Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Forbes: τα 10 καλύτερα μέρη της Ευρώπης



1. Gaiole στην Τοσκάνη
2. Saint-remy-de-Provance στη Γαλλία
3. Κοπεγχάγη στη Δανία
4. Κεφαλλονιά!
5. Ljubljana στη Σλοβενία
6. Burforf στην Αγγλία
7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
8. Sibiu Ρουμανία
9. Ρώμη, Ιταλία
10. Deja, Ισπανία

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ....ΟΕΟΟΟΟ?????

ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Dirk Pratt νόμιζε χρόνια τώρα ότι η κόρη του πέθανε από τσίμπημα κουνουπιού στο Εκουαδόρ. Αυτό του το είχε πει η πεθερά του και το πίστεψε, δε μπορούσε να κάνει και αλλιώς,. Ο Dirk πριν λίγο καιρό σκέφτηκε να ψάξει το όνομά του στο internet, να δει τι θα του βγάλει. Τότε σοκαρισμένος βρήγκε ανάμεσα σε άλλα ένα μήνυμα σε ένα forum μιας κοπέλας που έλεγε «ψάχνω να βρω τον Dirk pratt είμαι η κόρη του». Η πεθερά του φυσικά του είχε πει ψέματα η κόρη ζούσε αλλά ήθελαν να μείνουν μακριά του. Στη μικρή Francesca τότε είχαν πει ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε σε τροχαίο. Με τον καιρό όμως έμαθε την αλήθεια και έβαλε αυτό το μήνυμα στο Google. Τελικά βρέθηκαν επιτελούς, μετά από 27 χρόνια


TROKTIKO

"Εμπρός της γης οι πεινασμένοι"


Σταματάει ο Βασσάρας!

Τέλος σε μία μεγάλη καριέρα έβαλε χθες ο Κύρος Βασσάρας, ο οποίος με επιστολή του στην ΚΕΔ έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από τη διαιτησία. Ο διεθνής διαιτητής του συνδέσμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ και δύο μήνες εκτός αγώνων εξαιτίας του τραυματισμού του στη μέση, κάτι που τον οδήγησε στην απόφαση να κρεμάσει τη «σφυρίχτρα» του. Πλέον ο Κύρος Βασσάρας προβάλλει ως φαβορί για την ανάληψη της θέσης του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ τη νέα αγωνιστική περίοδο, αρκεί να αλλάξει το καταστατικό της ΕΠΟ που αναφέρει ότι θα πρέπει να περάσουν τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ένας διαιτητής αποχωρεί από τη δράση, προκειμένου να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!


Προβάδισμα 4,5% για τις εθνικές εκλογές και 3,4% για τις ευρωεκλογές διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Kάπα Reserach, την οποία δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής (κυκλοφορεί εκτάκτως το Μ.Σάββατο).
Για τις ευρωεκλογές, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι: ΠΑΣΟΚ 30,5%, ΝΔ 27,1%, ΚΚΕ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 6,4%, ΛΑΟΣ 4,8% και Οικολόγοι Πράσινοι 5,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 17,5%.

Συνελήφθη 27χρονος αθλητής του μπάσκετ

Εικοσιεπτάχρονος αθλητής του μπάσκετ συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», βάσει εντάλματος του 4ου ανακριτή Αθηνών, με την κατηγορία ότι με το πρόσχημα της ερωτικής συντροφιάς προσέγγιζε άτομα, τα οποία στη συνέχεια λήστευε. Σύμφωνα με το κατηρητήριο, χρησιμοποιούσε όπλο ή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης την εφετινή σεζόν αγωνιζόταν σε ομάδα του Λιβάνου, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Α1 των ανδρών με τις ομάδες του Μακεδονικού και της Ολυμπιάδας. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 27χρονος μαζί με τον συνεργό του έρχονταν σε επαφή με διάφορους ανθρώπους, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, πήγαιναν στα σπίτια τους για να τους προσφέρουν ερωτική συντροφιά. Εκεί, όμως, τους ακινητοποιούσαν με την απειλή πιστολιού ή με τη χρήση βίας και τους άρπαζαν χρήματα, τιμαλφή και ό,τι άλλο έβρισκαν. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις. Ο 27χρονος οδηγείται τη Μ.Παρασκευή στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ληστείες, αντιποίηση αρχής και παράνομη κατακράτηση κατ' επάγγελμα.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ CIA ΑΠΟ B.OBAMA

Πλήρη κάλυψη στους ανακριτές της CIA που χρησιμοποιούσαν την τεχνική του «εικονικού πνιγμού» επί διακυβέρνησης Τζορτζ Μπους, παρείχε ο Μπάρακ Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με το Reuters, o πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι οι ανακριτές της CIA «εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, καλή τη πίστει, βασιζόμενοι σε νομικές συμβουλές που τους δόθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης». Επί νέας διακυβέρνησης έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα έγγραφα, στα οποία αναφέρονται οι τεχνικές ανάκρισης που μπορούσε να χρησιμοποιήσει η CIA και αποδεικνύουν ότι ο εικονικός πνιγμός ήταν μεταξύ αυτών. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δόσει εντολή να σταματήσουν τέτοιου είδους ανακρίσεις και να μην ξαναχρησιμοποιηθούν τεχνικές που αποτελούν βασανιστήρια σύμφωνα και με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έντονες είναι οι αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες κατηγορούν τον Μπαράκ Ομπάμα ότι απαλλάσσει τους ανακριτές της CIA που χρησιμοποίησαν τεχνικές βασανισμού υπόπτων για τρομοκρατία.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ...

Μήνυμα ότι στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του Αρ. Παυλίδη κρίνεται και η τύχη των πρόωρων εκλογών- στις 7 Ιουνίου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές- στέλνει το Μαξίμου, μέσα σε κλίμα πανικού για τις πιθανές γαλάζιες διαρροές. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού που μέχρι πρότινος απέκλειαν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες αφήνουν πλέον «παράθυρο» ανοικτό, διαμηνύοντας ότι στην περίπτωση που ο κ. Παυλίδης παραπεμφθεί και επιμείνει να διατηρεί την έδρα του, ο Κ. Καραμανλής θα αναζητήσει διέξοδο με εκλογές. Το μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να παραμείνει στην κυβέρνηση «με 150 βουλευτές κι έναν υπόδικο» στέλνουν και κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία αναγνωρίζουν ότι στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατούν «συνθήκες αβεβαιότητας» για όσα θα ακολουθήσουν και υποστηρίζουν ότι αυτή την ώρα «δεν ελέγχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα» για την υπόθεση Παυλίδη.