Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!

* Παραλειπόμενο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ζάκυνθο το Σάββατο 28/3, με την οποία υποτίθεται ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας για την ανακατάληψη του «μεσαίου χώρου».
Εξω από το Μουσικό Γυμνάσιο, όπου μίλησε ο κ. Καραμανλής (βλ. φωτογραφία) ήταν συγκεντρωμένοι λίγοι νεαροί, φοιτητές ΤΕΙ μεταφερμένοι απ' την Πάτρα, με συνθήματα, όπως:

«Γαμημένη αριστερά, απ' τα χρόνια του Αντρέα βουτηγμένη στα σκατά», «Σας τον γαμήσαμε τον ήλιο σίγουρα ναι», «Θα καεί, θα καεί το μπουρδέλο το νησί γιατί η ΔΑΠ ΝΔΦΚ...»
ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ κ.ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙΑ:

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΤΗ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΧΛΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΠΑΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΑΤΟΜΑ ΝΕΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΑΤΟΜΑ ΝΕΑ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;;; ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ...

Εμείς πώς μεγαλώσαμε;

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή. Περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και...τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά.
Σπάζαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγαμε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλο και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία.
Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου! Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα.
Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη! Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room.
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

Ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει Μαξίμου και ρίχνει πόρτα στους νταβατζήδες που παίζουν με μανία Ντόρα-Βενιζέλο

Αποφασισμένος να καθαρίσει μια κι έξω με τους νταβατζήδες, είναι ο αρχηγός του Πασόκ Γιώργος Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου παρατηρώντας την εμμονή των γνωστών Νονών των ΜΜΕ με το δίδυμο Ντόρας-Βενιζέλου, στέλνει στους νταβατζήδες το μήνυμα οτι δεν συνδιαλέγεται μαζί τους, έστω κι αν για τους τύπους, έχει προχωρήσει σε κάποιες συναντήσεις.Οτι δηλαδή δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας ο Κουρασμένος, με το στραπάστο του βασικού μετόχου. Ηταν εκείνη η εποχή που ο τωρινός πρωθυπουργός, είχε την αμέριστη συμπαράσταση του νεοεκλεγμένου αρχηγού, μόνο που δεν τόλμησε. Προφανώς τρόμαξε κι ο ίδιος οταν ανακάλυψε τις στενές σχέσεις κορυφαίων υπουργών του με την διαπλοκή.-"Στην κυβέρνησή μου δεν θα υπάρχουν οι εκλεκτοί της διαπλοκής..." επαναλαμβάνει το τελευταίο καιρό ο αρχηγός του Πασόκ. Ο τελευταίος εκτιμά ότι οι γνωστοί νταβατζήδες αποτελούν παρελθόν για την πολιτική ζωή του τόπου: "Οι εφημερίδες τους πουλάνε μόνο για τις προσφορές τους, τα κανάλια τους είναι ανυπόληπτα, όπου νάναι θα μοιάζουν με σκιά του εαυτού τους. Εμείς θα πορευθούμε με το διαδίκτυο..."Tην εκτίμηση του Γιώργου για το διαδίκτυο, συμμερίζεται κι ο Αντώνης Σαμαράς που διαπιστώνει οτι η διαπλοκή κόβει φλέβες για τη Ντόρα.Οι δυο τους είναι αποφασισμένοι ακολουθώντας το παράδειγμα του Ομπάμα, να ποντάρουν στο διαδίκτυο, αγνοώντας τις απειλές των ξεδοντιασμένων νταβατζήδων...

Σάββατο του Λαζάρου

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ολοκληρώνεται και καταλήγει σε δυο λαμπρές, εόρτιες ημέρες, ή μάλλον σε μια διπλή εορτή. Είναι το Σάββατο του Λαζάρου, κατά το οποίο μνημονεύουμε την έγερση του επιστήθιου φίλου του Χριστού Λαζάρου, και η Κυριακή των Βαΐων, που εορτάζουμε τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα έξι μέρες πριν προδοθεί και υποστεί το σταυρικό θάνατο. Κατά τις δύο αυτές λαμπρές ημέρες η Εκκλησία μάς αποκαλύπτει το αυθεντικό νόημα της εθελούσιας θυσίας του Χριστού και του λυτρωτικού Του θανάτου, πριν εισέλθουμε στη θλίψη και το σκοτάδι του πάθους, πριν ξαναγίνουμε μάρτυρες της οδύνης του Χριστού.

Λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού το Πασόκ προηγείται με 7,5 μονάδες διαφορά..

7,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Τα κεφάλια μέσα!!!!

Με 7,5% μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, η ΝΔ 34%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι 3%.

Έλα ν' αγαπηθούμε ντάρλινγκ.

Νομοσχέδιο για την ...πειρατεία στο Internet!

H γαλλική Bουλή το καταψήφισε!

Το γαλλικό κοινοβούλιο απέρριψε αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που προέβλεπε τη διακοπή της πρόσβασης στο ίντερνετ γι' αυτούς που θα εντοπίζονταν να «κατεβάζουν» παράνομα ταινίες και μουσική.Δια ανατάσεως της χειρός και απούσης της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών, η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε με 21 ψήφους κατά έναντι 15 υπέρ το σχέδιο νόμου, το οποίο είχε ωστόσο εγκρίνει νωρίτερα σήμερα η Γερουσία.Οι γερουσιαστές επανέφεραν ρήτρα που προέβλεπε ότι ο «πειρατής» θα υποχρεώνεται μετά τη διακοπή της πρόσβασής του στο ίντερνετ για δύο μήνες έως ένα έτος να καταβάλει τη συνδρομή του για την παροχή των υπηρεσιών διαδικτύου. Η προτεινόμενη νομοθεσία εκχωρεί στις εταιρείες...παραγωγής μουσικής και ταινιών να παρακολουθούν τους διαδικτυακούς χρήστες και να καταγγέλουν τα περιστατικά παράνομης λήψης δεδομένων σε μια νέα αρχή προστασίας της πνευματικής περιουσίας.Η γαλλική κυβέρνηση είχε υπερασπιστεί αυτό το σχέδιο νόμου που θα καθιστούσε τη Γαλλία την πρώτη χώρα που θα καθιέρωνε δημόσιο σύστημα παρακολούθησης δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια «σταδιακή απάντηση» στην ηλεκτρονική πειρατεία πολιτιστικών αγαθών, η οποία θα μπορούσε να φτάσει ως τη διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο.Οργανώσεις υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων και μέλη της σοσιαλιστικής παράταξης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο "ποινικοποίησης μιας ολόκληρης γενιάς".Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών αγαθών, παρά μόνον ισχύει μια γενική υποχρέωση για τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιείται για την αντιγραφή του έργου τους.

Στην εξέδρα !!!

Απεβίωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γ.Πατάκης

Μία από τις ηγετικές μορφές του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, ο πρώτος αγρότης ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 69 ετών.Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με καρκίνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.Ο Γιάννης Πατάκης γεννήθηκε το 1940 στη Νίκαια Λάρισας. Πριν τη δικτατορία ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών. Ιδιαίτερα στη μεταπολιτευτική περίοδο έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.

THE TIMES & SPIEGEL: «Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας»

Νέο μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έκανε τον γύρο του κόσμου. Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας» κάνει λόγο για χαμηλή ανταγωνιστικότητα, έκρηξη στο δημόσιο χρέος, καθυστέρηση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και υπερβολική γραφειοκρατία, ενώ ο αρθρογράφος των «Τάιμς» του Λονδίνου Α. Καλέτσκι αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Το «Σπίγκελ» κάνει λόγο για «δυσαρέσκεια» της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση λόγω της κρίσης και υποστηρίζει ότι οι τράπεζες στη χώρα μας έχουν σταματήσει να δανείζουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση όλο το σύστημα. Επίσης, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά, αφού, όπως αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει σε επιτήρηση την Ελλάδα επειδή το έλλειμμα ξεπερνά το όριο του 3% (διαμορφώνεται σε 4,5%). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που επικαλείται το «Σπίγκελ», το δημόσιο χρέος της χώρας μας ανέρχεται σε 94% του ΑΕΠ, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα είναι η χαμηλότερη ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, όμως, αναφέρονται σε χθεσινό τους άρθρο και οι «Τάιμς» του Λονδίνου. Όπως λέει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Α. Καλέτσκι, οι οικονομίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση λόγω της κατάρρευσης στην αγορά ακινήτων και της αρνητικής επίδρασης που έχει το ισχυρό ευρώ στον τουρισμό και τις εξαγωγές. Ο κ. Καλέτσκι προβλέπει ακόμη ότι πιθανότατα οι υπόλοιπες χώρες- μέλη της ευρωζώνης και κυρίως η Γερμανία θα αναγκαστούν να παράσχουν οικονομική βοήθεια στις τρεις αυτές χώρες, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ζώνης του ευρώ.
http://www.tanea.gr/

L΄ Aquila: Εντόπισαν επιζώντα ύστερα από 6 ημέρες

Επιζώντα, ύστερα από έξι ημέρες, εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας στη σεισμόπληκτη πόλη Λ΄Ακουιλα. Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία RAI της Ιταλίας, πρόκειται για άτομο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην περιοχή του δημοτικού πάρκου (βίλα Κομουνάλε). Το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά στα ερείπια του κτιρίου όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μεγάλη μάχη με το χρόνο αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα καταφέρουν να ανασύρουν ζωντανό τον άνθρωπο που έχει εντοπισθεί.

Εξεταστική επιτροπή για την Siemens ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της Siemens, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στην πρότασή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το 'πολιτικό χρήμα' -υπενθυμίζεται ότι και στο πόρισμα Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων γίνεται αναφορά 'ορισμένου πολιτικού χώρου'- και για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων πρέπει να διερευνηθούν. Εξάλλου, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα φέρεται να απολαμβάνουν οικονομικές διευκολύνσεις, δώρα και διάφορες παροχές από την εταιρεία αυτή». Στη συνέχεια, αναφέρει ότι η ανάμειξη πολιτικών προσώπων καλλιεργεί και εμπεδώνει ένα νοσηρό κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως ζητήσει να συνεργασθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να υπάρξει διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, τη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος.

Δημήτρης Πατμανίδης: «Θα σκοτώσω όποιον βρεθεί μπροστά μου»

Οργισμένος εναντίον όλων εμφανίζεται στο μήνυμα που άφησε ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης. Είχε αναρτήσει το μήνυμα του και στο προφίλ του στο Myspace λίγες ώρες πριν ανοίξει πυρ εναντίον των συμμαθητών του στη Σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη.Ο δράστης και αυτόχειρας είχε φωτογραφηθεί με τα όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση και είχε κάνει γνωστό ότι στόχος ήταν να σκορπίσει τον θάνατο. Να αφαιρέσει όσες περισσότερες ζωές μπορούσε είχε ως στόχο ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης που το πρωί πυροβόλησε εναντίον τριών ανθρώπων στη Σχολή του ΟΑΕΔ στον Ρέντη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στην τσάντα του βρέθηκαν 66 σφαίρες, ένα πτυσσόμενο στιλέτο και το σημείωμα με το οποίο επιχειρεί να εξηγήσει την πράξη του.Από τους τραυματίες, ο ένας είναι συμμαθητής του και οι δύο άλλοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο δρόμο του όταν προσπάθησε να διαφύγει. Πριν από λίγο εξέπνευσε ο δράστης, ενώ ο συμμαθητής του υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και -σύμφωνα με τους γιατρούς του- έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο.