Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι Πέρσες ηγεμόνες έρχονται

http://asset.tovima.gr/assetservice/data/tovima/D2007/D0311/1abc5a.jpgΤο μάθατε πιστεύω, έρχονται οι Πέρσες. Με 9 επίλαρχους, να επιβάλουν σιδηρά …Δημοκρατία. Να καταλάβουν την πόλη και την εκκλησία του Δήμου μας. Να την «απορροφήσουν». Να μεγαλώσουν την Αυτοκρατορία τους με δικό τους Σατράπη.
Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση την τρέχουσα τετραετία από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Φαιάκων και του μέλους του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Κερκύρας. Εύχομαι κανένας νέος Κερκυραίος να μην βιώσει αντίστοιχη τραυματική εμπειρία.
Κατάλαβα γιατί χρεοκοπήσαμε. Ποιοι ευθύνονται και πως επετεύχθη. Γνώρισα το φασισμό, την σπατάλη, την αδιαφάνεια, την κακοδιαχείριση. Την κατάλυση του πολιτεύματός μας. Αντιλήφθηκα την πορεία στα κουτουρού του νησιού μας και της κοινωνίας μας. Όλα στα μουλωχτά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μεταξύ δήθεν κομματικών αντιπάλων. Τις εξωθεσμικές «συνόδους Δημάρχων», τον μυστικό σχεδιασμό στη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, την αδιαφορία για το παρόν και το μέλλον του τόπου, την προχειρότητα.
Ήμουν 5 ετών το 1978 όταν ανέλαβαν τη διοίκηση και 32 χρόνια μετά ακόμα τους επιτρέπουμε να μας εξουσιάζουν ηγεμονικά. Αντιμετωπίζουν την δημόσια Αυτοδιοίκηση σαν μαγαζάκι τους. Αφαίμαξαν εμάς και τον κόπο των επομένων γενεών, λες και τους χρωστούσαν τα παιδιά μας. Και έχουν το θάρρος να μιλούν και για το μνημόνιο…
Οι Πέρσες σατράπηδες έρχονται. Η πρώτη μάχη, των «Θερμοπυλών», χάθηκε μέσω ενός δικαστικού …Εφιάλτη. Μήπως έκανε το θαύμα του ο …Θεός Ήφαιστος; Καιρό έχει να φανεί δημοσίως, αλλά είναι παρών. Συνοδεύει το ισχυρό «κίνημα του Ναυτικού του 2010», που με υποβρύχιο στο «Καφέ γυαλί» και καταδρομικά περιμετρικά της Κέρκυρας υποστηρίζει τις δυνάμεις των τεθωρακισμένων που κατεβαίνουν. Η αεροπορία τους μας βομβαρδίζει Περιφερειακά με Ιόνιο Aqua Forte.
Ο Μαραθώνας είναι η πρόκλησή μας, η νέα μας αρχή ή το τέλος μας. Οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε: Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Κορίνθιοι, Θηβαίοι. Ας λησμονήσουμε για λίγο τις διαφωνίες μας για τα μεσοφούντια, γιατί διαφορετικά θα χάσουμε και τα χτήματά μας. Ας θυσιάσουμε λίγο από τον εγωισμό και την αξιοπρέπειά μας. Όλα τα χρώματα και οι άχρωμοι ας βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, γιατί πίνεται καλύτερα μπεβάντα, παρά ξύδι.
Οι Πέρσες σατράπηδες δεν έχουν Ελληνική παιδεία. Για όπλα δεν έχουν τις Ελληνικές αρετές, τις οποίες περιφρονούν. Έχουν όπλα βαρβαρικά, δοκιμασμένα και ύπουλα. Οι εμπροσθοφυλακές τους χειρίζονται με μαεστρία τους μηχανισμούς, τη συναλλαγή και τη συνομωσία για προσεταιρισμό του αντιπάλου. Και όπου αυτό δεν αρκεί, ακολουθεί η οπισθοφυλακή τους, με όπλα τη σιχαμάρα και απογοήτευση, που οδηγούν στην αδιαφορία, την αποχή, το άκυρο και το λευκό. Αυτή είναι η διπλή τους ψήφος.
Σε αυτές τις εκλογές μην έχουμε πολλές απαιτήσεις. Με την αδιαφορία και την ανοχή μας δημιουργήσαμε ένα σάπιο σύστημα 30 ετών. Ο πρώτος στόχος είναι να σπάσουμε το απόστημα πριν περάσει στο 2ο γύρο. Και την επόμενη μέρα, στις 8 Νοέμβρη, ας ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε με υπευθυνότητα μία νέα αρχή με μία νέα επιλογή. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
Μόνο με τη συμμετοχή στις εκλογές μπορεί αυτό να επιτευχθεί, και ας φωνάξουμε επιτέλους:
NO PASARAN !!!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σεβαστιανός Μεταλληνός