Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ - NEOI: Φουλ για μετάλλιο !!!

Ένα ακόμα μετάλλιο διεκδικεί το ελληνικό μπάσκετ αυτό το καλοκαίρι. Η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών νίκησε την Κροατία με 77-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρόδο. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε στον ημιτελικό (19.00, ΕΤ1) την Ισπανία, η οποία νίκησε 77-60 την Τουρκία. Η Εθνική έφθασε στη νίκη αφού κατάφερε με σερί 8-0 (και πρωταγωνιστές τους Μπόγρη και Σλούκα) να προηγηθεί 50-42 στο 27΄ και να κλείσει την τρίτη περίοδο με 55-46. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Έλληνες παίκτες έδειξαν αυτοσυγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία και δεν επέτρεψαν στους Κροάτες να απειλήσουν.

Εκπτώσεις έως 75% και στα e-καταστήματα

Στη μάχη των εκπτώσεων μπαίνουν τώρα και τα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς βλέπουν ότι οι χαμηλές τιμές αποτελούν δέλεαρ για τους «ψηφιακούς»- και μη- καταναλωτές. Με μειώσεις τιμών που φτάνουν ακόμα και το 75%, ειδικές e-προσφορές, αλλά και προϊόντα που πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά, οι αλυσίδες ψηφιακών ειδών- και όχι μόνο- φιλοδοξούν να προσελκύσουν πελάτες κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Όπως αναφέρουν στελέχη του χώρου, το γεγονός ότι ο πυρετός των εκπτώσεων έχει περάσει και στα ψηφιακά καταστήματα αποδεικνύει την ένταση του ανταγωνισμού που χτυπά την αγορά. Μάλιστα, ειδικά στις e-εκπτώσεις, στο παιχνίδι μπαίνουν και διεθνή καταστήματα (από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), καθώς η διαδικασία της παραγγελίας είναι η ίδια και οι μειώσεις των τιμών εξίσου δελεαστικές.

Η Κρίση επηρέασε και την Microsoft

Μείωση των πωλήσεων, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε η Microsoft, την ίδια ώρα που πολλοί ήλπιζαν σε γρήγορη ανάκαμψη στη βιομηχανία υπολογιστών. H εταιρεία είδε τα έσοδα να πέφτουν κατά 3% στα 58,4 δισ. δολάρια και τα κέρδη της κατά 17% στα 14,6 δισ. Η κατάσταση χειροτέρεψε μάλιστα στο τέλος του οικονομικού έτους, που έληξε στα τέλη Ιουνίου, καθώς το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 29%. Θα είναι δύσκολο για τον κολοσσό του λογισμικού να αλλάξει άμεσα την κατάσταση, καθώς η βιομηχανία υπολογιστών αναμένει για φέτος μείωση στις πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2001. Η Ουόλ Στριτ είχε αρχίσει να αισιοδοξεί αυτό το μήνα όταν η Intel και η Texas Instruments παρουσίασαν οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο αυτές οι θετικές εξελίξεις αποδεικνύονται μη αντιπροσωπευτικές για την ευρύτερη αγορά, σχολιάζει το Reuters. H Microsoft μπορεί πάντως να ελπίζει σε βελτίωση των επιδόσεών της όταν λανσάρει το νέο της λειτουργικό σύστημα Windows 7 τον Oκτώβριο και τη νέα σουίτα Office το πρώτο μισό του 2010.

Η1Ν1: 600 κρούσματα στην Ελλάδα...

Ξεπέρασαν τα 600 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ προβληματισμός υπάρχει και αναφορικά με το θέμα του χρόνου παραλαβής αλλά και της ασφάλειας των εμβολίων. Θολό είναι το τοπίο αναφορικά με την ημερομηνία παράδοσης του εμβολίου για τη νέα γρίπη αλλά και με την ασφάλειά του, καθώς σήμερα αναμένεται να ληφθεί η επίσημη απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) για τη χορήγηση ή μη των πρώτων δόσεων του εμβολίου χωρίς την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών. Στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxo, η οποία αναμένεται να παραδώσει τα πρώτα εμβόλια στην ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνει την ημερομηνία παράδοσης για την οποία έχει δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος. «Οι χώρες που έχουν συμφωνίες και εντάσσονται στο πρώτο κύμα παραδόσεων θα λάβουν τις παραγγελίες τους τον Σεπτέμβριο» ξεκαθαρίζει η εταιρεία. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει το στέλεχος της φαρμακευτικής, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου που θα παραδοθεί στη χώρα μας στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο.

Κεραυνοί Παπούλια για τη διαφθορά

Σκληρή κριτική στον πολιτικό κόσμο που χρησιμοποιεί την πολιτική ως εφαλτήριο για «τρυφηλή» ζωή άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του κατά τον χθεσινό εορτασμό των 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. O κ Παπούλιας που απέφυγε και την παραμικρή αναφορά, έστω και έμμεσα, στο προσωπικό του θέμα, το οποίο είχε κυριαρχήσει στις αρχές της εβδομάδας, αναφέρθηκε στην κρίση του πολιτικού συστήματος, τονίζοντας ότι «η κρίση είναι βαθιά, κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε διεξοδικά στην από φέτος αλλαγή του χαρακτήρα του εορτασμού της επετείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει τη συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα για την προκλητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο και για τη μη επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας: «Απατώνται, αν νομίζουν ότι με τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας και τις απειλές μπορούν να κάμψουν τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας». Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, σημείωσε ότι «σταθερή μας επιδίωξη είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής» και μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επίλυση του προβλήματος. Όπως είπε: «Έχει ευθύνη (η Ε.Ε.) να συμβάλει στη θεραπεία της πληγής αυτής, που αποτελεί μία απ΄ τις ντροπές του παγκόσμιου πολιτισμού».
http://www.tanea.gr

Σε κλοιό καύσωνα !

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί από 36-39 βαθμού, ενώ την Κυριακή, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, η ανώτατη θερμοκρασία θα κυμανθεί την Κυριακή στους 39 με 40 βαθμούς. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα, λόγω της σταδιακής επικράτησης βοριάδων έως και 8 μποφόρ. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Στην προσπάθεια να προσφέρουν δροσιά δήμοι και νομαρχίες, θέτουν στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενες αίθουσες. Στο Δήμο Αθηναίων ανοίγουν οι πόρτες στις 20 κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας που έχει υπό την αιγίδα του. Οι Λέσχες θα παραμείνουν ανοικτές όλο το Σαββατοκύριακο, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Δραστικές περικοπές στις συντάξεις προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ! ! !

Δραστικές περικοπές στις συντάξεις προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη για το ασφαλιστικό και να τιθασευτεί το έλλειμμα. Ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» στα δημόσια οικονομικά απαιτούνται έσοδα και περικοπές δαπανών ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών, το ΔΝΤ προτείνει κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους συνταξιούχους και εισηγείται να υπολογίζονται οι συντάξεις με βάση τις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου, και όχι μόνο των τελευταίων ετών. Στην έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού. Μάλιστα, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι οι δαπάνες για ασφάλιση και υγεία θα εκτοξευθούν –αν δεν ληφθούν μέτρα- στο 15,9% του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.