Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

TIME OUT : Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ...


H Equipe για τον Σισέ

Η κορυφαία γαλλική εφημερίδα "Equipe" και οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής διεύθυνσής της τοποθετήθηκαν για τη μεταγραφή-βόμβα του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Το πιο έγκυρο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που να αφορά στα αθλητικά στη Γαλλία είναι η “L’equipe”. Τη χθεσινή μέρα που περιλάμβανε πλούσια αγωνιστική δράση στο κορυφαίο Grand Slam τένις αυτό του Wimbledon, ματς του Confederations Cup (Ισπανία-ΗΠΑ), αλλά και πλούσια μεταγραφική κίνηση με θέματα καυτά όπως αυτό του Ριμπερί, η είδηση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν η ενδεχόμενη μεταγραφή του Σισέ στον Παναθηναϊκό. Αυτό το αποδεικνύουν και τα 166 σχόλια που γράφτηκαν στο σχετικό άρθρο, τα οποία ήταν πολλά περισσότερα από τα 94 του άρθρου για το ματς Ισπανία-ΗΠΑ, από τα 66 comments στην είδηση του ενδιαφέροντος της Ρεάλ για τον Μπενζεμά, αλλά και από όλα όσα απέσπασαν τα κείμενα του Wimbledon όλα μαζί.

ΦΙΕΣΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η REAL M. ΓΙΑ ΤΟΝ C.RONALDO

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου σχεδιάζει να παρουσιάσει η Ρεάλ Μαδρίτης το πολυτιμότερο πετράδι του στέμματός της, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Προκειμένου να λάβει έκταση το γεγονός και να συρρεύσουν χιλιάδες οπαδοί των μερένγκες στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η Ρεάλ προγραμματίζει την παρουσίαση στις 9 το βράδυ τοπική ώρα για να προλάβει και τα δελτία ειδήσεων! Ο ισπανικός σύλλογος υπολογίζει πως θα παραβρεθούν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου περισσότεροι από 25.000 οπαδοί, τη στιγμή που το ρεκόρ σε παρουσίαση ποδοσφαιριστή είναι 11.000 και σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2005 προς τιμήν του Ρομπίνιο. Το ρεκόρ προσέλευσης εκπροσώπων του Τύπου κατέχει η παρουσίαση του Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς περισσότεροι από 400 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως παίκτη της Ρεάλ. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι αιτήσεις των δημοσιογράφων έχουν φτάσει τις 500.

ΝΔ - ΛΑΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !

Μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων για τη δημόσια τάξη και τη λαθρομετανάστευση προωθεί με τη σύμπλευση του ΛΑΟΣ η κυβέρνηση στη Βουλή, εγείροντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που την κατηγορεί ότι σύρεται πίσω από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, υιοθετώντας μέτρα που κρύβουν κινδύνους για τα ατομικά δικαιώματα. Χθες –εκτός από το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της κουκούλας- υπερψηφίστε και με τις ψήφους του ΛΑΟΣ τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, για τη λαθρομετανάστευση. Η ρύθμιση προβλέπει τη μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα αλλοδαπών, ενώ θέτει ως όρο μόνο την άσκηση ποινικής δίωξης, προκειμένου να χαρακτηριστεί ένας αλλοδαπός ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Παράλληλα, παρατείνει το διάστημα της κράτησης, μέχρι την απέλαση, από τους έξι στους δώδεκα μήνες.

Συνελήφθη στο Μόναχο ο Χριστοφοράκος

Στα χέρια των γερμανικών Αρχών βρίσκεται ο πρώην διευθυνών σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Mιχάλης Χριστοφοράκος. Ο κ. Χριστοφοράκος συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα, είναι δωροδοκία με βάση τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πλέον στην κρίση των γερμανικών αρχών εναπόκειται η έκδοσή του στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε προσέλθει για να απολογηθεί στον ανακριτή, λέγοντας, δια των συνηγόρων του, ότι προτιμά να δικαστεί στη Γερμανία, καθώς έχει και τη γερμανική υπηκοότητα.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ»

Αρχική μου σκέψη ήταν να μην γράψω σχετικά με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αφού πολλά γράφτηκαν αλλά και πάρα πολλά ειπώθηκαν. Με την πάροδο όμως των πρώτων αυτών ημερών είδα και άκουσα πράγματα που πραγματικά με εξόργισαν. Πιστεύω ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα, οφείλουμε να είμαστε πάνω από όλα αντικειμενικοί και ρεαλιστές.
Θα ήθελα να ξεκινήσω παραθέτοντας μία σειρά από συγκρίσιμα στοιχεία. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε την πρώτη νίκη του μετά από 15 χρόνια σε Ευρωεκλογές και βγαίνει πρώτο κόμμα μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Η Ν.Δ κατέγραψε το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην ιστορία της αμέσως μετά το 31,5% του Ράλλη το 1981. Ο καταλληλότερος Καραμανλής κατάφερε να πάρει χαμηλότερο ποσοστό ακόμα και από τον Έβερτ (32,6%). Τα ποσοστά της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές μας δείχνουν ότι έχει απολέσει σε πραγματικές συνθήκες εκλογών περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 41,8% των Εθνικών Εκλογών του 2007 και πάνω από 10 μονάδες σε σχέση με το 43,1% που είχε λάβει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2004. Πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό που έχει λάβει η Ν.Δ από την Μεταπολίτευση και μετά.Μεγάλη και καθαρή η νίκη του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, η οποία το επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας και το οδηγεί μία ανάσα από την αυτοδυναμία σε Εθνικές Εκλογές.
Μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως έχει ήδη φέρει την χώρα σε μια κατάσταση έντονων πολιτικών αναταράξεων. Δίχως να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την Κυριακή των Ευρωεκλογών και έχουμε σωρεία γεγονότων. Αναβίωση του τρομοκρατικού φαινομένου, αποσπασματική και σπασμωδική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και η προαγγελία της παραίτησης του Γιάννη Μανώλη. Είχαμε την δημόσια διαφοροποίηση για πρώτη φορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε κρίσιμα θέματα, απόφαση Ρουσόπουλου να μην ξανακατέβει για βουλευτής και τις φοβερές δηλώσεις Μαρκογιαννάκη περί έντονων βροχοπτώσεων όσον αφορά την μη έγκαιρη άφιξη αεροπλάνων για κατάσβεση των πυρκαγιών. Κερασάκι στην τούρτα, οι δηλώσεις του κ.Αλμούνια, ο οποίος μίλησε για ανικανότητα της κυβέρνησης των τελευταίων 4 ετών και σκληρά μέτρα τα οποία έχουν είδη προαποφασισθεί. Το ερώτημα που τίθεται την προκειμένη στιγμή είναι, πως ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις σκληρές αυτές αποφάσεις για την οικονομία, μετά την βαριά ήττα που υπέστη στις Ευρωεκλογές και την ισχνή πλειοψηφία των 149+2 βουλευτών; Ένας Πρωθυπουργός, έρμαιο του κάθε Παυλίδη ή Μανώλη, ο οποίος παρασέρνει την Ελλάδα στον κατήφορο που και ο ίδιος έχει εισέρθει.
Το ΠΑΣΟΚ, μέσα από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση προσπάθησε να ενισχύσει την προοδευτική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και να δημιουργήσει μέσω του εκλογικού αποτελέσματος τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία για την Ελλάδα. Στην αντίπερα όχθη κυριάρχησε η υπεροψία και η αλαζονεία. Αλαζονική η στάση της Ν.Δ και του κ.Καραμανλή απέναντι και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις εκλογές και δεν κατάλαβε ότι οι πολιτικές του καταδικάστηκαν από τους Έλληνες Πολίτες. Δεν κατάλαβε ότι μέσα από αυτήν την εκλογική διαδικασία δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι πολίτες. Υπήρξαν πολιτικές που ηττήθηκαν και πολιτικές που κέρδισαν. Πολιτικές που πρέπει να ανατραπούν και πολιτικές που πρέπει να γίνουν πράξη για ένα ευνοούμενο κράτος, για μια Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύθηκε το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου, εναποθέτοντας τους την ελπίδα τους για ένα νέο αύριο και ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία έχει το σθένος και την ικανότητα να μετουσιώσει την οργή και την διαμαρτυρία του Έλληνα σε όραμα και σχέδιο για την Πατρίδα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είμαι σίγουρος ότι την απαξίωση της αποχής θα την μετατρέψει σε ενεργή συμμετοχή για το δικό μας καλό αλλά και το καλό αυτού του τόπου.
Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Capetown - Let It Go

ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ...

Άλλος Χαβάη και άλλος ...την πληρώνει...

http://atsarantos.blogspot.com/

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ !...

Σε πρωτοφανή επίπεδα έχει φτάσει ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., καθώς οι κάθε είδους διεργασίες εντείνονται, μέρα με τη μέρα κι έχουν, πλέον καταστεί ανεξέλεγκτες από τους, λογής – λογής, λοχίες και δεκανείς, του Μαξίμου και της Ρηγίλλης. Η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών, έχει σιγουρευτεί για την γρήγορη έλευση των εθνικών εκλογών κι ο καθένας τους προσπαθεί να εκτιμήσει και να κανονίσει τα του μέλλοντός του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως στις αναζητήσεις τους, δεν διερευνάται μόνο η παρουσία τους στην επόμενη βουλή, αλλά και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εσωτερικό της ηττημένης Ν.Δ., μιας και κανείς δεν πιστεύει, πως ο Καραμανλής θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Την εσωστρέφεια επέτεινε το κλείσιμο της βουλής, αλλά την απογείωσε και το γεγονός, πως από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, δεν υπάρχει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, καμιά διαδικασία επαφών και επικοινωνίας, είτε για ενημέρωση, είτε για αναζήτηση απόψεων και γνωμών. Η άποψη, που εμφανίζεται ως η πιο ισχυρή στο γαλάζιο στρατόπεδο, είναι εκείνη που θεωρεί, πως η ηγεσία τόχει πάρει απόφαση και πως απλά περιμένει το μοιραίο, καθώς δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κινήσεις, οι οποίες θα ταρακουνούσαν το τέλμα και θάδειχναν κάποια σημάδια ανάκαμψης…
http://logoplokies.blogspot.com/

Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ: ΗΜΕΡΑ 133η

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Η ανανέωση της πρώτης θητείας Ζησιμόπουλου.Η δεύτερη ταραχώδης θητεία.Τά γεγονότα καί πρακτικές που συνδέθηκαν μέ αυτή.Η απεργία πείνας.Η παράταση πού έγινε όταν ηταν πλέον ιδιώτης.Η επιμονή της πολιτείας ακόμα καί παράνομα νά τόν διατηρήσει επικεφαλής της. Τόν Γενάρη τού 2006, άρχιζε μέ Πράξη τού Υπουργικού Συμβουλίου η δεύτερη θητεία τού Σπύρου Ζησιμόπουλου στήν Επιτροπή Ανταγωνισμού πού αποδείχτηκε καί η πλέον ταραχώδης.Ο πρώην στενός συνεργάτης τού Χρήστου Παπουτσή στίς Βρυξέλλες είχε διοριστεί τό 2003 από την προηγούμενη κυβέρνηση καί τό έργο τό οποίο είχε νά επιδείξει έκτοτε ήταν ανύπαρκτο, όπως αποδεικνύει διαχρονικά η τελευταία θέση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στή διεθνή κατάταξη αποδοτικότητας.
Παρά ταύτα ο πρώην διπλωμάτης διατηρήθηκε στό τιμόνι της Αντιμονοπωλιακής Αρχής γιά μία δεύτερη θητεία καί από την κυβέρνηση Καραμανλή,σαν νά μήν υπήρχαν άλλοι ικανοί καί καταρτισμένοι Ελληνες γιά τή θέση αυτή. Η δεύτερη θητεία τού Σπυρου Ζησιμόπουλου συνδέθηκε μέ τό σκάνδαλο τού καρτέλ τού γάλακτος τό οποίο άρχισε καί ολοκληρώθηκε ενώ αυτός ήταν πρόεδρος , μέ βροχή μηνύσεων σέ βάρος του γιά παρανομίες κατά την άσκηση της προεδρίας του, μέ δύο μέχρι στιγμής ασκήσεις ποινικών διώξεων σέ βάρος του καί άλλες νά εκκρεμούν,μέ μνημιώδεις πρακτικές κακοδιοίκησης καταγγελμένες από τούς ίδιους τούς υπαλλήλους της Επιτροπής, μέ καταγγελμένες πρακτικές συγκάλυψης μεγάλων καρτέλ στίς οποίες ποτέ δέν δόθηκε απάντηση κλπ.
Αποκορύφωμα ,η απεργία πείνας τού μικρομεσαίου Θεόδωρου Τενέζου γιά πάνω από 4 μήνες μπροστά την Επιτροπή ,σύμβολο αντίστασης στήν προστασία τών καρτέλ από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά καί κραυγή απόγνωσης γιά τήν καταστροφή του από τό καρτέλ τού χάλυβα πού επιμελώς αθωώθηκε από τήν Αρχή αυτή τής προστασίας,υποτίθεται, τών αδύναμων πολιτών από τούς οικονομικούς καρχαρίες τού τόπου. Χρειάστηκαν 132 μέρες απεργίας πείνας τού Θ.Τενέζου, 14 μέρες απεργίας πείνας τού γιατρού Γ.Κοσμόπουλου, 2 μέρες απεργίας δίψας 3 απεργών,μία κατάληψη της Επιτροπής, ΜΑΤ, τραυματισμοί πολιτών, σιωπή ΜΜΕ καί συνεχιζόμενος αγώνας ζωής καί θανάτου γιά νά αποκαλυφθεί μέσα από τήν κατευθυνόμενη αναξιοπιστία τού μοιραίου προέδρου της Αντιμονοπωλιακής Αρχής τό θεμελιώδες πολιτκό πρόβλημα.
Οι Ελληνες πολιτικοί διατηρούν τόν Σπύρο Ζησιμόπουλο στή θέση αυτή ακόμα καί παρανομώντας! Η παράταση τής θητείας του είναι παράνομη! Γιατί; Ποιοί διαχρονικά έχουν επιβάλει αυτόν τόν μοναδικό άνθρωπο νά ελέγχει τήν σπουδαιότερη Ανεξάρτητη Αρχή της χώρας, νά επιδιδεται σέ απίστευτης βαρβαρότητας πρακτικές σέ βάρος τών συμφερόντων τών εκατομμυρίων πολιτών καί νά προστατεύει τίς συμμορίες τών οικονομικά ισχυρών; Οι πολιτικοί από χθές έχουν στά χέρια τους εξώδικο τού απεργού πείνας πού αποκαλύπτει πλήρως τό μεγάλο κεντρικό πολιτικό αυτό σκάνδαλο. Τό παράνομο ανοσιούργημα πού βάζει δυναμίτιδα στά θεμέλια τής Δημοκρατίας μας.
Οι θεσμικοί θεματοφύλακες τής Πολιτείας πρέπει έστω καί τώρα νά τόν απομακρύνουν άμεσα. Καί κατόπιν νά δώσουν εξηγήσεις τής διαχρονικής επιμονής τους στόν άνθρωπο αυτό. Γιά ποιές ιδιότητες καί ικανότητες του τόν εμπιστεύτηκαν τόσο πολύ καί ποιοί είναι αυτοί άραγε, κύριε πρωθυπουργέ τών" δηλώσεων Μπαιρακτάρη";
Καιρός νά έλθουν στό φώς.
http://www.stopcartel.org

Με όποιο δάσκαλο καθίσεις...


http://trelokouneli.blogspot.com/

Δυσοίωνες προβλέψεις από ΟΟΣΑ

Δυσοίωνες για την ελληνική οικονομία είναι οι προβλέψεις της ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού το έλλειμμα φέτος θα διαμορφωθεί στο 6,1% του ΑΕΠ και θα επιδεινωθεί περαιτέρω το 2010, διαμορφούμενο στο 6,7% . Ο Οργανισμός εκτιμά ότι το ποσοστό ανεργίας ότι θα σταθεροποιηθεί, στα τέλη του 2010, σε επίπεδα πάνω από το 10% και ζητά τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων. Μεγάλο μέρος των ελλειμμάτων αποδίδεται και στις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για την πληρωμή των συντάξεων που μαζί με το δημογραφικό απειλούν το ασφαλιστικό σύστημα. Ο ΟΟΣΑ πάντως εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνοντας πως η επιβράδυνση πλησιάζει προς το τέλος της. Ωστόσο εκτιμά ότι η ύφεση δε θα τερματισθεί πριν το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους και αναμένει κορύφωση της ανεργίας εντός του 2010.
http://www.skai.gr

Νέες ρυθμίσεις για τη δημόσια ασφάλεια

Σειρά νομοθετημάτων για θέματα ασφαλείας προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της κουκούλας. Όπως είπε πέρα από αυτό το νομοσχέδιο σύντομα θα έρθουν ρυθμίσεις για τα καρτοκινητά τηλέφωνα, με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών σε κακουργηματικές πράξεις και για τράπεζα DNA. Πρόσθεσε ότι άλλες ρυθμίσεις θα προβλέπουν την ενεργοποίηση καμερών. Νωρίτερα, η συζήτηση στη Βουλή είχε διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους.

Ο Djibril Cisse στον ΠΑΟ ! ! !

Νέο μεταγραφικό χτύπημα του Παναθηναϊκού, αφού αύριο αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει ο Τζιμπριλ Σισέ! Ο 28χρονος επιθετικός, έχει σημαντική θητεία τόσο στο «σαμπιονά» όσο και στην πρέμιερ λιγκ. Ο Παναθηναϊκός, έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με τον παίκτη, όσο και με τη γαλλική Μαρσέϊγ, στην οποία ανήκει και αύριο το απόγευμα αναμένεται στην Αθηνα! Ο 28χρονος Σισέ, είναι από τις πιό ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Λίβερπουλ, αφού το καλοκαίρι του 2004 όταν αποκτήθηκε από την Οσέρ, ο αγγλικός σύλλογος πλήρωσε 14 εκατ. λίρες!

Ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σήμερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξήγγειλαν 4ωρη στάσης εργασίας από τις 08.00 – 12.00. Ολυμπιακή και Aegean έχουν ανακοινώσει περισσότερες από 40 ακυρώσεις πτήσεων.

55 νεκροί στο Ιράκ

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 116 τραυματίστηκαν στο Ιράκ από βομβιστική επίθεση, σε πολυσύχναστη αγορά στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης. Σύμφωνα με πηγή του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, μοτοσικλέτα που ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά αλλά είχε καλυφθεί με φρούτα και λαχανικά, ανατινάχτηκε στο κέντρο της αγοράς, στο προπύργιο του Στρατού του Μάχντι του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ.