Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Γιάχιτς, έκλεισε Άρσε, θρίλερ με Ζόνας

Οι μεταγραφές τελειώνουν και η ΑΕΚ ετοιμάζεται να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο το φετινό της καλοκαίρι. Ο Σανέλ Γιάχιτς ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ και θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ο Γιάχιτς ήρθε στην Αθήνα και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήθελε τον παίκτη για να δέσει την μεσαία του γραμμή και μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής θα πρέπει να αισθάνεται ανακουφισμένος. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός όμως δεν είναι μόνο γι αυτό ευχαριστημένος καθώς μέσα στον Αύγουστο η ΠΑΕ προσπάθησε και κάλυψε όλες τις επιθυμίες του Ντούσκο. Αρκεί να θυμηθούμε τα όσα έχουν γίνει μετά το ραντεβού με τον Θανόπουλο :
Λεονάρντο 06/08/2009
Αραούχο 18/08/2009
Νέμεθ 25/08/2009
Γκερέιρο 27/08/2009
Χέρσι 30/08/2009
Γιάχιτς 31/08/2009


http://www.sport24.gr

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΚΚΑΛΗ;;;

Στα χέρια της Disney η Marvel Entertainment

Έναντι 4 δισ.δολαρίων η Walt Disney προχωρά στην εξαγορά της Marvel Entertainment- την εταιρία που είναι γνωστή ως το «βαρύ πυροβολικό των κόμικς». Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο πληρωμής περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές. Σε ανακοίνωση της Disney, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μπομπ Ίγκερ επισημαίνει, μεταξύ άλλων : «Προσθέτοντας την Marvel στο μοναδικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων της Disney εμφανίζονται σημαντικές ευκαιρίες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη». Όπως έγινε γνωστό, οι μέτοχοι της Disney θα λάβουν συνολικά 30 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και επιπρόσθετα σχεδόν 0,745 μετοχές της Disney για κάθε μετοχή της Marvel. Βάσει της συμφωνίας η Disney θα αποκτήσει την κυριότητα της εταιρίας Marvel, συμπεριλαμβανομένων των 5.000 χαρακτήρων της, μεταξύ των οποίων οι Fantastic Four, Spider-Man, X-Men, The incredible Hulk και Iron Man, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε πολύτιμες μορφές καθώς έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. «Αυτή η εξαγορά θα συνδυάσει το ισχυρό όνομα της Marvel και τον παγκόσμια αναγνωρισμένο κατάλογό της με τους χαρακτήρες όπως οι Ιron Man, Spider- Man, X-men, Captain America, Fantastic Four, Thor...με τις δημιουργικές ικανότητες της Disney», επισήμαναν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δυο όμιλοι. Τα περιουσιακά στοιχεία της Marvel θα βρίσκονται υπό την εποπτεία του επικεφαλής της εταιρίας, ο οποίος θα συνεργάζεται με τα διοικητικά στελέχη της Disney μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση τους. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών έχουν εγκρίνει τη συμφωνία. Σειρά έχει τώρα η υποστήριξη των μετόχων της Marvel και η επικύρωση της συμφωνίας από τις αρχές ανταγωνισμού.

Οδεύει προς AC Chievo ο Μάντζιος

Στην Κιέβο όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζιος, που τελικά αποδέχθηκε την πρόταση του ιταλικού συλλόγου. Περίπου 500.000 ευρώ θα εισπράξουν οι πράσινοι από τον δανεισμό του παίκτη.

Λάπτοπ σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησή του, ύψους 68 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ.

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης ! ! !

Πριν λίγο υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ο βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Πρόκειται για μια παραίτηση που είχε αναγγείλει ο βουλευτής, αν και αναμένονταν για τις 7 Σεπτέμβρη, οπότε και έχει προγραμματιστεί η έναρξη του Γ’ Θερινού Τμήματος της Βουλής. Την θέση του θα αναλάβει ο πρώτος επιλαχών της ΝΔ στην Αργολίδα Δημήτρης Κρανιάς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellenicbusiness ο κ. Γιάννης Μανώλης ενδέχεται να είναι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ:

http://poulitaria.blogspot.com/2009/06/back-to-future.html

Θερμική βόμβα το Λεκανοπέδιο Αθηνών

Σε θερμική βόμβα έχει μετατραπεί η Αθήνα. Μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγινε στη χώρα μας, με τη συνδρομή τουλάχιστον δέκα δορυφόρων και δύο αεροσκαφών, αποκαλύπτει ότι ο τρόπος δόμησης και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη η πρωτεύουσα εκτοξεύουν τη θερμοκρασία έως και 12 βαθμούς ψηλότερα σε σύγκριση με περιαστικές περιοχές. Αποδεικνύεται ότι διάφορα είδη μικροσωματιδιακών ρύπων που κατακλύζουν τον ουρανό της πρωτεύουσας επιδρούν ως θερμοκηπικά αέρια, καθώς δεν αφήνουν να διαφύγει προς τα πάνω η θερμότητα που απελευθερώνει η πόλη. Σχεδόν έναν μήνα πριν, στις 22 Ιουλίου, όταν η πολυδιάστατη έρευνα Τhermopolis 2009 που χρηματοδότησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, μία από τις θερμικές κάμερες που έστρεψαν προς τον Παρθενώνα Έλληνες και ξένοι επιστήμονες έδειξε ότι η θερμοκρασία των μαρμάρων της Ακρόπολης έφτανε και ξεπερνούσε τους 54 βαθμούς Κελσίου. Ένας από τους 42 επίγειους σταθμούς μέτρησης που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα κατέγραφε στην άσφαλτο της οδού Πατησίων θερμοκρασία 66 βαθμών Κελσίου. Σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων μακριά από τη Γη, οι δορυφόροι ΕRS και ΕΝVΙSΑΤ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συνεπικουρούμενοι από τον Landsat5 και Calipso της ΝΑSΑ και από το σύμπλεγμα δορυφόρων του Αμερικανικού Οργανισμού Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) αποτύπωναν τη θερμική εικόνα της Αθήνας.
http://www.tanea.gr

Την Τετάρτη η δίκη για τον 43χρονο οπαδό του Ηρακλή

Την Τετάρτη θα δικαστεί ο οπαδός του Ηρακλή που εισέβαλε, το βράδυ του Σαββάτου, στο αγωνιστικό τερέν του «Καυτανζόγλειου Σταδίου», κατά την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της ομάδας του με τον Αρη και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των «κιτρίνων», Μιχάλη Σηφάκη. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 43χρονος, με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και της βιαιοπραγίας ανέβαλε τη Δευτέρα, την εκδίκαση της υπόθεσης για «κρείσσονες αποδείξεις», επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί. Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή του έως τη διεξαγωγή της δίκης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής του κατάθεσης, ο 43χρονος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις που του καταλογίζονται.

ADIOS AMIGOS...

Εντός της εβδομάδας «κλειδώνει» ο Κων. Καραμανλής την επίσπευση των εκλογών, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο τη ΔΕΘ έχοντας ανοίξει τα χαρτιά του- που δείχνουν πρόωρες κάλπες στις 4 ή το αργότερο στις 11 Οκτωβρίου. Τα εκλογικά σήματα που εκπέμπουν πλέον και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού προκαλούν, ωστόσο, νευρική κρίση στη Ν.Δ., με τη συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών, αλλά και τους περισσότερους νέους υπουργούς και υφυπουργούς όπως και το σύνολο των κομματικών στελεχών να επιδιώκουν παράταση του εκλογικού χρόνου. Τα αποκαλυπτήρια του σχεδιασμού στον οποίο έχει καταλήξει ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνουν την προσεχή Πέμπτη σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο τυπικώς θα συγκληθεί εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Μέχρι τότε, ο Πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών με τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και τους υπουργούς που χειρίζονται τα κεντρικά θέματα της κυβερνητικής ατζέντας, τα οποία θα κυριαρχούν εκ των πραγμάτων και στην προεκλογική ατζέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ο Κων. Καραμανλής απέφυγε να αποκαλύψει τις τελικές αποφάσεις του, οι συνομιλητές τους αποκόμισαν την εντύπωση ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού και πως ο χρόνος των εκλογών έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Με τον άτυπο σύμβουλό του, επικοινωνιολόγο Ι. Λούλη και τους εξ απορρήτων συνεργάτες του, όπως ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Ι. Αγγέλου, ο κ. Καραμανλής εξέτασε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και εμφανίζεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ν.Δ. μπορεί να δώσει με αξιώσεις την εκλογική μάχη.

ΣΧΟΛΙΟ:Ορθά σκεπτώμενος ο Πρωθυπουργός προτιμάει να χάσει με αξιώσεις μια εκλογική μάχη παρά να διασυρθεί τον Μάρτιο. Η επιστροφή της Ν.Δ στην αντιπολίτευση είναι ζήτημα χρόνου, ενώ διογκώνεται καθημερινά το κίνημα των βουλευτών της που παραδέχονται ότι η ΝΔ είναι προ των πυλών της ήττας στις βουλευτικές εκλογές. Μεταξύ μιας μεγάλης ήττας το 2010, είναι σίγουρα προτιμότερο μια «ήπια ήττα» τον Οκτώβριο. Το ΠΑΣΟΚ θα προτιμούσε μια διαφορά ανώτερη από 10 μονάδες που θα ήταν σίγουρα τον Μάρτιο αλλά η Ελλάδα δεν σηκώνει άλλο ταλαιπωρία. Τέρμα η ξεκούραση και ώρα για δουλειά...

Καταγγελίες πολιτών για τη NOVA


Πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες για την ποιότητα και τις τιμές των υπηρεσιών της Γ. Γ. Kαταναλωτή
Η ανάπτυξη των ψηφιακών και συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει συνεπακόλουθα το ενδιαφέρον του κοινού για την ποιότητα όσων του παρέχονται. Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει γίνει δέκτης καταγγελιών για τη σχέση ποιότητας και τιμής των υπηρεσιών που παρέχονται από το σχεδόν μονοπωλιακό καθεστώς που επικρατεί στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης. Μια σύγκριση μεταξύ τιμών και ποιότητας εικόνας, ήχου και πακέτων μεταξύ όσων προσφέρει η NOVA και της πλατφόρμας άλλων χωρών, αναδεικνύει τις διαφορές. Το κόστος για το ολοκληρωμένο πακέτο της NOVA ανέρχεται στα 58,5 ευρώ τον μήνα, ενώ εάν ο καταναλωτής επιλέξει μόνον το αθλητικό (Novasports) το τίμημα παραμένει υψηλό στα 50 ευρώ. Μάλιστα η τιμή παρέμεινε σταθερή, παρότι η NOVA έχασε τα υψηλής εμπορικής αξίας ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Αντίθετα, το πλήρες πακέτο της γερμανικής πλατφόρμας φθάνει στα 54 ευρώ τον μήνα με το αθλητικό πρόγραμμα μόλις στα 16,90. Στη Γαλλία το πακέτο Full ανέρχεται στα 45 ευρώ και στην Ολλανδία στα 39. Στη γειτονική Ιταλία το ολοκληρωμένο πακέτο (αθλητικά, ενημέρωση και ψυχαγωγία) κοστίζει 49 ευρώ τον μήνα. Εφόσον μάλιστα ο συνδρομητής προκαταβάλλει ένα μήνα, οι δύο επόμενοι προσφέρονται δωρεάν. Σημειωτέον ότι προσφέρονται δωρεάν τα αθλητικά κανάλια της SkyItalia με συνολικά 8.500 ώρες προγράμματος, έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD -High Definition) και 3.500 ζωντανές μεταδόσεις αγώνων.
Τα δεδομένα είναι φιλικότερα προς τον καταναλωτή και στην Κύπρο. Το συνολικό πακέτο κοστολογείται στα 49 ευρώ μηνιαίως. Ομως, στην τιμή περιλαμβάνεται τηλεφωνικό πάγιο, πρόσβαση στο Διαδίκτυο με τις υψηλότατες ταχύτητες που προσφέρει η ευρυζωνική σύνδεση, παροχή υπηρεσιών VBox, με τις οποίες δίδεται στον τηλεθεατή η δυνατότητα να φτιάξει μόνος το προσωπικό μουσικό πρόγραμμά του. Στη Ρουμανία το κόστος για την HD συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ «Dolce», κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 ευρώ. Ακόμη φθηνότερο είναι το πλήρες πακέτο συνδρομητικών υπηρεσιών στη Σερβία, καθώς δεν ξεπερνά τα 7 ευρώ. Καλύτερη σχέση υπηρεσιών και τιμής, προσφέρουν ακόμη και οι πλατφόρμες στο πολύ ακριβότερο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα το Sky Digital προσφέρει με 40 λίρες (περίπου 70 ευρώ) τα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του κόσμου, 150 HD κανάλια και συνολικά 80 πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών ανά μήνα. Σημειώνεται ότι η εικόνα και ο ήχος που φθάνουν στους συνδρομητές της NOVA, σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, δεν είναι HD, αλλά μεταφέρονται στους δέκτες αναλογικά. Επίσης όπως φαίνεται από την ανάλυση των στοιχείων, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο Full πακέτο περιλαμβάνεται σύνδεση με υψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο και τηλεφωνική γραμμή, στην Ελλάδα οι συνδρομητές της Nova με 58,5 ευρώ παίρνουν μόνο τηλεόραση. Βασισμένες σε όλα αυτά τα στοιχεία οι εταιρείες αποκωδικοποιητών εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας δορυφορικών συστημάτων κ. Κωνσταντίνου Παπαγιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», η NOVA αποκλείει τη χρήση της κάρτας της σε αποκωδικοποιητές άλλων εταιρειών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθυστερώντας να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. σχετικά με το ποια αθλητικά γεγονότα θεωρούνται πρώτης τηλεοπτικής προβολής. Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός δεν μπορεί να είναι κλειδωμένο σε μια συνδρομητική πλατφόρμα, αλλά να είναι διαθέσιμο σε όλους.
Η Καθημερινη

'Ερχεται Ελλάδα ο Μπολτ!


Μετά από συντονισμένες ενέργειες της αθλητικής ηγεσίας της χώρας και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, Γιουσέϊν Μπολτ, θα δώσει το παρών στον τελικό των γκραν-πρι που θα διεξαχθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Στις 9 παρά 10 το πρωί ήρθε το fax της οριστικής απάντησης του Ιρλανδού ατζέντη του 23χρονου υπεραθλητή. Η αρχική ολιγωρία της Πολιτείας και η καθυστερημένη προσέγγιση του ατζέντη του Γιουσέϊν Μπολτ, Ρίκι Σιμς (σύμφωνα με το περιβάλλον του Τζαμαϊκανού αθλητή), ήταν η αιτία της αρχικής άρνησης του κορυφαίου σπρίντερ όλων των εποχών να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να τρέξει στον τελικό των γκραν-πρι. Η απάντηση του Ιρλανδού manager που έχει έδρα στο Λονδίνο, ήταν αρχικά αρνητική, ωστόσο, η επαναπροσέγγιση που επιχειρήθηκε από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Σταύρο Δουβή (κατόπιν εντολής του Γιάννη Ιωαννίδη), αποδείχτηκε καθοριστική για την άφιξη του 23χρονου υπεραθλητή στην Ελλάδα.
www.gazzeta.gr

Αποδραση απο το... Αλκαζαρ


Ένα γκολ του Λεονάρντο και ένα τέρμα για όσκαρ του Μαρέσκα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-0 μετά από 22 ολόκληρα χρόνια στο Αλκαζάρ.Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση όμως χάρις ένα ξέσπαμα λίγων λεπτών και "φαρμακερών" αντεπιθέσεων έφυγαν νικητές από την Λάρισα και ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα όπως πρέπει... με το τρίποντο! Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Λεονάρντο (22') πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα (και τα δύο τα έχει βάλει φέτος), ενώ ο Μαρέσκα στο 32ο λεπτό μ' ένα πανέμορφο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε εντολή για οπισθοχώρηση δείχνοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μεγάλο φόβο και αμυντική νοοτροπία που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό. Έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες έσπασαν εύκολα μια κακή παράδοση που τους ήθελε εδώ και 22 χρόνια να φεύγουν δίχως νίκη από το Αλκαζάρ. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση και μετά τα δύο γκολ έδειξε ανίκανη να αντιδράσει.
www.sport24.gr

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής του ΦΠΑ

Νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, επιτρέποντας την εξόφληση του 70% του ποσού σε δύο μηνιαίες δόσεις μετά τη δήλωση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο σχετικής ρύθμισης που ετοιμάζεται και θα έλθει στο άμεσο μέλλον για ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η πληρωμή ενός σημαντικού ποσοστού της οφειλής (30%) ταυτόχρονα με τη δήλωση και η εξόφληση του υπολοίπου σε δύο μηνιαίες δόσεις. Στο διάστημα αυτό θα ισχύει η από το νόμο προβλεπόμενη επιβάρυνση λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, αλλά δεν θα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Μετά το διάστημα των δύο μηνών, θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη επιβάρυνση. Η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο, πολλαπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου.

Προσδέθηκε επιτυχώς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Discovery

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery που απογειώθηκε την Παρασκευή από τη Φλόριδα, μετά από τρεις αναβολές, προσδέθηκε τελικά το βράδυ της Κυριακής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.Η πρόσδεση του Discovery στον σταθμό περαιώθηκε χωρίς προβλήματα στις 02:54 ώρα Ελλάδος, δέκα λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.Οι επτά αστροναύτες, ανάμεσά τους και ένας Ελβετός, που επέβαιναν στο διαστημικό λεωφορείο μπόρεσαν να εισέλθουν στον σταθμό, έπειτα από μία διαδικασία τεχνικών επαληθέσευων οι οποίες απαίτησαν 90 λεπτά.Κατά τη διάρκεια της 13ήμερης αποστολής του, το Discovery και το πλήρωμά του μετέφεραν και θα τοποθετήσουν 6,8 τόνους φορτίου, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα νέο διαμέρισμα κατοικιών, μία νέα δεξαμενή αμμωνίας για τα καινούγια πειράματα και έναν καινούργιο διάδρομο τζόγκινγκ.Το προσωπικό του σταθμού αυξήθηκε στους δέκα τον περασμένο Μάιο και κατά συνέπεια χρήζει επιπλέον χώρων ενδιαίτησης.Τρεις διαστημικοί έξοδοι, διάρκειας 6,5 ωρών η καθεμιά, για δύο αστροναύτες κάθε φορά προβλέπει το πρόγραμμα της αποστολής. Μία από τις κύριες εργασίες τους θα είναι η αντικατάσταση της άδειας δεξαμενής αμμωνίας από μία καινούργια 800 κιλών. Η υγρή αμμωνία χρησιμοποιείται ως ψυκτικό.

Γ.Παπανδρέου : Μάχη κατά του κατεστημένου, υπέρ των αλλαγών

Την αποφασιστικότητα του ίδιου και ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει κάθε κατεστημένο που σταματά την πορεία των αλλαγών προς όφελος του πολίτη επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ομιλία του στο Θερινό Πανεπιστήμιο των Γάλλων σοσιαλιστών στη Λα Ροσέλ. «Με την κρίση, που όλοι μας περνάμε, οι πολίτες ζητούν τομές που τους δίνουν την ευκαιρία να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στα αποτελέσματα της ανάπτυξης. Ζητούν μια κοινωνία και μια πολιτεία που εξασφαλίζει την εύνοια και την δικαιοσύνη» δήλωσε. Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για την 'πράσινη ανάπτυξη', ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της απονομής δικαιοσύνης. «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους» κατέληξε. Στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Γάλλων σοσιαλιστών, ο κ. Παπανδρέου ανέδειξε ιδιαίτερα τις διαφορές μεταξύ των Σοσιαλιστών και των συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη, ενώ έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η διεθνής κοινότητα να επαναπαυθεί, εκτιμώντας ότι η οικονομική κρίση πέρασε. Μετά το πέρας της παρέμβασής του, η πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικό Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, παρέθεσε γεύμα στην ελληνική αντιπροσωπεία.
http://www.tanea.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν θα κάτσω να κάνω την ορντινάντσα»

Δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον του ίδιου αλλά και της Κουμουνδούρου καλείται να πάρει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ψυχρολουσία που υπέστη από την Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού, η οποία απέρριψε την πρότασή του για διενέργεια έκτακτου συνεδρίου. Το κομματικό όργανο όχι μόνο διέψευσε τις προσδοκίες του προέδρου του ΣΥΝ, που ήλπιζε ώς την τελευταία στιγμή ότι μπορούσε να κάμψει τις αντιρρήσεις των διαφωνούντων (με το συνέδριο), αλλά- όπως παραδέχονται και συνεργάτες του- τον τραυμάτισε πολιτικά σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή κατά την οποία ο κ. Τσίπρας επιζητούσε ισχυροποίηση του ρόλου του. Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από το κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής είπε ότι δεν θα παραιτηθεί- «δεν θα πιαστώ από κάποιο σωσίβιο»- και άφησε συγχρόνως αιχμές για τον Αλέκο Αλαβάνο- «δεν θα περιφέρω την παραίτησή μου από συνεδρίαση σε συνεδρίαση». Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλ. Τσίπρας δεν προτίθεται να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος εάν δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές και αυτό συνδέεται ευθέως με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου. «Δεν θα κάτσω να κάνω την ορντινάντσα», φέρεται να είπε χθες βράδυ σε συνομιλητές του. Επίσης, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα έλεγαν πως ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και επομένως η ευθύνη για την τύχη του κόμματος και την επίλυση των προβλημάτων ανήκει σε όσους απέρριψαν την πρότασή του. Παράγοντες της Κουμουνδούρου παραδέχονται πάντως ότι από εδώ και πέρα καθίσταται πολύ δύσκολος ο ρόλος του από τη θέση του προέδρου του κόμματος, ωστόσο δίνουν τη δική τους διάσταση στο ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Τσίπρα. «Έχει υποστεί ένα πολιτικό στραπάτσο. Πώς θα σταθεί τις επόμενες ημέρες και πώς θα επιδείξει πυγμή στο εσωτερικό του κόμματός του και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν φαίνεται πως δεν τον υπολογίζουν. Πώς θα απευθυνθεί στην κοινωνία;» έλεγαν χαρακτηριστικά χθες κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού.