Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τρομοκράτης της τελευταίας στιγμής!

Εφτάψυχος αποδείχτηκε ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος χθες με τη SKODA Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το σκορ (0-1) έως το 86΄, στα τελευταία λεπτά όμως μίλησαν οι Μάρκο Πάντελιτς, Ραφίκ Τζιμπούρ και έγινε η μεγάλη ανατροπή: 2-1.

Ο ψυχωμένος σέρβος φορ ξεσήκωσε την εξέδρα και απάντησε στον προπονητή του, ο οποίος από την προηγούμενη σεζόν δεν τον υπολογίζει βασικό. Ο αλγερινός φορ ήταν δημιουργός του πρώτου γκολ και σκόρερ του δεύτερου.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήγε στη βρύση, όμως δεν κατάφερε να πιει νερό. Η ακριτική ομάδα μόχθησε στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε τις εντυπώσεις, στο τέλος όμως μίλησε η καυτή έδρα του «Γ. Καραϊσκάκης» και συνεχίστηκε το σερί (από πέρυσι) των 16 νικών.
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν καρμπόν με εκείνο απέναντι στη Μαρσέιγ, με τη διαφορά ότι η ομάδα του Βαλβέρδε πήρε με την ψυχή στο στόμα το τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Παρά τη νίκη της η πειραϊκή ομάδα δεν έπεισε με την απόδοσή της. Οι Ερυθρόλευκοι ακόμα ψάχνονται στο τερέν και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν ομάδα υψηλού επιπέδου.
Η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14', στη δεύτερη αντεπίθεση της Ξάνθης! Ο Μαρσελίνιο ελίχθηκε από τα αριστερά, ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και με ξερό σουτ αιφνιδίασε στην κλειστή γωνία τον Κοστάντσο (0-1). Ο αργεντινός γκολκίπερ φέρει ευθύνη για το γκολ, καθώς δεν έκανε καμία προσπάθεια και έμεινε... άγαλμα, μερίδιο ευθύνης όμως έχει και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει τη σπιρτάδα και την αποτελεσματικότητά του.
Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν μουδιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς καλή ψυχολογία από την ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μαρσέιγ και δεν βρήκαν ρυθμό στο α' ημίχρονο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο ευρωπαϊκό αγώνα να φρεσκάρει την ενδεκάδα. Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Τζιμπούρ. Η πειραϊκή ομάδα δεν κατόρθωσε στο α' ημίχρονο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη φάνηκε πιο έτοιμη αγωνιστικά και με συμπαγή άμυνα πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι δεν ταμπουρώθηκαν και επιχείρησαν με το σύστημα των αντεπιθέσεων με τους Μαρσελίνιο, Πόι, Καζάκη, Σουάνη να δυσκολέψουν την ερυθρόλευκη άμυνα με τους Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (στόπερ), Τοροσίδη (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά).
Στο 8' ο Κοστάντσο σταμάτησε σουτ του Πόι και στο 42' ο Καζάκης δεν βρήκε στόχο.
Ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει ποιότητα, δύναμη, φαντασία περιορίστηκε σε ατομικές προσπάθειες και σέντρες. Ενα μονότονο, προβλέψιμο παιχνίδι.
Στο β' ημίχρονο ο Βαλβέρδε προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση με την είσοδο των Πάντελιτς, Μοντέστο, Μακούν, αντί των Αμπτούν (57'), Τοροσίδη (57'), Φουστέρ (68'). Ο... σκουριασμένος από τον βάσκο τεχνικό Μάρκο Πάντελιτς χτύπησε στο 86'. Σε σέντρα του Τζιμπούρ, ο Πάντελιτς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στο 94' (κρατήθηκαν σωστά πέντε λεπτά καθυστέρηση για τραυματισμούς και αλλαγές) ο Τζιμπούρ έστειλε στον έβδομο ουρανό τον κόσμο του Ολυμπιακού και έκανε τον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη να πανηγυρίζει στη σουίτα σαν μικρό παιδί, λες και η ομάδα του είχε πάρει κάποιο τρόπαιο!
Ο αλγερινός φορ, σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, έπιασε κεφαλιά(μαζί του ήταν και ο Μέλμπεργκ) για να στείλει την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα της εστίας του Βιβιανί (2-1). Ο Ολυμπιακός έχασε κλασικές ευκαιρίες με τους Μέλμπεργκ (43'), Μιραλάς (92').
Ο ρέφερι Μιχάλης Βοσκάκης έδειξε μεγάλη σχολαστικότητα, ήταν κοντά στις φάσεις, ελέγχεται όμως για τη φάση του 59': ο Μέλμπεργκ έμεινε στον αγωνιστικό χώρο παρά το γεγονός ότι αντέδρασε με αντιαθλητικό τρόπο στον Ντίκα και ο κρητικός διαιτητής τού χαρίστηκε με κίτρινη κάρτα. Με κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) αποβλήθηκε ο Εντιμάρ (88').
tanea

Φόρο «Μπάφετ» θα επιβάλει στους εκατομμυριούχους ο Ομπάμα! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Φόρο στα πολύ υψηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια ετοιμάζεται να επιβάλει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει για μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων. Πρόκειται για φόρο ανάλογο με εκείνον που είχε προτείνει πρώτος από όλους να επιβληθεί στους πλούσιους ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο φόρος «Γουόρεν Μπάφετ» που εξετάζεται θα έχει σαν στόχο να πληρώνουν τα υψηλά εισοδήματα αναλογικά τους ίδιους φόρους με τα μεσαία εισοδήματα. Οπως είχε πει ο Μπάφετ, οι πλούσιοι χρησιμοποιούν ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για αυτούς, με αποτέλεσμα να πληρώνουν αναλογικά λιγότερα χρήματα από ό,τι υπάλληλοί τους.
Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος). Επίσης αναμένεται να παρουσιάσει και άλλα μέτρα για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Τέτοια μέτρα θα είναι μεταρρυθμίσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τους πιο φτωχούς ταυτόχρονα αμερικανούς πολίτες. Επίσης θα παρουσιαστούν μέτρα για αύξηση των φορολογικών εσόδων και για μείωση στις δαπάνες.
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πάρουν κι αυτές μέτρα λιτότητας καθώς η κρίση χρέους που άρχισε από την Ευρώπη χτυπά και τη δική τους πόρτα. Πλέον στην Ουάσιγκτον υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι η ανάπτυξη στη χώρα μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή ακόμη και να μηδενιστεί.
tanea.gr

To Focus "βύθισε" την Ακρόπολη

Μετά την παρουσίαση της Αφροδίτης της Μήλου ως "ζητιάνας", το περιοδικό Focus ξαναχτυπά, εμφανίζοντας την Ακρόπολη να βουλιάζει από τα ελληνικά χρέη.
Το περιοδικό στο επόμενο τεύχος του με το παραπάνω εξώφυλλο, δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας Emnid για λογαριασμό του Focus, το 56% των Γερμανών θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ το 40% πιστεύει ότι με τη βοήθεια των εταίρων της, η χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την κρίση.
Διχασμένοι είναι οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (49% βλέπουν χρεοκοπία), ενώ οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων σε ποσοστό 69% θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
Μεγάλο όμως είναι και το ποσοστό που πιστεύει σε χρεοκοπία της Ελλάδας και στους ψηφοφόρους Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, που σε ποσοστό 56% πιστεύουν ότι δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο.
news247.gr