Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η περίπτωση Παμπούκη

Από τη μία έχουμε ένα ημερολόγιο με 8 εγγραφές συναντήσεων ή απόπειρες συναντήσεων μεταξύ των οποίων και μία για ένα ευχετήριο τηλεγράφημα προς τον κ. Χριστοφοράκο, όπως αποτυπώνονται στην «Ελευθεροτυπία». Από την άλλη έχουμε τη διάψευση του κ. Παμπούκη με ένα πολύ προσεγμένο κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι δεν πήρε δώρα από τη Siemens και άρα μπορεί να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον (σ.σ. κάτι που είναι ο πυρήνας της υπόθεσης που συζητάμε δύο χρόνια τώρα) ότι δεν είδε τον κ. Χριστοφοράκο στα γραφεία της Siemens η στο σπίτι του (σ.σ. του Χριστοφοράκου) και ότι δεν είχε επαγγελματική ή κοινωνική σχέση μαζί του.

Η Ν.Δ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΜΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

"ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ"
Φαίνεται οτι τα λόγια του νέου Προέδρου της Ν.Δ.Αντώνη Σαμαρά, πολύ γρήγορα θα πάρουν "σάρκα και οστά"... Τα όσα διακηρύττει περι Νέας Μεταπολίτευσης, και περι "νέας" Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτούν επαναστατικές αλλαγές στο κόμμα της Ν.Δ. Χθες το απόγευμα στην ΝΕΤ σε εκπομπή του Γ.Κωττάκη (ΑΛΛΗ ΟΨΗ), απαντώντας σε ερώτηση του Δημοσιογράφου, περι αλλαγής ονόματος και εμβλήματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απάντησε:
"Δεν το ξέρω, άλλωστε είναι ζήτημα για το οποίο θα αποφανθεί το Συνέδριο του κόμματος που θα γίνει το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, και είναι βέβαια το κυρίαρχο όργανο το οποίο πρέπει όλοι να σεβόμαστε"...Πάνο, οτι θα ετίθετο θέμα το υποψιαζόμαστε, τώρα... το ξέρουμε....
http://ksipnistere.blogspot.com/

ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ Μέρος 2ο

Ρίξτε μια ματιά (εδώ) το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου για το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ για το οποίο κανείς δεν μιλά .

Το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε χθες και τα ονόματα των ευνοημένων γαλάζιων παιδιών :

Ως εκ θαύματος , διαβάζουμε τα ονόματα :

Κωνσταντίνος Σουφλιάς , εξάδελφος του γνωστού Γιώργου Σουφλιά

Μακρίνα Σελλοπούλου , σύζυγος κορυφαίου γαλάζιου αγροτοσυνδικαλιστή

Και η λίστα συνεχίζεται με δεκάδες άλλα γαλάζια παιδιά . Α ρε Χατζηγάκη ευεργέτη... 

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ…

Όταν η προκατάληψη συνδυαστεί με την ιδιοτελή σκοπιμότητα και σ΄ αυτό το μίγμα, πέσει πάνω του, ως …κερασάκι, η άγνοια, πολλές φορές με τη μορφή της αμορφωσιάς, τότε παρουσιάζονται αξιολύπητα φαινόμενα σαν αυτών, που παίρνουν σβάρνα τα blogs και κάνουν κριτική για την επιλογή του άλφα ή του βήτα προσώπου, στο Δ.Σ. ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης του δημόσιου τομέα.
Πέρα από το γεγονός, πως δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μόνιμη θέση, πλήρους απασχόλησης και σημαντικής οικονομικής απολαβής, κατά κανόνα γίνεται επιλογή ανθρώπων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν τον φορέα, με την εμπειρία τους, τα προσόντα τους, την ειδικότητά τους και τις ιδέες τους.
Δεν γίνεται αναφορά στις – υπάρχουσες περιπτώσεις – καθαρά εξυπηρετικές και ρουσφετολογικές, επιλογές και τοποθετήσεις, μιας και η αφορμή για τον τωρινό θόρυβο, δεν δόθηκε από κάτι τέτοιο.
Η συμμετοχή του Στέλιου Κούλογλου στον Δ.Σ. της ΕΡΤ, μόνο θετικά μπορεί να εκτιμηθεί, καθώς πρόκειται για την επιλογή και την συμμετοχή ενός ανθρώπου της «δουλειάς», εμπειρότατου, ικανότατου και – κυρίως – ανοιχτόμυαλου.
Το «μαγαζί» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μόνο να πάρει έχει από τον Κούλογλου κι όχι να του δώσει. Τι να του δώσει, άλλωστε, την ενδεικτική αποζημίωση, των λίγων Ευρώ ;

Αντί, λοιπόν, να επαινεθούν η απόφαση των όποιων κυβερνητικών κέντρων την έλαβαν και η αποδοχή της, από τον περί ου ο λόγος, έγκριτο δημοσιογράφο, είχαμε τα, λίγα ευτυχώς, φαινόμενα, της γκρίνιας και της κριτικής και μάλιστα στο θλιβερό επίπεδο του, τάχα, βολέματος !...
Είναι καρατσεκαρισμένο, όπως έλεγε η Μαλβίνα, πως η προϋπάρχουσα ηλιθιότητα δεν δρα μειωτικά προς την επίκτητη μαλάκυνση εγκεφάλου, δυστυχώς αυξάνει πολλαπλά τις συνέπειές της…

Υ.Γ. Ανάλογη περίπτωση, με το Στ. Κούλογλου, είχαμε και στην τοποθέτηση του Π. Βρυώνη στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, για την οποία υπήρξε αψυχολόγητη, αστήρικτη και εμπαθής κριτική, από τους ίδιους κύκλους – θεματοφύλακες του «δέοντος και του πρέποντος»…
 

Η αντίδραση όταν φτάνεις στο όριο !!! (ΑΣΤΕΙΟ)

Χαλλλαρα………

"Ερευνα" για προεκλογικές προσλήψεις

Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τις προεκλογικές συλλήψεις στην Αττικό Μετρό. Το πόρισμα που είχε προηγηθεί "έκαιγε" την ΤΡΑΜ ΑΕ, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ζητήσει την διερεύνηση των προσλήψεων και στην Κτηματολόγιο ΑΕ.  

Στο πόρισμα για την ΤΡΑΜ ΑΕ είχε γίνει λόγος και για παντελή έλλειψη διοικητικής εποπτείας από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Μεταφορών,  "η οποία συνέτεινε στη διαμόρφωση των συνθηκών αδιαφανών και αδικαιολόγητων προσλήψεων... σε μια επιχείρηση η οποία παρουσίαζε σημαντικές κατ’ έτος ζημιές".

Οι επιθεωρητές εξετάζουν τα πρακτικά συνεδρίασης των διοικητικών συμβουλίων, που είχαν την ευθύνη των προσλήψεων και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις ημερομηνίες πρόσληψης με αυτές των συνεδριάσεων.

Το 2005 ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, είχε ζητήσει την εξαίρεση των εποπτευόμενων από το Υπουργείο εταιριών, από τον Ν. 3429, που επέβαλε οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
http://www.newstime.gr

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

Επιβεβαιώθηκε από αυτά που είπε ο Παναγόπουλος στη ΝΕΤ, ότι ο άνθρωπος (ο Καραμανλής) ήταν εντελώς άσχετος. Εάν δεν διαψεύσει ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αυτό που ακούστηκε από τον εκπρόσωπο ενός κοινωνικού εταίρου όπως είναι η ΓΣΕΕ, θα πρέπει να τον πάρουν με τις ντομάτες...


http://fimotro.blogspot.com

«Φωτιές» ανάβει και πάλι ο Βγενόπουλος με δηλώσεις του μετά την ισσοπαλία με ΑΕΚ

Αινιγματικός παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά την αποχώρησή του από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου, μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο εκ των μετόχων του Παναθηναϊκού, τόνισε στις δηλώσεις του ότι υπάρχουν παράγοντες που δεν ήθελαν τη νίκη των «πράσινων», ωστόσο το τριφύλλι θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα, είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι.
«Είναι ντροπή αυτό που συνέβη. Εκεί που καθόμουν έβλεπα κάποιους παράγοντες να μην θέλουν να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Εγω έχω να πω ότι είτε είναι Παναθηναϊκοί αυτοί, είτε όχι, θα πρέπει να ξέρουν ένα πράγμα. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα, είτε τους αρέσει, είτε όχι».

Ο Βγενόπουλος δεν θέλησε να μπει σε περεταίρω λεπτομέρειες αποσαφηνίζοντας τι ακριβώς εννοούσε, αφήνοντας ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με τα όσα συνέβησαν στη θύρα των επισήμων του ΟΑΚΑ.
Πατέρας: «Εμείς θα το πάρουμε. Προσωπικές οι απόψεις των μετόχων»
Εξερχόμενος από το γήπεδο, ο Νικόλας Πατέρας σχολίασε τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, λέγοντας: «Κάθε μέτοχος εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις. Στον Παναθηναϊκό δημιουργούνται συχνά τέτοιες ιστορίες τα τελευταία χρόνια, αλλά γι' αυτό είμαι εγώ εδώ για να ηρεμώ την κατάσταση. Πάντως, συμφωνώ μαζί του στο ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα». 
in.gr
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ !

κ.Γκερέκου ιδού η Κέρκυρα ιδού και το πήδημα!


Κάθε χρόνο και χειρότερα! Μείωση γύρω στο 10% παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών για την Ελλάδα, το έτος 2009, συγκρινόμενες με το 2008.
Οι διανυκτερεύσεις έχουν μειωθεί 15 % περίπου, γιατί έχει μειωθεί στα τελευταία χρόνια και ο μέσος όρος παραμονής τους, και η μείωση των εσόδων έχει ξεπεράσει το 20% .
Ο επιμερισμός της μείωσης των εσόδων έχει χτυπήσει περισσότερο τις μικρές οικογενειακές μονάδες. Και τούτο γιατί δεν μπορούν ή δεν συμφέρει να εφαρμόσουν το σύστημα της μόδας το All inclusive, το λεγόμενο βραχιολάκι, δηλαδή όλα πληρωμένα . Διαμονή, φαγητά και ποσά. Το σύστημα αυτό κατάστρεψε και όλες τις αδελφές επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπάρ κλπ σε κάθε περιοχή. Αυτές που υπάρχουν γύρω από τα μεγάλα ξενοδοχεία. Υπάρχουν πελάτες ξενοδοχείων που έρχονται και φεύγουν, χωρίς να δώσουν και κάτι παραπάνω σε επιχειρήσεις εκτός ξενοδοχείων....Ανταποκρίνονται τα στοιχεία αυτά στην πραγματικότητα; Όχι απόλυτα ,γιατί, δυστυχώς, δεν υπάρχει αξιόπιστος κρατικός μηχανισμός για να εγγυηθεί την ακρίβεια αυτών των στοιχείων. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δηλώνεις ότι θέλεις !
Ακόμα και οι ανακοινώσεις των στοιχείων μπορεί να υποκρύπτουν και πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο Τουρισμός μας βρίσκεται στη χειρότερη μορφή του. Η κατηφόρα άρχισε πριν χρόνια και όχι τώρα με την οικονομική κρίση. Βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Καμία μέριμνα γι αυτές. Δίνονται δάνεια και επιχορηγήσεις ( δωρεά χρήμα) για να αυξηθούν τα 1.000 κρεβάτια και να γίνουν 2.000 σε ξενοδόχους και δεν δίνονται στις μικρές επιχειρήσεις , ώστε τα 100 να γίνουν 130 ! Οι τράπεζες και το κράτος δεν εμπιστεύονται τους μικρούς ! Ίσως γιατί δεν μπορούν να μπουν στα κυκλώματα.
Οι μεγάλοι, ως συνήθως παίρνουν το φιλέτο και οι μικροί τα ψίχουλα.
Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν και το πρόβλημα ανταγωνισμού στις τιμές. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις μειώσεις τιμών των μεγάλων. Τα μεγάλα ξενοδοχεία. τα οποία αποτελούν πλέον, μικρές πόλεις ή χωριά έχουν μέσα τα πάντα. Τα μεγάλα ξενοδοχεία υπολογίζουν και στα extra έσοδα από παρεμφερείς δραστηριότητες εντός του ξενοδοχείου.
Τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν βιομηχανοποιηθεί ! Ο πελάτης είναι το Νο 999
Έχει χαθεί η επαφή με τον πελάτη, έχει χαθεί το παραδοσιακό φαγητό, έχει χαθεί η ελληνική κουλτούρα , εξυπηρέτηση και φιλοξενία. Οι παραδοσιακοί μας χοροί και η διασκέδαση έχουν αντικαταστεί με Ρωσικά μπαλέτα ! Τότε σε τι διαφέρουμε από τις άλλες ανταγωνίστριες χώρες, ώστε οι τουρίστες να προτιμήσουν την Ελλάδα ;
Η δύναμη της διακίνησης των τουριστών της Ευρώπης έχει περιέλθει μονοπωλιακά σε 4-5 ισχυρούς τουριστικούς οργανισμούς Tour Operations, με κάθετη οργάνωση- γραφεία τουρισμού, αεροπλάνα, δικά τους ξενοδοχεία κλπ- και προωθούν τους τουρίστες εκεί που θέλουν ή εκεί που είναι τα συμφέροντα τους.
Αλλά και Ανάλογα με τις προσφερόμενες μίζες ή τα δωράκια προς τους γενικούς διευθυντές και τα στελέχη τους.
Αυτοί καθυστερούν τις πληρωμές τους προς τα ξενοδοχεία. Μεγάλα υπόλοιπα καλοκαιρινής περιόδου διακανονίζονται με επιταγές για το επόμενο έτος, ενώ αυτοί έχουν εισπράξει ακόμα και το κέρδος τους, πριν ο τουρίστας μπει στο αεροπλάνο για τις διακοπές του ! Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση.
Κυρία Άντζελα Γκερέκου, Υπουργέ Τουρισμού, έχετε την ικανότητα να διαχειριστείτε θετικά την κρίση και να χαράξετε μία νέα πολιτική για τον Τουρισμό ; Ιδού η Κέρκυρα ( πατρίδα σας ) ιδού η Ελλάδα, ιδού και το πήδημα !!
http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html

Η Εκδίκηση της Ψωροκώσταινας


Μια στο κρύο μια στη ζέστη μας έχουν. Από την μια πτωχεύσαμε και από την άλλη δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης της χώρας.

Αποφασίστε επιτέλους να ξέρουμε και εμείς.

Τα σενάρια για την εξέλιξη της οικονομίας δίνουν και παίρνουν. Αν δεν καταφέρει η Ελλάδα να συμμαζέψει λιγάκι τα πράγματα θα μας κάνουν κουμάντο οι Ευρωπαίοι.

Κακό του κεφαλιού τους.
Το ένα εγκεφαλικό μετά το άλλο θα παθαίνουν.

Η εκδίκηση της Ψωροκώσταινας.
Ο Ζαγορίτης δεν γνώριζε τον Χριστοφοράκο. Ο Σπυρόπουλος το ίδιο. Ο Σιούφας ούτε που είχε ακούσει το όνομα του. Ο Παμπούκης εκείνη την εποχή διάβαζε. Ο Κυριάκος είχε να επιπλώσει το γραφείο του και  ο επίτιμος ασχολούνταν με την προώθηση της κόρης.

Δεκάδες τα ονόματα στο ημερολόγιο του Μιζοφοράκου.
Ο άνθρωπος πρέπει να ήταν άρρωστος. Είχε μονομανίες. Για παράδειγμα μια του μανία ήταν να γράφει τυχαία ονόματα στο ημερολόγιο του. Και επειδή ο Χρυσός Οδηγός έχει πολύ βάρος αντέγραφε τα ονόματα από το βιβλιαράκι της βουλής.

Ούτε η Siemens ξέρει τον Χριστοφοράκο.
Σε αποκλειστική δήλωση του ο Χριστοφοράκος λέει πως ούτε έχει συναντήσει, ούτε ξέρει καν το όνομα του…. Χριστοφοράκου.

Επιστολή έστειλε ο Βασίλης Παλαιοκώστας και λέει ότι κανένας δεν τον κατέδωσε.
Και γιατί να τον καταδώσουν; Πολιτικός είναι ή κουμπάρος;

Ο Αντώνης Σφουγγαράκης λέει ότι θα συναινέσει στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αρκεί να συναινέσει και η κυβέρνηση. Στο σφουγγάρι.

Κατά τα άλλα θα χορτάσουμε εξεταστικές επιτροπές.

Ναι, ναι θα ματώσουν κιόλας….

Η απλή γρίπη (αυτή που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε) σκοτώνει στην Ελλάδα περίπου 300 – 500 ανθρώπους κάθε χρόνο.
Η γρίπη των γουρουνιών μέχρι τώρα έχει σκοτώσει περίπου 115. Άντε να γίνουν 150!

Τα εμβόλια έχουν μίζα ή τσάμπα έγινε όλη αυτή η προώθηση;

Και ενώ μοιάζει η παραγγελία 16 εκατομμυρίων εμβολίων ως καραμπινάτο σκάνδαλο η υπουργός υγείας καλύπτει τον προκάτοχο της. Και έτρεξε να κάνει και εμβόλιο.
Για να μειωθεί λιγάκι το στοκ.

Περίεργα πράγματα.

Μικρός Φωκίων
mediasoup

Νέα ψηφοφορία της Κερκυραϊκής Αλεπούς! Ποιος υπουργός θα ''φύγει'' πρώτος στο επόμενο εξάμηνο ;

Τα στοιχήματα ''δίνουν και παίρνουν''. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με κάποιους. Κάποιοι απογοήτευσαν κάποιους. Κάποιοι ''την πληρώνουν'' για κάποιους άλλους.
Εμείς ρωτάμε εσάς να μας πείτε την γνώμη σας.
Τα ονόματα δεν είναι τυχαία. Αυτά συζητιούνται!


Τίνα Μπιρμπίλη
Κατερίνα Μπατζελή
Ανδρέας Λοβέρδος
Λούκα Κατσέλη
Αννα Διαμαντοπούλου
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Κερκυραική Αλεπού

Τέλος Βαλβέρδε από Βιγιαρέαλ...Λέτε;;;



Μπορεί σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ερνέστο Βαλβέρδε να υποστήριζε πως δεν σκέφτεται τον Ολυμπιακό και ότι είναι μια χαρά στη Βιγιαρεάλ, ίσως όμως από σήμερα αρχίζει και σκέφτεται πιο... "ερυθρόλευκα". Κι αυτό γιατί ο Ισπανός προπονητής είναι πλέον παρελθόν από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ μετά και την εντός έδρας σημερινή ήττα από την Οσασούνα, με 0-2 για το πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από αύριο οι φήμες θα οργιάζουν, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει για προπονητή και τον Βαλβέρδε να είναι ελεύθερος...
http://www.hellasfootballdata.gr
ΕΡΝΕΣΤΟΟΟΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕΕΕΕΕΕ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νίκη με άγχος στη Νέα Σμύρνη



Με γκολ του Ντάρμπισιρ ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη σε βάρος του Πανιωνίου (1-0). Μιά νίκη που θα βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα τους «ερυθρόλευκους», αφού αγωνιστικά κινήθηκαν και πάλι σε χαμηλά επίπεδα. Ο Πανιώνιος, έφτασε τα επτά ματς χωρίς νίκη και η θέση του αρχίζει και γίνεται δύσκολη.

Καλλικράτης και Περιφερειακοί σύμβουλοι


Ποιος είπε ότι το "σήριαλ" Καλλικράτης τελειώνει με το που καθοριστούν οι νέες περιφέρειες;
Ίσα ίσα που υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες να διευθετηθούν. Δηλαδή μπορεί ο Περιφερειάρχης να είναι αιρετός,( αναφερθήκαμε διεξοδικά σε προηγούμενη ανάρτηση για τις αρμοδιότητες του) όμως ζητήματα όπως ο τρόπος εκλογής των δημοτικών συμβούλων ο αριθμός των μελών των δημοτικών συμβουλίων και, αντιστοίχως, ο αριθμός των μελών των περιφερειακών συμβουλίων παραμένουν εκρεμμή. Σύμφωνα με το πατρινό περιοδικό "Αντζέντα" λοιπόν "Για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος, αν φυσικά παραμείνει στη υφιστάμενη μορφή της και δεν «προσαρτηθούν» οι νομοί Ζακύνθου και Κεφαλονιάς (μαζί με την Ιθάκη), οι πρώτοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ατζέντας», προβλέπουν αιρετό περιφερειακό συμβούλιο που θα απαρτίζεται από 31 μέλη. Τριάντα εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους και τον αιρετό περιφερειάρχη. Η κατά νομό κατανομή (ποσόστωση) των περιφερειακών συμβούλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει ως εξής: Νομός Αχαΐας (322.789 κάτοικοι): 12 περιφερειακούς συμβούλους. Νομός Αιτωλοακαρνανίας (224.429 κάτοικοι): 10 περιφερειακούς συμβούλους. Νομός Ηλείας (193.288 κάτοικοι): 8 περιφερειακούς συμβούλους. Ο αιρετός περιφερειάρχης ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα εκλέγεται από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο θα επιλέγει από τους εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους τους αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι θα είναι θεματικοί (Οικονομία, Παιδεία, Έργα κ.λπ.) αλλά και «τοπικοί» (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Ηλείας κ.ο.κ.)
Για να δούμε λοιπόν αν και τι από όλα αυτά θα ισχύσει στη πράξη..
http://agrinio-news.blogspot.com

Τριγμοί στην ΤΕΔΚ για τους νέους δήμους

altΆρχισαν οι τριγμοί στο εσωτερικό της ΤΕΔΚ, με αφορμή τα νέα διοικητικά όρια των δήμων ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης. Ο Σωτ. Μικάλεφ διαχώρισε τη θέση του επιμένοντας στη διεύρυνση του δήμου Κερκυραίων, ενώ ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μ. Κάρρας εμμένει στη δική του περί του αντιθέτου.
Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων, όπου έγινε συζήτηση για τα νέα διοικητικά όρια των δήμων ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης, το πρωί συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.
Παρότι στο δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων δεν ελήφθη απόφαση, ενώ εκφράστηκαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη διεύρυνση ή μη του δήμου Κερκυραίων από τα σημερινά διοικητικά του όρια, ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, επέμεινε στην άποψή του για επέκταση του δήμου της πρωτεύουσας, συναντώντας την αντίδραση των υπολοίπων αιρετών.
Η συζήτηση ήταν πολλές φορές έντονη, με τον Σωτ. Μικάλεφ να επιμένει ότι η θέση αυτή πρέπει να αναγραφεί στην σχετική απόφαση της ΤΕΔΚ, τουλάχιστον ως κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου.

Ακυρώνεται ο ρόλος της επιτροπής εργασίας

Εξαιτίας των αντιθέσεων, η ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων δεν εμπεριέχει τίποτα το νεώτερο, πλην της εξουσιοδότησης στον πρόεδρο Μιχάλη Κάρρα για υπογραφή σύμβασης με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να εκπονηθεί επιστημονική μελέτη για τους νέους δήμους της Κέρκυρας, υπό τον τίτλο «Διεύρυνση των δυνατοτήτων διοικητικής ανασυγκρότησης των ΟΤΑ του νομού Κέρκυρας».
Επισημαίνεται πάντως ότι με την απόφαση αυτή ακυρώνεται ουσιαστικά η εργασία που εκπόνησε η επιτροπή εργασίας της ΤΕΔΚ, η οποία και είχε συσταθεί αποκλειστικά για να προτείνει τον αριθμό των νέων δήμων που θα προκύψουν στην Κέρκυρα. Έτσι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακουστούν οι απόψεις των αιρετών που στελέχωσαν την επιτροπή αυτή και οι οποίοι βλέπουν τώρα, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί, την δουλειά τους να υποβαθμίζεται.

Συνέλευση στα μέση Φλεβάρη

Κατά τα λοιπά η ΤΕΔΚ δηλώνει κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή της με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα των Αθηνών στις 18 – 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη θέση για τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως έχει, με το νέο σχήμα της ως αιρετής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού.
Όπως όλα δείχνουν η τελική απόφαση των αιρετών, που μάλλον δεν θα είναι ομόφωνη, θα ληφθεί στην γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των δήμων στην ΤΕΔΚ, περί τα μέσα Φλεβάρη.
http://www.corfupress.com

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΜΕ «ΖΕΣΤΟ» ΧΡΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
• Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί και η πρόταση για την χωροταξική κατανομή

http://ne.pasok.gr/hmathia/wp-content/uploads/2009/06/ragousis-300x300.jpg Την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, που φαίνεται διατεθειμένο να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να προχωρήσει στην μεγάλη μεταρρύθμιση.
Πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε 240 εκατομμύρια ευρώ τα οποία οφείλονταν στους δήμους για το 2009, γεγονός που κρίνεται θετικά από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ωστόσο παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες πως συνολικά το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να δώσει 100 εκ. περισσότερα από όσα ζήτησε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο με απόφαση του Γιάννη Ραγκούση έχει ήδη στείλει την πρώτη δόση του Ιανουαρίου από τα δωδεκατημόρια του 2010, ύφους 204 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη εκταμιευθεί από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και θα δοθούν σύντομα στους δήμους ακόμη 213,9 εκ ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων προηγούμενων χρόνων ύψους 1,711 δις ευρώ που είχαν συμφωνηθεί το 2007 μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και των δημάρχων. Η συμφωνία προέβλεπε αυτά τα χρήματα να δοθούν σε οκτώ ετήσιες δόσεις των 213,9 εκ. ευρώ, ωστόσο μέχρι σήμερα είχε δοθεί μόνο η πρώτη από αυτές.
Με τα 658 εκ. ευρώ συνολικά η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «κάμψει» τις όποιες αντιδράσεις εγείρονται στο σχέδιο «Καλλικράτης», κυρίως από τους δημάρχους που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι ουσιαστικά είχαν θέσει ως προϋπόθεση για την συνέχιση του διαλόγου την απόδοση των οφειλομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στενά χρονικά περιθώρια
Η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των αιρετών είναι μόνο το ένα σκέλος που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος.

Την Τετάρτη εγκρίνεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κατευθυντήριες οδηγίες για την ελληνική οικονομία δίνει ο Ζαν Κλοντ Τρισέ στον υπ. Οικονομικών (φωτό αρχείου).Την Τετάρτη, η Κομισιόν αναμένεται να γνωμοδοτήσει θετικά για το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ 2010-2012), πιέζοντας, παράλληλα, για πρόσθετα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, κυρίως στο σκέλος των δαπανών.
Η ΕΕ θα δώσει διορία ως τα τέλη του 2012 για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Στο κείμενο της αξιολόγησης θα επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» και θα υπάρχουν οι συνηθισμένοι «αστερίσκοι», κυρίως σε ό,τι αφορά επιπλέον περικοπές δαπανών, τη σφικτή εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο και τα προβλήματα αξιοπιστίας της ΕΣΥΕ.
Η σύσταση αυτή θα επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στην επόμενη συνάντησή τους, στις 16 Φεβρουαρίου. Το Ecofin έχει την «πολιτική αρμοδιότητα» να εγκρίνει ή να απορρίψει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά οι προθέσεις θα έχουν ξεκαθαρίσει από τις 3 Φεβρουαρίου.

Εκτακτο συνέδριο στον ΣΥΝ

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου εντός των επόμενων τριών μηνών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, στη δεύτερη μέρα των εργασιών της, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
H Κεντρική Πολιτική επιτροπή ψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, από την οποία όμως υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις, ακόμα και στο εσωτερικό των τάσεων. Ετσι, την πρόταση για συνέδριο καταψήφισε η πλειονότητα των μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ενώ τα στελέχη του αριστερού ρεύματος(Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λεουτσάκος) απείχαν της ψηφοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης εκφράστηκαν απόψεις υπέρ ή κατά του συνεδρίου και τελικά έγινε δεκτή η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή του προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα, από τις σχέσεις του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον τους, την αντιπολιτευτική τακτική, τη λειτουργία των τάσεων, μέχρι τις εκλογές για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να διαλύσει πέντε μύθους που δημιουργήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ ή συζητώνται στον κόσμο της αριστεράς.
Ειδικότερα:
1. Δεν αμφισβητείται η γραμμή, η ηγεσία, ο πρόεδρος, άρα γιατί να γίνει συνέδριο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το χειρότερο και από την αμφισβήτηση του προέδρου είναι η υπονόμευσή του ή η διάδοση φημών ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια δική του τάση εντός του ΣΥΝ. Αναφερόμενος έμμεσα στον κ. Αλαβάνο αλλά και σε άλλα στελέχη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε ανάγκη της αλληλεγγύης πολλών όταν δέκα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας αμφισβητήθηκε έντονα, κάτι που δεν έγινε.
2. Η πάλη των γενεών. Υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για πάλη των γενεών εντός του ΣΥΝ, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, τις οποίες και απέρριψε, λέγοντας ότι όσοι νέοι έχουν αναλάβει τομείς ευθύνης εκτελούν κατά τρόπο άψογο τα καθήκοντά τους.
3. Πάλη των τάσεων. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε σκέφθηκε ή τοποθετήθηκε υπέρ της κατάργησης των τάσεων, η λειτουργία των οποίων κατοχυρώνεται από το καταστατικό. Το θέμα είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι η δημοκρατική λειτουργία των τάσεων είναι προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τα συλλογικά όργανα να έχουν τον τελευταίο λόγο.
4. Δεν υπάρχει ατζέντα για το συνέδριο. Ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν υπάρχει επαρκής ατζέντα για να γίνει έκτακτο συνέδριο, τονίζοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα, οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτίμηση των εκλογικών αναμετρήσεων είναι επαρκείς λόγοι.
5. Ότι ο ΣΥΝ είναι κόμμα που συγκροτείται από την ΕΑΡ και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το 1990 δεν έχει σχέση με το σήμερα και ότι από τότε συνέβησαν πολλά στην αριστερά και σήμερα ο ΣΥΝ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να γίνει υπέρβαση των δυσκολιών και όλοι να συμβάλλουν για την έξοδο από την κρίση και όχι για την ανακύκλωση της κρίσης και να τεθεί το κόμμα σε δημιουργική κίνηση.
Επίσης, ζήτησε από την ΚΠΕ να γίνει νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να εγκρίνει τις θέσεις για το συνέδριο και πρότεινε ως επικεφαλής της Επιτροπής για τις θέσεις τον Γιάννη Δραγασάκη και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να καθορίσει τα διαδικαστικά του συνεδρίου, όπως είναι η Επιτροπή Θέσεων και η Οργανωτική Επιτροπή. 
ΕΘΝΟΣ

«Εάν ο Ομπάμα επανεκλεγεί, δεν σκοπεύω να μείνω υπουργός Εξωτερικών για οκτώ χρόνια» λέει η Χ.Κλίντον

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παραμείνει υπουργός Εξωτερικών για οκτώ χρόνια, αν ο Μπαράκ Ομπάμα εκλεγεί για δεύτερη φορά πρόεδρος, επισημαίνοντας πως ελπίζει να αφοσιωθεί στη συγγραφή και στην διδασκαλία.
Η Χ.Κλίντον τόνισε, σε συνέντευξη της στο δίκτυο PBS, πως αγαπά την δουλειά της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, υπογράμμισε όμως πως είναι εξαντλητική.
Σε ερώτηση για την πιθανότητα να παραμείνει στην κυβέρνηση οκτώ χρόνια, απάντησε: «Όχι, πραγματικά δεν μπορώ».
«Οκτώ χρόνια θα είναι μια πραγματική πρόκληση. Είναι μια δουλειά που την κάνεις 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Πιστεύω πως σε μια συγκεκριμένη στιγμή θα είμαι πολύ χαρούμενη να παραδώσω τη σκυτάλη» είπε χαρακτηριστικά.
Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην γερουσιαστής έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2012.
«Υπάρχουν τόσα πράγματα που με ενδιαφέρουν, πραγματικά, το να επιστρέψω στην ιδιωτική ζωή και να περνώ τον χρόνο μου διαβάζοντας, γράφοντας, ίσως και διδάσκοντας. Ακόμα και να ταξιδεύω, αλλά μόνη και όχι με τη συνοδεία εκατό ανθρώπων» επισήμανε η Χίλαρι Κλίντον και κατέληξε λέγοντας πως ελπίζει να συνεχίσει να υπερασπίζεται ως δικηγόρος τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών.

Σκύλος διένυσε 100 μίλια σε ένα κομματι πάγου

Σκύλος διένυσε 100 μίλια σε ένα κομματι πάγουΠερισσότερα από 100 μίλια διένυσε ένας σκύλος πάνω σε ένα κομμάτι πάγου στη Βαλτική δίνοντας μάχη για να μην πέσει στα παγωμένα νερά και διασώθηκε από διερχόμενο πλοίο. «Το πλήρωμά μου είδε κάτι να κινείται στο νερό και αμέσως πλησιάσαμε για να επιβεβαιώσουμε αν είναι σκύλος ή φώκια που ξεκουραζόταν στον πάγο», δήλωσε αξιωματούχος. «Πλησιάζοντας είδαμε ότι ήταν ένας σκύλος που προσπαθούσε να μην πέσει στο νερό». Ο μηχανικός του πλοίου κατάφερε να περισυλλέξει το σκύλο και στη συνέχεια τον τύλιξε σε μία κουβέρτα. Ο σκύλος πρώτα εντοπίστηκε σε ενα κομμάτι πάγου περίπου 70 μίλια στην ενδοχώρα νότια του ποταμού Βιστούλα, αλλά οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να τον διασώσουν. Όταν τον βρήκε το πλήρωμα της Βαλτικής, είχε ήδη διανύσει 18 μίλια στην θάλασσα. Τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του σκύλου.

Πρόεδρος συνετός και συναινετικός

Την προσεχή Τετάρτη επανεκλέγεται στο ύπατο αξίωμα το οποίο τίμησε με τον καλύτερο τρόπο και σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα

Σε μια χώρα όπου το αυτονόητο αποτελεί ζητούμενο, η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η διαδρομή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από το 2005 μέχρι σήμερα καθιστά την επανεκλογή του «αυτονόητη» αποτελεί αναμφίβολα τίτλο τιμής.Είναι ένας από τους πολλούς τίτλους που έχει αποκτήσει ο Κ. Παπούλιας, ξεχωρίζοντας ίσως εκείνον που του είπε μια γυναίκα στο Αγαθονήσι, ανήμερα των Φώτων του 2009: «Είσαι ο Πρόεδρος της καρδιάς μας». Την προσεχή Τετάρτη η Βουλή θα επανεκλέξει, σε πανηγυρική συνεδρίαση, τον Κ. Παπούλια στο ύπατο αξίωμα. Οσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πως τίποτα δεν θα αλλάξει στη συμπεριφορά του. Για τους φίλους του στα Γιάννενα θα συνεχίσει να είναι ο Κάρολος, όπως τον φώναζαν κι όταν ήταν υπουργός κι όταν το 2005 έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον ιδιοκτήτη της αγαπημένης του ταβέρνας στην Αθήνα θα παραμείνει ο «καπετάνιος».