Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σεβασμό προς την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε η Μέρκελ

«Παρακολουθούμε με μεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση», σχολίασε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στα μέτρα δημοσιονομική προσαρμογής που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση. «Έχω πλήρη συνείδηση ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ έπρεπε ναπάρουν σκληρά μέτρα προσαρμογής - είτε στην Ελλάδα όπου παρακολουθούμε μεμεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, είτε σε άλλες χώρεςστις οποίες έχουν γίνει πάρα πολλά», είπε η κ. Μέρκελ στη ομιλία της, κατά τηνετήσια δεξίωση για το διπλωματικό σώμα στο Βερολίνο.
«Το ευρώ για μας δεν είναι ένα απλά ένα νόμισμα», διαβεβαίωσε η κ. Μέρκελ τουςξένους διπλωμάτες στο όνομα και του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης. «Είναιένα σημαντικό νόμισμα, διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ έχει καταστεί και ένα ισχυρόσύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης», πρόσθεσε η καγκελάριος. Δεσμεύτηκε δε γιατην υπεράσπιση του ευρώ «και μάλιστα με τρόπο ώστε "μέτρο" να είναι οισχυρότερος στην Ευρωζώνη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα καιη σταθερότητα». Κατά την κ. Μέρκελ «μόνον έτσι μπορεί γίνει ισχυρό το ευρώ».
Η καγκελάριος σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αντλήσει τα διδάγματα από τη διεθνήοικονομική και δημοσιονομική κρίση που ανέδειξε και «τις δικές μας αδυναμίες».
Όπως είπε, «πρωτίστως πρέπει να τηρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξηςστο οποίο έχουμε δεσμευτεί προ πολλού, ενώ στο μεταξύ έχει γίνει αυστηρότερο».
Κατά την κ. Μέρκελ απαιτείται μία «στενότερα συντονισμένη οικονομική πολιτική,κυρίως στην Ευρωζώνη», καθώς επίσης και «μηχανισμοί κρίσης που επικουρικά θαβοηθούν όσους αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες για βελτίωση τηςσταθερότητας και ανάπτυξης».
ΤΑ ΝΕΑ

Το φασισταριό... τρίβει τα χέρια του

Η υπόθεση της κατάληψης του κτηρίου της νομικής από 300 (λαθρο)μετανάστες περιγράφει τη διάλυση της ελληνικής πολιτείας, υπό την ευρεία έννοια του όρου. Όχι γιατί οι κατατρεγμένοι δεν δικαιούνται άσυλο. Αλλά γιατί μια ευνομούμενη πολιτεία φροντίζει αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.
Εκτός από άσυλο  στους κατατρεγμένους μια ευνομούμενη πολιτεία έχει ως δεδομένη υποχρέωση να παρέχει και κάποιες στοιχειώδεις υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες. Η ασφάλεια είναι μια από αυτές τις υπηρεσίες. Από τον αριθμό και μόνο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται και εισέρχονται καθημερινά στη χώρα, είναι προφανές ότι η ελληνική πολιτεία δεν έχει καταφέρει να ικανοποιήσει αυτό το ελάχιστο αίτημα ασφάλειας προς τους Έλληνες (και ξένους) πολίτες.
Το ελληνικό κράτος, αν θέλετε και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, εκμεταλλεύτηκε τη ροή των μεταναστών: Φτηνά εργατικά χέρια, βαριά ανασφάλιστη εργασία, απειλές απέλασης. Κάπως έτσι οικοδομήθηκε η «ισχυρή» Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων...
Με το σκάσιμο της φούσκας στην οικονομία, οι μετανάστες υπήρξαν τα πρώτα θύματα. Πρώτους αυτούς χτύπησε η ανεργία, πρώτοι αυτοί πέρασαν στο περιθώριο της οικονομικής διαδικασίας. Το πρόβλημα άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, καθώς στους ήδη υπάρχοντες προστίθενται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι (με το αζημίωτο) καταφέρνουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.
Όλοι μας, κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο και κάποιες γειτονιές της Αθήνας (στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα κλπ) έχουμε μια εικόνα της κατάστασης. Εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια χώρα της οποία η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση. Όμως, όπου δεν υπάρχει εργασία, τροφή και στέγη, αναπτύσσεται το έγκλημα, ο φόβος ο ρατσισμός ...
Την ανεπάρκεια της πολιτείας προσπαθούν να καλύψουν οργανώσεις αλληλεγγύης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εκκλησία και άλλοι πολιτικοί ή κοινωνικοί φορείς. Το πρόβλημα, ωστόσο, έχει πάρει πια τέτοιες διαστάσεις που δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά. Κάθε αποσπασματική αντιμετώπισή του εμπεριέχει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα και επιπλοκές σαν αυτή που έχει δημιουργηθεί με την κατάληψη του κτηρίου της νομικής.
Όσο λοιπόν η ελληνική πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει απαντήσεις για μια συστηματική δημοκρατική και ανθρωπιστική αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος της λαθρομετανάστευσης, τόσο τα ερωτήματα- ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας θα απαντώνται- καλύπτονται, είτε από αφελείς επικίνδυνους ακτιβιστές είτε από το φασισταριό που ήδη «τρίβει τα χέρια του».
topontiki 

Θύμα χάκερ έπεσε ο ιδρυτής του Facebook

Η ανάρτηση των χάκερ στην σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο FacebookΕπίθεση από χάκερ δέχθηκε η προσωπική σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook.

Άγνωστοι κυβερνο-εισβολείς απέκτησαν τον έλεγχο της σελίδας που διατηρεί ο ιδρυτής του
Facebook στο ίδιο του το site και ανάρτησαν ένα μήνυμα, προσποιούμενοι ότι είναι εκείνος.

Η ανάρτηση που υποτίθεται ότι είχε κάνει ο Ζάκερμπεργκ έγινε χθες το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και υποστήριζε ότι το Facebook πρέπει να γίνει μια «κοινωνική επιχείρηση». Συνοδευόταν, μάλιστα, από τον σχετικό σύνδεσμο της Wikipedia που εξηγεί τον όρο.

Τι έγραψαν οι χάκερ

Το μήνυμα εμφανίστηκε στην σελίδα του 27χρονου δημιουργού του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στο Ίντερνετ, η οποία αριθμεί 2,8 εκατομμύρια «θαυμαστές».

Η επίμαχη ανάρτηση είναι η ακόλουθη:
«Ας αρχίσει το χάκινγκ. Αν το facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στις τράπεζες, γιατί δεν επιτρέπει στους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μετατραπεί το Facebook σε μια ‘’κοινωνική επιχείρηση’’ με τον τρόπο που ο βραβευμένος με Νόμπελ Μοχάμεντ Γιουνούς το περιέγραψε; Ποια είναι η γνώμη σας; #
hackercup2011».

Το μήνυμα ήταν προχειρογραμμένο και περιείχε τυπογραφικά λάθη και αβλεψίες (π.χ. έγραφε «
price» αντί για «prize» (βραβείο), ενώ το πρώτο γράμμα της λέξης «Facebook» ήταν γραμμένο με πεζά σε ένα σημείο και με κεφαλαία σε άλλο».

Facebook: Δεν σχολίασε, αλλά «κατέβασε» την σελίδα
Το μήνυμα των χάκερ αφαιρέθηκε γρήγορα από τους τεχνικούς του
Facebook, ωστόσο -σύμφωνα με το δίκτυο MSNBC- είχαν προλάβει να του κάνουν «like» 1.803 χρήστες και να το σχολιάσουν 438.

Το Facebook «κατέβασε» ολόκληρη την σελίδα του Ζάκερμπεργκ από το
site. Αργότερα, επανεμφάνισε την σελίδα, αλλά σε διαφορετικό URL.

«Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα θέλει ίσως να ξανακοιτάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και ασφάλειας μετά από αυτή την ντροπιαστική παραβίαση», δήλωσε ο Γκράχαμ Κλούλι, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Sophos.

Το παραδέχεται το Facebook
Με καθυστέρηση αρκετών ωρών, το Facebook παραδέχθηκε την ηλεκτρονική εισβολή στην σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι και άλλες δημόσιες σελίδες του δέχθηκαν επίθεση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η εταιρεία έκανε λόγο για ένα «σφάλμα λογισμικού» (softwarebug), που επέτρεψε σε χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο των εν λόγω σελίδων.
«Ένα σφάλμα λογισμικού (bug) ενεργοποίησε την δημοσιοποίηση αναρτήσεων από μη εξουσιοδοτημένους ανθρώπους σε μια ‘’χούφτα’’ από δημόσιες σελίδες. Το σφάλμα έχει διορθωθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που απέστειλε το Facebookσε δημοσιογράφους μέσω email.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή είχε σημειωθεί εισβολή και στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Ο χάκερ είχε αναρτήσει μήνυμα που έγραφε ότι ο Σαρκοζί δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.
Στον απόηχο των περιστατικών παραβίασης ασφαλείας, το Facebook ανακοίνωσε ότι προσθέτει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών των χρηστών.
ΤΑ ΝΕΑ

Η ασυλία της λαμογιάς και της μετριότητας

Οι διαφόρων μορφών ασυλίες, όπως η βουλευτική, η παν/μιακή και γενικότερα οι ειδικού καθεστώτος μεταχειρήσεις θεσπίστηκαν σε εποχές δημοκρατικού ελλείματος και σκοταδισμού.
Και όπως συμβαίνει πάντα όταν ένας νόμος ή θεσμός που θεσπίζεται για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας στην αυθαιρεσία κλείσει τον κύκλο του και δεν καταργηθεί εγκαίρως, καθίσταται το πιό πρόσφορο μέσο για την πραγματοποίηση αυτού που θεσπίστηκε να αποτρέπει. Της αυθαιρεσίας.

Στη χώρα μας βιώνουμε αυτή την πραγματικότητα σε εξουθενωτικές δόσεις. Κατ' αρχήν στην πολιτική ζωή. Πριν πολλές δεκαετίες το κοινοβούλιο αποφάσιζε να ερευνούν τα τυχόν πολιτικά σκάνδαλα οι ίδιοι οι πολιτικοί. 'Ηταν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στη βασιλεία που για να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις είχε πολλές φορές "στήσει" διώξεις μη αρεστών σε αυτή υπουργών.

Βασιλεία πιά δεν έχουμε και η δημοκρατία έχει εδραιωθεί. 'Ομως τα πολιτικά σκάνδαλα τα ερευνά ακόμα η βουλή. Και οπως είναι επόμενο αντί να τα εξιχνιάζει τα συγκαλύπτει αφού καλούνται βουλευτές να κρίνουν συναδέλφους τους του ιδίου κόμματος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη βουλευτική ασυλία και την παραγραφή. Είναι θεσμοί ξεπερασμένοι αφού το πολιτεύμα μας όπως όλοι παραδέχονται είναι ισχυρό και δεν έχει ανάγκη προστασίας.
'Ετσι οι θεσμοί αυτοί γίνονται μοχλοί πολιτικής ατιμωρησίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με το παν/μιακό άσυλο. Κάποτε ήταν απαραίτητο για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Σήμερα στην εποχή του διαδικτύου πρόσφερει άλλοθι σε παρανομίες, αιτήματα που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαίδευση και καθιστά τον όποιο παραλογισμό κάθε μειοψηφίας ως κυριάρχη κατάσταση που πρέπει να γίνει ανεκτή.
Αντί δηλαδή να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών τη σταματά.

Γιατί όμως συντηρούνται όλα αυτά; Γιατί άραγε δεν άλλαζουμε το καθεστώς των ασύλων προσαρμόζωντας το στη συγχρονη πραγματικότητα; Γιατί δεν κάνουμε ότι όλος ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος;

Μα γιατί η διατήρηση αυτού του καθεστώτος είναι η προϋπόθεση για να εξακολουθούν να μας κυβερνούν απαταιώνες και κακοί πολιτικοί και να κατέχουν παν/μιακές έδρες ανίκανοι καθηγητές.

Είναι όρος για να μην πηγαίνουν φυλακή οι πολιτικοί που κλέβουν δημόσιο χρήμα αλλά να διεκδικούν κάθε τετραετία την ψήφο μας άρα και την ασυλία τους σε όποια SIEMENS ή Βατοπέδι.

Και είναι όρος για να κρατούν τις έδρες των αμφιθεάτρων ανίκανοι καθηγητές, υποχείρια του "συστήματος", που βουλιάζουν την παιδεία μας στον αναχρονισμό, το νεποτισμό και τα κόμπλεξ τους. Που "ροκανίζουν" κοινοτικά κονδύλια στο όνομα ερευνών που δε γίνονται ποτέ. Γιατί μόνο κακά παν/μια αντέχουν κακούς καθηγητές. Και τους κάνουν και υπουργούς! Τα καλά τους στέλνουν στα σπίτια τους.

Δική μας λοιπόν είναι η επιλογή. Της κοινωνίας. Να αποφασίσουμε τι πολιτική και τι παιδεία θέλουμε. Και να σταματίσουμε να πέφτουμε στην παγίδα που μας στήνουν αυτοί που θέλουν μέσα από τον αναχρονισμό και τη φοβικότητα να διαιωνίσουν τη δόξα της βολής και της μετριότητας τους.
newsit.gr

Γλίτωσε από επίθεση ο Κώστας Σημίτης

Νωρίς το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 50 νεαρών που μόλις κατάλαβαν ποιός είναι ξεκίνησαν να βρίζουν και να φτύνουν και μετά  κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του. Ο Κ.Σημίτης περπατούσε με τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του στο κέντρο της Αθήνας όταν οι νεαροί που κολλούσαν αφίσες συμπαράστασης για την 27χρονη Γερμανίδα που είχε συλληφθεί ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Όταν τον αντιλήφθησαν οι αναρχικοί, κατά την αστυνομία, ξεκίνησαν με βρισιές και φτυσίματα όμως ευτυχώς για τον πρώην πρωθυπουργό, εφτασε γρήγορα ομάδα αστυνομικών που ''έσωσε'' τον πρώην πρωθυπουργό φυγαδεύοντας τον σε μία κοντινή πολυκατοικία, επί της οδού Ακαδημίας.
newsit.gr

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ!«ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ»

Όλος ο κόσμος περιμένει να μάθει την αλήθεια. Όλος ο κόσμος πλην των τυφλών οπαδών περιμένει να δει κάποια τιμωρία. Όλος ο κόσμος επί 6 χρόνια περίμενε να πιαστει ένας ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ και αντί γιαυτό είδε να χρεοκοπεί η Ελλάδα από τα λαμόγια της κομματικής διαπλοκής! Έτσι όταν ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει μιλώντας πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο το...... «Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση Siemens και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ανήκουν» το ακούμε με ανακούφηση και περιμένουμε. Και οι εντολές ήταν σαφείς όπως μαθαίνουμε προς τέσσερις υπουργούς,..... 1)
Στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής προστίμων για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας, 2) Στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη να ζητήσει έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για θέματα παραβίασης του υγιούς ανταγωνισμού, 3) Στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να διερευνήσει τη δυνατότητα, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έγερσης αγωγής αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ως μέτοχος, μαζί με τους αρμόδιους για εποπτεία Υπουργούς, θα επιβλέψουν την έγερση και την πορεία αγωγών για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens σε εταιρείες που ζημιώθηκαν. Και 4) Ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης θα επιβλέψει και θα συντονίσει την προσπάθεια αυτή για το λογαριασμό της κυβέρνησης. Περιμένω από τη Δικαιοσύνη είπε ο Πρωθυπουργός να επιταχύνει κατά το δυνατό όλες τις διαδικασίες που εκκρεμούν, για να ξεκαθαρίσει αυτή η κρίσιμη υπόθεση, που ταλανίζει την ελληνική Πολιτεία. Γιατί πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις υποθέσεις. Όσο «σέρνονται», τόσο δημιουργούν - δικαιολογημένα, βεβαίως - αρνητικές εντυπώσεις».

Πέθανε μισή ώρα μετά από το γάμο της!

Μια συγκινητική ιστορία εξελίχθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου... Μια συγκινητική ιστορία εξελίχθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου. Η οικογένεια της Jean Stevenson που έπασχε από καρκίνο, πληροφορήθηκε ότι της απέμεναν λίγες ώρες ζωής. Τότε ο αρραβωνιαστικός της David Nicholls, ετοίμασε πολύ γρήγορα μια ειδική άδεια γάμου, αγόρασε τα δαχτυλίδια και κάλεσε στο νοσοκομείο τους συγγενείς τους. Η 66χρονη γυναίκα είπε "το δέχομαι" μισή ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή με το νέο της σύζυγο και το παιδί της στο πλευρό της. Η οικογένεια ήθελε να γιορτάσει μετά το γάμο όπως και το νοσοκομείο αφού ήταν ο πρώτος που τελέστηκε μέσα σε αυτό. Ο σύζυγός της ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου και όπως είπε πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής γι'αυτόν αλλά και τη σύζυγό του. Μόλις έμαθε πόση ζωή απόμενε στην 66χρονη γυναίκα του, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ζητήσει από τους γιατρούς της ογκολογικής να τον βοηθήσουν να οργανώσει τον γάμο μέσα στο νοσοκομείο και τους ευχαρίστησε γι'αυτή τη βοήθεια. 

TLife.gr

Νέο DVD της Τζούλιας σε απόλυτη αρμονία με την επίσκεψη της Τρόικας!

troktiko   TZOULIAALEXANDRATOU 300x268 Νέο DVD της Τζούλιας σε απόλυτη αρμονία με την επίσκεψη της Τρόικας!
Το θέατρο του παραλόγου. Όταν ετοιμάζονται ανακοινώσεις για νέα, επώδυνα μέτρα, ξάφνου εμφανίζεται η…Τζούλια με καινούριο ροζ DVD.
Πείτε μας συνωμοσιολόγους αλλά είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν στεναχωριέται καθόλου με αυτές τις εξελίξεις αφού κάθε τέτοια καλλιτεχνική δημιουργία γίνεται πρώτο θέμα ακόμα και στις πιο απίστευτες εκπομπές.
Μην απορήσετε εάν την δείτε καλεσμένη σε τίποτα “Ανατροπές” να αναλύει βαθυστόχαστα την κρίση ανικανότητας των εργαζομένων μετά τα σκληρά μέτρα.
Το απίστευτο όμως είναι άλλο: Ότι το DVD θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε νέα, εβδομαδιαία εφημερίδα στις αρχές Φεβρουαρίου!! Με το που θα τελειώσει δηλαδή το θέατρο Λοβέρδου – Ρέππα – Τρόικας, ο πρωθυπουργός θα βγάλει έρπη στο μέτωπο σαν ινδή ιέρεια και ο Βενιζέλος θα τηρεί “αποστάσεις” για να μην τρακάρει με τον Πάγκαλο και ανοίξουμε βιοχημανία λιπασμάτων.
Εκεί λοιπόν που θα αναγκαστούν να ομολογήσουν ότι παρά τις επικές μάχες που έδωσαν με την Τρόικα, εντέλει θα μας ξεσκίσουν στις περικοπές, θα βγει η νέα εφημερίδα και όλοι θα ασχοληθούν με το ξέσκισμα της σκιώδους υπουργού αποκλιμάκωσης των σεξουαλικών απειλών κατά της κυβέρνησης.
Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα, βάζουμε στοίχημα και τα λέμε για τις αρχές του Φλεβάρη.
troktiko.eu