζήτηση με τον Ολυμπιακό, ώστε να παραχωρηθεί ο Νέμεθ δανεικός στους «Φαίακες».
Σε μια τέτοια περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την διάθεση των Πειραιωτών, που έχουν μεν ως προτεραιότητα την πώληση του ποδοσφαιριστή, ωστόσο μόνο απίθανο δεν θεωρείται κι ο εκ νέου δανεισμός του.
corfupress.com

ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ...

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110602/engine/assets_LARGE_t_420_53551677_type12169.jpg
ethnos.gr

Χάκερ «ξαναχτύπησαν» την Sony

Η Sony είναι εκτεθειμένη από τότε που χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 77 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου του Playstation
Νέα επίθεση χάκερ δέχθηκε το δίκτυο της εταιρίας Sony, οι οποία απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία περισσότερων από 1 εκατ. πελατών, δείχνοντας το πόσο τρωτό είναι το ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρίας κολοσσού, γεγονός που υπονομεύει την αξιοπιστία της.
Η Lulz Security, μία ομάδα που ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στο Fox.com, δήλωσε ότι εισέβαλε στους σέρβερ των ιστοσελίδων της Sony Pictures Entertainment . Δημοσίευσε ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, e-mail, τηλεφωνικούς αριθμούς και password χιλιάδων χρηστών που λάμβαναν μέρος σε διαγωνισμούς της Sony.
"Από μία απλή εισαγωγή, αποκτήσαμε τα ΠΑΝΤΑ", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα των χάκερ.
"Γιατί έχετε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην εταιρία αυτή, η οποία επιτρέπει στον εαυτό της να είναι ευάλωτη σε τόσο απλές επιθέσεις;", συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, γίνονται έρευνες για την αξιοπιστία των ισχυρισμών της ομάδας LulzSec και δεν επιβεβαίωσε την επίθεση.
Η παραβίαση της ασφάλειας είναι η πιο πρόσφατη επίθεση κατά εταιρειών μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων Lockheed Martin και της Google Inc.
Οι ισχυρισμοί της ομάδας LulzSec έρχονται την ώρα που οι ιθύνοντες της Sony προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς νομοθέτες για τις προσπάθειές τους να προστατεύσουν το δίκτυο των υπολογιστών της εταιρείας, η οποία τον Απρίλιο έπεσε θύμα της μεγαλύτερης παραβίασης ασφαλείας στην ιστορία της.
Η επίθεση ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα. Εκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.
Για την επίθεση του Απριλίου κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Οι μετοχές της Sony σημείωσαν πτώση της τάξης του 0,3% στο χρηματιστήριο του Τόκιο την Παρασκευή.
Η χθεσινή επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.
ethnos.gr