Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο Ολυμπιακός έγινε 85 χρόνων! ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ !!!

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει σήμερα τα 85 χρόνια από την ίδρυση του και οι πρόεδροι του Ερασιτέχνη, Γιάννης Συγγελίδης, της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης και της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με ευχές.
Φίλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,
Ο Σύλλογος μας γιορτάζει σήμερα τα 85 χρόνια από την ίδρυση του. Στην πορεία του αυτή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας, κατάφερε μέσα από συνεχείς προσπάθειες, αγώνες, κυρίως νίκες, αλλά και ήττες να καταστεί ως ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της Ελλάδος και ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο.
Είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζοντας όλοι μαζί, οι Διοικήσεις και ο κόσμος, με τον ίδιο ζήλο τις κοινές προσπάθειες μας θα διατηρήσουμε και τα επόμενα  χρόνια τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού.
Χρόνια Πολλά.

"Αλλάξτε επιτέλους τους εκλεκτούς του κ. Μαρκόπουλου..."

Εξαντλήθηκε η υπομονή των εργαζόμενων και ζητούν από τον Π. Γερουλάνο να ορίσει επιτέλους νέα διοίκηση στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης‏!.Από τον Πετρο Παππα. 
Εργαζόμενοι ζητάνε από υπουργό του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει - επί τέλους- την Διοίκηση που τοποθέτησε ο κ. Μαρκόπουλος!!!
Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑ αφού είδαν ότι με την υπομονή και με το να πιστεύουν τις ... υποσχέσεις των "ιθυνόντων" δεν είδαν καμία προκοπή αποφάσισαν να δράσουν και ετοιμάζονται να στείλουν στον αρμόδιο υπουργό κ. Γερουλανο ένα ψήφισμα- καταγγελία για την στασιμότητα και απαξίωση που μαστίζει την εταιρεία τους.
Μεταξύ των άλλων θα αναφέρουν: «Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑ, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες ανάπτυξης και ...

αξιοποίησης που έχει η εταιρεια , ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία που απαιτείται συστράτευση όλων των διατιθέμενων δυνάμεων, επιθυμούμε να ξαναγίνει η εταιρεία που υπήρξε στο παρελθόν, και να επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που εμείς ως υπάλληλοι έχουμε ήδη θέσει και που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας, όπως εξάλλου έχουμε αποδείξει πολλάκις»....
Πιο κάτω μάλιστα θα φτάνουν στο σημείο να ζητούν από τον υπουργό να ορίσει …
… άμεσα καινούρια Διοίκηση, η οποία θα έχει τη βοήθεια και την αμέριστη στήριξη μας, πριν οι επιλογές της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας (με τις συνέπειες δυστυχώς να μας ακολουθούν ακόμη και σήμερα), οδηγήσουν την εταιρεία σε πραγματική απαξίωση...
Ζητάνε δηλαδή να αλλάξει ο Υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την «ανίκανη» - όπως αποδείχτηκε- Διοίκηση που επέβαλλε ο Υπουργός της Ν.Δ. (γνωστός και μη εξαιρετέος) κ. Μαρκοπουλος!!!
Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.. Για να μην έχει γίνει αυτή η αλλαγή κάποιος και από μέσα από το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει το «χεράκι» του…Το γιατί ας το ψάξουν καλά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Πολλά ακούγονται , πολλά λέγονται….!!!Από σχέσεις πελατειακές τοπικού χαρακτήρα μέχρι …megaλες business….!!! Ιδωμεν…
http://press-gr.blogspot.com

Ν.Νιόπλιας: «Δεν είμαστε φαβορί»


Χαμηλών τόνων παρουσιάστηκε ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου, παραμονή του πρώτου αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης για το Europa League. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», απέφυγε τις βαριές κουβέντες, δεν ενστερνίστηκε το ρόλο του φαβορί, καθώς είπε ότι θα γίνουν δύο αμφίρροπα παιχνίδια, υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει σαφή εικόνα από την Σταντάρ, αφού την έχει δει σε ματς που ήταν και του ύψους και του βάθους, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι θα προβεί σε 4 με 5 αλλαγές στο βασικό σχήμα, ενώ ανέφερε ότι υπολογίζει κανονικά στον Σωτήρη Νίνη.
Από την πλευρά του ο Φίλιππος Δάρλας είπε ότι τα παιχνίδια με την Σταντάρ αποτελούν πρόκληση για τους πράσινους που θέλουν να διακριθούν στην Ευρώπη και να κατακτήσουν το νταμπλ στην Ελλάδα.

Χρ. Μπούκας : Τέλη Μαΐου και με συνδρομή εποχικού προσωπικού το νέο νοσοκομείο Κέρκυρας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2BXMPtsMU1KbxYSeJYL7vlwXmPqtCCoJULCe6fRwDdSqdjyayy6mhWeAXC3tiKdJXOkiea72wBKtzCkqYH5nGV7Mt5ASQvli1uVzKHtkPACUvivmtbDodf7g_mNvRDNO_YRN7UeKQYI0/s320/DSC07483.JPG
http://www.enimerosi.com/

ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ !...


Δίπλα στους Ευρωπαίους ομολόγους του αλλά και με την Αμερικανική ηγεσία κινείται με χαρακτηριστική άνεση. Με τίποτα δεν φαίνεται αυτό που είναι : ο πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης σχεδόν χώρας που ζητά βοήθεια.

Κι αυτό πέραν της φυσικής εξοικείωσης και άνεσης που διαθέτει, οφείλεται και σε κάτι απείρως πιο ουσιαστικό.

Έκανε την αδυναμία μας δύναμη. Χρησιμοποιεί την περίπτωση της Ελλάδας σαν παράδειγμα για να στηλιτεύσει τις ολιγωρίες των ισχυρών κρατών ένα χρόνο μετά την παγκόσμια κρίση, να καταγγείλει το ανήθικο συστήματος των διεθνών οίκων, που μόνο αξιολόγησης δεν είναι, να προτείνει ημερήσια διάταξη για τη σύνοδο των G20, που περί άλλων τυρβάζει.

Δεν λέει τι ς συνηθισμένες κοινοτυπίες και κλισέ των διεθνών συναντήσεων. Απευθύνεται άνετα στο διεθνές ακροατήριο είτε Γερμανών είτε Γάλλων είτε αμερικανών, εξηγώντας γιατί το πρόβλημα είναι και δικό τους, γιατί ο «εχθρός» είναι κοινός και απλώς η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Έτσι η χώρα μας που τόσο πολύ και όχι άδικα έγινε πρωτοσέλιδο αρνητικό για ένα μήνα διεθνώς, που ταυτίστηκε με φαυλότητα, διαφθορά, παραποίηση , κλοπή και τα υπόλοιπα, γίνεται από την ανάποδη πρωτοπόρος στον αγώνα για να ξαναβρεθεί η Πολιτική. Να προχωρήσει έστω και εμβρυακά η παγκόσμια διακυβέρνηση, με τη μορφή στοιχειώδους συντονισμού, μετά τις κλιματικές αλλαγές και στην οικονομία, με την δημιουργία διεθνών αντίμετρων στον χρηματοπιστωτικό παραλογισμό.

Ανακτά η Ελλάδα μέρος ενός διεθνούς κεφαλαίου συμπάθειας, μέσα από το πρόσωπο αλλά και την πολιτική του πρωθυπουργού. Αλλά κυρίως κάτι καλό νοιώθουμε κι εμείς στο εσωτερικό. Όχι ελπίδα, όχι να αναθαρρήσουμε, αλλά να κάτι ένα φως, λίγο πίσω από το χαμένο ηθικό, λίγη λιγότερη ντροπή για το που καταντήσαμε. Κι ένα μήνυμα. Πως πάντα υπάρχει τρόπος, θέλει όμως αντοχές και θέληση ιδιαίτερη, για να γυρίσεις και τα πιο ανάποδα.

Μακάρι με την άνεση και την αποτελεσματικότητα που κινείται έξω να προχωρούσε ο πρωθυπουργός και στην Ελλάδα.

Και μια αναπόφευκτη σύγκριση, που μοιάζει εφιάλτης. Φαντάζεται κανείς τον Καραμανλή στην ίδια θέση ; Ή τον Σαμαρά;
Τάσος Γιαλίδης από το NEWSIT

ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΡΕ ΘΕΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ

Έχετε ακούσει ποτέ αυτοκίνητο να κορνάρει ασταμάτητα και αντί να τρώει Χριστοπαναγίες να το χειροκροτάνε κι από πάνω; Ελάτε στο χωριό μου να δείτε ότι δε σας κάνω πλάκα.
Ο ταχυδρόμος έρχεται συχνά στο χωριό, αλλά μιά φορά το μήνα αρχίζει να κορνάρει ασταμάτητα με το που φτάνει στα πρώτα σπίτια. Όπερ σημαίνει ότι έρχεται η σύνταξη και σύσσωμη η νεολαία του χωριού μαζεύεται στο καφενείο γιά να εισπράξει τις τρείς
κι εξήντα της.
Ανάμεσά τους και η καημένη η θεία μου η Μανώλαινα, χήρα ποιός θυμάται από πότε, που, όπως όλοι, περιμένει κι αυτή κάθε μήνα τις τρεις κι εξήντα που κατέκτησε σ΄αυτή τη ζωή μήπως και βγάλει άλλες τριάντα μέρες απ' αυτές που της απομένουν.
Κάθε φορά που ακούω την κόρνα και τυχαίνει να είμαι στην αυλή, βλέπω τη θεία να σέρνει τα ογδοντατόσα χρόνια της στην ανηφόρα και να τραβάει κατά το καφενείο ξεφυσώντας.
Προχθές έτυχε πάλι να είμαι στην αυλή όταν ακούστηκε η κόρνα και ξαφνικά τι να δω!
Τη θεία τη Μανώλαινα να τρέχει σαν το κατσίκι στην ανηφόρα και μάλιστα χωρίς μπαστούνι!
-Ώπα ρε θειά! της φωνάζω. Τι σ' έπιασε και τρέχεις; Δε φεύγει ο ταχυδρόμος!
-Δε φεύγει λέει; Ποιός σου το 'πε; Εγώ μ' αυτά που ακούω στην τηλεόραση, φοβάμαι μην τυχόν
και τον πάρουνε τηλέφωνο στο δρόμο και του πούνε να τα γυρίσει πίσω!

Η θυσία μιας γενιάς...

«Η Ελλάδα παίρνει μέτρα για το έλλειμμα» ― στη γιγαντοοθόνη της Times Square με τις διεθνείς ειδήσεις του δικτύου Bloomberg, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί καθημερινά. Πρωταγωνιστεί, αλλά με μάλλον θλιβερό ρόλο: είναι το μαύρο πρόβατο των αγορών, και ο εύκολος στόχος των hedge funds.

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/10/1-2-kilo-mezura.jpgΟι αντιδράσεις είναι ανάμικτες. Οι Ελληνες ανησυχούν για το μέλλον της μακρινής πατρίδας· η ανησυχία τους έχει ιστορικό υπόβαθρο, τώρα αντιλαμβάνονται τα σφάλματα του παρελθόντος, το κόστος της αβελτηρίας, τώρα αντιλαμβάνονται την οικονομική δυσχέρεια σαν δυσχέρεια πολιτική, σαν ηθικό και πολιτικό αδιέξοδο. Οι τραπεζίτες της Νέας Υόρκης είναι εξοργισμένοι με το outing που υπέστη η Goldman Sachs από τους Ευρωπαίους, διότι η Ευρώπη τα ήξερε όλα από την αρχή, μας λέει κορυφαίος Ελληνας επιχειρηματίας με διεθνή κύκλο εργασιών.
Αλλοι Ελληνες, από τους πολλούς που σταδιοδρομούν στη Ν. Υόρκη, γιατροί, πανεπιστημιακοί, διανοοούμενοι, ανησυχούν για την πορεία της γενέτειρας. Προβλέπουν αυξανόμενη έξοδο νέων ανθρώπων από την Ελλάδα, ένα τρίτο κύμα μετανάστευσης· τούτη τη φορά όμως δεν θα είναι φτωχοί ανειδίκευτοι, αλλά οι πιο μορφωμένοι και δημιουργικοί. Και οι ευκαιρίες προκοπής έξω είναι πια λιγοστές, ακόμη και στη χώρα των ευκαιριών, τις ΗΠΑ.
Πράγματι, ό,τι βλέπουν οι πιο ευαίσθητοι Ελληνες εντός των συνόρων της δοκιμαζόμενης χώρας, το βλέπουν με ενάργεια και οι Ελληνες εκτός συνόρων. Η επερχόμενη ύφεση, χωρίς σαφές σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης, η σαστισμάρα και η ηττοπάθεια που επικρατούν αυτή τη στιγμή, μπορεί να οδηγήσουν στη θυσία μιας γενιάς. Οι σημερινοί 15άρηδες έως 30ρηδες θα βρουν τα επόμενα χρόνια όλες τις πόρτες κλειστές, θα προσπαθήσουν να εκδιπλώσουν τις δυνάμεις τους σε μια αγορά παγωμένη, σε μια κοινωνία απεγνωσμένη. Θα φύγουν. Ενας νέος ελληνισμός της διασποράς θα εμφανιστεί. Και μια νέα Ελλάδα χωρίς νέους.
http://vlemma.wordpress.com

Κατάργηση της βίζας έβγαλε η συνάντηση Παπανδρέου - Ομπάμα

Την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να αρχίσει σε ένα περίπου μήνα.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον ως «ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία», προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός κράτησε για το τέλος των δηλώσεών του την κύρια είδηση της συνάντησης με τον κ. Ομπάμα, η οποία σε συμβολικό και πολιτικό επίπεδο ερμηνεύεται ως ισχυρή και έμπρακτη κίνηση υποστήριξης της Ελλάδας. «Είναι, νομίζω, μια πολύ θετική χειρονομία, που δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά είναι και ουσιαστική» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου έτυχε, κατά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, και η πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από τον κ. Παπανδρέου τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη μάχη κατά της κερδοσκοπίας.
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί αυτήν την πρωτοβουλία σημαντική και δεσμεύτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση κατά την επόμενη συνάντηση των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G20).
O κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για τα δύσκολα μέτρα, όπως είπε, που έχουν ληφθεί αλλά και την «αποφασιστικότητα όλων μας» να προχωρήσουμε σε μεγάλες θεσμικές αλλαγές.
Για το Κυπριακό, όπως είπε ο πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε τη στήριξη του στις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για μία δίκαιη λύση, καθώς και για την ανάγκη «να υπάρξει ένα μήνυμα και προς την Τουρκία, για μια αποφασιστική βούληση στην επίλυση αυτού του προβλήματος, πάντα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
Για την Τουρκία ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, για την επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τη βούληση της Αθήνας να «να αναζωογονήσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με στόχο πάντα να λύσουμε ζητήματα, όπως παραδείγματος χάριν αυτό της υφαλοκρηπίδας. Σε αυτή την προσπάθεια, έχουμε και τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών».
Τέλος ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την «Ατζέντα 2014», δηλαδή την πρόταση της Αθήνας για την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα αποτελέσει σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.
«Κάθε φωνή υποστήριξης είναι θετική, πόσο μάλλον από τις ΗΠΑ που όχι μόνο πολιτική αλλά και οικονομική δύναμη έχει» τόνισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Μπορούμε να μιλάμε δυναμικά, να παίρνουμε πρωτοβουλίες, η Ελλάδα να έχει λόγο. Αυτή η αναγνώριση δείχνει ότι πιάνουν τόπο οι κόποι και οι θυσίες».
Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση αν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, απάντησε κατηγορηματικά «όχι, δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια από κανένα. Αυτό που θέλουμε είναι να βάλουμε στη σωστή πορεία τη δική μας οικονομία» για να συμπληρώσει «θέλουμε να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια και εδώ είναι αναγκαία η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αλλά και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, όταν ρωτήθηκε σχετικώς από τους δημοσιογράφους, τόνισε πως «αυτό είναι ένα θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι [οι Έλληνες] έχουν και διαθέτουν τις ικανότητες για να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό».

Πίσω από τις κλειστές πόρτες
Στη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης με τον κ. Ομπάμα αφορούσε στην οικονομία, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα φέρει το ζήτημα στη σύνοδο των G20.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει συγκεκριμένα πράγματα και, σύμφωνα με ελληνική πηγή, οι προτάσεις του κ. Ομπάμα ενδέχεται να είναι πιο προωθημένες και από την ευρωπαϊκή πρόταση.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, ο κ. Ομπάμα έδειξε κατανόηση στο ελληνικό πλαίσιο για τις σχέσεις της χώρας με με τις γειτονικές χώρες, το οποίο, όπως είπε αποδέχεται.
Σε σχέση με την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν, ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως από την αμερικανική πλευρά δεν υπήρξε κανένα αίτημα και καμία πίεση για αύξηση της ελληνικής συμμετοχής.
Η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, έχει πολύ συγκεκριμένη θέση στο θέμα, η οποία είναι απολύτως κατανοητή. Η Ελλάδα, όπως προβλεπόταν, θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, στη διάρκεια του οποίου θα εκπαιδεύσει Αφγανούς πιλότους σε τύπους αεροσκαφών τα οποία διαθέτει και η Ελλάδα.
Ο κ. Ομπάμα στη διάρκεια των συνομιλιών έδειξε πολύ ενδιαφέρον και διάθεση να στρέψει την αμερικανική οικονομία προς την Πράσινη Ανάπτυξη, κάτι που φάνηκε και κατά τη συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ένταξη στο Visa Waiver Program
Η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατάργησης της θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program) θα τεθεί σε εφαρμογή σε ένα μήνα. Η ανακοίνωση έγινε επισήμως από την υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζάνετ Ναπολιτάνο.
«Συγχαίρω τους εταίρους μας στην Ελλάδα για τη δέσμευσή τους να εφαρμόζουν αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια» ανέφερε η κα Ναπολιτάνο και υπογράμμισε τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ, καθώς «εργαζόμαστε μαζί για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ενδυναμώσουμε τις οικονομίες μας».
Η Αμερικανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα εμπρός για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας και έρχεται ως αποτέλεσμα του συντονισμού κινήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία δύο χρόνια.
http://www.in.gr

6 οι συλληφθέντες του gamato.info

Για οσους κατεβαζαν αρχεια απο το "gamato" δεν ειναι ευχαριστα... Έξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία ως διαχειριστές του γνωστού site, gamato.info.Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας έως 30 ετών, ενώ ο ένας είναι αξιωματικός του στρατού.Όπως υπολογίζεται οι εταιρείες έχουν χάσει σε μια επταετία υλικού κοντά στο 1 δις ευρώ από δικαιώματα... 
my-greek

Δήμητρα Αλεξανδράκη «Στεναχωρήθηκα πολύ με το DVD της Τζούλιας. Είναι το είδωλό μου»


Στο πάνελ της Χριστίνας Λαμπίρη ήταν καλεσμένη το μεσημέρι της Δευτέρας η Δήμητρα Αλεξανδράκη. Η πολυσυζητημένη πρώην υποψήφια του «Next Top Model» μίλησε για τη σχέση της με τον Διονύση Μακρή, αλλά και την Τζούλια Αλεξανδράτου που είναι το είδωλό της.
«Τα πράγματα μετά το "Next Top Model" πάνε καλά. Οι δουλειές εξελίσσονται. Δεν έχω εγκλωβιστεί σε μια συγκεκριμένη εικόνα, όπως μου έλεγαν. Μου γίνονται προτάσεις για. πολλά και... διαφορετικά πράγματα. Είμαι καλά με τον εαυτό μου και θέλω να κοιτάξω μόνο τη δουλειά μου. Αυτή με κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη» είπε η Δήμητρα Αλεξανδράκη με ενθουσιασμό.
Όταν ρώτησαν τη Δήμητρα Αλεξανδράκη για τη σχέση της με τον Διονύση Μακρή, εκείνη δήλωσε: «Είναι ωραίο να έχεις στη ζωή σου κάποιον ιδιαίτερο άνθρωπο. Είναι σημαντικό. Όσο για τον Διονύση, είναι από τις καλύτερες λαϊκές φωνές. Όταν έβγαλε το "Ήταν η Ζωή μου Κόλαση" το χόρευα κάθε βράδυ». Τότε ένας δημοσιογράφος της εκπομπής της είπε, «τώρα το χορεύετε μαζί;» και εκείνη απλά χαμογέλασε. Τα δημοσιεύματα, πάντως, κάνουν τη Δήμητρα να γελάει, αφού, όπως δήλωσε η ίδια, «ότι και να ακούω γελάω πάντα. Είμαι ευχάριστος άνθρωπος». Η συζήτηση για το λαϊκό τραγουδιστή συνεχίστηκε με εκείνη να υποστηρίζει πως «έχουμε μια καλή φιλική σχέση. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχουμε μια καλή σχέση και πάμε προς γάμο. Θα το δείξει ο καιρός. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα».
Η Δήμητρα Αλεξανδράκη είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξή της ότι η Τζούλια Αλεξανδράτου είναι το είδωλό της. «Ό,τι και να λένε τη θεωρώ μια βασίλισσα στη ζωή της. Αυτό μου βγάζει αυτή η γυναίκα. Είναι ένα είδωλο για πολύ κόσμο. Τη θαυμάζω γιατί είναι πανέμορφη. Δεν λέω ότι μου αρέσει η πορεία της αλλά αντέχει σε όσα και αν της κάνουν. Δεν λέω "μοιάστε στην Τζούλια". Όσο για το DVD, δεν μου άρεσε αλλά ούτε το 'χω δει. Μου το έλεγαν όλοι. Ήμουν πάρα πολύ στεναχωρημένη γιατί δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο».
Μίλησε, ακόμη, για τη θεατρική παράσταση στην οποία θα λάβει μέρος λέγοντας πως «θα υπάρξει μια τολμηρή σκηνή. Με θέλουν γιατί είμαι ένα πρόσωπο που βγήκε τώρα και ασχολήθηκε ο κόσμος λίγο παραπάνω μαζί μου. Μέχρι και πρόταση για να τραγουδήσω μου κάνανε. Αλλά θα το κάνω; Όχι βέβαια».
http://www.yupi.gr/gossip/c16475/Dhmhtra_Alexandrakh.html 

Χρώματα και σεξουαλικότητα

Λέγεται ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Και σίγουρα δεν είμαστε εμείς που θ' αμφισβητήσουμε αυτή την αλήθεια. Τα ρούχα που φοράμε, τα έπιπλα που διαλέγουμε για το σπίτι μας ή το αυτοκίνητό μας, φανερώνουν το χαρακτήρα μας, άρα και κάποια στοιχεία της σεξουαλικότητά μας. Το κλειδί, όμως, σ' αυτήν την περίπτωση, είναι τα χρώματα που προτιμάμε.
Όταν κοιτάξτε στα ρούχα σας ή στις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο σπίτι σας, θα αντιληφτείτε, ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- επιλέγετε μια συγκεκριμένη γκάμα χρωμάτων. Ένα όμως χρώμα εμφανίζεται πιο έντονα και συχνά επάνω σας ή στους ζωτικούς σας χώρους. Eίναι το κυρίαρχο χρώμα και αυτό είναι το σεξουαλικό σας χρώμα.
Κάθε απόχρωση προδιαθέτει και για τις τάσεις που έχετε στην σεξουαλική σας ζωή. Το κάθε χρώμα, έχει τη δική του σημειολογία. Ας δούμε, λοιπόν, τη σημασία των χρωμάτων και μέσα απ' αυτό να γνωρίσουμε τη δική μας σεξουαλικότητα, αλλά κι αυτή των ανθρώπων γύρω μας.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Είναι το χρώμα του πάθους και το αγαπούν κυρίως όσοι κρύβουν μέσα τους έντονο ερωτισμό. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το κόκκινο μοιάζουν με μια τίγρη που είναι κλεισμένη σʼ ένα κλουβί. Οι κόκκινοι ερεθίζονται εύκολα και κυρίως επιδιώκουν να απολαμβάνουν μοναδικές ερωτικές στιγμές. Εάν αυτοί οι χαρακτήρες ερεθιστούν ξαφνικά, είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουν τη φλόγα που νιώθουν μέσα τους. Σ' αυτή την κατηγορία ανθρώπων οι εκρήξεις θυμού είναι συχνό φαινόμενο και οι φαντασιώσεις τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι για το εγώ τους.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Το κίτρινο χρώμα φανερώνει στοιχεία φωτεινότητας, και την τάση για δραστηριότητα και επέκταση. Συνήθως, η σεξουαλικότητά αυτών των ανθρώπων είναι πολύπλευρη. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το κίτρινο προσαρμόζονται εύκολα στις απαιτήσεις του συντρόφου τους και δύσκολα αποφασίζουν ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες. Περιμένουν ώσπου να γίνει το πρώτο βήμα από τον άλλο. Δύσκολα απολαμβάνουν το sex, αλλά δεν αρνούνται τον έρωτα.

ΡΟΖ

Οι άνθρωποι που αγαπούν το ροζ, αποφεύγουν τα «βαθιά νερά» που οδηγούν στην ουσιαστική και ώριμη ερωτική ζωή. Οι ροζ γυναίκες, συνήθως είναι γεννημένες για να βασανίζουν τους συντρόφους τους. Έχουν μια έντονη τάση να προβάλλουν την ενίοτε ανύπαρκτη σεξουαλικότητά τους, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα αισθήματα μίσους που μπορεί ναι νιώθουν για τους άντρες. Από την άλλη πλευρά, οι αρσενικοί ροζ, λατρεύουν το παιχνίδι της πολιορκίας του γυναικείου φύλου. Συγκεντρώνουν μοιραία το ενδιαφέρον των γυναικών, αλλά συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια πιστός.

ΜΟΒ

Οι άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το χρώμα, συνήθως δύσκολα συνεργάζονται τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο, που οι άλλοι γύρω, τους θεωρούν υπερφίαλους ή «ξερόλες». Η μοβ γυναίκα, έχει συνήθως ισχυρή και συγκροτημένη προσωπικότητα. Εάν ο σύντροφός της καταφέρει να την κερδίσει πείθοντάς την για την αξία του, τότε αυτή μεταβάλλεται σε παντοδύναμο φρουρό της σχέσης τους, προσαρμόζοντας ανάλογα και την συμπεριφορά της. Για τους άντρες μοβ από την άλλη, ο έρωτας είναι κάτι σαν το αναγκαίο κακό που λέγεται δουλειά. Κυρίαρχο θέμα γι' αυτούς είναι η προσωπική τους εξυπηρέτηση και ικανοποίηση.

ΜΑΥΡΟ

Το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την δύναμη και τον πάθος. Οι μαύροι μπορεί να μοιάζουν με τους κόκκινους, έχοντας κοινό σημείο αναφοράς την έντονη σεξουαλικότητα. Στην ουσία όμως, έχουν ουσιαστικές διαφορές. Βαθιά μέσα τους, μπορεί να κρύβονται και στοιχεία σαδισμού ή και μαζοχισμού. Εξαιτίας λοιπόν αυτών των χαρακτηριστικών, μπορεί και να φτάσουν να κάνουν έρωτα χωρίς να βάζουν όρια. Αν και στην πρώτη ματιά μπορεί να φανούν κάπως ντροπαλοί, κάνοντας έρωτα εμφανίζουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Υπάρχουν τολμηροί χαρακτήρες και στα άλλα χρώματα, όμως μόνο αυτοί -κάνοντας έρωτα- καταφέρνουν να εκπλήξουν τόσο πολύ τους συντρόφους τους.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Το χρώμα της φύσης, προδιαθέτει για εμπιστοσύνη. Γι' αυτό ο σύντροφός σας, αν του αρέσει το πράσινο, σημαίνει ότι είναι ο κατάλληλος για σας. Η σεξουαλικότητα των ανθρώπων αυτών, χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και ζωντάνια. Οι πράσινες γυναίκες είναι συνήθως αφοσιωμένες στη σχέση τους. Αν και έχουν ανομολόγητα πάθη, καταφέρνουν να μην τα δείχνουν στους άλλους. Οι πράσινοι άντρες, έχουν πολύ συχνά ακατανόητες συμπεριφορές, που συνήθως εντυπωσιάζουν τις γυναίκες γύρω τους.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Οι άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το χρώμα, έχουν ερωτικές ανησυχίες. Κατά κανόνα, θεωρούν ότι η ερωτική πράξη είναι ένα έργο που είναι γραμμένο αποκλειστικά γι' αυτούς. Τα γλυκόλογα και οι επινοήσεις τους, κάνουν την ερωτική πράξη συναρπαστική, αν και μερικές φορές μπορεί να υπερβάλουν με θεατρινισμούς. Έτσι είναι ικανοί για το καλύτερο, αλλά μαζί τους θα πρέπει να έχεις και τον φόβο για το χειρότερο.

ΚΑΦΕ

Αν σας αρέσει αυτό το χρώμα, είστε ένας θησαυρός για τους συντρόφους σας. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνήθως ζεστοί και ευαίσθητοι και διακριτικοί. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, είναι ζεστοί και ρομαντικοί. Η ανάγκη τους για έρωτα διαρκεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Θέλουν διαρκώς να αγκαλιάσουν τρυφερά τους συντρόφους τους, τους μαγεύουν οι στιγμές μπροστά στο τζάκι, να περπατούν αγκαλισμένοι στη βροχή ή την παραλία. Εάν όμως κάποια σας λέξη ή πράξη, διαταράξει αυτήν τους την νιρβάνα, σε δευτερόλεπτα μπορούν να το κάνουν κόλαση.

ΓΚΡΙ

Είναι κυρίως το αγαπημένο χρώμα των αναποφάσιστων ανθρώπων. Η ερωτική πράξη γι' αυτούς, δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερα συγκινητικό. Οι άντρες, βασικά κάνουν έρωτα για να ικανοποιηθούν και μοιραία γι' αυτούς το sex, είναι απλά ένα μέσο που εξυπηρετεί το σκοπό τους. Οι γυναίκες σπάνια συμμετέχουν στο παιχνίδι της σεξουαλικής πράξης και επιδιώκουν κυρίως μόνο τη δική τους ευχαρίστηση. Κάνουν έρωτα με σκοπό την εγκυμοσύνη ή για να ευχαριστήσουν τυπικά τους συντρόφους τους.

ΜΠΛΕ

Οι θιασώτες του μπλε, είναι κατά κανόνα υπέροχοι σύντροφοι. Στην καρδιά τους και στις συμπεριφορές τους κυριαρχεί η αγάπη για τον άνθρωπο που είναι δίπλα τους και τους αρέσει να την προσφέρουν απλόχερα. Η ερωτική πράξη αποτελεί γι' αυτούς μια μορφή τέχνης και την αντιμετωπίζουν σαν καλλιτέχνες. Οι μπλε άντρες μοιάζουν με τους πιανίστες, κάνουν έρωτα κομψά όπως παίζουν ένα κλασικό κομμάτι στο πιάνο. Οι μπλε γυναίκες ξέρουν να δίνουν και να απολαμβάνουν την ερωτική πράξη.

ΑΣΠΡΟ

Ναι σωστά, το χρώμα της αγνότητας και γι' άλλους της αθωότητας! Όμως, οι άνθρωποι που τους αρέσει το άσπρο προτιμούν να κοιμηθούν με τους συντρόφους τους παρά να κάνουν έρωτα. Στη φύση τους, κυριαρχεί κυρίως η συντηρητικότητα. Ακόμα και το γαλλικό φιλί για τους άσπρους είναι ένα καθαρά ανήθικο φιλί. Προτιμούν να κάνουν έρωτα στα σκοτεινά. Το sex γι' αυτούς, είναι μια δουλειά της νύχτας... Οι γυναίκες συνήθως βγάζουν τα ρούχα τους κρυφά, κάτω από το βάρος της ντροπής γι' αυτό που θα ακολουθήσει.