Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ !

Ερώτηση (υποθετική) προς Σαμαρά

Παμμέγιστε μάγε, Χάρι Πότερ της Οικονομίας, σου κάνω μια (ευτυχώς) υποθετική ερώτηση:
Μας είχες ζαλίσει τόσο καιρό λέγοντας πως έπρεπε η κυβέρνηση να βγει να δανειστεί πριν ξεσπάσει η κρίση, λέγοντας ουσιαστικά - για ακόμη μια φορά - ψέματα στους ξένους, για να... κερδίσουμε χρόνο.
Άντε και σε ακούγαμε.
Και φτάναμε στα τέλη του 2010............
Κι "έσκαγαν" ταυτόχρονα οι κρίσεις σε Ελλάδα και Δανία.
Κι έπρεπε η Ε.Ε. να στηρίξει ταυτόχρονα και τις δύο χώρες. Ή και τρεις αν προσθέσουμε και την Πορτογαλία... Μην πω τέσσερις με την ΙΣΠΑΝΙΑ!!!
Για πες μας ρε φιλαράκι, θα είχαμε καταφέρει να δανειστούμε τα 120 δισ.; 
antikrogias 

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό!!!

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTv4yY_4uxPkgZ0CpYTb-ge-ujVAPDZibQdso_u8uu8f1OkJVx1wA

Φως στο τούνελ


Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής της βοήθειας των 110 δισ. ευρώ μέχρι και το 2024, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αποτελεί μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη, το πρώτος φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης.

Προσφέρει υπερπολύτιμες ανάσες στην ελληνική οικονομία και καθιστά μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας παρά τις υστερικές κραυγές των καταστροφολόγων.

Φυσικά ο πόλεμος δεν τελείωσε αλλά πλέον τα όπλα της ελληνικής κυβέρνησης είναι περισσότερα. Το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο της σημερινής εξέλιξης είναι η διαπιστωμένη διάθεση της τρόικας να αναθεωρήσει τις αρχικές της θέσεις ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις προηγουμένων μηνών.

Αν παράλληλα σημειωθούν σημαντική πρόοδος στον τομέα της ανάπτυξης, τα χαμόγελα θα επιστρέψουν.
parapolitiki 

Γ. Λούλης: Η ΝΔ παραμένει φθαρμένη(Δείτε το βίντεο)


Ο Γιάννης Λούλης ξαναχτύπησε. Ο επικοινωνιολόγος που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τη διαπίστωσή του ότι "η ΝΔ είναι ένα φθαρμένο προϊόν" επανάρχεται και επιμένει στην άποψή του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι "η ΝΔ δεν ξεπέρασε τον φθαρμένο εαυτό της. Λίγο λουστράρησε την επιφάνεια". Μάλιστα ο κ. Λούλης επικαλέστηκε το παράδειγμα του T. Blur και τις αλλαγές που έκανε στο κόμμα των εργατικών στη Βρετανία.


Ο κ. Λούλης εκτίμησε ότι εκτός από το πρόβλημα στρατηγικής, η ΝΔ πάσχει και από στελεχιακό δυναμικό ενώ στο ερώτημα εάν η ΝΔ έχει προοπτική επανόδου στην εξουσία σύντομα, απάντησε: "Δεν συζητιέται"...

Αν αληθεύει η είδηση θα κλάψουν μανούλες

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ>Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το ελληνικό "wikileaks" γκρεμίζουν το σαθρό κατασκεύασμα της μεταπολίτευσης!
Πάνω από 20 Έλληνες δημοσιογράφοι-ερευνητές, με την ουσιαστική σημασία της λέξης ετοιμάζουν το "ελληνικό" Wikileaks.

Τα ντοκουμέντα που έχουν λογοκρίνει κατά καιρούς οι ξιπασμένοι εκδότες, θα βγουν στον αέρα του διαδικτύου προκαλώντας πάταγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συγκεντρωθεί ήδη στοιχεία από τους πιο καυτούς φακέλους της μεταπολίτευσης και όσα πρόκειται να δουν τα φώτα της δημοσιότητας δεν έχουν προηγούμενο.

Στην προσπάθεια αυτή, οι δημοσιογράφοι τους εγχώριου Wikileaks, εξασφάλισαν τη συνεργασία ακόμη και πρωταγανιστών του σκοτεινού παρασκηνίου σε υποθέσεις όπως η γέννηση της Τρομοκρατίας, οι εκτελέσεις των εκδοτών, ο ρόλος των ξένων πολυεθνικών στη χώρα μας αλλά και συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τα σκάνδαλα της Siemens και των πολυεθνικών.

Συγκλονιστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν και για την υπόθεση Μνημόνιο με χρηματισμούς δημοσιογράφων αλλά και την συμμετοχή τους σε κλειστές συσκέψεις.

Nτοκουμέντα από την επιχείρηση χειραγώγησης της ελληνικής δικαιοσύνης, με αποκαλυπτικά στοιχεία για τις πολυτελείς επαύλεις λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και ανθρώπων των ΜΜΕ.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις κατά καιρούς υποθέσεις που χειρίστηκαν μυστικές υπηρεσίες και στοιχεία που για πρώτη φορά θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Οπως είπαμε οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν είναι πάνω από 20 και είναι δύσκολο για το σύστημα να τους ξεπαστρέψει όλους-άλλωστε υπάρχουν ανάμεσα στα βουβάλια αντικρουόμενα συμφέροντα!

Την προσπάθεια επιχείρησε ήδη να την χειραγωγήσει πολύ γνωστός παράγοντας προσφερόμενος να επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν...
kourdistoportocali

Επωφελείται η Ελλάδα από την ευνοϊκή συμφωνία για την Ιρλανδία...

Επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου, γλιτώνουμε τη χρεοκοπία...

Το δρόμο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων (ύψους 110 δισ.) που έχει λάβει η Ελλάδα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ανοίγει η χθεσινή απόφαση που έλαβαν τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin για την Ιρλανδία.
«Το Eurogroup θα εξετάσει τάχιστα τη δυνατότητα ευθυγράμμισης της περιόδου αποπληρωμής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με αυτή της Ιρλανδίας», αναφέρει το...
 τελικό ανακοινωθέν του Eurogroup για τα 85 δισ. που θα λάβει ως δάνειο η Ιρλανδία.
Την ανάγκη εναρμόνισης των χρόνων ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup κ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Ολι Ρεν, ανοίγοντας επί της ουσίας τον δρόμο για την επιμήκυνση των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει το ελληνικό κράτος από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι στην πράξη αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν ένδεκα τα χρόνια για την πλήρη απόσβεση των δανείων, έναντι πέντε που είναι με βάση τις πρόνοιες του μνημονίου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν λίγο μετά το πέρας των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το δάνειο προς την Ιρλανδία, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες αναφέρθηκαν στο εδάφιο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου που αναφέρεται στην ανάγκη εναρμόνισης των χρόνων ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, επισημαίνοντας τις θετικές για την Ελλάδα επιπτώσεις.
Ο Επίτροπος Ολι Ρεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με την εναρμόνιση αυτή αίρονται πλέον οι αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί ως προς την ικανότητα της Ελλάδας να είναι εντάξει προς τις δανειακές υποχρεώσεις της τα επόμενα χρόνια. Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
press-gr

BARCELONA - REAL LIVE

Η αντίστροφη μέτρηση για το ματς Μπαρτσελόνα – Ρεάλ -BARCELONA - REAL έχει αρχίσει.Φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο περιμένουν το ματς αυτό, τα φώτα στο Καμπ Νου θα ανάψουν, οι πύλες θα ανοίξουν για να υποδεχθούν 98.000 θεατές!Στο χορτάρι του παίκτες παγκόσμιας κλάσης, θα δείξουν το ταλέντο και το πάθος τους για νίκη στο Ελ Κλάσικο της Ισπανίας, «τη μητέρα των μαχών»!Στο παιχνίδι οι δύο οµάδες θα παρατάξουν 13 παγκόσµιους πρωταθλητές, 8 η Μπάρτσα και 5 η Ρεάλ.
http://nabzor.weebly.com/
http://www.fromsport.com/
http://www.liveole.tk/
http://www.rojadirecta.com/
http://www.atdhe.net/


Επίσης 10 υποψηφίους για τη φετινή Χρυσή Μπάλα, εκ των οποίων οι έξι αγωνίζονται στην Μπάρτσα, καθώς και τους κορυφαίους παίκτες του κόσµου τα δύο τελευταία χρόνια, τον Μέσι και τον Ρονάλντο.Το El Clasico δίνει την ευκαιρία σε εκατομμύρια φίλων της στρογγυλής θεάς να παρακολουθήσουν τον Μέσι εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ινιέστα να απειλεί να βάλει γκολ στον Κασίγιας.Ποιος από τους δύο προπονητές θα στήσει καλύτερα την ομάδα του και ποιος θα πάρει τους τρεις βαθμούς;Ο Γκουαρντιόλα ή ο Μουρίνιο; Σε λίγo θα το μάθουμε...
my-greek

Βρήκαμε που κρύβεται ο «κουρασμένος» !!!

(κλικ για μεγέθυνση)

Εσωκομματικές εκκαθαρίσεις εντός του ΠΑΣΟΚ με νέες διαγραφές;

alt
Σε διαγραφές «ανταρτών» σε όλη τη χώρα προτίθεται να προχωρήσει η Ιπποκράτους, παρά τις ανακοινώσεις περί εσωτερικού μορατόριουμ για να μπορέσουν να στηριχθούν και από τον κομματικό μηχανισμό τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπονται στην Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας δεκάδες μέλη του κόμματος στην Κέρκυρα και τα Επτάνησα που συμμετείχαν σε άλλα πλην επισήμων του ΠΑΣΟΚ ψηφοδελτίων στις πρόσφατες εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 30 στελέχη παραπέμπονται στην αρμόδια επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής και την ηγεσία του κόμματος να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να προχωρήσει σε εσωκομματική εκκαθάριση εν όψει και των εκλογών για ανάδειξη νέων νομαρχιακών οργάνων του κόμματος που πρόκειται να γίνουν την Άνοιξη.
Άλλες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ωστόσο από επίσημη πηγή του κόμματος αναφέρουν ότι μέσα στη λίστα της Ιπποκράτους, συμπεριλαμβάνονται οι Π. Σκληρός, Μ. Φόρτες, Γ.Αγαλιανός και Δ. Πουλιέζος (οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του Γ. Καλούδη), η Κ. Τσιλιμπάρη, ο Α. Μιχαλάς, ο Α. Αυλωνίτης κ.α.

Τοπικά δεν γνωρίζουν
Πάντως, τα τοπικά όργανα του κόμματος δεν έχουν ενημερωθεί για τις αποφάσεις της Αθήνας, παρά μόνο εδώ και μερικές εβδομάδες όταν είχε ζητηθεί λίστα με ονόματα τα οποία κατείχαν κομματικές θέσεις και συμμετείχαν σε «αντάρτικα». Η λίστα αυτή ήταν σχετικά περιορισμένη και δεν ξεπερνούσε τα 6-7 άτομα σε όλη την περιφέρεια.

«Μαστίγιο και καρότο»
Χθες, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης επιχείρησε από την πλευρά του να ρίξει γέφυρες της κυβέρνησης με τον κομματικό μηχανισμό προανήγγειλε πρωτοβουλία για την έναρξη "ευρύτατου κοινωνικού" διαλόγου για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, με σαφές χρονοδιάγραμμα και ανέφερε ότι την κωδικοποίηση και επεξεργασία των προτάσεων που θα οδηγήσουν στην εκπόνηση των βασικών αξόνων της πρότασης του κόμματος για κάθε περιφέρεια, μπορεί να την αναλάβει το ΙΣΤΑΜΕ. Επιπλέον, είπε ότι η πρωτοβουλία ολοκληρώνεται έως τον ερχόμενο Μάιο με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από τις Οργανώσεις του Κινήματος να καταγράψουν 2 - 3 ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους και τα οποία μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση. 
corfupress.com

Και Internet «καμπάνα» παντού!


internet-kampana

Το βράδυ της Παρασκευής προγραμματίζεται να τεθεί σε τροχιά ο Hylas-1, ο πρώτος δορυφόρος που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές της Ευρώπης. Ο δορυφόρος της νεοσύστατης λονδρέζικης εταιρείας Avanti Communications θα τεθεί σε τροχιά με ευρωπαϊκό πύραυλο Ariane-5. H εκτόξευση από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο, στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, προγραμματίζεται για τις 20.39 ώρα Ελλάδας. Ο Hylas-1 (Highly Adaptable Satellite ή Εξαιρετικά Προσαρμοζόμενος Δορυφόρος), βάρους 2,6 τόνων θα επιτρέπει σε 350.000 συνδρομητές να συνδέονται στο Διαδίκτυο με ταχύτητα έως 10 Mbps. Βασίστηκε σε τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Astrium, θυγατρικής του ευρωπαϊκού ομίλου αεροδιαστημικών συστημάτων EADS.
Ο Hylas είναι μάλιστα ένας από τους ελάχιστους δορυφόρους που μπορούν να αλλάζουν τη συχνότητα και την ισχύ των πομπών μετάδοσης (στη ζώνη Ka), ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής που εξυπηρετεί. «Ο δεύτερος δορυφόρος μας βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή και πρόκειται να εκτοξευτεί σε περίπου 15 μήνες» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Avanti Ντέιβιντ Ουίλιαμς. Η εταιρεία θα έχει πάντως να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό της Eutelsat, η οποία πρόκειται να εκτοξεύσει τον δικό της αντίστοιχο δορυφόρο στις 20 Δεκεμβρίου.

"ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ; "...ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!!!!

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqZY30uqsubmrckwQkHlt0LorTYtLAjyVl7a2Qf5OHGV1vCrdO