Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Έλληνας πρωθυπουργός με 10 γράμματα...

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ/EBT - MASTER: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο συντονιστής του ΕBT Μasters στην παραλία Ίσσου στην Κέρκυρα Νίκος Πέρρος τόνισε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ μια ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτή είναι η Αβάντ Γκαρντ. Προσωπικά νοιώθω υπερήφανος γιατι όταν θα γίνεται μετά από χρόνια ο απολογισμός πρώτη θα εμφανίζεται η Κέρκυρα. Όπως το 2004 με το F4 του Κυπέλλου ανδρών «Σπύρος Σαμμάρας» αλλάξαμε τη ροή των πραγμάτων και δώσαμε άλλο νόημα στη διοργάνωση έτσι και τώρα η Κέρκυρα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια. Όλες οι αποστολές και οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τόνισαν πως ήταν η καλύτερη διοργάνωση. Οι αγώνες μεταδόθηκαν σε όλη την Κέρκυρα με τετρακάμερο συνεργείο, ενώ στο site meliticup.gr, είχαμε 4.500 επισκέψεις. Η εξέδρα των αγώνων που μπορούσε να φιλοξενήσει 600 άτομα ήταν γεμάτη ενώ είχε και κόσμο γύρω γύρω από το γήπεδο του μπιτς χάντμπολ. Επίσης υπήρχαν κάμερες σε ανεμόπτερα. Τη διοργάνωση στήριξαν 43 εθελοντές.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ/ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ 2 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ κα ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ κας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ κ.ΔΕΝΔΙΑ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 1.200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΕΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΣΟ- ΑΔΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΩΣΤΑΚΗΔΕΣ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Jérôme Rothen


Ο 31χρονος Γάλλος διεθνής αριστερός μεσοεπιθετικός Ζερόμ Ροτέν κερδίζει έδαφος για τη θέση του Τζόρτζεβιτς, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν κατορθώσει να αγοράσει τον Λέτο από τη Λίβερπουλ. Ο Ντραγκουντίνοβιτς ετοιμάζεται να πιάσει λιμάνι, ενώ ο Μπομπό πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον μάνατζέρ του Χουάν Φίχερ. Ροτέν θα αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν και δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του! Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Λυών ενδιαφέρεται για τον Ροτέν, αλλά η απάντηση του Γάλλου αριστερού χαφ ήταν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό». Ο Γάλλος διεθνής άσος αγωνίζεται στην Παρί από το 2004. Κατά τη φετινή σεζόν είχε 34 συμμετοχές και είχε σημειώσει 3 γκολ στο Σαμπιονά. Στην εθνική ομάδα έχει παίξει 13 φορές.

Αir France: ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Στο λεγόμενο στολάρισμα είναι πιθανό να βρίσκεται η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους της Αir France στον Ατλαντικό Ωκεανό, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 228 άνθρωποι. Στην αεροδυναμική, στολάρισμα (απώλεια στήριξης) θεωρείται η κατάσταση κατά την οποία οι κινητήρες μειώνουν την ταχύτητά τους σε τέτοιο σημείο ώστε το αεροσκάφος να μη μπορεί να παραμείνει σε τροχιά- πορεία στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι μείωσαν την ταχύτητα του αεροσκάφους εξαιτίας των αναταράξεων που συνάντησαν κατά την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι. Συνέπεια αυτής της κίνησης ήταν να χαθεί ο έλεγχος. Από αυτή την υπόθεση εξηγείται και η υποψία ότι κατά την πτώση του και εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε, το μοιραίο αεροσκάφος έσπασε στον αέρα.

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Αθήνα...ΣΕΙΣΜΟΣ ! ! !

Καταρρέει η Ν.Δ., ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα - Στο 5% & 6% η διαφορά απο VPRC και Public Issue

Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, με βάση τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και οι οποίες καταγράφουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπέρ του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά που φτάνουν σε 5% και 6%.





ΝΑ ΓΕΙΡΕΙ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ

Τελικά ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και του μηδενικού έργου δεν διάλεξε ακόμα την ημερομηνία της εκλογικής του ήττας.Υιοθέτησε τις εισηγήσεις των αυλικών του, υπουργών και συμβούλων, και συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στο θώκο της εξουσίας. Και ας θεωρείται από όλους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ως πρωθυπουργός υπό προθεσμία.Σχημάτισε ένα άκρως εσωστρεφές ευρωψηφοδέλτιο με σκοπό να μαντρώσει τα δυσαρεστημένα στελέχη του κόμματός του, πιστεύοντας έτσι ότι θα μετριάσει τις απώλειές του.Απώλειες που όπως δείχνουν όλα δε μετριάζονται με τίποτα, παρόλη τη νόμιμη αλλά μη ηθική βιομηχανία επικοινωνίας που παρατηρείται τελευταία.
Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, προφανώς, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι με μοναδικό στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του κινήματος στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Ως προοδευτικός πολίτης όμως, δεν παύω να περιμένω και κάτι άλλο από την κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη.Ήρθε η ώρα – το πολιτικό κλίμα της ελληνικής κοινωνίας το επιτρέπει άλλωστε – να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.Ο ελληνικός αλλά και ο κερκυραϊκός λαός είναι έτοιμος να ρίξει ισχυρό και ηχηρό ράπισμα στα κόμματα της συντήρησης και των δογματισμών (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ)Είναι έτοιμος να πετάξει τη συντήρηση του παρόντος από το ρόλο του πρωταγωνιστή.Η δεξιά στροφή της κοινωνίας μας που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μια κακή παρένθεση.
Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη προοδευτικής αλλαγής του τόπου. Και όπως είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου :«Όποιες δυνάμεις αδυνατούν να το κατανοήσουν αυτό, απλώς παίζουν το παιχνίδι της συντήρησης. Όσοι είναι έτοιμοι να κάνουμε μαζί ρήξεις με το παρελθόν για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και ανθρώπινο μέλλον ελπίζω να συναντηθούμε και σύντομα στην κοινή πορεία».
Αλέξανδρου Καρατζήμου
Μέλος ΝΕ Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ

World Νaked Βike Ride στη Θεσσαλονίκη...

300 και πλέον διαδηλωτές ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης φόρεσαν τα μαγιό τους, ζωγράφισαν τα σώματά τους και με τα ποδήλατα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πλέον μολυσμένης σε μικροσωματίδια πόλης της Ευρώπης, της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαδηλώσουν για την έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής. Λίγοι ήταν τελείως γυμνοί και μάλλον άφησαν αδιάφορους τους αστυνομικούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία. Το World Νaked Βike Ride (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία), όπως λένε οι συμμετέχοντες, είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά. Τα μέλη του διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις για την προώθηση του ποδηλάτου και την οικολογία. Γυμνές ή ημίγυμνες διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν πέρσι σε 73 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη για τη διοργάνωση (πέρσι τον Ιούνιο) της πρώτης- ημίγυμνης τότε- ποδηλατοδρομίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ! ! !



Ο,τι και να κάνει η Δεξιά δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Το αποτέλεσμα στην Κέρκυρα κρίθηκε. Πρώτο κόμμα την Κυριακή θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Τολμώ αυτήν την πρόβλέψη διότι:

1. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ βρήκε το θάρρος και έκανε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο όταν όλοι ξέρουμε ότι σε καιρούς χαλαιπούς, η κλειστή αίθουσα του θεάτρου κάνει του λίγους να φαίνονται πολλοί. Και μόνο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μπήκε στι διαδικασία μίας τέτοιας σύγκρυσης, συν το ότι η ΝΔ κλείστηκε στο Θέατρο, δείχνουν το θάρρος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η απόφαση της ΝΕ ήταν ομόφωνη. Πιθανολογώ ότι για να πάρει τέτοια απόφαση η ΝΕ είχε τα μηνύματά της.
2. Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο το ΠΑΣΟΚ. Εγώ, που πάντα είμαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι στις δημοσκοπήσεις, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, λαμβάνω υπόψη και αυτό το στοιχείο, αλλά πολύ περιορισμένα.
3. Πολιτικά, η συγκέντρωση σε εξωτερικό χώρο δείχνει ότι κάτι άλλαξε στην Κέρκυρα και στο ΠΑΣΟΚ: , έφυγε το άγχος της αποτυχίας, άλλαξε η νοοτροπία, τώρα υπάρχει θέληση και πίστη, στις δυνάμεις του λαού και του κινήματος.
4. Αν αφιερώσετε μερικά λεπτά περισσότερα στις φωτογραφίες, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι λείπει μία ισχυρή δομή στη συγκέντρωση. Ολα είναι ερασιτεχνικά. Είναι φυσικό: Οι ψευτοεκσυγχρονιστές έκαναν συσκέψεις σε σπίτια και σαλόνια. Σε κλειστές αίθουσες επιμελητηρίων, θεάτρων. Εκλεισαν το ΠΑΣΟΚ σε τέσσερεις τοίχους. Το ΠΑΣΟΚ έχασε την αίσθηση του ανοιχτού χώρου, απώλεσε σημαντικό χρόνο στο να αποκτήσει εμπειρία συγκεντρώσεων προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις (τηλεόραση κλπ). Η προσπάθεια πάντως είναι καλή, κι αυτό όσο αυστηρά και να κριθεί η σύγκέντρωση.
5. Δεν είναι λίγο πράγμα να οργανώνεις κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Ευρωεκλογών που έχουν χαμηλή απήχηση στο λαό, στο ίδιο σημείο που το 2004 η ΝΔ οργάνωσε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των εθνικών εκλογών. Τότε ομιλητής ήταν ο αρχηγός της ΝΔ. Σήμερα ήταν μία απλή βουλευτής Αττικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συγκέντρωση Ευρωεκλογών. Κάθε σύγκριση περιττεύει.
6. Είναι ολοφάνερο ότι αν η συγκέντρωση γινόταν μέσα στο θέατρο, είναι βέβαιο ότι οι συγκεντρωμένοι δε θα χωρούσαν.
7. Δε θα μπω στον πειρασμό να σας πω πόσοι ήταν στη ΝΔ και πόσοι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν παίζει και τόσο ρόλο αυτό. Εκείνο που έχει σημασία σε μία συγκέντρωση είναι η διάθεση του κόσμου. Πέσμενη στη ΝΔ. Ανεβασμένη στα ύψη στο ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα το ευχαριστήθηκε και ο λαός, και οι ομιλητές. Και πιο πολύ θα το φχαριστηθούν την Κυριακή, όταν θα ανοίξουν οι κάλπες.
Καλό "βόλι" την Κυριακή σύντροφοι.
http://kerkhora.blogspot.com/

Μήνυμα νίκης από το Πεδίο του Άρεως

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το Πεδίον του Άρεως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, δίνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα νίκης εν όψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αποφασισμένος να συγκρουστεί «με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει την Ελλάδα» και ζήτησε «ούτε μία ψήφος να μην πάει χαμένη» καθώς, όπως ανέφερε, «η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο. Με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Την Κυριακή αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε» είπε χαρακτηριστικά.