Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Και άλλη προσφυγή απέρριψε το ΣτΕ κατά του ΧΥΤΑ!

Είχε υποβληθεί από Δήμους Κατσανοχωρίων – Παμβώτιδας
Μια νέα απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κοινοποιήθηκε χθες στα τοπικά ΜΜΕ, που αφορούσε αίτηση των Δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας, καθώς και κάποιων άλλων φορέων, κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.Η συγκεκριμένη προσφυγή είχε γίνει κατά των Υπουργών Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, αλλά και κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων.Η αρμόδια Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, αφού μελέτησε και πάλι τα έγγραφα και αφού στην απόφασή της επαναλαμβάνει ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας, απορρίπτει την αίτηση αναστολής του έργου.Στον ισχυρισμό ότι τίθεται σε κίνδυνο η ιστορικής σημασίας Ιερά Μονή Τσούκας, η Επιτροπή Αναστολών σημειώνει ότι «από τα στοιχεία του φακέλου δεν πιθανολογείται βλάβη της Ιεράς Μονής Τσούκας, η οποία θα επέβαλε την αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου προς το Υπουργείο Πολιτισμού, η θέση του ΧΥΤΑ βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 2.500 μέτρων από την Ιερά Μονή…».Μόλις δυο μέρες μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων στο Ελληνικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας και η δεύτερη απορριπτική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το έργο. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς από την μία οι κάτοικοι δεν δείχνουν έτοιμοι να δεχτούν τον ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και όπως δηλώνουν θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ από την άλλη το έργο ήδη κατασκευάζεται και η Δικαιοσύνη δίνει το «πράσινο» φως να συνεχιστεί. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να μη καταλήξουμε στο… «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν…».
http://epirusgate.blogspot.com/

ΣΚΕΦΤΕΣΤE ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ;;;

Δύσκολα τα πράγματα...


"Πάντα μετά τις εκλογές τα ¨αγγούρια" είναι μεγαλύτερα....."

Kafeneio-gr

Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουνε του τ.Πρωθυπουργού;

Τελικά τι μου λέτε εμένα ο κυρίαρχος λαός με το αλάνθαστο κριτήριό του, η λαική ετυμηγορία, η δύναμη της ψήφου κλπ. κλπ. πράσινα άλογα;
Την τύφλα του δεν ξέρει ο έλληνας αφού πήγε και μαύρισε έναν Πρωθυπουργό που ακούστε τι έκανε μέσα στα 5,5 χρόνια της θητείας του, όπως τα είπε προχθές ο ίδιος βουκωμένος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του:

«Δρομολόγησα τη μεταρρυθμιστική στρατηγική, που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αναλαμβάνοντας σοβαρό πολιτικό κόστος».

«Γνωρίζω ότι λίγοι τις αποδέχθηκαν τις μεταρρυθμίσεις μας από την αρχή. Γνωρίζω ότι μόλις ανακοινώνονταν, οι περισσότεροι έσπευδαν να τις αμφισβητήσουν. Γνωρίζω ότι όταν ψηφίζονταν, οι πιο πολλοί τις απέρριπταν και όταν εφαρμόζονταν, οι περισσότεροι έλεγαν πως έπρεπε να ήμασταν πιο τολμηροί».

«Πίστεψα και πιστεύω στην αναγκαιότητά του σχεδίου μας για την κρίση».

«- Δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα κοινωνικά προβλήματα, που ούτε καν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις που τα δημιούργησαν.

- Υπερασπιστήκαμε, με τόλμη, τα εθνικά μας ζητήματα και δώσαμε πραγματική υπόσταση σε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, οδηγώντας τη χώρα σε νέους δρόμους διεθνούς συνεργασίας.

- Ανοίξαμε τον κύκλο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος, συγκρουόμενοι με κατεστημένα συμφέροντα και βολεμένους εκφραστές της συντήρησης.

- Ενισχύσαμε τις αντοχές της οικονομίας μας.

- Αυξήσαμε δραστικά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις.

- Πετύχαμε σταθερή μείωση της ανεργίας»

.Άρα; Πού είναι η λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κυρίες και κύριοι πολιτες; Πού είναι η περιλάλητη δύναμη της ψήφου σας, αφού δεν μπορείτε να στηρίξετε έναν τέτοιον μεταρρυθμιστή πολιτικό;

Που «δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του», κατά δήλωσή του, παρά μόνο καμμιά εκατοστή λαμόγια; Μύγα όμως ποτέ! Δεν είναι δα η καημένη η μύγα και κανένα αρπακτικό. Σιγά μην άφηνε να καθίσουν στο σπαθί του οι κουμπάροι, οι ζημενσιανοί, οι Βατοπεδινοί ή οι Παυλίδηδες και οι λοιποί από τον εσμό από μύγες που είχε γύρω του!

Που ουδέποτε δεν έπνιξε σκάνδαλο, αλλά αντίθετα τροποποίησε τη νομοθεσία για να στείλει πρώτους πρώτους τους δικούς του αετονύχηδες στη φυλακή;

Που ούτε για μια στιγμή δεν του πέρασε η ιδέα να κλείσει νωρίτερα τη Βουλή για να επιφέρει μια ώρα αρχήτερα την παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών του;

Που ούτε που καταδέχτηκε να στείλει στη φυλακή την έρημη την Τσέκου, αλλά τιμώρησε παραδειγματικά το άντρα το σωστό, τον γόη, τον κολλητό του Γάμμα Γάμμα;

Που του ήταν αδιανόητο να κατατρέξει με τη Δικαιοσύνη καταλύοντας κάθε θεσμό απόδοσής της τον Χριστοφοράκο ο οποίος έδωσε και να μη μάθουμε ούτε καν τα ονόματα των παρατρεχαμένων του που τα πήραν; Ούτε μπορούσε να δεχθεί αντί για τους δωροδοκηθέντες να προφυλακίζονται κοριτσάκια παιδιά δωροδοκούντων.

Που κάθε άλλο παρά έμπλεξε στην ανάκριση της Ζήμενς έναν νεαρό ανακριτή τριάντα και κάτι ετών, αφού τον έβαλε και εφάρμοσε τις παράτυπες και παράνομες εντολές των ανωτέρων του στο τέλος τον παρέπεμψε για ποινικά και υπηρεσιακά αδικήματα;

Που μεταρρύθμισε την Υγεία, την Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση, την απονομή Δικαιοσύνης, τη Φορολογία, το Στρατό έτσι όπως κανείς ποτέ δεν μεταρρύθμισε στο παρελθόν. Και που αφού άφησε την Γιαννάκου να γίνει ο σάκκος του μποξ εφαρμόζοντας τη δική του πολιτική στο τέλος ούτε που διανοήθηκε να αποπέμψει κακήν κακώς στέλντοντάς την στου Χάρου τα νύχια;

Που χωρίς αυτόν η Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο θα γινόταν παρανάλωμα πυρός, ενώ με την παρέμβασή του δεν άναψε ούτε φλογίτσα, ούτε καταστράφηκε το παραμικρό, από τις εξεγέρσεις των θυμωμένων νέων, των οποίων είναι ψέμμα πως ούτε τα μικρά ονόματα δεν μάθαμε;

Που ποτέ άλλοτε δεν είχε γνωρίσει ο πολίτης τόση ασφάλεια όσο επί Πρωθυπουργίας του, στο δρόμο, στο σπίτι του, παντού;

Που ποτέ ο έλληνας δεν είδε περισσότερα λεφτά στην τσέπη του.. κλπ. κλπ. με την παγκόσμια πατέντα εξόδου από την κρίση που εκπόνησαν οι υπουργοί του να χαρίσει στις τράπεζες 22 δις, ενώ το έλλειμμα είναι λίγο παραπάνω, 27 δις;

«Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση δεν μπόρεσα να πείσω την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και οφείλω να σας πω ότι για εμένα ήταν ακόμα πιο οδυνηρό ότι δεν μπόρεσα να πείσω ούτε έναν σημαντικό αριθμό από εκείνους που σταθερά ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Με άλλα λόγια: «Και μετά από όλα αυτά που έκανα για σας, ποιο το ευχαριστώ; Δέκα τοις εκατό μείον! Τέτοιος λαός, όμως, είμαστε οι έλληνες»! Αχάριστος!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

ΥΓ. Φαίνεται πως οι τόσοι opinion makers που είχε προσλάβει ο κ. Καραμανλής για να μας παρουσιάσει τη νύχτα μέρα και να μας ηλιθιοποιήσει τόσο ώστε να μας πείσει για την θαυμάσια διακυβέρνησή του, τελικά κατόρθωσαν να πείσουν μόνο τον ίδιο !

Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι εξακολουθεί να μας δουλεύει.

Βλέπετε και τρίτη;

http://www.politismospolitis.org

Αλέξανδρος Αλεξάκης: "Ευκαιρία για προσφορά"

Στις 4 Οκτωβρίου 2009 σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την εντολή να τα αλλάξει όλα. Η Ελλάδα πλέον αλλάζει σελίδα με μία νέα κυβέρνηση, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες αλλά και νέες αξίες. Μία κυβέρνηση διαφορετική, μία κυβέρνηση με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την Χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναδείχθηκε Πρωθυπουργός της Χώρας με 10,5 μονάδες διαφορά και το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο με 160 έδρες στην βουλή. Αν και έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την Κυριακή των Εθνικών Εκλογών, τα πρώτα δείγματα μας δείχνουν ότι η νέα Κυβέρνηση ήταν έτοιμη και προετοιμασμένη για αυτά που θα παραλάμβανε. Τα χρόνια της αντιπολίτευσης ήταν μεν δύσκολα αλλά δεν ήταν όμως χρόνια απραξίας. Αντίθετα ήταν χρόνια μελέτης, συνεχών διαβουλεύσεων και προγραμματισμού.
Σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας ο Γιώργος Παπανδρέου με τις προγραμματικές του δηλώσεις φέρνει ξανά μετά από πολύ καιρό μία λάμψη ελπίδας στα πρόσωπα των Ελλήνων. Ξεκίνησε με ριζικές αλλαγές στα Υπουργεία, στην δομή της Κυβέρνησης και διάφανη στάση στην στελέχωση αυτής. Η διαδικτυακή πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γ.Γ της Κυβέρνησης και των Γ.Γ των Περιφερειών είναι πλέον γεγονός με την συμμετοχή πάνω από 30.000 Ελλήνων πολιτών. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλει ότι πιο προοδευτικό και ανατρεπτικό έχει γνωρίσει η Χώρα. Μέσα σε αυτό το χάος που παρέλαβε, εξαγγέλλει ενισχύσεις των χαμηλών εισοδημάτων, ενίσχυση των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχουμε επίσης εξαγγελίες για το νέο εκλογικό νόμο, τον Καποδίστρια 2, ενίσχυση του ΑΣΕΠ, τη δημιουργία δικαστικής αστυνομίας και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, οι περικοπές στα κρατικά οχήματα, κατάργηση των ρυθμίσεων του Νόμου Πετραλιά, και την κατάργηση των Stage στο δημόσιο τομέα. Στόχοι απόλυτα εφικτοί και καθόλου ουτοπικοί θα έλεγα. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι βαδίζουμε σε πολύ καλό δρόμο. Αλλαγές ανατρεπτικές, οι οποίες μας προϊδεάζουν για την συνέχεια και το μέλλον, αλλαγές που μόνο θετικά μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους Έλληνες πολίτες.
Θετική θα έπρεπε να ήταν βέβαια και η αντίδραση της αντιπολίτευσης, διότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη κιόλας μέρα δεν ζήτησε από κανέναν περίοδο χάριτος μα ούτε και ΑΝΟΧΗ. Το μόνο που ζήτησε από όλους ήταν η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Αντ’ αυτού πριν ακόμα η νέα κυβέρνηση καταθέσει τις προγραμματικές της δηλώσεις, το ΚΚΕ ξεκίνησε με κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στο Λιμάνι του Πειραιά. Όσες κινητοποιήσεις δεν έκαναν τα προηγούμενα 5,5 χρόνια τις έκαναν μέσα σε 5 μέρες. Με τα παραπάνω λεγόμενα δεν εκφράζω αρνητική στάση σε οποιανδήποτε κριτική και αντίθεση στις κινητοποιήσεις, αντιθέτως. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι θα ασκήσουμε έλεγχο και θα κατακρίνουμε πρώτοι όποια λάθη και παραλείψεις. Να είστε σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του Κυβερνητικού έργου. Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε να τον κρίνουν αυστηρά, πάντα όμως δίκαια και χωρίς υπονομεύσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί και δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα διότι πολύ απλά…δεν χρωστάει σε κανέναν ! ! !
Η τεράστια επιτυχία της 4ης του Οκτώβρη ανήκει ολοκληρωτικά στον Γιώργο Παπανδρέου για έναν ακόμα λόγο, τον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ από κόμμα σε κίνημα. Κίνημα σημαίνει ΡΗΞΗ - Ρήξη με οποιοδήποτε κατεστημένο, ρήξη με τα συμφέροντα, ρήξη με οποιαδήποτε μορφή αδικίας και αναξιοκρατίας. Όλα αυτά τα είχε το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και για αυτό ο λαός ήταν δίπλα του. Όταν κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ απέβαλε τον κινηματικό του χαρακτήρα και μετατράπηκε σε κόμμα τότε το απέβαλε και ο κόσμος. Διότι ο Έλληνας είναι από την φύση του άνθρωπος της Ρήξης και της Ανατροπής. Μετά λοιπόν από μία μακρά περίοδο ιδεολογικής και πολιτικής κρίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου κάτω από αντίξοες συνθήκες, παλεύοντας με κατεστημένα κατάφερε να επαναφέρει στο ΠΑΣΟΚ χαμένες αξίες και οράματα του παρελθόντος.
Έχουμε σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση, που σε τόσους τομείς μαστίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών.
Έχουμε τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουσθούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά την χώρα μας καθηλωμένη.
Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, διότι για εμάς η εξουσία δεν είναι λάφυρο, αλλά ευκαιρία για προσφορά…
Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Alexakis_Alexandros@yahoo.com
Corfupress

Απαξιωνεται η υποψηφιοτητα Ψωμιαδη…Μα γιατι;;;;


Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Υ.Ε...

Μετά τις δραματικές εξελίξεις, που υπήρξαν αυτή την εβδομάδα, στο ζήτημα των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο υπουργός οικονομικών απομάκρυνε τον, μέχρι πρότινος, επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Κοντοπυράκη.
Επειδή το έργο της υπηρεσίας αυτής είναι κρισιμότατο και δεν μπορούσε να μείνει, ούτε ώρα, χωρίς προϊστάμενο, ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε, πάραυτα, να καλύψει το κενό, διορίζοντας ως νέο γενικό γραμματέα της ΕΣΥΕ, τον μόνο, που έχει αποδείξει, πως – αξιοκρατικά - μπορεί να την αναμορφώσει : τον ανωτέρω εικονιζόμενο !...

Επιπλέον προσλήψεις ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Στην πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 2.400 ωρομισθίων εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, καθιστώντας άμεση προτεραιότητα την κάλυψη των κενών στα σχολεία, οι θέσεις αυτές είναι συμπληρωματικές στις εννέα (9.000) χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν εγκριθεί ήδη για την κάλυψη των αναγκών στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή, στα Μειονοτικά Σχολεία και στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης. Με την ίδια απόφαση είχε εγκριθεί και η απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτικών με τη χορήγηση 3.600.000 ωρών σε όλες τις βαθμίδες και κυρίως για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. "Η ενίσχυση και η ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού είναι το κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, σχολιάζει σε σχετική δήλωσή της η υπουργός και επισημαίνει ότι χαρτογραφώνται τα κενά που υπάρχουν αλλά και οι περιπτώσεις με πλεονάζων προσωπικό.
http://www.imerisia.gr

Μιχ.Χρυσοχοΐδης: «Οχι στους σερίφηδες»

Αμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα χθεσινοβραδινά γεγονότα στα Εξάρχεια. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα, ενώ έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» της ΕΛ.ΑΣ. και υπογράμμισε ότι οι «σερίφηδες δεν έχουν θέση στην πόλη». Κατά τον υπουργό «οι εγγυητές της νομιμότητας, κράτος και αρχές ασφαλείας, έχουν χάσει το κύρος, την αξιοπιστία και την αυτοπεποίθηση τους», την ώρα που κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά είναι ανεξέλεγκτη αλλά και διαπλέκεται μεταξύ βανδαλισμού, τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος». «Ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε γκέτο και άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οδηγεί σε κοινωνικό χάος και εν τέλει σε απαξίωση της ίδιας της Δημοκρατίας» τόνισε ο κ.Χρυσοχοΐδης.
«Δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο. Δεν πιστεύουμε ότι η καταστολή είναι ο τρόπος για να εξασφαλίζουμε την κοινωνική ειρήνη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στα αστικά κέντρα ... Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι για να κάνουμε και πάλι τις πόλεις μας ανθρώπινες, για να νιώσουμε και πάλι ασφαλείς, πρέπει να συγκρουστούμε με την ανομία που έχει θεριέψει επικίνδυνα ... Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που να καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων», υπογράμμισε.
ΕΘΝΟΣ

Συνδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ...

Ποια νέα ονόματα ακούγονται για τη θέση του Γραμματέα. Και ένας "αντάρτης"!

Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου Γραμματέα του, στη θέση του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών και με βάση το ασυμβίβαστο εγκαταλείπει το κομματικό αξίωμα. Στα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί (Ξυνίδης, Μίχας, Τσούρας, Τόγιας) προστίθενται τώρα με βάση διάφορες πληροφορίες και τα ονόματα του (γενικού διευθυντή του ΠΑΣΚ) Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του (νεοεκλεγέντος βουλευτή Ιωαννίνων) Αθανάσιου Οικονόμου. Ως "αντάρτης" ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Σωπάστε, επιτέλους!

«Τα φουσκώνει», λέει, «το ΠΑΣΟΚ»! Αντί να σωπάσουν, έχουν βγει ως περιοδεύων θίασος και παίζουν θέατρο. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε. Μόνο οίκτο μπορούμε να βρούμε για το κακό θέαμα που προσφέρουν και για τις ακόμη χειρότερες υπηρεσίες προς την πατρίδα. Έλεος, πια! Σωπάστε!Καταλαβαίνουμε ότι η πρώην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας θέλει να μην χρεωθεί την πολύ άσχημη κατάσταση της Οικονομίας. Ο κ. Παπαθανασίου είναι ένας άνθρωπος της αγοράς και η τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομίας αποτέλεσε μία απέλπιδα προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να αποτρέψει το μοιραίο. Ασφαλώς και έχει μερίδιο ευθύνης για τα κακώς κείμενα, αλλά όχι πως είναι και ο αποκλειστικός ή ο μεγαλύτερος υπεύθυνος. Με το να λέει δημόσια ότι το έλλειμμα «φουσκώνεται» από το ΠΑΣΟΚ, εκτίθεται ανεπανόρθωτα και εξαντλεί τα όποια αποθέματα πολιτικής αξιοπιστίας είχε δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.Δηλαδή, κύριε Παπαθανασίου, ισχυρίζεστε ότι λέει ψέματα ο κ. Προβόπουλος; Ότι δεν σας προειδοποίησε έγκαιρα για τα όσα θα ακολουθούσαν; Είναι κρίμα, διότι στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας κακοποιείτε την αλήθεια και αυτό το γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους...Από την άλλη πλευρά στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταλάβουν, αν δεν το έχουν ήδη καταλάβει, ότι δεν έχει νόημα να κερδίσουν πολιτικά έναντι της Νέας Δημοκρατίας από το φιάσκο του Λουξεμβούργου. Το να πυροβολεί κανείς ένας «πτώμα» δεν κερδίζει κάτι. Μόνο το «πτώμα» μπορεί να κερδίσει από την κακοποίησή του, και αυτό το κέρδος μπορεί να είναι η συμπάθεια του κοινού...Είναι ανόητο να ξεκινήσουν πολιτικές αντιπαραθέσεις για το ποιος ευθύνεται λιγότερο και ποιος περισσότερο για το σημερινό κατάντημα. Στο κάτω - κάτω της γραφής, κύριε Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ δεν προήλθε από παρθενογένεση. Μη μας πείτε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται για τη δημιουργία του ελλείμματος. Γι αυτό, κύριοι, το καλύτερο είναι να αφήσετε τις ανούσιες δηλώσεις και να στρωθείτε στη δουλειά. Διότι η επόμενη στάση έχει το όνομα «χρεοκοπία»...
http://www.capital.gr

Τελείωσαν τα ψέματα...


Προσαγωγές και αντιδράσεις στα Εξάρχεια...

Αντιδράσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Με ανακοίνωσή του, συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη συμπεριφορά των αστυνομικών ενώ το μεσημέρι διοργανώνει συνέντευξη Τύπου.
Περίπου 30 νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και τούβλα εναντίον τεσσάρων αστυνομικών που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Κατά την καταδίωξη των νεαρών, αστυνομικοί μπήκαν...

στον πολυχώρο «Φλωράλ» στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και προχώρησαν σε προσαγωγή ανήλικου. Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στ. Ελληνιάδη, και τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτ. Δαματόπουλο. Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ο Μαν. Γλέζος, ο Θ. Δρίτσας και η δικηγόρος Γ. Κούρτοβικ ενώ στη συνέχεια μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
http://press-gr.blogspot.com

Το πλαστό δίπλωμα της Τζούλιας …

...εκδόθηκε στη Χαβάη!!!
http://greki-gr.blogspot.com

ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !...

Τρίτη 29-9-2009 : Σε συνέντευξή του στο REUTERS, ο – ακόμα – πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, τονίζει με έμφαση, πως «…αν όλα πάνε καλά, με την εφαρμογή των πολιτικών, που έχουμε ήδη κάνει, το έλλειμμα δεν θα ξεφύγει από το μέσο όρο της ευρωζώνης, που είναι γύρω στο 6%...».
Τετάρτη 30-9-2009 : Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος αποστέλλει στην Eurostat τα στοιχεία, τα οποία κάνουν λόγο για έλλειμμα 5% του ΑΕΠ, για το 2008, ενώ για φέτος, (2009), προβλέπουν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 6%.
Τα στοιχεία συζητούνται στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin), την Πέμπτη 1/10 και την Παρασκευή 2/10 στη Στοκχόλμη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Τζαννίνης.
Πέμπτη 1-10-2009 : Το ΠΑΣΟΚ «…εκφράζει ανησυχία και αμφισβητεί τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ΝΔ…». Τονίζει, πως αν εκλεγεί κυβέρνηση, θα περιμένει να του δώσει την πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει, η Τράπεζα της Ελλάδος. «…Δεν θα κάνουμε πάντως απογραφή, όπως η ΝΔ, εκθέτοντας την Ελλάδα στην Κομισιόν…», δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κυριακή 4-10-2009 : Ο ελληνικός λαός ψηφίζει στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης του τόπου.
Τρίτη 6-10-2009 : Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος μιλάει στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη και στο περιθώριο της συνόδου ερωτηθείς για το έλλειμμα υπογραμμίζει, ότι αυτό, κινείται σε επίπεδα άνω του 10% !
Πέμπτη 8-10-2009 : Ο κ. Προβόπουλος επισκέπτεται τον πρωθυπουργό – πλέον – Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου και μετά τη συνάντηση δηλώνει : «…αισιοδοξώ πως το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10%...».
Παρασκευή 9-10-2009 : Ο διοικητής της Τ.Ε. πάει στο υπουργείο των Οικονομικών και μετά τη συνάντησή του με το νέο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει στις κάμερες πως περιμένει «…εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου !...».
Δείτε την χαρακτηριστική δήλωση :


Με βάση την ενημέρωση και τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος – όπως είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές – ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει τη Δευτέρα 19-9-2009 στο Λουξεμβούργο και ενημερώνει την Κομισιόν και το Eurogroup. Διαδραματίζονται τα γνωστά γεγονότα…
Τετάρτη 21-10-2009 : Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, βγαίνει στην τηλεόραση και δηλώνει …εξοργισμένος : «…η κυβέρνηση αδιαφορεί για το έλλειμμα, το φουσκώνει για να πει ότι 'φταίει η ΝΔ' και του χρόνου να πει: 'κοίτα πως το έριξα'…».
Δεν το πιστεύετε ; Δείτε τον :

Το ΠΑΣΟΚ έφερε τον χρεοκοπημένο κυβερνητικό θίασο της νεοδημοκρατίας αντιμέτωπο με την πραγματικότητα του θλιβερού έργου του στην Οικονομία, η οποία πραγματικότητα δεν προσδιορίστηκε από τη νέα κυβέρνηση και τους ανθρώπους της, αλλά από την Τράπεζα Ελλάδος και τον διοικητή της, τον νεοδημοκράτη κ. Προβόπουλο.
Το ποιοι είναι οι πολιτικοί απατεώνες και ποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους έλληνες πολίτες, ως χαχόλους, φαίνεται ξεκάθαρα !
http://logoplokies.blogspot.com/

Αντέδρασε σωστά ο Χρυσοχοϊδης...

Έρευνα για τη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, "εκφωνητή" του Πολυτεχνείου, που δεν εξαργύρωσε ποτέ την προσφορά του...
Έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ...

Απαράδεκτη η στάση των αστυνομικών στα Εξάρχεια που συνέλαβαν το Δημήτρη Παπαχρήστο. Ο συγγραφέας, εκφωνητής του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου κατά την εξέγερση των φοιτητών του '73, αντέδρασε στην προσαγωγή δύο ατόμων. Πλήρωσε την ανωνυμία του. Η κίνηση του...

Χρυσοχοϊδη να τους αφήσουν αμέσως όλους ελεύθερους και να κινηθεί η διαδικασία της έρευνας δε βάρος των αστυνομικών που πήραν μέρος στο επεισόδιο ήταν, όμως, σωστή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως ήδη σας έχουμε πει έχει αλλάξει γνώμη για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Όπως όλα δείχνουν, από αύριο ίσως κιόλας, μπορεί να ανακοινώσει έκτακτες κρίσεις και την αλλαγή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος...
http://nonews-news.blogspot.com

Γ. Παπακωνσταντίνου: Δύσκολη χρονιά το 2010

Το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin και των επαφών του στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον υπουργό, τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η δημοσιονομική προσαρμογή για τη μείωση του ελλείμματος σε μονοψήφιο ποσοστό από το 12,5% που αναμένεται να φτάσει στο τέλος του 2009, ''με στόχο σε 3-4 χρόνια να πέσει κάτω από το όριο του 3% που ορίζει η συνθήκη του Μάαστριχτ''. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε κατάθεση νομοσχεδίου για την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να θέσει σε εφαρμογή ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο, από τη μία φιλοδοξεί να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, προκειμένου να βγει από την κρίση και από την άλλη θα βάζει τα δημόσια οικονομικά της χώρας σε βιώσιμη βάση. Παράλληλα, ο κ. Παπακωσταντίνου ξεκαθάρισε στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η νέα κυβέρνηση προχωρά με καθαρούς λογαριασμούς και πως η δημοσιονομική προσαρμογή γίνεται ώστε το έλλειμμα να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο το επόμενο έτος. Τέλος, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο θα προβλέπει την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, ώστε να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της και να μπορεί το υπουργείο να ελέγχει τα στοιχεία που του παρουσιάζει.

«Στοπ» στις ανανεώσεις stage στο Δημόσιο

«Φρένο» στις ανανεώσεις συμβάσεων stage βάζει η κυβέρνηση, με στόχο να μην χαθούν μόνιμες θέσεις επαγγελματιών στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησης όσων είχαν 24μηνη σύμβαση, εφόσον δεν υφίσταται νόμος που να θεμελιώνει τέτοιου είδους δικαίωμα. «Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις των stage», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα. Σημείωσε επίσης ότι για το ζήτημα θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή. Ερωτηθείς αν μπορούν να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους εκείνοι που είχαν 24μηνη σύμβαση, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο νόμο που να μπορεί να θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησής τους. Σε ό,τι αφορά το αν μπορούν όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες της σύμβασης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με 50% μοριοδότηση, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «διαφωνήσαμε και ως αντιπολίτευση με το νόμο της ΝΔ και με ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο. «Μέλημα» της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να μη χαθούν μόνιμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage. Σημείωσε τέλος πως η κυβέρνηση βλέπει «τα προγράμματα stage με τελείως διαφορετική ματιά» και πως θα βάλει εκείνες τις δικλείδες και τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτελούν το ρόλο τους.
TA NEA