Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Κέρκυρα Ιανουάριος 2009: ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ





Αν σήμερα ξεκινούσε η άφιξη των πρώτων τουριστών στην Κέρκυρα «μας» θα έβλεπε μία πόλη πνιγμένη στα ερείπια και τα σκουπίδια. Το πρώτο πράγμα που συναντά ο τουρίστας που έρχεται με κρουαζιερόπλοιο ή ο έλληνας τουρίστας, στην πόλη είναι τα ερείπια και τα σκουπίδια. Δύο χρόνια τώρα, αν ακούμε διαρκώς μία λέξη αυτή είναι η λέξη «αποτελεσματικότητα». Και αυτή την αποτελεσματικότητα τη βλέπουμε στην πράξη, μόνο που την βλέπουν και οι τουρίστες, οι οποίοι, αν έρχονταν σήμερα, δε θα ήθελαν να έρθουν άλλη φορά στο νησί, θα το διαφήμιζαν αρνητικά και η μόνη ανάμνησή τους θα ήταν το ερώτημά τους, «γιατί πήγα σε αυτό το μέρος». Ειδικότερα, από το λιμάνι μόλις φτάνει κάποιος, βλέπει τα ερείπια της παλιάς ελαιουργίας, βλέπει τα σκουπίδια που είναι «παρατεταγμένα» σε όλο το μήκος του Δήμου Κερκυραίων της πρωτεύουσας του νομού, βλέπει ημιτελή πράγματα, ακατασκεύαστα. Μη γνωρίζοντας, όλα όσα ξέρουμε εμείς, αναρωτιέται για ποιο λόγο ήρθε στο νησί. Και φυσικά, η επόμενη σκέψη είναι ότι δε θα ξανάρθει. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε, δείχνουν την εικόνα του Δήμου Κερκυραίων, σε επίκαιρα σημεία του, τα οποία αναγκαστικά αντικρίζουν οι πολίτες και οι τουρίστες. Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην μας ενδιαφέρουν οι πολίτες, αλλά μόνο οι τουρίστες, εδώ που φτάσαμε. ΄Η για να το πούμε διαφορετικά, μας αντιμετωπίζουν ως τουρίστες στον τόπο μας, αφού από εμάς δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να μην έρθουμε την επόμενη χρονιά, ούτε να κάνουμε κάποιο αρνητικό σχόλιο στον περίγυρό μας στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο, στη Ρώμη και οπουδήποτε αλλού.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι.Ν. ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΕ

Στις 11 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνουν ημερίδα στην αίθουσα του επιμελητηρίου με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). Η ημερίδα απευθύνεται στους επιχειρηματίες της Κέρκυρας με παρουσίαση των θέσεων, προτάσεων και ευκαιριών που παρέχονται μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

Οι "Ρομπέν των Φτωχών" χτύπησαν και στην Κρήτη

Οι "Ρομπέν" των σούπερ μάρκετ χτύπησαν την Τετάρτη και στην Κρήτη. Περίπου σαράντα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ, στη λεωφόρο Ιωνίας του Ηρακλείου, άρπαξαν τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και βγαίνοντας, άρχισαν να τα διανέμουν στους πολίτες. Παράλληλα με τη διανομή των τροφίμων πέταξαν και σειρά προκηρύξεων εναντίον της ακρίβειας και της κυβέρνησης.

ΤΟ 112 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ 112 ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.

Γ.Παπανδρέου: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, διότι οι Έλληνες λένε «φτάνει πια δεν πάει άλλο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε συγκέντρωση αποδήμων Ελλήνων στο Βερολίνο. Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συγκρουσθεί με τα μεγάλα συμφέροντα για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα και ανέφερε ότι μέχρι τις ευρωεκλογές είναι πιθανώς να έχουμε και εθνικές εκλογές. «Στόχος μας είναι να ξανασυνδεθεί η Ελλάδα με τον Ελληνισμό της διασποράς» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Κινήματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του SPD, Fr. Muntefering και συζήτησαν τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δυο άντρες επεσήμαναν ότι οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας είναι όσο ποτέ επίκαιρες και συμφωνήσαν ότι στόχος είναι έως το τέλος του 2009 να κυβερνούν οι σοσιαλδημοκράτες στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Εθνική απεργία στη Γαλλία

Ημέρα εθνικής απεργίας κήρυξαν σήμερα όλα τα συνδικάτα και η οποία αναμένεται να αντικατοπτρίσει τη μεγάλη ανησυχία για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση – και επομένως το πρώτο crash test για το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί - μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, και τα συνδικάτα αναμένουν μαζική συμμετοχή.

Πιθανές απώλειες 51 εκατ. θέσεων εργασίας έως τα τέλη του 2009

Ορατός είναι ο κίνδυνος της απώλειας μέχρι και 51 εκατ. θέσεων εργασίας παγκοσμίως το 2009, εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όπως εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) στην ετήσια έκθεσή του.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το φαρμακονήσι σε ύψος μόλις 150 μέτρων!!!

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι αγρότες από τα Τέμπη, τα οποία άνοιξαν στην κυκλοφορία. Προηγουμένος, οι αγρότες των Τεμπών λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια όταν γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές διατύπωσαν και ευθέως την πρόταση για αποχώρηση. Τα πυρά συγκέντρωσαν ο Θανάσης Κοκκινούλης και ο Χρήστος Σιδερόπουλος. Και ενώ άλλοι αποχωρούν, στη Φθιώτιδα, τις Σέρρες, και τη Νίκαια Λάρισας τα μπλόκα ενισχύονται ακόμη περισσότερο.

16 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗΣ UNESCO

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3.000 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Ο ΟΤΕ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤAI ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣEIΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.



ΠΙΑΣ'ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ!!!

Τριτοκοσμικές συνθήκες στα Κρατητήρια της Υποδ/νση Ασφαλείας Κερκύρας !!!!

Ανατριχιαστικές εικόνες σε κρατητήρια που οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να κρατηθεί - ακόμα και για μερικές ώρες - αποδεικνύει το φωτογραφικό υλικό ντοκουμέντο πίσω από την σκοτεινή πόρτα των κρατητηρίων της Υποδ/νσης Ασφαλείας Κερκύρας. Εικόνες άθλιες τριτοκοσμικές που φαίνετε να τις κρατούν επτασφράγιστο μυστικό οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί αλλά και η διοίκηση .Ενας συμπολίτης μας που άδικα κρατήθηκε εκεί στις 31/10 για μερικές ώρες αφού αφέθηκε ελεύθερος αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας δεν θα μπορούσε με τίποτα να αποδείξει αυτά που αντίκρισαν τα μάτια του αν ο φύλακας κρατητηρίων δεν είχε ξεχάσει να του αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο μέσα στο κρατητήριο. Το σπάνιο αυτό φωτογραφικό υλικό που είναι πραγματικά αδύνατο να τραβηχτεί πίσω από τα κάγκελα των κρατητηρίων υπό άλλες συνθήκες αποδεικνύει ανατριχιαστικές αλήθειες για το απεχθές εκείνο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εικόνες μέσα στα κρατητήρια της Υποδ/νσης Ασφαλείας Κερκύρας με τοίχους περιλουσμένους από εμετούς κρατουμένων που έχουν φιλοξενηθεί εκεί στο παρελθόν , ανθρώπινα κόπρανα και περιττώματα, σκουληκιασμένα τρόφιμα σε αποσύνθεση ποτά , καφέδες, σακούλες με βρωμιές διάφορα μπουκάλια μέχρι και γυάλινο μπουκάλι μπύρας. Εικόνες δυσωδίας και αίσχους που αμαυρώνουν το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Χώρας μας μιας Χώρας Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

ROBINHO: «Είμαι αθώος»

«Είμαι αθώος» δηλώνει ο Ρομπίνιο σχετικά με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σεξουαλική επίθεση σε 18χρονη. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε ανακοίνωση στην προσωπική ιστοσελίδα του, σύμφωνα με την οποία παραδέχεται ότι βρέθηκε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά ότι η παρουσία του εκεί ήταν για να συνεργαστεί με τις Αρχές σχετικά με την υπόθεση. Ο Ρομπίνιο είχε συλληφθεί πριν δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στη νεαρή γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο στο Λιντς και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ








ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Επιχείρηση διάσπασης του αγροτικού μετώπου με απόσυρση των γαλάζιων αγροτών από τα μπλόκα, εφαρμόζει από χθες τα ξημερώματα η κυβέρνηση. Με έντονες παρασκηνιακές πιέσεις προς τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές επιχειρείται να προκληθεί ρήγμα στο μεγάλο μπλόκο των Τεμπών, το οποίο στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι είναι το κλειδί για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Με αυτό τον σχεδιασμό η κυβέρνηση έχει δύο στόχους, όπως παραδέχονταν χθες υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Αφενός να αποδυναμωθούν τα μπλόκα και να προκληθεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον αγροτικό κόσμο και αφετέρου να μπορεί σε επόμενο στάδιο να στοχοποιηθεί η αντιπολίτευση, ιδίως το ΠΑΣΟΚ, ότι υποκινεί την αγροτική εξέγερση για μικροκομματικά οφέλη. Οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης εμφανίζονταν χθες αισιόδοξοι ότι η κατάσταση «οδεύει προς εκτόνωση» καθώς, όπως έλεγαν, έφεραν αποτελέσματα τα κυβερνητικά τελεσίγραφα ότι οι αγρότες θα χάσουν την ενίσχυση των 500 εκατ. ευρώ αν παρατείνουν τις κινητοποιήσεις. Πάντως είναι δεδομένο ότι μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού Αγροτι κής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη με το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο των αγροτών προχθές το βράδυ, κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες και σχεδόν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία δημιούργησαν δίκτυο πιέσεων όχι μόνο προς τους συνδικαλιστές της Ν.Δ. αλλά και τους περισσότερους γαλάζιους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.

ΝΕΚΡΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης 55χρονος φίλαθλος του Άρη. Ο άτυχος άνδρας, που παρακολουθούσε την αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, από τη θύρα 3 του γηπέδου, υπέστη ανακοπή καρδιάς στην ανάπαυλα της αναμέτρησης. Σε διάστημα, λιγότερο από 15 ημερών, κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Στο ''έλεος'' του καύσωνα οι Αυστραλοί

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης πλήττονται από σφοδρή κακοκαιρία και χαμηλές θερμοκρασίες, στην Αυστραλία ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στη Μελβούρνη και την Πολιτεία της Βικτώριας, έφτασε έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι μετεωρολόγοι να μιλούν για την πιο ζεστή εβδομάδα των τελευταίων 100 χρόνων.
Ο καύσωνας αναμένεται να είναι το ίδιο έντονος και τις επόμενες νύχτες στη Βικτώρια και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία την Παρασκευή θα πέσει στους 40 βαθμούς και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και το Σάββατο. Κύμα δροσιάς αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής.
Κατά συνέπεια, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών, ενώ ο επίτροπος Υπηρεσιών Εκτάκτου Ανάγκης, δήλωσε ότι «λόγω ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών, μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά οπουδήποτε και μάλιστα, να φτάσει ακόμα και στο κέντρο της Μελβούρνης».
Στον αντίποδα, η δυτική Αυστραλία προετοιμάζεται για πλημμύρες και τον κυκλώνα «Ντομινίκ», ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από ανέμους και καταιγίδες.

Η νέα πρωθυπουργός της Ισλανδίας-Johanna Sigurdardottir

Η Johanna Sigurdardottir φαίνεται ότι θα είναι η νέα – προσωρινή – πρωθυπουργός της Ισλανδίας μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές. Ο διορισμός της Σιγκουρνταρντοτίρ αναμένεται να επικυρωθεί εντός λίγων ημερών από τον κυβερνητικό συνασπισμό, που αποτελείται από το κόμμα της Συμμαχίας και το Αριστερό κίνημα. Θα ηγηθεί της Ισλανδίας μέχρι τις γενικές εκλογές το Μάιο. Είναι η πρώτη φορά όπου πολιτικός που έχει παραδεχτεί ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, θα αναλάβει τα ηνία κυβέρνησης.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΤ ΝΤΕΡΜΠΙΣΑΙΡ

Η νέα μεταγραφική βόμβα του Ολυμπιακού είναι ο πολυτάλαντος και πασίγνωστος πάνω από όλα Ματ Ντέρμπισαϊρ από την Μπλάκμπερν. Η απόκτηση του Ματ Ντέρμπισαϊρ από τον Ολυμπιακό αποτελεί την είδηση της ημέρας, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" με άκρα μυστικότητα ήρθαν σε συμφωνία με τον Αγγλο επιθετικό, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.