Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Γραμματα στον Αη Βασιλη……


http://asimonis.wordpress.com

ΟΙ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…

Δεν υπήρχε αμφιβολία, πως κάπως έτσι θα γινότανε : το εκλογικό αποτέλεσμα θα έμπαινε γρήγορα στην άκρη, οι ηττημένοι, (μερικοί και αγρίως ξεφωνημένοι), θα επανέκαμπταν, άνετοι και ωραίοι, ως κριτές και επικριτές και οι νικητές θα στήνονταν στον τοίχο !
Στην …αθάνατη ιδιομορφία της Ελλάδας, το πάνω – κάτω, έρχεται πολύ πιο γρήγορα, στην περίπτωσή μας ήρθε σε λιγότερο από δύο μήνες !
΄Ολα μπορεί να κατανοηθούν, από την προκλητική αφασία – αμνησία της Ν.Δ., έως την σχιζοφρενική αντίληψη του ΚΚΕ, τις αθεράπευτες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και τις τσαρλατάνικες φαντασιώσεις των καρατζαφεραίων…
Εκείνο, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, είναι η συμπεριφορά κάποιων του εσωτερικού μετώπου, οι οποίοι μπόρεσαν, μέσα σε λίγες ημέρες, να δουν, να αναλύσουν, να εκτιμήσουν και ν΄ απορρίψουν την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.
Ως σύγχρονοι προφήτες, έκαναν τον τελικό απολογισμό της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από το πρώτο δίμηνο, και την κατακεραυνώνουν, ως αποτυχούσα !

Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς υπέφεραν, τους τελευταίους μήνες, καθώς χρειάστηκε να υποδυθούν τον δύσκολο ρόλο του «ενωτικού» και του, τάχα, συμμέτοχου στον προεκλογικό αγώνα του κινήματος και, στη συνέχεια, να καμουφλάρουν την απογοήτευσή τους, για τον θρίαμβο του Παπανδρέου. ΄Ηταν, άλλωστε, μια εξέλιξη η οποία ενταφίαζε, αν όχι οριστικά, τουλάχιστον για μια 10ετία, τις όποιες ορέξεις τους, για την επαναφορά τους στο προσκήνιο του εσωκομματικού, αλλά και του γενικότερου πολιτικού γίγνεσθαι.
Στην αρχή – αρχή, αμφισβητούσαν το αν το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές, στη συνέχεια άλλαξαν πλευρό και μελλοντολογούσαν με βεβαιότητα : «…κάτσε να δεις τι έχει να γίνει μόλις γίνουν κυβέρνηση !...».
Η έκπληξη των πρώτων ημερών με τις ευρείας αποδοχής κινήσεις του Γιώργου, ενέτεινε τη σύγχυση, αλλά και το πείσμα κι έτσι με το ξεκίνημα των γεγονότων γύρω από την οικονομία, βρήκαν την ευκαιρία να εκτονωθούν και να ξεσαλώσουν.
Το τι ακούς από τα αυλικά παπαγαλάκια και το τι διαβάζεις από τους δουλικούς κονδυλοφόρους, δεν περιγράφεται ! «Ο λίγος Παπανδρέου, που δεν έχει σχέδιο…», «ο πρωθυπουργός, που γυρίζει ανά τον κόσμο και δεν ασχολείται με τη χώρα…», «αυτός, που επιμένει στην εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών και προκαλεί το θυμό και τις επιθέσεις των διεθνών οίκων…».
Πόση κακότητα, εμπάθεια και βρωμιά, μπορεί να φωλιάζει σε μερικά μυαλά ; Πόση ματαιοδοξία και πόσο αμοραλισμό, μπορεί να προσδώσει το κανάκεμα των κέντρων και των φορέων της διαπλοκής και της διαφθοράς ; Πόση ηλιθιότητα μπορεί να φωλιάσει σ΄ έναν ανθρώπινο οργανισμό ;
Το ό, τι βρίσκονται σε περίοδο αναζήτησης διεξόδου στο λαβύρινθό τους, είναι γεγονός, όπως, επίσης, γεγονός είναι, πως επεξεργάζονται νέα σενάρια πολιτικής νεκρανάστασής τους, συμμετέχοντες σε διάφορες διεργασίες και με ομοιοπαθείς απ΄ άλλους χώρους, πάντα, βέβαια υπό την καθοδήγηση των αφεντικών…
Ας κόψουν το σβέρκο τους κι ας κάνουν ό, τι θέλουν, στο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, ούτε πρόσφεραν, ούτε προσφέρουν : ως όχημα το χρησιμοποιούν για το «ταξίδι τους» και μάλιστα, το χρησιμοποιούν ως λαθρεπιβάτες !...
http://logoplokies.blogspot.com

Γιατί ανέθεσε ο Σαμαράς στον Κυριάκο τη σκιά του υπουργείου περιβάλλοντος;...

Το Playboy στο iPhone!

Το Playboy κυκλοφόρησε την επίσημη εφαρμογή του για το iPhone. Η εφαρμογή είναι μια κινητή έκδοση του περιοδικού, η οποία θα περιλαμβάνει τα κλασικά χαρακτηριστικά του περιοδικού, όπως συνεντεύξεις, μόδα κλπ αλλα όχι γυμνές φωτογραφίες!
Πηγή

"Ασπίδα" τσάι και καφές!

Οι άνδρες καπνιστές πίνοντας τσάι και καφέ μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Stroke». Η δρ Σουζάνα Λάρσον, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης στη Σουηδία, εξηγεί ότι η κατανάλωση καφέ και τσαγιού μπορεί πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, επειδή τα συγκεκριμένα ροφήματα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η ερευνήτρια μελέτησε τους συσχετισμούς μεταξύ κατανάλωσης καφέ και τσαγιού και του κινδύνου διαφορετικών τύπων εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως εγκεφαλική αιμορραγία και υπαραχνοειδής αιμορραγία, που προκαλούνται από εγκεφαλική αιμορραγία και εγκεφαλικό έμφραγμα, το οποίο είναι συχνότερο και προκαλείται από εμπλοκή της αρτηρίας που παρέχει αίμα στον εγκέφαλο. Αυτό ο τύπος του εγκεφαλικού επεισοδίου συχνά προκαλείται από την αρτηριοσκλήρυνση. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 26.566 ενήλικες Φιλανδοί καπνιστές, που συμμετείχαν σε μεγάλη μελέτη για την πρόληψη του καρκίνου και παρείχαν πληροφορίες για τη διατροφή τους, περιλαμβανομένης της κατανάλωσης καφέ και τσαγιού, στην αρχή της έρευνας. Κανείς εκ των ανδρών δεν είχε ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου αρχικά. Κατά τη διάρκεια των 13,6 ετών της παρακολούθησης του δείγματος, καταγράφηκαν 2.702 εγκεφαλικά εμφράγματα, 383 ενδοεγκεφαλικές αιμορραγίες, 196 υπαραχνοειδείς αιμορραγίες και 84 ακαθόριστα εγκεφαλικά επεισόδια. Μετά από συνυπολογισμό της ηλικίας και της παρουσίας παραγόντων κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, οι άνδρες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού εμφράγματος συγκριτικά με άνδρες που έπιναν λιγότερα από δύο. Οι άνδρες που έπιναν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια τσάι καθημερινά είχαν 21% χαμηλότερο κίνδυνο του προαναφερόμενου τύπου εγκεφαλικού επεισοδίου συγκριτικά με άνδρες που δεν έπιναν τσάι. Καμιά σχέση δεν καταγράφηκε μεταξύ κατανάλωσης καφέ και τσαγιού και των ενδοεγκεφαλικής ή υπαραχνοειδούς αιμορραγίας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση καφέ και τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού εμφράγματος μεταξύ των συγκεκριμένων ανδρών, ανεξαρτήτως των γνωστών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου. Οι θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης καφέ και τσαγιού αναφορικά με το εγκεφαλικό έμφραγμα είναι βιολογικά πιθανές λόγω των φαινολών που περιέχουν και των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων, που ίσως προλαμβάνουν την αρτηριοσκλήρυνση.
http://rc-cafe.blogspot.com/

Το Playboy στο iPhone!

Το Playboy κυκλοφόρησε την επίσημη εφαρμογή του για το iPhone. Η εφαρμογή είναι μια κινητή έκδοση του περιοδικού, η οποία θα περιλαμβάνει τα κλασικά χαρακτηριστικά του περιοδικού, όπως συνεντεύξεις, μόδα κλπ αλλα όχι γυμνές φωτογραφίες!
Πηγή

Ο Γιώργος Ντόλιος νέος υφυπουργός Εσωτερικών

Ο Γιώργος Ντόλιος θα ορκιστεί, υφυπουργός Εσωτερικών με απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Ντόλιος θα πάρει τη θέση του Ντίνου Ρόβλια ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Ντόλιος, οδοντίατρος στο επάγγελμα, εξελέγη βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε δήμαρχος Φερών, ενώ επί δημαρχίας του ιδρύθηκε η πρώτη Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης του Νομού, δημιουργήθηκε το ομώνυμο ίδρυμα Θρακών και διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες.

Απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη με άφατη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του. Ο εκλιπών υπήρξε συνεχιστής αλλά και ανανεωτής της πρωτοποριακής δημιουργίας του πατέρα του Δημήτρη στον χώρο της έντυπης, αντικειμενικής εκδοτικής ενημέρωσης, που άρχισε το 1922 και συνεχίζεται αδιάλειπτα ως τις ημέρες μας, πάντοτε υπηρετώντας τη Δημοκρατία, την αλήθεια και την πρόοδο στην Ελλάδα. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Χρήστο Λαμπράκη θα γίνει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στη 1.00 μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών. Γεννημένος το 1934 ο Χρήστος Λαμπράκης σπούδασε στην Αγγλία , υπηρέτησε στο Ναυτικό και αφού εργάστηκε ως δόκιμος δημοσιογράφος στο «Βήμα» ανέλαβε τη διεύθυνση των εφημερίδων και των περιοδικών όταν, το 1957, πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας του. Στα πενήντα και πλέον χρόνια που ακολούθησαν, ο Χρήστος Λαμπράκης πλούτισε το Συγκρότημα, όπως είχε καθιερωθεί να ονομάζεται ο εκδοτικός οργανισμός, με μια εικοσάδα εβδομαδιαίων και μηνιαίων εντύπων τα οποία στον χώρο τους στάθηκαν και στέκονται οδηγοί. Οι πολιτικές περιπέτειες της Ελλάδας, η καθημερινή μάχη για τα δημοκρατικά ιδεώδη και για την αλήθεια, που σάλπιζαν τα έντυπά του και πρόβαλλε ο ίδιος, δεν τον άφησαν άτρωτο. Η χούντα των συνταγματαρχών τον φυλάκισε και κυριολεκτικά στραγγάλισε την κυκλοφορία των εφημερίδων και των περιοδικών του. Οι γνώσεις του, η ενάργεια και το πάθος του για τη μορφωτική και την πνευματική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν εκφράστηκαν μόνο στον εκδοτικό χώρο. Εμπνευστής, ακάματος εργάτης, με ιδέες πρωτοποριακές, ο Χρήστος Λαμπράκης δημιούργησε το πρώτο μουσικό κέντρο διεθνών διαστάσεων της χώρας στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής, «τέκνο» της ομάδας των Φίλων της Μουσικής, στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε. Ενα άλλο δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και άλλα εκκολάπτονται σήμερα σε άλλες ελληνικές πόλεις. Ο ίδιος, το 1991, δημιούργησε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τον υψηλό στόχο «να διαμορφώσει τον ανανεωτικό πυρήνα μελετών και σχεδιασμού ανάπτυξης σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα». Ηταν ο πρώτος εκδότης στην Ελλάδα που, το 1997, πέρασε τα έντυπά του στην ηλεκτρονική ενημέρωση και δύο χρόνια αργότερα δημιούργησε τη μεγάλη ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης και πληροφόρησης, το in.gr. Δυστυχώς, όλα αυτά είχαν ένα βαρύ τίμημα. Η καρδιά του Χρήστου Λαμπράκη δεν άντεξε και ύστερα από πολύμηνη δοκιμασία υπέκυψε, στο Ωνάσειο.
ΤΑ ΝΕΑ

Αφετηρία το Καλλιμάρμαρο Διαμαρτυρία με Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες για τα τέλη κυκλοφορίας

Δεκάδες οδηγοί με Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο σε μια «διαφορετική» διαμαρτυρία για τα τέλη κυκλοφορίας. Δεκάδες Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο σε μια «διαφορετική» διαμαρτυρία για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι οδηγοί πάτησαν γκάζι μέχρι τη Βουλή, ζητώντας την άρση των φορολογικών μέτρων. Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε το «Μέτωπο Ενεργών Πολιτών», που ζητά «τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μισθούς και απαλλαγή των ανέργων από τα τέλη». Στην πορεία μετείχαν διάφοροι φορείς ιδιοκτητών αυτοκινήτων και καταναλωτικές ενώσεις. Στη διάρκεια της πορείας έμειναν κλειστές για αρκετή ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Ακαδημίας και η Πατησίων.
http://www.tovima.gr