Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Και νέα παράπονα για διαγραφές λογαριασμών στο Google+

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα παράπονα χρηστών του Google+ που είδαν τους λογαριασμούς τους να διαγράφονται. Ο λόγος είναι ότι παραβίασαν τους κανόνες που θέτει η εταιρεία για τα ονόματα των λογαριασμών.
Δύο είναι η κατηγορίες ανθρώπων με τα "προβληματικά" ονόματα. Από τη μία υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα, το οποίο όμως είτε είναι μη συμβατικό για κάποιο λόγο, είτε περιέχει χαρακτήρες από αλφάβητα που δεν επιτρέπει η Google. Από την άλλα μεριά, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πραγματικό τους όνομα κι επιλέγουν ένα ψευδώνυμο. Όλες αυτές οι περιπτώσεις παραβιάζουν τους όρους της Google και για το λόγο αυτό οι λογαριασμοί διαγράφονται.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι επιμένει στις προϋποθέσεις για τα ονόματα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να βρίσκονται εύκολα οι άνθρωποι μεταξύ τους. Τα παράπονα, πάντως, είναι πλέον πολλά και αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook δεν έχει τέτοιους περιορισμούς.

«Δε θα υποκύψουμε στις συντεχνίες»

Μήνυμα κατά των συντεχνιών και των πολέμιων των μεταρρυθμίσεων έστειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με συντεχνίες», ανέφερε, «αυτή είναι η συνεπής στάση απέναντι σε μία κοινωνία την οποία το πολιτικό σύστημα είχε εθίσει σε μία ωραιοποίηση της πραγματικότητας».
Κάνοντας ειδική μνεία στους ιδιοκτήτες ταξί, ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως «είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες» και η ίδια θέση ισχύει και για τον κλάδο των ταξί, διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο διάλογος.
«Η απελευθέρωση θα γίνει πράξη, τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες για συνεργασία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης. Θα ακούσει η κυβέρνηση. Καλώ τους ιδιοκτήτες να συνεργαστούν σε μια κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Θα προχωρήσουμε με στόχο να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών των ταξί», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Είμαι περήφανος για τους βουλευτές μας»

Τα εύσημα στους βουλευτές του κόμματός του, απέδωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, τονίζοντας ότι έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό, αγνοώντας τις απειλές και τις λοιδωρίες.

«Είμαι υπερήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ... για τη δική σας επιλογή και τη δική μας στάση», τόνισε ο Παπανδρέου και μίλησε για άλλο πρότυπο πολιτικής λειτουργίας.
Όπως είπε, οδηγός στη στάση ενός πολιτικού δεν μπορεί να είναι το να είναι ευχάριστος στους εκλογείς του, αλλά να λαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στο γενικό συμφέρον.
Ο ίδιος χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., χωρίς, όπως είπε, αυτό να αποτελεί κολακεία.
«Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις δυσκολίες, κάναμε αυτό που έπρεπε και ήταν σειρά τους να ανταποκριθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δεν φυγομαχήσαμε, δεν ψάξαμε για εξιλαστήρια θύματα, δεν βάλαμε το κεφάλι μας στην άμμο μπροστά στις δυσκολίες, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. 
Ο ίδιος μίλησε για αισιόδοξη προοπτική και καλύτερο μέλλον μετά τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν και τις τελευταίες επαφές που είχε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επικρίνει την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε ως κύρια υπεύθυνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, που παρέλαβε μετά την εκλογική του νίκη και που τον οδήγησε στη λήψη σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων.

Κατηγόρησε τη ΝΔ για μηδενιστική κριτική «στη φωτιά που - όπως είπε- εκείνοι έβαλαν».

Και όχι μόνο αυτό, συμπλήρωσε, αλλά την ώρα της μάχης, έριξαν και λάδι στη φωτιά, ποντάροντας στην αποτυχία.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για μικροκομματική πολιτική, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια «Ελλάδα της Δραχμής».

«Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.
 
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για καθοριστικές αποφάσεις για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας και τόνισε ότι διασφαλίστηκαν:οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.

Συνάντηση με τους τραπεζίτες

Αργότερα σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλη Ράπανο για να εξετάσουν το ζήτημα των επιπτώσεων από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και οι κύριοι Ε. Βενιζέλος και Φ. Σαχινίδης, υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αντίστοιχα. 
tanea.gr