Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κλέφτες !

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRN_PBVA36_MwMlJQixkRH8-8HtxofCv0r_Lt7PHSi7LJ7SGeg&t=1&usg=__yYA9anhH1tGnQWY7VmF3jP8RSMk=Σκέψου τον εαυτό σου. Υπόθεση εργασίας κάνω. Στην άκρη με δύο εκατομμύρια euros. Στην κατοχή σου καμιά πενηνταριά ακίνητα. Σπίτια, πολυκατοικίες, οικόπεδα. Σκέψου λοιπόν να είσαι τόσο μα τόσο ματσωμένος. Και κάποιος να ζητήσει τη γνώμη σου. Για το Μνημόσυνο, τους άνεργους της Νεολαίας και τους τρομοκρατημένους προλετάριους στα κάτεργα εργασίας. Τι θα έκανες; Ειλικρινά τώρα. Εγώ πάντως θα απαντούσα «στα παλιά μου τα παπούτσια». Γιατί με όλο αυτό το πλήθος συναισθηματική επικοινωνία ουδεμία. Και γιατί αν έχυνα κροκοδείλια δάκρυα τότε εντελώς μα εντελώς υποκρισία. Εγώ στον παράδεισο, η πλέμπα στην κόλαση. Εγώ στο ρετιρέ ουρανοξύστη του Μανχάταν και τα μυρμήγκια στο πεζοδρόμιο. Τι να δω από εκεί ψηλά; Κουκκίδες να κοπανιούνται σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Κάπως έτσι και με τα γιγαντιαία «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας. Ο φέρ΄ ειπείν Τάκης Τακόπουλος. Με την κουρσάρα του. Με τα ακίνητά του. Με δεκάδες ράβδους χρυσού. Με έναν ωκεανό από πάσης φύσεως σκληρά χαρτονομίσματα. Με τα ομόλογά του, με τις μετοχές του και με τη σπιταρώνα του. Ως άνθρωπος γλεντοκοπάει. Ως πολιτικός τάχα μου θλίβεται και τον λαό του συμπονάει. Θα μου πείτε, όλα αυτά τα έκανε με την εξυπνάδα του, με τα πτυχία του, με την εμπειρία του και με τον ιδρώτα του προσώπου του. Ωραία. Ας πούμε ότι το πιστεύω. Αν είναι έτσι, τότε γιατί όλοι αυτοί οι πλούσιοι αλλά συμπονετικοί δεν αποκαλύπτουν δημοσίως τη διαδρομή του χρήματος και της περιουσίας που έχουν καρπωθεί όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή; Με τόσα μπήκα, με τόσα κατέληξα. Γιατί το καλό παράδειγμα το δίνει η κορυφή. Γιατί αφού δεν έχουν τίποτε να κρύψουν, τότε ας το κάνουν. Να βουλώσουν τα στόματα. Να ακυρώσουν τον χλευασμό. Και γιατί, το χειρότερο αυτό, είναι εντελώς ύποπτο και υποκριτικό. Να ελέγχεις και να τιμωρείς τον μικρομεσαίο φοροφυγά κι εσύ ο βουλευτής και ο υπουργός να πορεύεσαι με την ασυλία αγκαλιά. Ε τότε, αγαπητέ μου, όλα αυτά τα απόκτησες κλέβοντας τον ελληνικό λαό. Δεν το έκανες; Απόδειξη! 
tovima.gr

Ελάχιστη τιμή 50 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι, ανακοίνωσε ο Κ.Σκανδαλίδης

http://www.topnews.in/files/cotton_0.jpgΤιμή ασφάλειας, τουλάχιστον 50 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι, εξήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη στη Λάρισα.

Ο κ. Σκανδαλίδης προέτρεψε τους βαμβακοπαραγωγούς να μην παραδώσουν το προϊόν τους σε τιμή χαμηλότερη από τα 50 λεπτά το κιλό, σημειώνοντας πως πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη τιμή όλων των εποχών.

Ακόμη, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση (επιδότηση) ανέρχεται σε 200 ευρώ το στρέμμα, θα καταβληθεί εγκαίρως και στην επιδότηση αυτή θα προστεθεί ποσόν που θα αφορά τυχόν ζημιές της παραγωγής από το πράσινο σκουλήκι.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγγειλε μία σειρά από μέτρα με στόχο την διαφάνεια στη διαχείριση του προϊόντος.

Συγκεκριμένα υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι το κάθε εκκοκκιστήριο θα αναρτά την τιμή πώλησης του προϊόντος καθημερινά. Οι παραγωγοί θα υπογράφουν σύμβαση αυθημερόν με την τιμή αγοράς του προϊόντος τους, ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ την ημέρα στα εκκοκκιστήρια που δεν θα τηρήσουν αυτούς τους όρους.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στους γεωπόνους να αρχίσουν καθημερινούς ελέγχους στα εκκοκκιστήρια.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Γ. Παπανδρέου: Εισαγωγή απευθείας στα πανεπιστήμια

Νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνάντησης εργασίας των Δελφών για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπό εξέταση βρίσκεται ακόμη και η εισαγωγή φοιτητών απευθείας στα πανεπιστήμια, αντί σε σχολές ή σε τμήματα όπως ισχύει σήμερα.
Ο κ. Παπανδρέου, προανήγγειλε νέα μορφή εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ούτε καν σε σχολές, πολύ περισσότερο σε τμήματα όπως γίνεται σήμερα. Συνέδεσε τον πολίτη με τη δια βίου μάθηση, αναφερόμενος στην κατάρριψη των τειχών μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης για να είναι απρόσκοπτη η γνώση υπό καθεστώς όμως πιστοποίησης των γνώσεων που λαμβάνει ο πολίτης σε οποιαδήποτε ηλικία.
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη υλοποίησης ενός "Καλλικράτη" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις ιδρυμάτων και τμημάτων.
Μίλησε για μεγαλύτερη ελευθερία των ίδιων των ιδρυμάτων που θα φύγουν πλέον από το σημερινό μοντέλο, αφού θεωρείται πολύ σημαντική η όσο γίνεται μεγαλύτερη αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων.
"Ζητώ", είπε, "να φτιάξουμε σύστημα διοίκησης που θα ξεφεύγει από τις λογικές που εμείς βάλαμε" είπε και ανέφερε το παράδειγμα συνδικαλιστικών παρατάξεων φοιτητών να συναλλάσσονται για τα θέματα που θα μπουν στις εξετάσεις.
"Αυτό δεν είναι σοβαρό. Πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο διαχείρισης που θα αναγνωρίζει τη δύναμη της γνώσης" σχολίασε ο ίδιος.
Ακόμη τόνισε την ανάγκη εξωστρέφειας των πανεπιστημίων και διεθνοποίησής τους ώστε να μπορούν να δέχονται καθηγητές αλλά και φοιτητές από το εξωτερικό.
"Η παιδεία μας,είναι βασικό ζητούμενο για την επιβίωση της χώρας μας. Είναι ένα στοίχημα για τη νέα γενιά που έχει ως επιλογή ή τη φυγή ή την αλλαγή. Αυτό αισθάνεται ο νέος σήμερα. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε. Θέλουμε τη συμμετοχή και όχι τη φυγή των νέων" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ως παράδειγμα ότι είμαστε στην 3η θέση αυτών που μπαίνουν στα πανεπιστήμια, αλλά στην 118η όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.
"Από την επίφαση της δημοκρατίας πρέπει να πάμε στην πραγματική ελευθερία. Το Πανεπιστήμιο να υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας, να έχει λόγο που δεν έχει σήμερα" είπε.
Αναφορά έκανε και στους πανεπιστημιακούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Oι πανεπιστημιακοί σ΄έναν βαθμό έχουν εμπλακεί στην πολιτική της χώρας μας. Δεν είναι αυτόνομη φωνή, η οποία φέρνει προτάσεις και λύσεις.".
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται διεθνοποίηση των ιδρυμάτων και ουσιαστική συμμετοχή εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπου θα δημιουργηθούν επαφές με άλλες οικονομίες και κοινωνίες και θα δοθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και στην Ελλάδα.
Σε αυτό το σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της υποδοχής ξένων φοιτητών στα πανεπιστήμιά μας, για παράδειγμα με υποτροφίες.
"Όμως ότι πρέπει να δούμε πόσο μας κοστίζει ο κάθε φοιτητής και βεβαίως να το πληρώσουμε, αλλά ο ξένος μπορεί να καταθέτει την υποτροφία του, την οποία θα την αξιοποιούμε", διευκρίνισε.
Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στη σύνδεση των πανεπιστημίων με την περιφερειακή ανάπτυξη,ενώ αναφέρθηκε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο ψηφιακό σχολείο με τη «διαδραστική λογική», την ψηφιοποίηση της τάξης και το νέο ρόλο του καθηγητή.
Τέλος ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης για συστηματική διαβούλευση, αξιοποιώντας την παγκόσμια εμπειρία, "που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πανεπιστήμια μας από τα καλύτερα".

Προναγγελία αλλαγών από την Άννα Διαμαντοπούλου

Αλλαγές στη διοίκηση, αλά και στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανοίγοντας το διάλογο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στους Δελφούς. Για τη σημερινή κατάσταση, είπε ότι "greek statistics" δεν υπάρχουν μόνο στην Οικονομία, αλλά και στην Παιδεία.
Η κυβέρνηση προτείνει για τη διοίκηση των πανεπιστημίων τη σύσταση συμβουλίου, το οποίο θα ασκεί μέρος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και θα αναλαμβάνει τη διαχείριση της χρηματοδότησης. Το ακαδημαϊκό έργο θα αποτελεί αρμοδιότητα των πρυτανικών αρχών.  προτείνει επίσης τη σύσταση περιφερειακών συμβουλίων, τα οποία θα ελέγχουν τον αριθμό των φοιτητών, των διδασκόντων, των εισακτέων και των πτυχιούχων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου προανήγγειλε συνενώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με συγχωνεύσεις, συνενώσεις και καταργήσεις τμημάτων και αλλαγές στην οργάνωση των σπουδών, στον τρόπο εξέτασης των φοιτητών και διδασκαλίας. Σχεδιάζεται η ψηφιακή διανομή συγγραμμάτων, ενώ ανάμεσα στους στόχους του υπουργείου είναι η προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό.
Ο διάλογος αναμένεται να κρατήσει τρεις μήνες. Θα ακολουθήσει μετά η κατάθεση νομοσχεδίου. Η υπουργός κάλεσε τις πανεπιστημιακές διοικήσεις να μπουν σε διαδικασία διαρκών συνεδριάσεων, αλλά και την αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση. Μέσω του διαδικτύου θα μετέχουν φοιτητές, καθηγητές και πολίτες. 
enet.gr

Ηλίας Μπεριάτος. ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνεδρίαση στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑ. ΣΟ. Κ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26-9-2010 στο Ιονικό Πολιτιστικό Κέντρο, κατά την οποία αποφασίστηκε και η ονομασία του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτο, η οποία είναι:

ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό

Κατά τη συνεδρίαση, η οποία υπήρξε μαζικότατη, καθορίστηκε ο σχεδιασμός δράσεων, προπαρασκευαστικών ενεργειών και πολιτικών πρωτοβουλιών που πρέπει ν’ αναληφθούν για την επίτευξη νικηφόρου αποτελέσματος στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη.

Από πολλούς ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη επιτυχούς εφαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για την Περιφερειακή αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση, η υπεροχή του προγραμματικού λόγου του Συνδυασμού, καθώς και η βεβαιότητα ότι ο Ηλίας Μπεριάτος με την πολιτική του εμπειρία, τις εξειδικευμένες γνώσεις του σε θέματα περιφερειακής διοίκησης, χωροταξίας και περιβάλλοντος και την κοινωνική του καταξίωση αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να γίνει ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος δήλωσε κατηγορηματικά ότι διαχρονικά στήριξε και θα εξακολουθήσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την ανάπτυξη του Ιόνιου Αρχιπελάγους.

Τέλος, κάλεσε όλους στους συνυποψήφιούς του σε δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τα προβλήματα των κατοίκων της.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Μαζικές οι πρώτες συγκεντρώσεις στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη βόρεια Κέρκυρα ξεκίνησε τις προεκλογικές του συναντήσεις ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Χρύσανθος Σαρλής.
Σε δύο μαζικές συγκεντρώσεις στελεχών και φίλων του  στις Σινιές του Δήμου Κασσωπαίων και στη Ρόδα του Δήμου Θιναλίων, ο κ. Σαρλής είχε την ευκαιρία να αναλύσει την πολιτική διάσταση της διοικητικής και αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης που επιχειρείται με τον «Καλλικράτη» και το πολιτικό διακύβευμα που είναι η επιτυχία του τόσο στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και σε αυτό της περιφερειακής.   Ο κ. Σαρλής συζήτησε επίσης με τα παριστάμενα στελέχη θέματα που αφορούν στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του.

Αύριο, Τρίτη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας θα παραστεί σε ανάλογη συνάντηση στελεχών στον Αγιο Ματθαίο του Δήμου Μελιτειέων.-

                                                                            

Παραίτησή του γραμματέα του Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων...

skliros
ΛΕΥΚΑΔΑ. Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων και την απόσυρσή του από τη διεκδίκηση της θέσης του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας έστειλε με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Σκληρός.  Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων πως "Επειδή έχω γίνει δέκτης του ΄΄προβληματισμού΄΄ σας αναφορικά με τον ορισμό μου σαν αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και επειδή ΄΄κατανόησα και κατανοώ΄΄ και την διαδικασία των επιλογών για περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες αλλά και πράγματα πέραν της επιφάνειας σαν .. παλιός στο κίνημα που έχω υπομείνει πολλά - όχι όμως άλλο τώρα-, σας παρακαλώ όπως δεχθείτε την αποδέσμευσή μου από αυτή την υποψηφιότητα προς διευκόλυνση σας και ικανοποίηση των όσων ΄΄προβληματίζονται΄΄ και πιέζουν".
Η επιστολή παραίτησης του Π. Σκληρού
"Επειδή έχω γίνει δέκτης του ΄΄προβληματισμού΄΄ σας αναφορικά με τον ορισμό μου σαν αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και επειδή ΄΄κατανόησα και κατανοώ΄΄ και την διαδικασία των επιλογών για περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες αλλά και πράγματα πέραν της επιφάνειας σαν .. παλιός στο κίνημα που έχω υπομείνει πολλά- όχι όμως άλλο τώρα-, σας παρακαλώ όπως δεχθείτε την αποδέσμευσή μου από αυτή την υποψηφιότητα προς διευκόλυνση σας και ικανοποίηση των όσων ΄΄προβληματίζονται΄΄ και πιέζουν".
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον ορίσετε καθώς και στον συνδυασμό του κ. Μπεριάτου.
Μετά από αυτό και επειδή εκ μέρους μου δεν υπάρχουν άλλες πλέον ηθικές ανοχές παρά μόνο συνέπεια και αγωνιστικότητα όπως πάντα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα παρακαλούσα να δεχθείτε και την παραίτησή μου από γραμματέας της Περιφερειακής επιτροπής Ιονίων νήσων. Οι ΝΕΕΑ μπορούν πλέον να κάνουν πολύ καλά την δουλειά που απαιτείται.
Σας παρακαλώ να κατανοήσετε ότι οι αποφάσεις μου είναι οριστικές.
enimerosi.com