Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Σε επιτήρηση η οικονομία.


Σας παρουσιάζουμε τα νέα μέτρα …. που θα λάβει η κυβέρνηση μετά από την επιτήρηση που επιβλήθηκε στην οικονομία !!!

(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση)

ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ...

«Σκορποχώρι»

Συζητούν δημόσια για την επόμενη ημέρα στη ΝΔΕικόνα διάλυσης και... αμοραλισμούΕδώ κόσμος απολύεται και πεινάει με αφορμή την κρίση (ήρθε στην Ελλάδα τελικά ή υπό την απειλή της άφιξής της έγινε το άσπρο-μαύρο και η εγχώρια βαπτίστηκε διεθνής;) και στο κυβερνών κόμμα συζητούν για την επόμενη ημέρα τους... Ταυτόχρονα, σφάζονται για τα ψηφοδέλτια, σε δημόσια θέα... Και πάνω από όλα ενδιαφέρονται για την ψήφο των ομογενών. Ψάχνουν τρύπες όχι για να κρυφτούν, αλλά για να μπαλώσουν τη λαίλαπα που τους περιμένει στην κάλπη. Αμοραλισμός παντού...

Ο καθείς το σχέδιο του…

ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΦΙΣΕΣ


HIGH FIVE ESCALATOR (Improv Everywhere)



ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΗIGH FIVE ΣΕ 2.000 ΑΤΟΜΑ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ STAND ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ IMPROV EVERYWHERE.

29 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, (7 Ιουλίου 1936 - 8 Φεβρουαρίου 1980) γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες. Στα πέντε του χρόνια, όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του, ξεριζώθηκε απο τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο χωριό Μυλοπόταμος όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης. Αδέλφια του είναι οι επίσης γνωστοί μουσικοί της Κρητικής μουσικής ο Αντώνης Ξυλούρης Ψαραντώνης και ο Γιάννης Ξυλούρης Ψαρογιάννης .

LIM DING WEN: 9ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ!!

Το πιτσιρίκι της φωτογραφίας είναι 9 χρονών και σχεδίασε πρόγραμμα για το iphone που έχει γίνει ανάρπαστο!Ο Lim Ding Wen από την Σινγκαπούρη έφτιαξε ένα πρόγραμμα για να μπορούν να ζωγραφίζουν οι μικρές αδερφές του στο iphone της Apple. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίζεις στην οθόνη αφής με το δάχτυλο σου μόνο.Ο μικρός χρησιμοποιεί υπολογιστές από τα 2 του και έγραψε το πρόγραμμα σε pascal μόλις σε λίγες μέρες.Σε λιγότερες από 2 εβδομάδες, οι χρήστες το έχουν "κατεβάσει" 4.000 φορές στο τηλέφωνό τους!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ (AUSTRALIA)

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΑΛΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!! ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ!!!

Ayia Napa Guinness Record Attempt for Sirtaki

Το καλοκαίρι του 2007, η παραλία της Αγίας Νάπας στην πανέμορφη και ηλιόλουστη Κύπρο πλημμύρισε από 268 Ελληνοκύπριους και ξένους τουρίστες, οι οποίοι χόρευαν συρτάκι (χασαποσέρβικο) στο ρυθμό του Ζορμπά (σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη).Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε ο Δήμος της Αγίας Νάπας με σκοπό να καταχωρηθεί το γεγονός αυτό στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.Οι σκηνές που θα παρακολουθήσετε είναι εντυπωσιακές και οι πρωταγωνιστές είναι άξιοι συγχαρητηρίων.Δυστυχώς, στην Ελλάδα ανάλογες πρωτοβουλίες δεν έχουν παρθεί με αποτέλεσμα στις περισσότερες παραλίες της χώρας να ακούμε μόνο "ντάπα - ντούπα" !



http://axion-esti.blogspot.com

Οικονομική ανάπτυξη με «πράσινη τεχνολογία» προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου Πράσινη Ανάπτυξη - Περιβάλλον.

Η κυβέρνηση σπαταλά τα αποθέματα της χώρας χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο καθώς κινείται με ορίζοντα εκλογών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου Πράσινη Ανάπτυξη - Περιβάλλον του Κινήματος.
Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι πράσινη ανάπτυξη δεν σημαίνει αποκλειστικά προστασία του περιβάλλοντος, αλλά έχει σχέση με την ανασυγκρότηση του παραγωγικού προτύπου της χώρας με αιχμή την πράσινη τεχνολογία και με όρους μέλλοντος.
Η πράσινη ανάπτυξη, πρόσθεσε, σημαίνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας στον αγροτικό και διατροφικό τομέα, στις κατασκευές, στον τουρισμό, στην ενέργεια και τις μεταφορές.
Είναι, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, βασική κατεύθυνση και στην υπόλοιπη Ευρώπη, συνδέεται άμεσα με τις δημόσιες επενδύσεις, την κοινωνική πολιτική, την απασχόληση αλλά και με την έξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επιμέρους θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, το περιβάλλον, την ενέργεια, τη χωροταξία, τα δημόσια έργα, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Όπως προκύπτει από έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι εργαζόμενοι στη χώρα μας αναδεικνύονται πρωταθλητές στο άγχος του γραφείου καθώς 24,6% δηλώνει ότι το στρες, τα προβλήματα αϋπνίας και η οξυθυμία είναι τα «δώρα» που χαρίζει η επαγγελματική σταδιοδρομία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού για την Εργασία που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το πιο στρεσογόνο επάγγελμα είναι αυτό του μεταλλωρύχου, ενώ δεν «υστερούν» και αυτά του αστυνομικού, του πιλότου και του στελέχους διαφημιστικής εταιρείας. Υπολογίζεται πάντως ότι το εργασιακό στρες επηρεάζει 28% των εργαζoμένων στην Ε.Ε. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, το στρες έχει προκαλέσει- έμμεσα ή άμεσα- παραιτήσεις (12%), ασθένειες και κατάχρηση αλκοόλ (52%).

Οι συνέπειες
«Οι πιεστικές συνθήκες που επικρατούν πολλές φορές στην εργασία, μπορεί να αποδειχθούν ευνοϊκές. Είναι όμως πολύ σημαντικό να βρεθεί η ισορροπία, που θα κάνει το άγχος “παραγωγικό” και όχι ζημιογόνο. Μπορεί δηλαδή να επιβαρύνει τη σωματική και την ψυχική υγεία του εργαζομένου και να επιφέρει συνέπειες στην παραγωγικότητά του» σημειώνει η κ. Χριστίνα Δακτυλίδου, διευθύντρια τμήματος στελέχωσης μόνιμου προσωπικού στην εταιρεία Αdecco. Θεραπεία για το εργασιακό άγχος υπάρχει. Όπως μάλιστα εξηγούν οι επιστήμονες, είναι στο χέρι κάθε εργαζομένου να το καταπολεμήσει. «Άλλωστε, η προσωπικότητα του καθενός είναι αυτή που προσδιορίζει και καθορίζει το πώς και το γιατί κάθε ανθρώπινης αντίδρασης» σημειώνει η δρ Λίζα Βάρβογλη, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, νευροψυχολό- γος.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Ο Σπύρος Καπράλος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στις σημερινές εκλογές, ο κ Καπράλος πήρε 18 ψήφους έναντι 11 του Μίνωα Κυριακού. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 28 εκπρόσωποι ομοσπονδιών, καθώς επίσης και ο Λάμπης Νικολάου ως εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην ΕΟΕ. Κανονικά ψήφισαν το κερλινγκ και το μπάντμιντον, ενώ αντίθετα δεν είχε δικαίωμα ψήφου η πυγμαχία.Ο Σπύρος Καπράλος γεννήθηκε το 1955 και υπήρξε κολυμβητής και διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού. Ελαβε μέρος με την εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας και του Λος Αντζελες. Από τον Οκτώβρη του 2004 είναι πρόεδρος του Χ.Α.Α.

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ

Με άδεια του ιατροδικαστή θα γίνονται οι αποτεφρώσεις στην Ελλάδα, ενώ σε περίπτωση διαφωνίας συγγενών είτε για το αν θα γίνει ή όχι αποτέφρωση είτε για το τι θα απογίνει η τέφρα, τον λόγο θα έχει ο εισαγγελέας. Η τέφρα θα μπορεί να σκορπιστεί στη θάλασσα αλλά και σε ανθόκηπους.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ CERN

Οι εργασίες επισκευής στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων θα διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί και έτσι το γιγάντιο μηχάνημα θα επαναλειτουργήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου αντί το καλοκαίρι, ανακοίνωσε το CERN.

ΟΡΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ Tzipi Livni ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΙΤ ΠΟΛΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Το κόμμα Καντίμα της «σιδηράς» υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, φαίνεται να επικρατεί στις σημερινές εκλογές σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολς. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι αυτό και πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι τελικώς αυτός που θα κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση είναι ο Νετανιάχου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αποσπάσει την υποστήριξη του τρίτου ακροδεξιού κόμματος «Γισραέλ Μπεϊτένου» και των θρησκευτικών κομμάτων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι απόδημοι που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, καθώς κι εκείνοι που υπηρετούν σε ελληνικές υπηρεσίες του εξωτερικού και οι Έλληνες υπάλληλοι των διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, που εγκρίθηκε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή.