Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΟΕ.

ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ Η ΤΖΟΥΜΕΛΕΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΟΕ;;; ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΓΙΝΕ Η ΔΟΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΣΑΝΑ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΒΟ;;; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;;;

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ...



Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΟΜΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Ε ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;;; ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ;;;

Δικαστήριο «αναγνώρισε» πτυχίο κολεγίου

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ των ιδιωτικών κολεγίων προστέθηκε χθες με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που θέτει θέμα αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) της ακαδημαϊκής ισότητας των πτυχίων που παρέχονται από το γαλλικό Πανεπιστήμιο Ρaris 13 σε συνεργασία με το κολέγιο Ιdef στη χώρα μας. Μέρος της απόφασης δημοσιοποίησε χθες το κολέγιο, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας τηρεί προς το παρόν «σιγήν ιχθύος» σημειώνοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, τις οποίες θα σχολιάσει όταν τις μελετήσει. Στο δικαστήριο προσέφυγε το κολέγιο κατά του ελληνικού Δημοσίου επειδή ο ΔΟΑΤΑΠ αρνούνταν να αναγνωρίσει τα πτυχία που παρείχε το γαλλικό πανεπιστήμιο με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchising). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κολέγιο, το δικαστήριο, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θεωρεί ότι ο ΔΟΑΤΑΠ «έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει αν οι πραγματοποιηθείσες σπουδές είναι ισότιμου επιπέδου με τις σπουδές που πραγματοποιούνται στα ανώτατα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όχι όμως, περαιτέρω, αν μέρος ή το σύνολο αυτών πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης με πανεπιστήμιο του εξωτερικού». Ετσι, για πρώτη φορά τίθεται θέμα εξέτασης της ουσίας του ζητήματος όσον αφορά τη διαμάχη για τα κολέγια, δηλαδή του επιπέδου σπουδών και όχι του τόπου στον οποίο πραγματοποιούνται οι σπουδές.
Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε ότι «οι μη νόμιμες πράξεις του αρμοδίου οργάνου για την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών (ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΚΑΤΣΑ)» είχαν αντίκτυπο και προσέβαλαν την πίστη, το κύρος του κολεγίου, το οποίο δικαιούται να λάβει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος. Στελέχη του ΔΟΑΤΑΠ που ρωτήθηκαν χθες για το θέμα σημείωναν ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να αναγκαστεί ο οργανισμός να αναγνωρίσει τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα των συγκεκριμένων πτυχίων αν τελικά η απόφαση καταστεί τελεσίδικη». Και αυτό γιατί παρ΄ όλο που χθες επισήμως το υπουργείο Παιδείας απέφευγε να λάβει θέση για το θέμα, στελέχη του τόνιζαν ότι είναι πολύ πιθανόν η απόφαση του δικαστηρίου να προσβληθεί και να ξεκινήσει ένας νέος γύρος δικαστικής διαμάχης ως την τελική απόφαση.

Επέζησαν στον ωκεανό 25 μέρες μετά το ναυάγιο

Πώς μπορείς να επιζήσεις 25 ημέρες στη θάλασσα μέσα σε ένα βιομηχανικού μεγέθους φορητό ψυγείο; Πίνοντας νερό της βροχής και τρώγοντας ψάρια που ξερνούν θαλασσοπούλια! Αυτή είναι η θαυμαστή ιστορία δύο Βιρμανών ψαράδων που βρέθηκαν να επιπλέουν σε νερά γεμάτα καρχαρίες στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Αυστραλίας μέσα σε ένα μεγάλο κοκκινόασπρο ψυγείοκοντέινερ, όχι πολύ μεγαλύτερο από μια μπανιέρα. Ο Κο Κο Ου, 22 χρόνων και ο Χαούνγκ Χτάικ, 24 χρόνων, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο από άνδρες των τελωνείων της Αυστραλίας να επιπλέουν μέσα στο ψυγείο αυτό στη Θάλασσα του Τιμόρ, περίπου 60 ναυτικά μίλια από το νησί Πέμπτη (Τhursday Ιsland), βορειοανατολικά του Ντάργουιν. Είπαν ότι ήταν έρμαια των κυμάτων από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν το ξύλινο αλιευτικό τους βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν 18 συνάδελφοί τους ψαράδες από την Ταϊλάνδη και τη Βιρμανία. Οι Ου και Χτάικ φαίνονταν καλά στην υγεία τους, με δεδομένο ότι πέρασαν τέτοια δοκιμασία, στη διάρκεια της οποίας είπαν ότι επιβίωσαν χωρίς τίποτε άλλο παρά νερό της βροχής και λίγα μικρά ψάρια. Φωτογραφίες από το ελικόπτερο που τους διέσωσε δείχνουν τους δύο, γυμνούς από τη μέση και πάνω, να στέκονται μέσα στην παγωνιέρα και να κουνάνε τις μπλούζες τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γίνουν αντιληπτοί. «Δεν είχαν εξοπλισμό ασφαλείας, δεν είχαν ραδιοφάρους, δεν είχαν μέσα επικοινωνίας και παρασύρονταν από τα κύματα επί 25 ημέρες», λέει η Τρέισι Τζίγκινς της αυστραλιανής Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας. «Είναι καταπληκτικό το ότι εντοπίστηκαν μέσα σε μια τόσο μεγάλη θαλάσσια έκταση».



http://www.tanea.gr/

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα μπλόκα αγροτών δημιουργούνται στις εθνικές οδούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σταδιακά τρακτέρ παρατάσσονται και στους δρόμους που χρησιμοποιούνται από την Τρίτη για την παράκαμψη των μπλόκων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δίοδος από τη νότια στη Βόρεια Ελλάδα. Τη συγκρότηση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου επιχειρούν οι αγρότες των μπλόκων, που προγραμματίζουν συνεδρίαση το μεσημέρι στη Λαμία.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την αποκλιμάκωση της έντασης, με δέλεαρ ένα πακέτο ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση να «σπάσει» τις επόμενες ημέρες τα μπλόκα των αγροτών. Απο την άλλη, ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι από τα 28 δισεκ. των τραπεζών θα δοθούν -μέσω της ΑΤΕ- και στις αγροτικές επιχειρήσεις.





ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜMΥΡΙΑ;;;ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ;;;


ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...

"Τα προβλήματα της Κέρκυρας"

"1. Η Κέρκυρα είναι ο μοναδικός νομός στον οποίο κατασκευάζεται επί 12 χρόνια το νέο νομαρχιακό νοσοκομείο χωρίς να έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
2. Η Κέρκυρα είναι ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα, που έχει τη μισή και πλέον δημόσια διοίκηση σε νοικιασμένα κτίρια. Ενδεικτικά αναφέρω υπηρεσίες οι οποίες στεγάζονται στο νοίκι: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Διαχειριστική Αρχή, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αστυνομία Κέρκυρας (Ασφάλεια), Πρώην ΣΔΟΕ, Β! ΔΟΥ, Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, πολλές υπηρεσίες του...Ιονίου Πανεπιστημίου στεγάζονται σε νοικιασμένα διαμερίσματα, όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της υπαίθρου, πρώην ΔΥΠΕ κ.α.
3. Στην Κέρκυρα ξεκίνησε να κτίζεται το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Πέρασαν 4 χρόνια και ακόμα δεν ολοκληρώθηκε.
4. Στην Κέρκυρα είχαν διατεθεί πόροι από το ΠΔΕ για την ανέγερση νέων φυλακών και την κατάργηση των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας που χτίστηκαν μετά το 1850. Μετά από δέκα χρόνια, και παρά τις κινητοποιήσεις των φορέων της Κέρκυρας που ζητούσαν την αγορά του οικοπέδου, με την παράλληλη κατάργηση των φυλακών και τη μετατροπή τους σε μουσείο σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, οι πόροι χάθηκαν διότι δεν απορροφήθηκαν.
5. Η Κέρκυρα δεν έχει ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
6. Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο ξεκίνησε, αλλά ανακαλύφθηκαν αρχαία και οι εργασίες σταμάτησαν.
7. Σταμάτησαν οι εργασίες στο νέο και στο παλιό λιμάνι που αφορούσαν: το μεν πρώτο την επέκταση της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, το δε δεύτερο τη μετατροπή του παλιού λιμανιού σε τουριστικό καταφύγιο.
8. Η Κέρκυρα δεν έχει Χώρους Υγεινομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ο ένας χώρος είναι υπερκορσμένος, ο δεύτερος που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες δεν έχει τη συναίνεση των κατοίκων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι εργασίες που κράτησαν ένα περίπου χρόνο έγιναν με την παρουσία 10 διμοιριών ΜΑΤ. Εγιναν αλλεπάλληλες φορές επεισόδια και μία γυναίκα πέθανε σε αυτά. Για τον ίδιο λόγο εκκρεμούν περίπου δίκες 30 περίπου ατόμων που συνλήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες που όλοι οι κερκυραίοι (φορείς κλπ) θεωρούν αβάσιμες.
9. Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας καταρρέει. ΜΕγάλα τμήματα του εξωτερικού τείχους έχουν πέσει στη θάλασσα. Σα να μην έφτανε αυτό μεγάλο τμήμα του παραλιακού τείχους έπεσε επίσης.
10. Το Δημοτικό Θέατρο μπάζει νερά. Ακυρώθηκαν παραστάσεις θεατρικών και μουσικών σχημάτων.
11. Το Θέατρο Φοίνιξ, ένας χώρος που διαθέτει εσωτερική κλειστή αίθουσα 100 περίπου καθισμάτων και το καλοκαίρι λειτουργεί σαν θερινός κινηματογράφος στο πίσω μέρος του, δεν λειτουργεί. Απαιτούνται 2 - 3 εκατομ. ευρώ για την ανακατασκευή του.
13. Οι παρακάμψεις της πόλης δεν έχουν γίνει ακόμα. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει τρομακτικό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της μία μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 45 ετών, δικηγόρος, σεμνός άνθρωπος, όταν τεράστιο φορτηγό την άρπαξε στις ρόδες και της συνέτριψε το κρανίο, πριν από 3 μέρες. Το νησί πένθησε το θάνατό της.
15. Τα ξενοδοχεία του νησιού αλλάζουν χέρια και πολλές κερκυραϊκές ξενοδοχειακές μονάδες έπαψαν να είναι κερκυραϊκές. Αποτέλεσμα, προτιμώνται συνήθως ξένοι εργαζόμενοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού μένουν χωρίς δουλειά.
16. Ο Δήμος Κερκυραίων έχει χρέος 50 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Ετσι αδυνατεί να εκτελέσει απλά έργα, προχωρά στην αύξηση τελών, την αύξηση του νερού και αναμένονται και απολύσεις εργαζομένων το επόμενο διάστημα.
17. Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες είναι τρομακτικές. Στο νοσοκομείο, στα δικαστήρια, στη νομαρχία, στους δήμους, στην αστυνομία, στο λιμενικό, στην πυροσβεστική.18. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι πολλά και περίπλοκα."

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Νέα κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή

«Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, με καθαρή λαϊκή εντολή για να αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κρίση. Δεν φοβόμαστε την πρόκληση, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων. «Η κρίση έχει πρώτα απ΄όλα πρόσημο νεοσυντηρητικο» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου και εγκάλεσε την κυβέρνηση για «κατασπατάληση του αναπτυξιακού αποθέματος ,που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υπέρ ισχυρών συμφερόντων». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον της οικονομικής πολίτικης της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αντί να εκπονήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση αναλίσκεται σε επικοινωνιακές διαρροές, περί δήθεν φιλολαϊκής στροφής» που αποτελούν, όπως αποδεικνύεται, κούφια λόγια. «Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η χώρα, στο παραγωγικό σύστημα, στις εκπαιδευτικές δομές και στον τρόπο διακυβέρνησης» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το σχέδιο του Κινήματος για την υπέρβαση της κρίσης.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ FERIEN MESSE 2009 ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

«Η Ελλάδα αντέχει και εν μέσω της οικονομικής κρίσης οι πρώτοι της προορισμοί, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως, προτιμώνται από τους αυστριακούς έναντι των ανταγωνιστών. Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα από την τουριστική έκθεση Ferien Messe 2009 της Βιέννης».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Η ΠΙΝ, Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ;;;;;

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ενημέρωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος για ζητήματα της αρμοδιότητας του υπουργείου.
Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε κατόπιν στους δημοσιογράφους: "Είχα τη χαρά και την τιμή σήμερα να έχω συνεργασία με τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. σαφώς το ενδιαφέρον μας γι’αυτή τη βαριά βιομηχανία της χώρας είναι πολύ σημαντικό. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία περνά ο κόσμος και η Ευρώπη, η Ελλάδα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που λέγεται τουρισμός. Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το ενθαρρύνουμε, να το ενδυναμώσουμε και να το κάνουμε ένα δυνατό όπλο της Οικονομίας μας".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

«Απετράπη την τελευταία στιγμή ο αποκλεισμός του ΕΚΑΒ Κέρκυρας από σύγχρονο εξοπλισμό»Μετά από ερώτηση της βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου, προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με την σχετική απάντηση-δέσμευση του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου, απετράπη, έστω και την τελευταία στιγμή, ο αποκλεισμός του ΕΚΑΒ τομέα Κέρκυρας από την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.
Η βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση της για αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ένας νομός σαν την Κέρκυρα, με τεράστιες απαιτήσεις και σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, να αποκλείεται από τέτοια έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του.Ωστόσο, συνέχισε, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις και των συνερωτώμενων Υπουργείων ΠΕΣΔΔΑ και Οικονομικών, ώστε να διαπιστωθούν οι αιτίες του αρχικού αποκλεισμού του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα προβλήματα παραμένουν πολλά. Το σύνολο των φορέων της Κέρκυρας πρέπει να εντείνει τις διεκδικήσεις του και να γίνει σαφές πως όσο δεν διεκδικούμε, και μάλιστα επίμονα, η Κέρκυρα θα μένει εκτός κάθε Κυβερνητικού σχεδιασμού.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης, έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην με αρ. 11621/17-12-08 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή κα Αγγελική Γκερέκου με θέμα «προμήθεια και εγκατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού ΕΚΑΒ», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Κατόπιν προτάσεως του Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας προς την Περιφέρεια Ηπείρου εντάχθηκε η πράξη με τίτλο: «Σύστημα Προνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής» στο Μέτρο 1.3 του Π.Ε.Π. Ηπείρου με κωδικό Ο.Π.Σ. 111749 και Τελικό Δικαιούχο το Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας – Παράρτημα Ιωαννίνων. Το ανωτέρω πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Ηπείρου και περιλαμβάνει τρία υποέργα, ήτοι:
 Την προμήθεια και εγκατάσταση υλικοτεχνικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 556.325€,
 Τον σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογής για την διαχείριση του στόλου των ασθενοφόρων και την μετάδοση και επεξεργασία ιατρικών δεδομένων προϋπολογισμού 164.220 € και
 Την προμήθεια λογισμικού διαχείρισης και παραμετροποίησης γεωπολιτικού υπόβαθρου πολλαπλών επιπέδων και αντίστοιχων χαρτών προϋπολογισμού 35.700 €. Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν ήταν δυνατόν να χρηματοδοτήσει το άνω έργο για τους Νομούς Κέρκυρας και Λευκάδας, οι οποίοι υπάγονται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το εν λόγω πρόγραμμα αρχικά αφορούσε τα Ιωάννινα και τους Τομείς Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. Παρ΄όλα αυτά και επειδή μέριμνα της Διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι η ισομερής και ανάλογη ανάπτυξη όλων των Τομέων της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, μερίμνησε για τον εξοπλισμό συνολικά τριάντα (30) ασθενοφόρων οχημάτων, μεταξύ άλλων και για τον Τομέα Κέρκυρας και Λευκάδας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό υλοποίησης του έργου θα εξοπλιστούν αναλυτικά, ως ακολούθως:
1. Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα Ιωαννίνων : 14 ασθενοφόρα οχήματα

2. Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Άρτας: 4 ασθενοφόρα οχήματα

3. Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Πρέβεζας: 3 ασθενοφόρα οχήματα

4. Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Ηγουμενίτσας: 2 ασθενοφόρα οχήματα

5. Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Κέρκυρας: 4 ασθενοφόρα οχήματα

6. Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Λευκάδας: 3 ασθενοφόρα οχήματα

‘Ηδη ο εξοπλισμός παραλήφθηκε, η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε και σταδιακά θα επεκταθεί η εφαρμογή του προγράμματος και στους ύπόλοιπους Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας.
Επίσης, αναφορικά με την δυνατότητα και τον τρόπο συνεργασίας των Περιφερειών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στην χρηματοδότηση του έργου αυτού, το ΕΚΑΒ δεν είναι σε θέση να απαντήσει, είναι όμως διαθέσιμο να συνεργαστεί με όλους τους φορείς στην ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών. Σε κάθε περίπτωση εφόσον η υλοποίηση του προγράμματος στεφθεί με επιτυχία το ΕΚΑΒ έχει συμπεριλάβει στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό την άμεση επέκταση σε άλλους Τομείς και Παραρτήματα ανά την Ελλάδα.»

Α.ΓΚΕΡΕΚΟΥ : «Ο Υφυπουργός Υγείας, ψευδόμενος, παραπλανά συνειδητά τον Κερκυραϊκό λαό»

Σε συνέχεια της από 15/1/2009 συζήτησης στη βουλή επίκαιρης ερώτησης με θέμα την καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Κέρκυρας, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και εν προκειμένω το Υπουργείο Υγείας έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, ειλικρινείας, ακόμη και πολιτικού πολιτισμού. Αρκεί να προσέξει κανείς την τοποθέτηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Παπαγεωργίου ώστε να πειστεί για το λόγου το αληθές. Απόσπασμα ομιλίας Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου: «Κύριε συνάδελφε, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δήλωση τουλάχιστον από εμένα αλλά και από κανέναν άλλο ότι μέσα στο 2008 θα λειτουργούσε το νοσοκομείο. Οι όποιες προβλέψεις γινόντουσαν για την αποπεράτωση κυρίως των οικοδομικών εργασιών αλλά και για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.» Τον διαψεύδω με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, υπενθυμίζοντας του ενδεικτικά, τα εξής: H πρώτη δεσμευτική ημερομηνία «με το κλειδί στο χέρι», προέρχεται από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Κακλαμάνη, ο οποίος αναφέρονταν στο καλοκαίρι του 2006– και κατά τα φαινόμενα διαψεύστηκαν παταγωδώς. Την ίδια τύχη είχαν μέχρι σήμερα και όλες οι διαβεβαιώσεις οι οποίες έχουν δοθεί από πλευράς Υπουργείου. Σε σχετική απάντηση του Υπουργού κ. Αβραμόπουλου σε Ερώτησή μας στις 29.1.2007, μας διαβεβαίωνε μεταξύ άλλων ότι «σε κάθε περίπτωση τα Νοσοκομεία Κέρκυρας και Κατερίνης, θα παραδοθούν το αργότερο έως το Μάρτιο του 2008» - διαβεβαίωση η οποία προφανώς έχει και αυτή διαψευστεί παταγωδώς. Μετά από πλήθος υπαναχωρήσεων και αλλαγών χρονοδιαγραμμάτων και μετά από συνεχείς δικές μας Ερωτήσεις και παρεμβάσεις, το Υπουργείο Υγείας στις 23.4.2008 απαντώντας σε σχετική μας Ερώτηση, δήλωσε ότι: «το έργο σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2008». Σε άλλη απάντηση σε ερώτηση μας, στις 23.7.2007, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «το νέο Νοσοκομείο Κέρκυρας αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία και να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε διάστημα 18 μηνών». Επίσης, σε δήλωση του στις 27 Φεβρουαρίου 2008, ο συνάδελφος βουλευτής και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δένδιας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Το θέμα είναι ότι το κτίριο προχωρά κανονικά, υπάρχει αυτή η πολύ θετική εξέλιξη για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός έχει ήδη αποκτηθεί και στο τέλος του 2008 το Νοσοκομείο θα παραδοθεί στους Κερκυραίους και τους φιλοξενούμενους του νησιού μας.» Ομοίως, σε άλλη δήλωση του ο κ. Δένδιας, στις 20 Αυγούστου 2007 αναφέρει ότι «Το αργότερο τον Αύγουστο του 2008 το έργο του νέου νοσοκομείου θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο προς χρήση από την Κερκυραϊκή κοινωνία.» Μετά και από τις προηγούμενες ενδεικτικές αναφορές που για άλλη μια φορά διαψεύδουν κάθε ισχυρισμό του Υφυπουργού Υγείας, θα του πρότεινα να είναι πιο προσεκτικός, καθώς είναι ανεπίτρεπτο, να εμφανίζεται στη βουλή, εκπροσωπώντας ένα θεσμό, και να ψεύδεται απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, θεωρώντας πως έτσι θα αποκομίσει πρόσκαιρα μικροκομματικά επικοινωνιακά οφέλη, ή θα βρει άλλοθι για την αναξιοπιστία του Υπουργείου. Θα έπρεπε να γνωρίζει επίσης, πως με αυτό τον τρόπο εκτίθεται ακόμη περισσότερο στα μάτια του Κερκυραϊκού λαού, καθώς οι προσπάθεια του να κάνει το άσπρο-μαύρο, προσβάλει και τη μνήμη και την νοημοσύνη των πολιτών. Εξάλλου, υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα θέματα υγείας στο νομό της Κέρκυρας, είναι καταγεγραμμένες στις έγγραφες απαντήσεις που έχουν δοθεί στις δεκάδες ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει, αλλά και στον Κερκυραϊκό τύπο, και προφανώς δεν χωρούν της παραμικρής αμφισβήτησης. Τέλος, εκτιμώ πως αν για μια φορά έστω, προτάξουν το δημόσιο συμφέρον, έναντι του κομματικού, ίσως μπορέσουν να προσφέρουν κάποιες χρήσιμες υπηρεσίες στους Κερκυραίους πολίτες, έστω και αν τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αποδείξει πως όχι μόνο δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, αλλά έχουν καταστεί επικίνδυνοι για τη χώρα, για την Κέρκυρα.»

Δηλώσεις Σ. Μικάλεφ Σχετικά με το Κυκλοφοριακό Πρόβλημα

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής προτεραιότητα δόθηκε στα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.Με επανειλημμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσπαθήσαμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα.Γνωρίζαμε από την αρχή ότι για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το κυκλοφοριακό θα έπρεπε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των παρακάμψεων και των χώρων στάθμευσης και σε αυτό δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα.Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πετύχαμε την συμβασιοποίηση του έργου «παράκαμψη αεροδρομίου», ένα σημαντικό έργο που θα δώσει την δυνατότητα στην πόλη να αναπνεύσει από το κυκλοφοριακό βάρος, καθώς και την παράκαμψη της «Πλατυτέρας». Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20-612 30/05/2005) για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία, θέλουμε να σημειώσουμε ότι ενώ τέθηκε σε ισχύ για 10 περίπου μέρες, εν συνεχεία καταργήθηκε χωρίς κάποια συγκεκριμένη απόφαση.Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω απόφαση αποδείχθηκε στην πράξη ανεφάρμοστη, αυτό όμως δεν δικαιολογεί την κατάργηση της.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

Μετά το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στο Σαρόκο, ο Δήμος Κερκυραίων συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα 26/1 σύσκεψη στο Φαληράκι προκειμένου να συζητηθεί ο νέος κυκλοφοριακός κανονισμός της πόλης παρουσία του μελετητή κ. Ποριώτη και όλων των αρμόδιων φορέων.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ

Οι αντινομάρχες για το έτος 2009 μετά από εισήγηση του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου είναι οι εξής:

* Αντινομάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς ο Χρήστος Σκούρτης.

* Αντινομάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έργων και Μελετών ο Κώστας Λέσσης.

* Αντινομάρχης Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος η Μερόπη Υδραίου.

* Αντινομάρχης Οικονομικών και Διοίκησης ο Σπύρος Σκορδίλης.