Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ένταση και ξύλο (!) στο ΠΑΣΟΚ Λευκίμμης λόγω ΧΥΤΑ

Στα χέρια πιάστηκαν μέλη της Τ.Ο. Λευκίμμης του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κόμματος από την περιοχή αλλά και μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.

alt

Η πρόσφατη ανακοίνωση του γραμματέα της Τοπικής, Κώστα Πανδή, ο οποίος ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσοράχης στο δήμο του, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους για την ένταση των τελευταίων ετών, εξόργισε τα μέλη της συντονιστικής οι οποίοι εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου σήμερα το πρωί συνεδρίασε η κομματική οργάνωση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και δεν άργησαν συμμετέχοντες και εισβολείς να πιαστούν στα χέρια!

alt

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα είχαν προηγουμένως απαιτήσει να ανακληθεί η ανακοίνωση του Κώστα Πανδή, ενώ δεν έλλειψαν και κομματικά στελέχη τα οποία υποστήριξαν ότι η επίμαχη ανακοίνωση αποτελεί προσωπικό κείμενο του γραμματέα της οργάνωσης και δεν συνεδρίασε ποτέ η Τ.Ο. προκειμένου να συμφωνήσει στην έκδοσή της.

alt

Ο εκπρόσωπος της Σ.Ε. Αγώνα Γιάννης Πανδής, έκανε λόγο για συμφέροντα που εκυπηρετούνται από την ανακοίνωση του γραμματέα της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ερωτηματικά για το ότι εκδόθηκε τρεις μόλις ημέρες πριν από τις δίκες των Λευκιμμιωτών για τα επεισόδια του 2008.
Το «ντέρμπι» που άνοιξε σήμερα το πρωί, αναμένεται να συνεχιστεί πάντως και στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, καθώς μέλη του κόμματος υποστηρίζουν ότι το κείμενο του Κ. Πανδή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις του νομαρχιακού οργάνου.
Το μέλος του τομέα Επιμόρφωσης της Ν.Ε., Χρήστος Τζουβελέκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τη Νομαρχιακή στη συνέλευση της Τοπικής εξέφρασε τη λύπη του για τα επεισόδια υποστηρίζοντας ότι υπό αυτές της συνθήκες δεν μπορούσε να γίνει συνέλευση: «Υπάρχει πρόβλημα στην οργάνωση της Λευκίμμης με αφορμή το θέμα του ΧΥΤΑ ή ίσως κι άλλες αφορμές. Πρέπει αυτά τα πράγματα να λύνονται δημοκρατικά και όχι με φωνές και άλλου είδους ενέργειες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεκέρκυρα».
http://www.corfupress.com

Έρχετε του χρόνου το υβριδικό ποδήλατο με 350 ευρώ


Ο τροχός του συγκρατεί την κινητική ενέργεια που παράγει ο ποδηλάτης όταν φρενάρει ή όταν διασχίζει μία κατηφόρα και μετά την αποθηκεύει και την «προσφέρει» στον ποδηλάτη όταν τη χρειαστεί στις ανηφόρες Σε έναν κόσμο που προβληματίζεται ολοένα και περισσότερο με την κατάσταση του περιβάλλοντος και προσπαθεί να βρει «πράσινες» λύσεις στην καθημερινή του ζωή, το ποδήλατο κερδίζει συνεχώς έδαφος ως το κύριο μέσο μετακίνησης. Δύο ομάδες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης σχεδιάζουν το ποδήλατο του μέλλοντος, ένα φιλικό προς το περιβάλλον, βολικό και πρακτικό μέσο μεταφοράς για τον κάτοικο των σύγχρονων πόλεων. O Τροχός της Κοπεγχάγης είναι η εφεύρεση των ειδικών του εργαστηρίου Senseable City (Λογική Πόλη) στο ΜΙΤ και λειτουργεί με βάση τη φιλοσοφία των υβριδικών αυτοκινήτων, όπως είναι το Τoyota Ρrius. Ο τροχός συγκρατεί την κινητική ενέργεια που παράγει ο ποδηλάτης όταν φρενάρει ή όταν διασχίζει μία κατηφόρα. Μετά την αποθηκεύει και την «προσφέρει» στον ποδηλάτη όταν τη χρειαστεί σε ανηφόρες. Ο νέος τροχός χρησιμοποιεί ένα σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας, όπως ακριβώς και τα υβριδικά αυτοκίνητα. Έτσι, συγκρατεί την ενέργεια που πάει χαμένη όταν ο ποδηλάτης φρενάρει ή κατεβαίνει έναν λόφο. Με αυτή την ενέργεια φορτίζεται η μπαταρία που βρίσκεται στο κέντρο του τροχού.
ΤΑ ΝΕΑ

HTC Touch2


HTC Touch2, ένα smartphone κατάλληλο κατά τη γνώμη μου για κάποιον που θέλει να περάσει από τα «απλά» κινητά στα smartphones, χωρίς να ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 500-600 ευρώ που κοστίζουν τα υπερπλήρη smartphones. Το HTC Touch2 διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm στα 528 MHz, λειτουργικό Windows Mobile 6.5, οθόνη αφής 2.8 ιντσών, κάμερα 3.2 megapixel, ενώ η πλοήγηση στο internet με αυτό θα είναι πιο γρήγορη χάρη στην υποστήριξη HSDPA και Wi-Fi. Η μνήμη RAM που διαθέτει είναι 256 MB, η ROM 512 MB, ενώ δεν λείπουν GPS, Bluetooth και mini USB. Προσωπικά η οθόνη του μου φαίνεται μικρή, όταν πρόκειται για κινητό με οθόνη αφής θέλω αυτή να είναι πάνω από 3.2 ίντσες για να είναι άκρως λειτουργικό. Η 2.8″ οθόνη του Touch2 μου φάνηκε μικρή, αλλά για κάποιον που περνάει τώρα στον… κόσμο των touch screen smartphones νομίζω ότι θα είναι μια χαρά. Η τιμή του «παίζει» στα 340 ευρώ. Δείτε μερικές HTC Touch2 hands on φωτογραφίες, αφού το είχαμε για μερικές μέρες στα χέρια μας.
http://www.xblog.gr/

10 ροκ άλμπουμ με κρυμμένα μηνύματα

Είναι 10 απ’ τα πιο γνωστά άλμπουμ όλων των εποχών, τα οποία σύμφωνα με κάποιους, περιέχουν όχι ακουστικά, αλλά οπτικά κρυμμένα μηνύματα, διαθέσιμα προς ανακάλυψη σε όλους όσους έχουν την διάθεση να το ψάξουν λίγο παραπάνω...

Black Sabbath - Mob Rules
Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως το παρατηρητικό μάτι του κατόχου του εν λόγω άλμπουμ (και μια μικρή βοήθεια από έναν μεγεθυντικό φακό δεν θα έκανε κακό...) θα διακρίνει κάτω δεξιά, στη γωνία τις λέξεις «Kill Ozzy», καθότι είναι το άλμπουμ που βρήκε τον Osbourne στα δικαστήρια με την πρώην μπάντα του και τα τρία μέλη αυτής να μην θέλουν να τον βλέπουν ούτε καν ζωγραφιστό.

Iron Maiden - Somewhere In Time
Το ρολόι πίσω γράφει 23:58 (το τραγούδι «2 Minutes To Midnight»), η επιγραφή που περνάει δείχνει το σκορ ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με το αποτέλεσμα «West Ham 7 - Arsenal 3» (η αγαπημένη ομάδα του μπασιστα Steve Harris, κι άλλωστε η West Ham έχει ως παρατσούκλι το χαρακτηρισμό «The Irons», όπως και η μπάντα), η ταινία «Blade Runner» παίζει πίσω σε ένα θέατρο, πίσω βρίσκεται το μπαρ «Aces High» και το «Ancient Mariner Seafood Restaurant», η μασκότ τους, ο Eddie που στέκεται πάνω στην λεωφόρο Acacia, (όλα τραγούδια των Maiden), ενώ οι πυραμίδες από πίσω αναφέρονται στο άλμπουμ «Powerslave».

U2 - All That You Can’t Leave Behind
Η επιγραφή στο ματριξ του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι γράφει «33-3», μια βιβλική αναφορά στο Βιβλίο του Ιερεμία, κεφάλαιο 33, στίχο 3, που αναφέρει «κάλεσε με και θα σου απαντήσω και θα σου πω σημαντικά και κρυμμένα πράγματα που μέχρι σήμερα δεν γνώριζες».

Oasis - Be Here Now
Η Ρολς Ροις που έχει πέσει στην πισίνα είναι μια αναφορά σε ένα περιστατικό που είχε ο ντραμερ των Who, Keith Moon, το 1975, όταν οδήγησε την πολυτελή του Ρολς Ροις στην πισίνα της έπαυλης του Elton John, κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου πάρτι. Το ρολόι του σταθμού παραπέμπει σε μια σκηνή απ’ την ταινία «Hard Day’s Night» των Beatles, της αγαπημένης όλων των εποχών για το συγκρότημα.

Bob Dylan- John Wesley Harding
Λέγεται πως, σε ανταπόδοση στους Beatles που του έκαναν την τιμή και έβαλαν το πρόσωπο του στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους, «Sgt. Pepper’s...», ο Dylan έχει κρύψει τα τέσσερα πρόσωπα των Σκαθαριών κάπου μέσα στις φυλλωσιές στο δέντρο πίσω απ’ την αρχοντομουτσουναρα του. Όποιος έχει τα κότσια, ας το ψάξει...

Weezer -Pinkerton
Κάτω απ’ το βιβλιαράκι του cd, θα βρεις ένα χάρτη, στα πρότυπα αυτού που περιέχεται στο βιβλίο «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» του Tolkien. Ο χάρτης περιέχει δυο νησάκια, το Mykel και το Carli, τα οποία είναι τα επώνυμα των δυο ιδρυτών του φαν κλαμπ της μπάντας.

Flaming Lips - Yoshimi Battles The Pink Robots
Η ράχη του cd γράφει «Βρήκες το κρυμμένο μήνυμα: έχεις χρόνο στη διάθεση σου; Αν ναι, άστο...»

Radiohead - Ok Computer
Ανάμεσα στις κρυμμένες λεπτομέρειες που μπορεί να βρει κανείς στο ένθετο βιβλίο του cd είναι το, γνωστό απ’ την παιδική μας ηλικία, χαρούμενο προσωπάκι της Tasty (ναι, αυτής με τα γαριδάκια), ένα κομμάτι χαρτί στα ελληνικά καθώς και μια συνταγή για χάμπουργκερ, επιμελώς κρυμμένης κάτω από το logo της Injekto.

REM - Green
Αν βάλεις το άλμπουμ σε μια συγκεκριμένη γωνία απέναντι στο ηλιακό φως, ο αριθμός «4» ξεπροβάλλει πάνω απ’ τα δυο κεφαλαία R, στη μέση και αριστερά. Το ίδιο κόλπο έκαναν με το προηγούμενο τους άλμπουμ, το «Document», μόνο που αυτή τη φορά είχαν κρύψει ένα τεράστιο «5», σημάδι το οποίο, όπως ισχυρίζονται πολλοί, σήμαινε πως μετρούσαν ανάποδα μέχρι τον αριθμό 0, που μάλλον θα ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ. Οι υπολογισμοί έλεγαν πως το «0» θα ήταν το «New Adventures In Hi Fi». Έπεσαν έξω.

Beatles - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Αν τοποθετήσεις έναν καθρέπτη κάθετα, στο ύψος της μέσης της κάσας των ντραμς, εκεί που γράφει «Lonely Hearts», εμφανίζεται η κρυμμένη επιγραφή, που το 1967 έκανε πολλούς να ψάχνουν για το πως και πότε σκοτώθηκε ο McCartney: «Ι Οne IX He <>Die», δηλαδή 1+1 / 9, η 11η Νοεμβρίου 1966, όπου λέγεται πως σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ασφαλώς μύθος. Οι Beatles απλώς «έπαιζαν» με τον εγκέφαλο των φαν τους.

πηγή : [link]
http://rc-cafe.blogspot.com/

Γυμνοί ποδηλάτες συνελήφθησαν γιατί…δεν φορούσαν κράνος!!!

Δύο ποδηλάτες στη Νέα Ζηλανδία εντοπίστηκαν «όπως τους γέννησε η μάνα τους» αλλά δεν ήταν αυτό το παράπτωμά τους κατά την αστυνομία! Είχαν παραβεί τον κώδικα γιατί δεν φορούσαν κράνη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και σταμάτησαν τους δύο γυμνούς άνδρες και τους ενημέρωσαν ότι παραβιάζουν τον κώδικα γιατί δεν φορούσαν κράνη στην Ουανγκάματα, μια πολυσύχναστη παραλιακή περιοχή της Νέας Ζηλανδίας στη χερσόνησο Κορομαντέλ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας, η χρήση κράνους από τους ποδηλάτες είναι υποχρεωτική.
http://thenewsbus.blogspot.com

Sunday Times: "Η γιορτή της διαφθοράς και της σπατάλης έφερε την χώρα κοντά στην καταστροφή"...

Είναι ο τίτλος του άρθρου των Sunday Times, που υποστηρίζει ότι ο Κ. Καραμανλής έπαιζε playstation και δεν έλυσε τα προβλήματα της χώρας. "Η γιορτή της διαφθοράς και της σπατάλης έφερε την χώρα κοντά στην καταστροφή". Αυτά αναγράφουν οι Sunday Times σε άρθρο τους για την ελληνική οικονομία και τη διαφθορά.

Η εφημερίδα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Επικαλείται ανώνυμα πρώην υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ που τώρα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρώην υπουργός φέρεται να δήλωσε "τέλος το πάρτι" και έφερε παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης. Η εφημερίδα εξηγεί ότι η χώρα μας παρήγγειλε 16 εκατομμύρια εμβόλια για έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων και ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι "αυτή είναι μία φοβερή σπατάλη χρημάτων και συμβαίνει πάντα. Είναι η ελληνική πραγματικότητα".

Η εφημερίδα δηλώνει ότι η δωροδοκία είναι διαδικασία ρουτίνας για τους Αθηναίους που θέλουν να επισπεύσουν την γραφειοκρατία. Για τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός της ΝΔ δηλώνει ότι "είναι ένα τσούρμο ερασιτεχνών και κανείς τους δεν έχει κερδίσει μία δεκάρα στον ιδιωτικό τομέα".

Για την κυβέρνηση της ΝΔ οι Sunday Times αναφέρουν ότι ήταν το ίδιο ανίκανη και γράφουν ότι ο πρώην υπουργός "επιβεβαίωσε την φήμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έπαιζε Playstation στο σπίτι αντί να ασχολείται με κρατικά θέματα". "Δεν προκαλεί έκπληξη γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο μεγάλο πρόβλημα" ήταν το σχόλιο της εφηεμρίδας.

Τα πυρά όμως δεν σταματούν εδώ. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο δόγμα της μηδενικής αναοχής της αστυνομίας και σημειώνει ότι "οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα με σπιτικές βόμβες και η εμφάνιση νέων αναρχικών ομάδων, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μπορεί να είναι οιωνός για την βία που πρόκειται να έρθει". Η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχουν υποψίες πως η 17Ν ενδέχεται ακόμη να λειτουργεί στο παρασκήνιο και μετά την εξάρθρωση της το 2002.

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα θυμίζει "προτεκτοράτο" και περιγράφει εικόνες πτώχευσης στο κέντρο της Αθήνας, με γυναίκες που ψάχνουν στα σκουπίδια και παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους.
http://www.newsit.gr

UFO στη Μόσχα ...Βίντεο που κάνει τον γύρο του Κόσμου!


«Εφυγε» ο Γιάννης Μόραλης

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή, ο Γιάννης Μόραλης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους της λεγόμενης γενιάς του '30 με πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Άρτα το 1916 και το 1927 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Το 1936 αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ Αθήνας και, ως υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, έφυγε, το 1937, για τη Ρώμη. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου φοίτησε στην Ecole Nationale des Beaux Arts, στα εργαστήρια ζωγραφικής και φρέσκο. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ δική του είναι η εγχάραξη στον εξωτερικό τοίχο του ξενοδοχείου Χίλτον. Παράλληλα εγγράφηκε στην Ecole des Arts et Metiers, για την σπουδή του ψηφιδωτού. Το 1947 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, από όπου αποχώρησε το 1983. Έχει εικονογραφήσει βιβλία (Ελύτη, Σεφέρη και άλλα), δημιούργησε τοιχογραφίες, σχεδίασε σκηνικά και κουστούμια για το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, τα μπαλέτα του Ελληνικού Χοροδράματος.

Quiz: Τι απάντηση πήρε ο υπουργός από τον Santa Claus;

http://mediasoup.gr

Στα 130 εκατ. ευρώ τα χρέη του ΕΟΤ

Στα 130 εκατ. ευρώ τα χρέη του ΕΟΤ

Κονδύλια για να αποπληρωθούν τα χρέη του ΕΟΤ στα ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και για να αποκατασταθεί η λειτουργία των γραφείων του Οργανισμού στο εξωτερικό αναζητά το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού. «Παραλάβαμε έναν ΕΟΤ στη χειρότερη ίσως οικονομική κατάσταση της ιστορίας του», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός κ. Αντζελα Γκερέκου, σημειώνοντας: «Εχουμε ήδη δρομολογήσει άμεσα λύσεις για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στα γραφεία του εξωτερικού», προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή τους λειτουργία. Ενώ υπογράμμισε πως «για συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει επακριβής εικόνα ως προς τους οικονομικούς τους απολογισμούς, έχουμε ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων και, όπου χρειαστεί, θα προχωρήσουμε και σε ένορκες διοικητικές εξετάσεις», συμπληρώνοντας ακόμα πως «τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού δεν αποτελούν άλλοθι για αναιτιολόγητη κατασπατάληση κονδυλίων από κανέναν». Οπως είναι γνωστό, το υπουργείο αναζητά χρήματα για να καλύψει χρέη του ΕΟΤ (που προσεγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ) σε ξένα μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες τουρισμού, προέχει να τοποθετηθεί πρόεδρος στον ΕΟΤ, ώστε να διαπιστωθεί το πραγματικό ύψος από τις ανεξόφλητες οφειλές προηγούμενων ετών (2006-2009).

ΕΘΝΟΣ

Η επομενη κινηση του Αλαβανου….


http://asimonis.wordpress.com/

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !

Λυσσώδης η αντίδραση από τις Τράπεζες στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς και στο ανάλογο για τη ρύθμιση χρεών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Στο ίδιο μήκος και η αντίθεση στις ρυθμίσεις, που αφορούν την «ελάφρυν-ση» του Τειρεσία…
Οι …άτεγκτοι της κοινωνικής και της οικονομικής λειτουργίας, οι περί τις Τράπεζες ασχολούμενοι, είτε ως εισπράκτορες των υπεραξιών, που παράγονται από την ληστρική εκμετάλλευση του Κράτους, αλλά και των πολιτών, είτε ως συνεργάτες και παρατρεχάμενοι των εισπρακτόρων, είτε ως μίσθαρνα τσιράκια τους και προπαγανδιστές των απόψεών τους, έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας, στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Λένε και τι δε λένε ! Γράφουν και πόσα δε γράφουν ! Τι για σεισάχθεια, τι για την επερχόμενη χρεοκοπία των Τραπεζών, μερικοί πιο …διανοούμενοι, τάχα, γράφουν και για κοινωνική αδικία, σε βάρος των συνεπών «θυμάτων» των Τραπεζών, μιας και επιβραβεύονται οι …μπαταχτσήδες...
΄Ολοι αυτοί οι βρωμιάρηδες, στη σκέψη, στη λειτουργία, στην ασχολία, στο λόγο και στο γράψιμο, αφ΄ ενός θεωρούν το λαό ηλίθιο κι αφ΄ ετέρου, βυθισμένοι πλήρως στο βόθρο του αμοραλισμού τους, εκλαμβάνουν, ως φυσιολογική και επιβαλλόμενη, την εξόντωση του δανειολήπτη, που περιήλθε σε κατάσταση χρεοκοπίας, (με την κατάσχεση π.χ. της μοναδικής κατοικίας του ή της οικοσκευής του), όπως επίσης βλέπουν, ως απαραίτητο το κλείσιμο μιας επιχείρησης, που βρέθηκε σε μια μεγάλη δυσκολία, τις μέρες της κρίσης !
Είναι οι ίδιοι, που διεκπεραιώνουν και καλύπτουν, την οιονεί ληστρική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, που βγάζουν το σκασμό, όταν πρόκειται για την σκανδαλώδη κρατική ενίσχυση των Τραπεζών, που σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα εξωφρενικά φαινόμενα της διαγραφής χρεών δισεκατομμυρίων € στους μεγαλοκαπιταλίστες, που μια ζωή δανειοδοτούνται και ποτέ δεν πληρώνουν !
Οι λεχρίτες της δημοσιογραφίας, που έχουν λυσσάξει τις τελευταίες ημέρες και κατακεραυνώνουν τα προωθούμενα νομοσχέδια, δεν έχουν ποτέ ερευνήσει και, φυσικά, δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία, σχετικά με το ποια και ποιών δάνεια καλύπτουν οι Τράπεζες, με τα κονδύλια για τις επισφάλειες ;
Οι διανοούμενοι της φάρας, που συγκρίνουν την σημερινή περίπτωση μ΄ εκείνη των προβληματικών επιχειρήσεων, στη δεκαετία του 1980, πότε ανέλυσαν το κοινωνικά δίκαιο του φαινομένου, ένας μεγαλοεπιχειρηματίας να πληρώνει – σε περίπτωση χρεοκοπίας – κατά την συμμετοχή του στην επιχείρηση και στη συνέχεια, ελεύθερος και ωραίος, ν΄ ανοίγει, με νέα δάνεια, άλλη επιχείρηση, ενώ ένας βιοπαλαιστής, που χρεοκόπησε προσπαθώντας να ζήσει την οικογένειά του, να υποχρεώνεται να μείνει ακόμα και χωρίς παντελόνι, οδηγούμενος στην απόγνωση και την αυτοκτονία ;
Η αντιπαράθεση, έχει φτάσει στο ζενίθ και το στρατόπεδο των κοινωνικοοικονομικών απατεώνων, χρησιμοποιεί όλα τα βρώμικα μέσα και όπλα, ακόμα και την προσωποποιημένη κριτική, για υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.
Να ελπίσουμε και να βοηθήσουμε, να μην τους περάσει, καθώς δεν πρόκειται, απλά, για μια περίπτωση υλοποίησης προεκλογικής εξαγγελίας : πρόκειται για μια – έστω περιορισμένη – ενέργεια, κοινωνικής δικαιοσύνης !...
http://logoplokies.blogspot.com

Μπαίνουν λεφτά στα βιβλιάρια των αγροτών. Απο 40% εως 60% αναμένεται η προκαταβολή της ενίσχυσης.

Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων στους λογαρισμούς των αγροτών μέσα στο Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τον συνεργάτη του Agroschannel στην περιοχή της Μεσσηνίας κάποιοι αγρότες είδαν χρήματα στους λογαρισμούς τους τα οποία ,όμως όπως λένε αντιστοιχούν στο 40% του ποσού που θα πρέπει να πάρουν . Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση αφού περίμεναν να πάρουν προκαταβολή τουλάχιστον το 60% της επιδότησης . Οι πρώτες πληροφορίες λένε οτι η κατανομή των χρημάτων γίνεται ανάλογα με το ποσοσστό ψηφιοποίησης που έχει πετύχει κάθε ΕΑΣ και είναι χωρισμένες σε τρείς κατηγορίες. Η υπουργός κάλεσε τους αγρότες να σπέυσουν στις ΕΑΣ για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η ψηφιοποίηση και έτσι να καταβληθεί στους δικαιούχους η συνολική επιδότηση.

http://kosmosnews.blogspot.com

Super League: Άρης-Ολυμπιακός 1-0

Σ' ένα χορταστικό ντέρμπι που τα είχε όλα (δυνατές μονομαχίες, παθος, ένταση και ένα γκολ), νικητής βγήκε αυτός που το ήθελε περισσότερο και στην προκειμένη περίπτωση ο Άρης! Οι "κιτρινόμαυροι" με περίσσιο πάθος, βρήκαν το τρόπο και πήραν τη νίκη με 1-0 σταματώντας το αήττητο σερί του Ολυμπιακού, χρίζοντας παράλληλα πρωταθλητή χειμώνα τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ ο Κάμπορα που χάρισε χαμόγελα και τον άτυπο τίτλο στο "τριφύλλι".
http://www.sport24.gr

Δέκα οι υποψήφιοι για τη Eurovision 2010


Δέκα άτομα-γκρουπ θα διαγωνιστούν στις αρχές Φεβρουαρίου προκειμένου το ελληνικό κοινό, αλλά και επιτροπή ειδικών, να επιλέξουν ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό της 55ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαΐου στο Όσλο.
Συγκεκριμένα είναι οι εξής:

1) Γ.Αλκαίος&Friends

2) Χ. Χατζηνάσιος

3) Μ. Πυροβολάκης

4) Κ. Αυγουστάκη

5) Ελ. Ελευθερίου

6) Εmigre

7) Γ. Καραδήμος

8) Mέλισσες

9) SecondSkin

10) Δ. Ρίτση

Τα τραγούδια των δέκα υποψηφίων θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο νικητής του ελληνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 55ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία τον ερχόμενο Μάιο. Η επιλογή θα γίνει με ψηφοφορία κριτικής επιτροπής (50%) και κοινού (50%).

ΤΑ ΝΕΑ

Σοκ από τον θάνατο της Brittany Murphy

Η ηθοποιός Μπρίτανι Μέρφι πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 32 ετών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο θάνατός της οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς ο θάνατος της Μέρφι οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, ωστόσο, η εκπρόσωπός της δεν μίλησε για την αιτία του θανάτου της ηθοποιού. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Αντζελες κλήθηκε να παράσχει ιατρική βοήθειά σε κάποιο πρόσωπο στο σπίτι της Μέρφι στο Δυτικό Χόλιγουντ. Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σίνταρς-Σινάι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της. Η Μπρίτανι Μέρφι είχε πρωταγωνιστήσει ανάμεσα σε άλλες, στις ταινίες 8 Mile, Clueless, Μην Πεις Λέξη, Παντρευτείτε, χωρίστε, τελειώσατε, Sin City και Κορίτσια από σπίτι.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

http://vasiliastismonaxias.blogspot.com/

Χαλαρώνοντας με ένα ρολόι χειρός


Το άγχος έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, και όλοι μας γνωρίζουμε πόσο επιβλαβές μπορεί να αποδειχθεί. Ένα ακόμα όπλο στον πόλεμο κατά του στρες αποτελεί το StressWatch, ένα πρωτότυπο ρολόι χειρός που μετρά τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία του σώματος. Οι ενδείξεις που απεικονίζει το ρολόι δεν είναι αριθμητικές, αλά έχουν μορφή πολύχρωμων σχεδίων. Εάν τα χρώματα είναι «θερμά» και η μπάρα άγχους είναι γεμάτη, τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να τα «αφήσει όλα στην άκρη» και να χαλαρώσει λίγο.
http://www.mobile-news.gr/

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Δε χαρίζεται σε κανέναν...

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κοντοδήμος στη συνέντευξη τύπου του ΕΑΚΚ, «ο ΑΟ Κέρκυρα δε χαρίζεται σε κανένα μέσα στην έδρα του», όσο πολύ κι αν προσπαθήσει να αντισταθεί, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα μια σημαντική νίκη για την κερκυραϊκή ομάδα, αυτή τη φορά απέναντι στη Δόξα Δράμας με 1-0. Έτσι, οι «Φαίακες» παρά τον πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο που συνάντησαν, αλλά και την θαυμάσια στημένη αμυντικά Δόξα Δράμας, κατόρθωσαν έστω και στα τελευταία λεπτά του ματς να σκοράρουν και να κατακτήσουν το έβδομο τρίποντο τους σε ισάριθμους αγώνες στο γήπεδο της Κέρκυρας, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το 2009.

B΄ εθνική – 14η αγωνιστική

Θρασύβουλος – Διαγόρας 2-2
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΟΦΗ 1-1
ΑΟ Κέρκυρα – Δόξα Δράμας 1-0
Αιγάλεω – Εθνικός Αστέρας 1-1
Εθνικός – Παναιτωλικός 0-0
Ρόδος – Ηλιούπολη 2-0
Πανσερραϊκός – Πιερικός 1-1
Ιωνικός – Αγροτικός Αστέρας 0-0
Ολυμπιακός Βόλου – Καλαμάτα 21/12

Β΄ εθνική – Βαθμολογία
1. ΑΟ Κέρκυρα 33
2. Εθνικός Αστέρας 26
3. Εθνικός 25
4. Παναιτωλικός 23
5. Δόξα Δράμας 22
6. ΟΦΗ 21
7. Ολυμπιακός Βόλου 20
8. Ηλιούπολη 18
9. Αναγέννηση Καρδίτσας 18
10. Πιερικός 18
11. Πανσερραϊκός 18
12. Ρόδος 16
13. Αγροτικός Αστέρας 15
14. Διαγόρας 15
15. Θρασύβουλος 14
16. Ιωνικός 12
17. Καλαμάτα 10
18. Αιγάλεω 4
*Ολυμπιακός Βόλου έχει από δύο ματς λιγότερα, ενώ Αιγάλεω και Καλαμάτα από ένα.

http://www.corfupress.com

Gboard: Το δώρο για όσους αγαπούν το Gmail

gboard-lg1

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μάλλον ήδη θα έχετε αρχίσει να σκέφτεστε τι δώρα θα κάνετε στους φίλους. Εγώ δεν έχω να σας προτείνω κάποια λίστα, όπως εκείνη που είχε φτιάξει ο Ανέστης, απλά αν ανάμεσα στους φίλους σας υπάρχει και κάποιος που είναι εθισμένος με το Gmail του, τότε το δώρο που πρέπει να του πάρετε είναι το Gboard.

http://away.gr

Παράξενα Σπίτια











http://allday-news.blogspot.com

Η Μάγισσα κι ο βάτραχος (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Ένας τύπος τον είχε πενήντα πόντους αλλά δεν μπορούσε να τον βολέψει πουθενά! Τέτοια πίκρα. Πάει λοιπόν σε ένα γιατρό και του λέει… το και το!
Ο γιατρός του λέει:
- Κοίτα η επιστήμη δε μπορεί να κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση, δεν πας στην τάδε μάγισσα;
Τι να κάνει το παλικάρι μες στην απελπισία του δοκιμάζει και από αυτό. Πάει λοιπόν στη μάγισσα και αυτή του λέει:
- Θα πας στο δάσος και θα βρεις μια λίμνη που ζει ένας βάτραχος. Θα του ζητήσεις να σε παντρευτεί και αυτός θα σου πει …όχι!
Κάθε φορά που θα σου λέει το όχι θα σου μικραίνει δέκα πόντους! Τρελάθηκε ο τύπος πάει λοιπόν στην λίμνη και βρίσκει τον βάτραχο.
- Βατραχάκι θα με παντρευτείς;
- Όχι, λέει το βατραχάκι. Τη χουφτώνει και πράγματι είχε μικρύνει δέκα πόντους. Ξαναδοκιμάζει:
- Βατραχάκι θα με παντρευτείς;
- Όχι, λέει το βατραχάκι. Τη χουφτώνει και πράγματι είχε μικρύνει άλλους δέκα πόντους. Ωραία, σκέφτεται, τώρα είναι τριάντα πόντους, αν την κάνω είκοσι θα είναι πολύ καλά, θα είμαι περιζήτητος στις γυναίκες! Ξαναδοκιμάζει τελευταία φορά:
- Βάτραχε θα με παντρευτείς;
- Μα τι μαλάκας είσαι εσύ, πόσες φορές θα στο πω; Όχι, όχι, όχι!
http://kaneplaka.blogspot.com

Επίθεση Παπακωνσταντίνου στη ΝΔ

Βασικός στόχος του προϋπολογισμού είναι η μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ από 12,7% για το 2010. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης. Κατά μέτωπο επίθεση στη ΝΔ, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής και υπογράμμισε :
«Οδηγήσατε τη χώρα σε ανυποληψία» εξαπατώντας τους διεθνείς εταίρους της για τα δημοσιονομικά στοιχεία.
«Το έλλειμμα αξιοπιστίας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το δημοσιονομικό έλλειμμα»
«Θα βάλουμε τέλος στην ανυποληψία της Ελλάδας, το οφείλουμε στη χώρα, στα παιδιά μας και στο μέλλον τους».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τη ΝΔ για παντελή έλλειψη ευθύνης και σημείωσε πως «ακόμη και τώρα δεν ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες και εγκαλούν την κυβέρνηση» για τα στοιχεία που παρουσιάζει. Κάλεσε, δε, τη νέα ηγεσία της ΝΔ να απαντήσει εάν αποδέχεται αυτούς τους ισχυρισμούς.
http://nafplios2009.blogspot.com