Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο………..

«Ότι σπείρεις, θα θερίσεις», λέει μια παροιμία, και το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου την επιβεβαιώνει. Η Νέα Δημοκρατία καταποντίστηκε όχι μόνο υπό την πίεση των σκανδάλων και των σφαλμάτων της αλλά κυρίως γιατί, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες, συνέχισε να υποτιμά τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.
Από την μια ο Πρωθυπουργός ζητούσε από τους πολίτες να του δώσουν ακόμα μια ευκαιρία, ώστε να κυβερνήσει με διαφάνεια και αξιοκρατία, και από την άλλη οι Υπουργοί του έκαναν χιλιάδες ρουσφετολογικές, κομματικές προσλήψεις και χορηγούσαν άδειες σε ιδιωτικά κολέγια από την πίσω πόρτα.
Όμως, ο Ελληνικός λαός έδωσε για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα. Ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ, με προβάδισμα δέκα μονάδων από την Νέα Δημοκρατία, είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι οι Έλληνες δεν έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι αλλά κρατούν αξίες, διατηρούν ιδανικά και πιστεύουν σε οράματα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε στον Ελληνικό λαό, και ειδικότερα στους νέους, το όραμα που χρειαζόταν, ώστε να εγερθούν και να επαναστατήσουν για να διεκδικήσουν «μια δίκαιη Κοινωνία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την αξιοκρατία και την αλληλεγγύη».
Την 4η Οκτωβρίου γεννήθηκε ξανά η ελπίδα. Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, ένα ξέφραγο αμπέλι αλλά κυβερνάται από μια ηγεσία, που σέβεται θεμελιώδεις αξίες, έχει τα χέρια λυμένα από εξαρτήσεις και έχει σχέδιο για ανάταξη της οικονομίας, αναδιανομής του πλούτου και αναδόμησης του πολιτικού συστήματος.
Η υλοποίηση της πρώτης δέσμευσης του Γιώργου Παπανδρέου για μικρό κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο από νέα πρόσωπα, είναι η απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πραγματικά ανανεωθεί και ότι μπορεί να χαράξει μια νέα πορεία δημιουργίας και να ανασυγκροτήσει οικονομικά, πολιτικά και ηθικά την Ελλάδα.
Όμως, έγινε σε όλους κατανοητό, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, ότι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ακόμα γραβάτες και κοστούμια, που υπονομεύουν αυτή την ανασυγκρότηση. Συνεπώς, πρέπει όλοι μας να επαγρυπνούμε και με τόλμη και αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενάντια στα κατεστημένα, τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που απειλούν την ενότητα του κινήματος μας.
Ειδικότερα στην Κέρκυρα, πρέπει, επιτέλους, να λάβουν τέλος οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που κρατούν το τόπο μας πίσω. Ανεξάρτητα από προσωπικά συμφέροντα, πρέπει να συγχαρούμε την κ. Άντζελα Γκερέκου για την ανάληψη της θέσης της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και να την βοηθήσουμε να υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το νησί μας.
Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πισωγυρίσματα. Την 4η Οκτωβρίου ανεβήκαμε, στο «τρένο της ανανέωσης και της ανασυγκρότησης» και προχωράμε στο δρόμο που οδηγεί σε μια Κοινωνία αξιών, ήθους και Δημοκρατίας και σε μια Ελλάδα πρωτοπόρα στην Εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Και σε όλους αυτούς που αμφισβητούν το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου και το χαρακτηρίζουν ουτοπία, σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει δρόμος, όλοι εμείς που «δεν χρωστάμε σε κανέναν», απαντάμε, ότι «όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει και δρόμος». Μα κι αν ακόμα δεν υπάρχει.....κι αν ακόμα υπάρχουν συμφέροντα που τον φράζουν...... τότε με τα όνειρα και τα χέρια μας ενωμένα......εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο.......
Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr

Nα κάνουν αιτήσεις όλοι όσοι έχουν τα προσόντα...

...για τη στελέχωση των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό


Από την Γεωργία Ποδογύρου


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαδικασία στελέχωσης θέσεων σε υπουργεία και περιφέρειες είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα ελληνικά δεδομένα. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με τις προοδευτικές αντιλήψεις του φέρνει νέα πνοή στην Δημόσια Διοίκηση. Για αυτό όλοι μας πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της καινούργιας κυβέρνησης.Eμπρος λοιπόν συμπολίτες και συμπολίτισσες να δώσουμε το παρών και να κάνουμε όλοι μαζί, οι έχοντες προσόντα αλλά και οι άξιοι, τις αιτήσεις. Πρέπει όμως να κινηθούμε τάχιστα, επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να περιμένει για πολύ. 'Οσο περισσότεροι ικανοί πολίτες υποβάλλουν, τόσο πιο αξιοκρατικά θα στελεχωθεί ο κρατικός μηχανισμός.Ας αφήσουμε λοιπόν τις γκρίνιες και...την μεμψιμοιρία και ας κάνουμε πράξη την εξαγγελία του πρωθυπουργού. Ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η ιδέα της συμμετοχικής δημοκρατίας, έτσι ακριβώς όπως την έχει οραματιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Για αυτό μην χάσει κανείς την ευκαιρία. Καλή αρχή και καλή επιτυχία.

ΝΔ: ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ...

Η οργανωτική επιτροπή συνεδρίαζε μέχρι τις 2 το πρωί χθες. Τί αποφάσισε; Τίποτα. Θα ξανασυνεδριάσει και αύριο μήπως και...Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έως την Πέμπτη πρέπει να έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες επισήμως και έως την μεθεπόμενη Τρίτη πρέπει κάθε ένας να έχει προσκομίσει τις 50 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του.. Ωραία όλα αυτά, αλλά τον αρχηγό ποιός θα τον εκλέξει; Το συνέδριο ή η βάση τοης ΝΔ; Η οργανωτική επιτροπή, λόγω διαφωνιών, δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μια ενιαία πρόταση. Όλα τα παραπέμπει στο συνέδριο, το οποίο θα κληθεί να απαοφασίσει αν θα εκλέξει αρχηγό ή αν θα παραπέμψει την εκλογή στην κομματική βάση. Κοινώς, μπάχαλο...

http://veto300.blogspot.com

Πανστρατιά για τον Ζορό!

Εφόσον οι εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ επιτρέψουν την συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της οργάνωσης στη προσεχή ψηφοφορία.............
............... με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για αυτόν τον τόπο προτείνω την μαζική συμμετοχή όλων μας, ως φίλων, για την στήριξη του Ζορό. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την σωτηρία αυτού του δύσμοιρου τόπου από την δεξιά. Αποκλειστικές πληροφορίες της Κερκυραϊκής Αλεπούς αναφέρουν την άφιξη του Αρνολντ Σβαντζενεγκερ για την υποστήριξη του Ζορό.
Κερκυραική Αλεπού

Volley: Ο Ηρακλής «άλωσε» με 3-0 τον Ρέντη

Ηράκλεια νίκη στου Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχε ο Γηραιός ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ (20-25, 19-25, 23-25) στο νέο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των Ανδρών. Καλύτερος παίκτης για τους νικητές ο Γιοσλάιντερ Καλά, ενώ φοβερό παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Προύσαλης. Ο «ΗΡΑ» ήταν καλύτερος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και χρειάστηκε μόλις 79 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση των νταμπλούχων Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ασύνδετος σε όλους τους τομείς ενώ ήταν εμφανές το πρόβλημα που είχε στη θέση του ακραίου, ελλείψει του Φελίπε Φοντέλες, που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε! Συγχαρητήρια στον Γιάννη Ραγκούση! Μας έκανε να νοιώσουμε πολίτες κι όχι υπήκοοι!

Σήμερα, γύρω στις 3 το απόγευμα πέσαμε πάνω στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση και… “πάθαμε πλάκα”!
Κατηφόριζε την Μητροπόλεως με κατεύθυνση στου Ψειρή… ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ σωματοφύλακα ή αστυνομικό!
Ένας πολίτης όπως όλοι μας!
Δίπλα του η σύζυγος, απλώς δίπλα του γιατί είχε στους ώμους του την μικρή του κόρη… κάτι συζητούσε με γνωστό πολιτικό συντάκτη που τον συνάντησε τυχαία και κατηφόριζαν παρέα!
Γι’ όλα αυτά σας διαβεβαιώνουμε, τα είδαμε με τα μάτια μας!
Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο κόσμος που τον συναντούσε… χειραψίες, καλά λόγια για τον Γιώργο… πολίτες που έβλεπαν τον πολίτη υπουργό να ζει στην πόλη όπως όλοι μας! Έβλεπαν έναν απλό καθημερινό συμπολίτη τους, έναν αντοκομφορμιστή και του συμπεριφέρθηκαν όπως στον αγαπημένο τους γείτονα!
Τέτοια ζεστασιά και συμπεριφορά του κόσμου σε πολιτικό έχουμε να συναντήσουμε από τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.
Συγχαρητήρια στον Γιάννη Ραγκούση, που όχι μόνο δεν καβάλησε καλάμι, αλλά έτσι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ κίνημα πολιτών!
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ελλάδα-Λετονία 5-2 (One Man Show) ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΓΚΟΛ

Τα τέσσερα γκολ του εξαιρετικού Φάνη Γκέκα και το θαυμάσιο γκολ του Γιώργου Σαμαρά, διόρθωσαν τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους, με την Ελλάδα να επικρατεί 5-2 της Λετονίας, αγκαλιάζοντας τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ. Ρεχάγκελ: "Ορισμένοι θα πρέπει να έχουν κλειστό το στόμα τους". (video)
http://www.contra.gr

Η τελευταία ευκαιρία;

Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών βρισκόμουν στα γραφεία του κόμματος ΔΡΑΣΗ και αγνάντευα τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Ούτε μια καραμούζα, σφυρίχτρα, κόρνα. Ούτε μια πράσινη σημαία ν’ ανεμίζει. Κανένα αυτοκίνητο ενθουσιωδών οπαδών δεν πήγαινε προς το κέντρο να πανηγυρίσει με το γνωστό μεσογειακό τρόπο το θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Μήπως εκπολιτιστήκαμε; Μήπως γίναμε κιόλας Δανία;

Πιο πιθανή είναι η ερμηνεία ότι τούτη τη φορά οι ψηφοφόροι, κουρασμένοι, δεν προσδοκούσαν τίποτα για να πανηγυρίσουν. Στις αναμετρήσεις της τελευταίας πενταετίας, οι πολίτες τρέχουν αλαλιασμένοι στον ένα για να αποφύγουν τον άλλο και τανάπαλιν. Κάποτε στη σαστισμάρα τους, έτρεξαν και στον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως το νέο αίμα του νέου παιδιού δώσει μια διέξοδο. Επέστρεψαν τρομοκρατημένοι. Και τον Ιούλιο πήγαν για μπάνιο, παρατώντας σύξυλες τις κάλπες των ευρωεκλογών. Η γενναιόδωρη ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δόθηκε εκβιασμένα. Πολλοί το ψήφισαν, μόνο και μόνο για να αποκλείσουν νέες εκλογές, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο νικητής των εκλογών δεν ζει σε κλίμα ευφορίας, αλλά απαιτήσεων, στη μέση μιας οικονομικής κρίσης που είναι κυρίως γηγενής, όσο και αν η ΝΔ παρίστανε το θύμα της διεθνούς κρίσης. Ωστόσο, οι μέχρι στιγμής κινήσεις του πρωθυπουργού, εμπνέουν αισιοδοξία. Θετική ήταν η παρουσία πολλών νέων προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο και ο περιορισμός των παλαιοκομματικών. Θετική, αλλά ρισκαδόρικη για τον ίδιο. Δυστυχώς, ο χαρισματικός πατέρας του φρόντισε να μην υπάρχει θεσμικό αντίβαρο στην πρωθυπουργική εξουσία. Η απουσία των «θεσμικών» παλαιοκομματικών εντείνει αυτή την ανισορροπία και ρίχνει πρόσθετες ευθύνες στον πρωθυπουργό, που επωμίζεται οποιοδήποτε λάθος των νέων προσώπων. Θετική ήταν και η προσφορά υπουργείου στους Οικολόγους Πράσινους, και ας την αρνήθηκαν. Θετικότερη θα ήταν και μια ανάλογη κίνηση προς τη ΝΔ. Θα έδειχνε τη συναίσθηση του μεγέθους των προβλημάτων και την ανάγκη ευρείας συσπείρωσης. Τη χρειάζεται την ευρεία συσπείρωση, διότι ο εχθρός βρίσκεται και μέσα στο κόμμα του. Κυρίως στους συνδικαλιστές των συντεχνιών και των «κεκτημένων». Αν δεν συγκρουστεί με αυτούς, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Θετική ήταν η μείωση του αριθμού των υπουργείων. Θετική και η ίδρυση υπουργείου Περιβάλλοντος. Θετικός και ο διαχωρισμός των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας. Τον ζητάει ο Στέφανος Μάνος εδώ και δυο χρόνια, αλλά ο ταπεινός κ. Καραμανλής δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί με τέτοια ταπεινά ζητήματα.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ζει σε κλίμα απαιτήσεων, την ίδια στιγμή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην έχει αξιωματική αντιπολίτευση, σχεδόν ακριβώς όπως ο Κ. Καραμανλής πριν πέντε χρόνια. Η ΝΔ πάσχει από την εσωστρεφή νόσο της ήττας και της προεδρολογίας. Από τους τρεις επικρατέστερους, μέχρι στιγμής δελφίνους, οι δυο (Σαμαράς και Αβραμόπουλος) χαρακτηρίζονται από την αβάσταχτη ελαφρότητα της ίδρυσης δικών τους κομμάτων, και επιστροφής μετά με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Η ελαφρότητα δεν συμβιβάζεται με την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα που απαιτείται για έναν αρχηγό κράτους. Ίσως η Ντόρα δεν είναι ιδανικό πρόσωπο για πρωθυπουργός, αλλά είναι η σοβαρότερη ανάμεσα στους τρεις. Έγραψα τη λέξη «σχεδόν», διότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ 2004 και 2009. Η διαφορά λέγεται Καρατζαφέρης. Το ΛΑΟΣ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Έσερνε την κυβέρνηση της ΝΔ στο λαϊκισμό του, με το φόβο απώλειας ψήφων. Για τον ίδιο λόγο θα σέρνει μια -άβουλη για μεγάλο διάστημα- αντιπολίτευση της ΝΔ. Οι 15 βουλευτές του δίνουν το δικαίωμα να απαιτεί ονομαστικές ψηφοφορίες, και εκεί είναι φανερό ότι η λαϊκή Δεξιά της ΝΔ θα ακολουθεί ανήμπορη την απλοϊκή ακροδεξιά γραμμή του. Η μεταβολή του συσχετισμού ανάμεσα στα μικρά κόμματα υπέρ του ΛΑΟΣ, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη δημοκρατία και την ειρηνική κοινωνική συνύπαρξη. Τα δυο αλληλομισούμενα κόμματα της Αριστεράς είδαν να μειώνονται οι ψήφοι και τα ποσοστά τους (κατά περίπου 12%), παρά τις προσδοκίες τους ότι η αύξηση της κρίσης και της ανεργίας θα έφερναν κοντά τους δυσαρεστημένους πολίτες. Η αύξηση των ψήφων του ΛΑΟΣ τους στερεί το βολικό επιχείρημα της «πόλωσης», που επιστρατεύουν όποτε πέφτουν τα ποσοστά τους. Αποδείχτηκε ότι η κρίση και η ανεργία δεν σπρώχνουν τους πολίτες στην παραδοσιακή Αριστερά, αλλά στο λαϊκισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία της ακροδεξιάς. Το φαινόμενο το ζήσαμε και στο μεσοπόλεμο και οι συνέπειές του ήταν τραγικές. Εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς στο Γιώργο Παπανδρέου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, για το καλό του τόπου. Είναι, ίσως, η τελευταία ευκαιρία πριν μια ακόμη καταστροφή.

http://www.newstime.gr

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...


http://logoplokies.blogspot.com/

Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ

Β΄ εθνική, Περιφερειακό πρωτάθλημα.
ΑΟΚ: Στόχος οι 10 βαθμοί Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα υποδεχτεί ο ΑΟ Κέρκυρα την Αναγέννηση Καρδίτσας στο ΕΑΚΚ, την Κυριακή στις 4μ.μ. Την νικη που θα την διατηρησει στην κορυφη του βαθμολογικου πινακα θα κυνηγησει αυριο ο Α.Ο.Κερκυρα στον αγωνα με την δυνατη αγωνιστικα Αναγγενηση Καρδιτσας. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Παπαπέτρου από την Ένωση Αθηνών. Το αντίστοιχο ματς των Νέων θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 1μ.μ. στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.
http://www.radiokerkyra.gr