Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ;

Τουρισμός: Χρονιά των μεγάλων απωλειών το 2009

Της Έφης Καραγεώργου
Ως χρονιά των μεγάλων απωλειών θα μείνει το 2009, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τουρισμό, καθώς οι εισπράξεις αναμένεται να είναι μειωμένες πάνω από 2 δισ. ευρώ. Οι μεγάλες προσδοκίες για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, για αυξημένες αφίξεις αλλοδαπών τουριστών αλλά και τουριστικά έσοδα, δεν μπορούν να αντιστρέψουν τα αρνητικά πρόσημα. Οι τουριστικές επιχειρήσεις χρωστάνε στις τράπεζες περισσότερα από 7,3 δισ. ευρώ -με τις ξενοδοχειακές να έχουν δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ- και οι επιχειρηματίες του κλάδου που είδαν φέτος τα έσοδα τους να παρουσιάζουν κάθετη πτώση συχνά αδυνατούν να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων τους. Τα καθυστερούμενα δάνεια διαμορφώνονται στο 4% του συνολικού χαρτοφυλακίου προς τον τουρισμό. Όπως αναφέρει μιλώντας στο Capital.gr ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ: Το 2009 τα λειτουργικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα είναι αρνητικά (ζημίες της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ), ενώ οι ζημίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στα μετά φόρων αποτελέσματα. «Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τόκους, προμηθευτές αλλά και προσωπικό», συνεχίζει ο κ. Ανδρεάδης. Στο 8μηνο τα στοιχεία κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι αφού: - Οι αφίξεις εμφανίζουν μείωση της τάξης του 8% - Τα τουριστικά έσοδα είναι μειωμένα κατά 15% - Ο τζίρος των ξενοδοχείων εμφανίζει απώλειες της τάξης του 20%.Στο μεταξύ οι ξενοδόχοι περιμένουν να συγκληθεί την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ή την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το ΔΣ του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υπογραφεί η απόφαση για την επιδότηση της εργασίας και τον Σεπτέμβριο.
http://www.capital.gr

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Γράφει ο Τάσσος Καράς


Όλοι εκείνοι οι «νεοδημοκράτες» που πρόδωσαν την παράταξη με την πολιτική τους από διάφορες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις, τώρα ετοιμάζονται γα νέους ρόλους. Και προσπαθούν να τους ανακαλύψουν σε μια συγκυβέρνηση Πασόκ – Ν.Δ. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το Πασόκ δεν θα αποκτήσει την απαραίτητη αυτοδυναμία. Ολοι αυτοί προβάλουν ως εθνική αναγκαιότητα την συγκυβέρνηση !!! Συμπλέουν ανοικτά με τη διαπλοκή και με ύποπτα κέντρα αποφάσεων. Λειτούργησαν υπονομευτικά για την Ν.Δ. όλα αυτά τα τελευταία χρόνια υπηρετώντας τη διαπλοκή. Και τώρα ετοιμάζονται να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια, υπηρετώντας τ’ αφεντικά τους από μια συγκυβέρνηση, η οποία για αυτούς μεν θα περιέχει το απαραίτητο «απαλλακτικό βούλευμα», εμάς όμως θα οδηγήσει σε αδιέξοδο από τα τόσα αδιέξοδα της χώρας την οποία αυτοί έβαλαν.
Λογαριάζουν όμως τα λαμόγια αυτά χωρίς τον ξενοδόχο λαό ….

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ:«Χαράτσι Σουλτανάτο» ....πότε θα κάνει ξαστεριά

Μας κεράσανε με νέο φόρο που λέγεται ΕΤΑΚ και στα τέλη κυκλοφορίας καπέλο λόγο ρύπων. Που ;;για την Αθήνα ή και στο βουνό;; Κάνουν πολιτική για τις πόλεις και ξεχνούν ότι η Ελλάδα έχει επαρχία. Ο επαρχιώτης δυσκολεύεται να επιβιώσει και η κυβέρνηση βάζει καπέλα οικονομικά;; μα τέλος πάντων τόση χαζομάρα που κυκλοφορεί όλη στην Ν.Δ. έπεσε;; Τι στον άνεμο τα χαζά ,μας κοκορεύονται ,ως Βουλευτές και Υπουργοί, ενώ τους έχουν κρεμάσει ντενεκέδες;; Που είναι η πολιτική στα προγράμματα της Ν.Δ. που έλεγε πως είχε;; Για του πολίτες που θέλανε να κάνουν ελεύθερο επάγγελμα και να μην πάνε για το δημόσιο;; Πως τα προωθούσαν αυτά τα προγράμματα ενημερωτικά;; Τα προγράμματα τα έχουν οι υπάλληλοι που θέλουν μίζα για να ενημερώνουν τους πολίτες στο δικαίωμα του Ζειν. Χωρίς το τσιφλίκι τους να μιζαριστεί δεν κάνουν την δουλειά τους και η πολιτεία τους ανέχεται;;; Γιατί το λοιπόν κύριοι της Ν.Δ. ;; Επειδή μας έχετε γραμμένους και μας το παίζεται Πρίγκιπες;; Γαλαζοαίματοι;; Ε!! τότε να πάτε αιώνια στην αντιπολίτευση και να εξαφανιστείτε, να γίνουν άλλα κόμματα από τις στάχτες σας ,εάν γίνουν;;;
papararazzi

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΝΟΥΔΟΥ


http://www.vasiliastismonaxias.blogspot.com/

Βραχύβιες κυβερνήσεις στην Ελλάδα "βλέπει" ο Economist

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου να αποδειχθεί βραχύβια αναφέρεται άρθρο του Economist. Η προγραμματισμένη για τον Μάρτιο εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή ενδεχομένως να οδηγήσει τη χώρα και πάλι στις κάλπες εκτιμάται στο δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να οδεύει σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας."Η προαναγγελία πρόωρων εκλογών τον επόμενο μήνα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους γνωρίζοντες", αναφέρει το άρθρο του Economist. Ωστόσο, εξόργισε ορισμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως σχολιάζει το περιοδικό. Το δημοσίευμα μεταφέρει δηλώσεις βουλευτή της Ν.Δ.: "Τι θα πω στους ψηφοφόρους μου; Ότι απλά παραδίδουμε την εξουσία;", ενώ αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά έξι μονάδες. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με μικρή αυτοδυναμία δύο εδρών στο κοινοβούλιο, το κόμμα της Ν.Δ. "προσπαθούσε να διατηρηθεί στην εξουσία με αναξιοπρεπή τρόπο". Μετά από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, σημειώνει το περιοδικό, ο κ. Καραμανλής φαίνεται κουρασμένος. Μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς (με ένα να αφορά τη μεταβίβαση εκκλησιαστικής περιουσίας και να εμπλέκει στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού) έχει υπονομεύσει την εξουσία του πρωθυπουργού. Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, το δημοσίευμα αναφέρεται στις προβλέψεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ αυτό το έτος, καθώς και στις εκτιμήσεις για πτώση των τουριστικών εσόδων κατά 15 με 20%. "Η παγκόσμια ύφεση πλήττει την ελληνική ναυτιλία. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να φτάσει το 6% με 7% του ΑΕΠ αυτό το έτος".Το άρθρο αναφέρεται και στις ταραχές του περασμένου Δεκεμβρίου στην Αθήνα που οδήγησαν, όπως σημειώνεται, στην εμφάνιση νέων ακραίων ομάδων. "Αυτή την εβδομάδα, μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο προκάλεσε ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στη Θεσσαλονίκη, άλλη βόμβα εξερράγη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Οι τελευταίες πυρκαγιές ενίσχυσαν την αίσθηση της διάλυσης. Οι τοπικές αρχές έσπευσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για ολιγωρία".Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, παρά τη λαϊκή δυσαρέσκεια, "οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να μην καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Οι νεότεροι ψηφοφόροι ενδεχομένως να προτιμήσουν τους Πράσινους (που κέρδισαν μια θέση στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου) ή τον ΣΥΡΙΖΑ"."Η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές ενδεχομένως να αποδειχθεί βραχύβια", καταλήγει το άρθρο. "Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον επόμενο Μάρτιο, και το ΠΑΣΟΚ είναι απίθανο να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων που χρειάζεται. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα χρειαστούν και νέες εκλογές. Η Ελλάδα μπορεί να οδεύει σε περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας".
http://www.capital.gr

Επανίδρυση χώρις Άκη και Σημίτη δεν γίνεται.



του J.R
Η Επανίδρυση άρχισε...
Με τον συμπαθέστατο Άκη δεν έχουμε τίποτα το διευκρινίζουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αν όμως αληθεύει ε! τότε πρόεδρε Γιώργο μας αφήνεις άναυδους .
Έτσι θα επανιδρύσεις την χώρα Πρόεδρε Γιώργο την πρώτη κρυάδα την πήραμε πριν από λίγες ώρες με το Σημίτη τώρα ο Άκης.
Και άντε το Σημίτη το μυριζόμαστε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πας, αλλά τον Άκη πρόεδρε Γιώργο;
Ντέρμπι θα το κάνεις το ματσάκι αν ξεκινάς έτσι.

Γ.Παπανδρέου: «Μικρό σχήμα, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί»

«Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι η μοίρα του Καραμανλή ή του Παπανδρέου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -απαντώντας γραπτώς- στην πρώτη συνέντευξή του μετά την προκήρυξη των εκλογών κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι «συμβιβάστηκε και συγκάλυψε τα φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνηση και στο στενό περιβάλλον του, όταν δεν τα ενθάρρυνε συνειδητά με τη στάση ανοχής». Από την άλλη πλευρά, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα προτιμήσουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση» και περιγράφει τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση.
Η Συνέχεια εδώ...

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια...


...Τους πάτησε το τραίνο
(και όσους δεν πάτησε ελπίζουμε να τους πατήσει)

Το "Βλάχικο Στριπτίζ"...

Περιμένουμε την επόμενη ερώτηση.
Σαν αυτή που του έκανες το 2008.
Γνωστή πλέον και ως "Βλάχικο Στριπτίζ":

Θα την κάνεις, ή "λύγισες";

Σχετικά: "Βλάχικο στριπτίζ Καραμανλή στη Δ.Ε.Θ."

http://krogias.blogspot.com/

Μονοδρομος η ηττα για την Ν.Δ.


ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ – ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

«…Η σύγχρονη «ρίζα της συμφοράς» είναι η συγκέ-ντρωση της εξουσίας στους λίγους. Δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο.
Είναι αποτέλεσμα της νεοσυντηρητικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βλέπω πηγαίνοντας παντού, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.Αλλά η κάθε χώρα, φίλες και φίλοι, η κάθε Δημοκρατία, αντιδρά ανάλογα. Ανάλογα με τις αντιστάσεις της, την δύναμη των θεσμών της, τις πολιτικές της κυβέρνησής της. Και στην Ελλάδα, αυτή η υπερσυγκέντρωση εξουσίας κατέληξε στην εξάρτηση της πολιτικής από κάθε είδους μικρό ή μεγάλο ανεξέλεγκτο συμφέρον: επιχειρηματικό, ιδιωτικό, κομματικό, μιντιακό ή όποιο άλλο.Αυτή η σύγχρονη «ρίζα της συμφοράς» είναι η πολιτική επιλογή κάποιων που λένε: «Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες. Η Ελλάδα ανήκει μόνο σε κάποιους Έλληνες.» Και οι σημερινές εξαρτήσεις στέλνουν σε όλη την κοινωνία τα χειρότερα μηνύματα.Διότι σήμερα, βαφτίζουν την παρανομία, «μαγκιά». Καθιστούν την «λαμογιά», προνόμιο. Θεοποιούν το «κονέ», ως κλειδί επιτυχίας. Λέξεις, δυστυχώς, που έγιναν μέρος στο πολιτικό μας λεξιλόγιο.Αυτές οι πρακτικές δεν είναι θεμέλιο δημιουργίας. Είναι εργαλεία «βολέματος» του ενός που ξεβολεύει τον διπλανό του. Που κατακερματίζει έτσι την συλλογική μας προσπάθεια. Που σπαταλά δυνάμεις μας. Που αναδεικνύει τους αρεστούς, και όχι τους άριστους. Που ενθαρρύνει το δίκιο του ισχυρού, και όχι την ισχύ του Δικαίου.Με αυτή την αντίληψη, η χώρα έφτασε σήμερα στο πλήρες αδιέξοδο. Και δεν είναι μόνο η οικονομική κατάρρευση, η διαφθορά, η γενικευμένη ανομία, η διάλυση του κράτους, η καταστροφή του φυσικού μας πλούτου και περιβάλλοντος. Δεν είναι μόνο η αδιαφορία για την καθημερινότητα των πολιτών.Είναι πάνω απ' όλα αυτή η αποκαρδιωτική κατάπτωση που ζούμε. Η συνθηκολόγηση με την παραίτηση από κάθε προσπάθεια, αφού τίποτα, μου λένε πολλές φορές, πολλοί με τους οποίους μιλώ στο δρόμο, δεν μπορεί να αλλάξει σ' αυτό τον τόπο.Μία νοοτροπία διακυβέρνησης, που καταπνίγει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση του Ελληνισμού. Που στραγγαλίζει την πρωτοβουλία. Που αποκαρδιώνει τον νέο. Που γονατίζει τον ηλικιωμένο. Που πνίγει την επιχειρηματικότητα, κάθε ατομική και ομαδική προσπάθεια. Που δεν επιτρέπει σε κανέναν να σχεδιάσει για την επόμενη χρονιά, τον επόμενο μήνα ή την επόμενη μέρα.Διότι η αυθαιρεσία, η έλλειψη κανόνων, αρχών, τα ανατρέπει όλα. Και αγανακτούμε με την έλλειψη αρχών, αξιών και θεσμών. Εξοργιζόμαστε με το κενό σεβασμού στον άνθρωπο και ανθρωπιάς. Που δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ηθικό, αλλά και βαθιά λειτουργικό για μια Δημοκρατία …».
Τα παραπάνω, δεν είναι μια, απλή, αντιπολιτευτική κριτική στη κυβέρνηση της νεοδημοκρατίας… Αφορούν πολλούς και από πολλές πλευρές και απευθύνονται σε όλους !...Ο Γ. Παπανδρέου, κωδικοποίησε σε σαράντα γραμμές τις απόψεις και τις θέσεις του για τη ρίζα της κακοδαιμονίας στη χώρα…Ναι, είναι «γροθιά στον τοίχο» και ενέχει κινδύνους… Ναι, θυμίζει ανάλογες αναφορές σε διευθεντάδες και νταβατζήδες, που έμειναν απλές αναφορές, χωρίς πολιτικές πράξεις αντιμετώπισής τους…
Ο Γιώργος παίρνει το ρίσκο και αποκαλύπτει προεκλογικά τις προθέσεις του, γνωρίζοντας, πολύ καλά, πως ο ελληνικός λαός, δεν αντέχει και δεν θα δεχτεί άλλη υπαναχώρηση, στο βασικό ζήτημα – πρόβλημα της Δημοκρατίας μας…

Πικρή και άδικη ήττα στην Ελβετία για την Εθνική

Μεγάλο μέρος των ελπίδων της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απ' ευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότιο Αφρική, έχασε η Ελλάδα στη Βασιλεία.Στο «Σεντ Γιάκομπ» ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τους γηπεδούχους Ελβετούς. Ετσι, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελβρέθηκε στη δεύτερη θέση και ενώ καραδοκεί η Λετονία! Οσο για την Ελβετία, μετά την επιτυχία της αυτή, έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Να παγώσουν μισθοί και προσλήψεις για δύο χρόνια»

Δέσμη σκληρών μέτρων για περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην πρώτη προεκλογική ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ. Ο Κ. Καραμανλής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας και έθεσε ξανά το δίλημμα «υπευθυνότητα ή λαϊκισμός». Παραδέχτηκε «λάθη και καθυστερήσεις» στο κυβερνητικό έργο και, επιχειρώντας να απευθυνθεί στη βάση του κόμματός του, είπε ότι «κατανοεί τις πικρίες». «Ζητώ από τους πολίτες να βάλουν πρώτο το εθνικό συμφέρον. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πολιτικές, καλούνται να επιλέξουν πρωθυπουργό», είπε ο πρωθυπουργός.