Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ομορφάντρα Εγκώμιον...

http://www.contra.gr/incoming/article1545359.ece/BINARY/w460/paparazzi_loukan5.jpgΗ Διαφήμιση δεν είναι η «Διάπλασις των Παίδων». Δεν θέλει να έχει, και δεν οφείλει να έχει, ηθικοπλαστικό ρόλο. Άλλως τε, στην Ελλάδα, η αποζημίωση που οφείλει στο κοινωνικό σύνολο για τον επιβλαβή της ρόλο -να υπηρετεί δηλαδή την υλιστική αγορά σε μία χώρα υψηλού πνεύματος- εξωφλείται, και με το παραπάνω μάλιστα, με ειδικούς φόρους, αγγελιόσημα και τον ενίοτε δημοσιογραφικό λίβελο. Η υψηλή αποστολή της διάπλασης της αισθητικής ενός λαού ανήκει άλλως τε αναμφισβήτητα σε κειμενογράφους. Αν ήταν στο χέρι τους, θα επέβαλλαν με νομοθετικό περιορισμό στους διαφημιστές να περιορίζονται σε μία αυστηρή απαρίθμηση των χαρακτηριστικών του προϊόντος ή στην προβολή υψηλής αισθητικής (στην ΕΡΤ φυσικά, ως καθ'ύλην αρμόδια). Τέρμα τα «ομορφαίνει και δεν παχαίνει».

Θα προλάβει να φτάσει το ελικόπτερο;


Θα προλάβει να φτάσει το ελικόπτερο;Είστε ανίκανοι να ακούσετε την οργή του λαού. Είστε ανίκανοι να δείτε αυτό που έρχεται.
Μα πάνω απ’ όλα είστε ένοχοι γιατί κανείς σας δεν λέει το προφανές στους ξένους νταβατζήδες:
-Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και επειδή προτιμούμε να ζήσει ο λαός μας, δεν παίρνετε δεκάρα τσακιστή…
Αλλά επειδή τα κόμματά σας συμμετείχαν στην κολασμένη αύξηση του δανεισμό της χώρας, επιλέγετε να συγκαλύψετε το διαχρονικό έγκλημα δολοφονώντας τους πολίτες.