Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πρώτο κόμμα οι «Αγανακτισμένοι» - 9 κόμματα στη Βουλή

Πρώτο κόμμα οι «Αγανακτισμένοι» - 9 κόμματα στη Βουλή
Δημοσκόπηση-έκπληξη που φέρνει τους «Αγανακτισμένους» πρώτους σε πρόθεση ψήφου, εφόσον αποκτήσουν τη μορφή κομματικού σχηματισμού, έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μεγάλη εταιρία που διενεργεί έρευνες. Στην έρευνα, δεύτερο κόμμα εμφανίζεται -με ελάχιστη διαφορά από τους «Αγανακτισμένους»- το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με επίσης πολύ μικρή διαφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida, το ποσοστό στο οποίο κινούνται τόσο οι «Αγανακτισμένοι» όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 15% και είναι εντυπωσιακό ότι το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής δεν ξεπερνά το 30,5%!

Στην ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζεται να μπαίνουν στη Βουλή συνολικά... 9 κόμματα μαζί με τους «Αγανακτισμένους. Ειδικότερα, το ΚΚΕ κινείται γύρω στο 8%, ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γύρω στο 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή που είναι το 3%, ενώ το ίδιο ποσοστό φαίνεται να ξεπερνούν επίσης η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι Οικολόγοι εμφανίζονται λίγο πιο πάνω από το 2% και δεν πετυχαίνουν να μπουν στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή φτάνει το 23%.
efimerida

Απο... σπόντα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_jgu-0EGcjyiG0TMW-xnD2yBOcAueP3Q0iRfZnD5vjbHnoPaUUkjGn2eo27cE_FuXBZ3dyEgcIUmFMb2aaI82llFeTef4kO-JhoTEmhTlTqFKpr2J0Gj1pMR12H08Avy-bR6wAeC_JbJX/s1600/Antidoro_Photo21-06-2011.png

«Η Βρετανία δεν έχει καμία υποχρέωση προς την Ελλάδα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvlw-nfuVdwkx3XdzbKTlwfIk86q6z3LYT2bgAob3dHvD84HCAGSqpyrbdzKYXyEaUTu_V0bhxIzMqHk2LiFwCWE6sLfFJgypF4HIbno5ZGcZloe45vrzlCGHC4lyuD7e0_yVOhYqb3Mha/s1600/027cameronMOS_468x558.jpgΣε συνέδριο των «Times» παρευρέθη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, όπου και διασαφήνισε την άρνηση του για οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η Βρετανία δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεισφέρει σε οποιαδήποτε πιθανή ελληνική διάσωση», δήλωσε ο κ. Κάμερον. 

Ο βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει αυτή την ξεκάθαρη θέση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας. «Θα πολεμήσω πολύ σκληρά για να το επιτύχω αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας», είπε.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας εσωτερική υπόθεση της ευρωζώνης. «Η πρώτη ελληνική διάσωση έγινε από μέλη της ευρωζώνης και δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Βρετανία θα πρέπει να εμπλακεί στους χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς ή άλλους, για να στηρίξει και την επόμενη ελληνική διάσωση», τόνισε. «Δεν είμαστε στο ευρώ, επιλέξαμε να μην ενταχθούμε στην ευρωζώνη επομένως δεν νομίζω ότι μοιραζόμαστε την ευθύνη για αυτό», πρόσθεσε.
greek-news24 

Η ελληνική κρίση προκαλεί ανατριχίλες στις ΗΠΑ

H ευρωπαϊκή κρίση, ειδικότερα η ελληνική, συνδυασμένη με τις αλληλεπιδράσεις και αλληλεξαρτήσεις του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, είναι θέμα συζήτησης και αναφορών σε πολιτικό, δημοσιογραφικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από το Λευκό Οίκο μέχρι τα ΜΜΕ, από δεξαμενές σκέψης μέχρι πανεπιστήμια, εκφράζονται ανησυχίες για την τύχη του ευρώ και τις επιπτώσεις στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι "ενθαρρυμένη" από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Ελλάδας,...
σημειώνοντας επίσης ότι "τους ενθαρρύνουμε" να συνεχίσουν με τις "μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται", για να οδηγήσουν την κατάσταση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αμερικανικά ΜΜΕ, με εκτεταμένες αναλύσεις και ανταποκρίσεις, καταγράφουν συνεχώς τις εξελίξεις σε σχέση με την ελληνική οικονομία και τις εσωτερικές διεργασίες στη χώρα μας, δίνοντας επίσης την εικόνα των αντιδράσεων σε ευρωπαϊκό, αμερικανικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Αρκετά δημοσιεύματα και αναφορές επισημαίνουν τη "δύσκολη θέση" στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, καταγράφονται οι επαφές του νέου υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με Ευρωπαίους ομολόγους του, προβάλλοντας τη δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι "ο κ. Βενιζέλος θα είναι πραγματιστής, όσον αφορά περαιτέρω μέτρα, ζητώντας από τους ομολόγους του να μην προβούν σε δημόσια κριτική της Ελλάδας και σε άσκηση πίεσης για την επίτευξη μη ρεαλιστικών στόχων, διότι η κυβέρνηση στην Αθήνα αντιμετωπίζει έντονη λαϊκή οργή", όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε στη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ".

Σε ανάλυση στο πρακτορείο "Μπλούμπεργκ" αναφέρθηκε ότι "το ελληνικό χρέος που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι τόσο μεγάλο για να προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας ", επισημαίνοντας ωστόσο ότι "εάν μια άτακτη αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους ακολουθούνταν από μια άτακτη αντίδραση των αγορών, αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο". Στο ίδιο κείμενο διατυπώθηκε η άποψη ότι "οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται περισσότερο από μια άτακτη αντίδραση των αγορών, παρά από τις απώλειες λόγω της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος". 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ !...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrTtTodJ0DNelrBff5e3bCWiT-ojZXtyJIsQRnriBTlVENDBhK25mbrJSxNAq9oLrFyUTIOmMln_-UUrLFlNgSSl-4c3AQJOTXGbv7XXkUvD7ZbnC6Apd6jFrq0dYSOoU86CBRhN0xoAc/s1600/venizelos+lagard.jpg

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το Μεσοπρόθεσμο απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. «Καλώ όλες τις...
δυνάμεις στη Βουλή των Ελλήνων να υπερκεράσουν τις πολιτικές τους διαφορές αυτήν την κρίσιμη στιγμή και να υποστηρίξουν τη δέσμη των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση» σημείωσε. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες για τους πολίτες και υπενθύμισε ότι και η δική του χώρα, η Πολωνία, υπέστη πολλά, καθώς εφάρμοσε «θεραπεία σοκ» οικονομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989. «Το μήνυμά μου προς τους Έλληνες πολίτες είναι να επιδείξουν υπομονή, κατανόηση και δύναμη. » Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η εξέλιξη της τρέχουσας δημοσιονομικής κρίσης σε μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση που θα καταστήσει τη ζωή των πολιτών ακόμα χειρότερη. » Η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει πολλά, ωστόσο, η ψηφοφορία για το τρέχον πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη καμπή. Η επιλογή είναι μεταξύ μιας πιθανής οικονομικής και πολιτικής αναταραχής και μιας αργής, αλλά πιθανής επανόδου στην ομαλότητα. » Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πλεύσει μέσα από αυτά τα ταραχώδη νερά και θα φτάσει σε ένα ασφαλές λιμάνι» κατέληξε. 
fimotro