Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

"Η ζωή εν τάφω..."

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=520428
"Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν..."

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΠΡΟΚΟΜ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70-86 (video)

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=520384Ο Ολυμπιακός νίκησε την Πρόκομ και εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων και από τη Μεγάλη Πέμπτη βρίσκεται στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Παρίσι (7-9/05). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όπως έπρεπε και έφτασαν με... άνεση στο 86-70 στη «Γκντίνια Σπορτς Αρίνα» και στο 3-1. Η πρώτη «νίκη» είχε έλθει μία ώρα πριν το τζάμπολ όταν ο Παπαλουκάς ανακάλυψε κάμερα μέσα στ' αποδυτήρια της ομάδας, με τους διοικούντες ν' αναφέρουν το γεγονός στον κομισάριο της Ευρωλίγκα.
Αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή και δεύτερη συνεχόμενη του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ, με στόχο το δεύτερο τρόπαιο μετά το 1997 στη Ρώμη. Αντίπαλος της ομάδας του Γιαννάκη στα ημιτελικά θα είναι η Παρτιζάν που κατάφερε παρά το μειονέκτημα έδρας που είχε ν' αποκλείσει την Μακάμπι του Πίνι Γκέρσον. «Κλειδί» για την νίκη του Ολυμπιακού η συνδυασμένη άμυνα  πάνω στον Κίντελ Γουντς με το «αστέρι» των Πολωνών να μένει στους 7π. μέχρι το 32ο λεπτό.
http://www.nooz.gr

Πέθανε ο Τζανής Τζαννετάκης

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/513132_b.jpg
Έφυγε χθές το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει το διάστημα 2.7.1989 έως 12.10.1989 πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Συνεργασίας της Ν.Δ. και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Κρατικά λεφτά τέλος για το ποδόσφαιρο


Η πλήρης αποκοπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από κάθε είδους κρατική βοήθεια είναι το επόμενο βήμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης. Μια κίνηση που, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα έχει στόχο να πιέσει τους φορείς του ποδοσφαίρου να πάρουν τα μέτρα που τους αναλογούν για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα.

Το ερώτημα που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη, μετά τα μέτρα που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, είναι αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντισταθεί στις πιέσεις που ενδεχομένως θα ασκηθούν από φορείς αλλά και παράγοντες του ποδοσφαίρου ώστε να πάρει πίσω την απόφαση για διακοπή της χορηγίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα, ο κόσμος περιμένει η κυβέρνηση να κάνει ένα ακόμη βήμα, εξαγγέλλοντας και άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας.

Αν ισχύσει το δεύτερο, τότε το πιο πιθανό σενάριο- το οποίο ήδη εξυφαίνεται από διάφορα κυβερνητικά κλιμάκια- είναι η πλήρης αποκοπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από κάθε είδους κρατική βοήθεια.

Οι καλοί, οι μέτριοι και οι... μετεξεταστέοι

Υπουργεία με επιδόσεις πολλών ταχυτήτων έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου- αν και η κρίση αφορά αποκλειστικά τα υπουργεία που εμπλέκονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Μόνο δύο- το Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) και το Εσωτερικών (Ραγκούσης)- έχουν κατορθώσει να κινούνται σε μεγάλο βαθμό εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας (Κατσέλη) έχει χτυπήσει κόκκινο στις καθυστερήσεις, ενώ κάποια άλλα υπουργεία όπως για παράδειγμα το Εργασίας (Λοβέρδος), το Παιδείας (Διαμαντοπούλου) και το Υγείας (Ξενογιαννακοπούλου) κινούνται εντός ορίων, ωστόσο δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη αξιοσημείωτο νομοθετικό έργο. Επίσης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Μπιρμπίλη) δεν έχει θετικό πρόσημο στο έργο του, αφού μέχρι στιγμής έχει τροποποιήσει μία υπουργική απόφαση χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη νομοθεσία για την προστασία των δασών. Ομοίως για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Μπατζελή) εκκρεμεί ο νόμος για τη θέσπιση του Μητρώου Αγροτών, ενώ στο σύνολό τους τα υπουργεία «εγκαλούνται» διότι δεν έχουν υποβάλει τις εισηγήσεις τους για τις συγχωνεύσεις φορέων και κρατικών οργανισμών.

Συνολικά στο κόκκινο βρίσκονται είκοσι δράσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης, περιλαμβανομένων νομοσχεδίων και υπουργικών αποφάσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2010 που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το «βαθμολόγιο» της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, έναν ογκώδη τόμο που εξέδωσε στις 30/3 και διένειμε στους υπουργούς που συμμετέχουν στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Ωστόσο, όπως ανέφεραν κύκλοι της αντιπροεδρίας, μέσα σε τρεις μέρες από την ημέρα διανομής του τόμου αρκετά υπουργεία ανέβασαν ταχύτητες με αποτέλεσμα να έχει διαφοροποιηθεί η βαθμολογία τους αισθητά. Παρ΄ όλα αυτά, βάσει του τελευταίου ελέγχου του κ. Πάγκαλου, τα δύο πιο παραγωγικά υπουργεία είναι τα Οικονομικών και Εσωτερικών. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρώσει μέσα στις προθεσμίες συνολικά 16 δράσεις, ωστόσο έχει βγει εκτός χρονοδιαγραμμάτων σε άλλες 12 δράσεις. Επίσης, το υπουργείο των Εσωτερικών κινείται εντός ορίων σε 8 δράσεις και έχει άλλες 2 δράσεις στο κόκκινο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εμφανίζει 4 δράσεις στο κόκκινο, δηλαδή έχει υπερβεί τα χρονικά περιθώρια και μία δράση εντός χρονοδιαγραμμάτων. Το υπουργείο Παιδείας έχει ένα νομοσχέδιο εκτός χρονικού πλαισίου και το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα νομοσχέδιο εντός ορίων και ένα εκτός χρονοδιαγράμματος. Επίσης το υπουργείο Εργασίας παρουσιάζει καθυστέρηση σε μία δράση, ωστόσο σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων, αφού η συγκεκριμένη κυβερνητική δράση χρωματίζεται με λευκές σκιάσεις. Το υπουργείο Υγείας, αν και δεν εμφανίζει κάποια ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία, κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων σε συνολικά 7 δράσεις. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζει μία δράση εκτός ορίων, ενώ για τα νομοσχέδια στα οποία εμπλέκονται σχεδόν όλα τα υπουργεία καταγράφονται τέσσερις καθυστερήσεις και έξι έγκαιρες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος τόμος υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του κυβερνητικού έργου και καταδεικνύει την ολιγωρία που έχουν επιδείξει κάποια υπουργεία στην υλοποίηση των στόχων για το πρώτο τρίμηνο του 2010. Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται ανά 15νθήμερο και τα αποτελέσματα θα χρωματίζονται με κόκκινες, πράσινες ή λευκές σκιάσεις αναλόγως με την πρόοδο του κάθε έργου. Επομένως, το επόμενο δελτίο... θυέλλης θα εκδοθεί στις 15 Απριλίου.

Αυστηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να τον ενημερώνει λεπτομερώς για την κινητικότητα των υπουργείων και μάλιστα εξαιτίας της εικόνας που σχημάτισε, ότι δηλαδή ορισμένα υπουργεία έχουν μείνει πίσω, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός στην συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη ζητώντας από τον καθένα υπουργό χωριστά να του εξηγήσει με λεπτομέρειες ποιες είναι οι προτεραιότητές του και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.