Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

«Πράσινοι λαγοί...»


Εκτός 18αδας τελικά ο Καραγκούνης | Στην αποστολή ο Τοροσίδης!
Συμφωνία "αιωνίων" να ξεκινήσει το ματς 75' αφού φτάσει η πράσινη αποστολή.
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ...

Επεσε το συστημα!!!


http://asimonis.wordpress.com

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ…

Θεωρώντας, πως ο Ψωμιάδης τους είναι λίγος, οι νεοδημοκράτες θα πλακωθούν για να βγάλουν αρχηγό έναν από τους άλλους δυο. Κι όμως, ο Πανίκας είναι, που θα ταίριαζε περισσότερο : ένας μασκαράς, επί κεφαλής, στο κόμμα της μασκαράτας !...
Πιστεύοντας, πως ανεβαίνουν επίπεδο στη σοβαρότητα, περιόρισαν την αναμέτρηση ανάμεσα σ΄ αυτούς, που εκφράζουν ό, τι χειρότερο από την πρόσφατη ιστορία : η κόρη του πατριάρχη της παλαιότερης Αποστασίας, αντιμετωπίζει τον αυτουργό της νεότερης Αποστασίας !
΄Οποιος και να βγει, το τελάρο με τις τομάτες, που του αναλογούν, είναι έτοιμο και τόχει ετοιμάσει, με καταγγελίες, κατηγορίες και χαρακτηρισμούς, ο …αντίπαλός του.
Ο καθένας καταλαβαίνει πόσο ισχυρός και ανθεκτικός θάναι ο νέος αρχηγός της νεοδεξιάς, όποιος κι αν είναι απ΄ τους δυο.
Ο καθένας π.χ. αντιλαμβάνεται, πόσο έγκυρη θα μοιάζει, ως αρχηγίνα, η Μπακογιάννη, μιλώντας για την Οικονομία και κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ : η υπαρχηγός του κονκλάβιου, που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία, με ποια μούτρα θα βγει να μιλήσει ; (Η καταγγελίες για τη λειτουργίας της, στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και η χρέωση των ευθυνών της, δεν έγιναν από άλλους, αλλά από τον συνυποψήφιό της, τον κ. Σαμαρά !...).
Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον έτερον των …καππαδόκων : πόσο σοβαρός και αξιόπιστος θα φαντάζει ο Σαμαράς, , μιλώντας για Διαπλοκή και συμφέροντα, όταν αυτός, το 1993, κατ΄ εντολήν αυτών, έριξε την, τότε, κυβέρνηση της χώρας ; (Φυσικά και η θέση αυτή δεν έχει διατυπωθεί από άλλους, αλλά από την οικογένεια της συνυποψήφιάς του !...).
Κουλουβάχατα, λοιπόν, εκτός απ΄ το πριν και το μετά, με το επικρατέστερο των σεναρίων, να είναι και το συμφερότερο για τη χώρα : αυτό της διάσπασης και γιατί όχι, της διάλυσης !...
http://logoplokies.blogspot.com

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ

Στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», η ΑΕΚ ήταν ...ΑΕΚ για ένα ημίχρονο και πήρε τους βαθμούς απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τελικό σκορ: 1-0, με τους ποδοσφαιριστές του Μπάγιεβιτς να παρουσιάζουν θεαματικό πρόσωπο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε, ο πλέον ποιοητικός παίκτης της ΑΕΚ, ο Νάτσο Σκόκο, πήρε την ...κατάσταση στα πόδια του και με προσωπικές ενέργειες οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία.

Γ. Παπανδρέου: «Παραλάβαμε την οικονομία σε τραγική κατάσταση»

«Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7%. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι υπόλογη» τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου, καταλόγισε την αποκλειστική ευθύνη της κατάστασης της οικονομίας στην κυβέρνηση της ΝΔ εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση και γιατί, ενώ μιλούσε για «μαξιλάρι» στον προϋπολογισμό, τίποτα δεν είχε εξασφαλίσει.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της χώρας από τη μεταπολίτευση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ανατάξει την οικονομία της. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη, η κυβέρνηση να δείχνει καθημερινά την αξιοπιστία της και να εργάζεται με σκληρούς ρυθμούς, ενώ στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει από την οικονομική κρίση. «Το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίασε η ΝΔ μας υποχρεώνει να μένουμε ακόμη περισσότερο πιστοί στη φιλοσοφία και το πρόγραμμά μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ παραμένει ότι η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με επένδυση και όχι με το στέγνωμα της αγοράς.

Όπως επεσήμανε, έως τις αρχές του επόμενου έτους υπάρχει μέριμνα ώστε να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ για τις εκατό πρώτες ημέρες, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Απαρίθμησε μάλιστα όλες τις πρωτοβουλίες και τις αλλαγές που έχουν ήδη λάβει χώρα στις πρώτες 50 μέρες. Η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, η εκτίναξη του ελλείμματος του προϋπολογισμού αλλά και κερδοσκοπικές κινήσεις έχουν προκαλέσει ισχυρότατες πιέσεις στα ελληνικά χρεώγραφα, αλλά και αναταραχή στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός πάντως έσπευσε σήμερα -σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή»- να ξεκαθαρίσει ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία» και ότι, αάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας

Παράλληλα, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα: «Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε 'κόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων'. Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται για αυτήν.» Επιπλέον, μιλώντας για το ίδιο θέμα, στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης στις Πρέσπες την Παρασκευή, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι«Η οικονομική κρίση την οποία περνάμε, αυτή η δυσκολία που περνάει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος, μπορεί να αντιμετωπιστεί αν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης και πάμε σε μια πράσινη ανάπτυξη». Να επενδύσουμε στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, οι πολλές δυνατότητες που έχει η χώρα μας, η ελπίδα για το αύριο».

ΤΑ ΝΕΑ

Παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιώργου Παπανικολάου

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου. Σε σχετική δήλωσή του, στην οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει: "Σήμερα κλείνει ένα από τα πιο σπουδαία κεφάλαια στην ιστορία της ΝΔ, ένα κεφαλαίο δεκατριών λαμπρών ετών. Κλείνοντας και το δικό μου κύκλο στη νεολαία της παράταξής μας, έθεσα στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ. Από τη θέση πλέον του ευρωβουλευτή, πλάι στη νέα ηγεσία του κόμματος, θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις την κοινή προσπάθεια, με πίστη στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Πάντοτε, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενότητα, τη συνοχή και την ομοψυχία της ΝΔ. Σε ό,τι αφορά την ``επόμενη μέρα`` της ΟΝΝΕΔ, λειτουργώντας πλέον ``υπηρεσιακά`` θα συνεργαστώ με τη νέα ηγεσία του κόμματος προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας κεντρικής διοίκησης και στην οργάνωσή μας. Ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά όλα τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη συνεργασία που είχαμε και όλα όσα ζήσαμε τα χρόνια που πέρασαν. Πάνω από όλα ευχαριστώ τον Κώστα Καραμανλή για την εμπιστοσύνη του".
ΑΠΕ

Σκηνές ροκ στις εκλογές της ΝΔ στα Γιάννενα...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/
.
Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι κομματάρχες του Σαμαρά και της Ντόρας λίγο μετά τις 12 στα Λιθαρίτσια, ενώ σε επίπεδο νεολαίων τα πράγματα ήταν σαφώς πιο άγρια και έπεσαν και οι καθιερωμένες "ψιλές" μεταξύ των ΟΝΝΕΔιτών.Όλα ξεκίνησαν όταν η εφορευτική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή νέου αρχηγού της Ν.Δ. διαπίστωσε εκ των υστέρων, ότι δεκάδες οργανωμένα μέλη της τοπικής δεξιάς, βρέθηκαν να έχουν ψηφίσει τρεις και τέσσερις ακόμη φορές σε εκλογικά κέντρα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως...

για μια περίπου ώρα το σύστημα ήταν off-line και κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει εάν προηγουμένως κάποιος είχε ψηφίσει γα παράδειγμα και στην Ανατολή, την Ελεούσα ή την Πεδινή. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε πηγή εκ των έσω οι φωνές και τα μπενελίκια των Ντορικών κατά του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέκου Καχριμάνη και του δημάρχου Τύμφης κ. Γιώργου Σουκουβέλου ακούγονταν μέχρι έξω από την αίθουσα. Πανταχού παρών ο Νομάρχης, αλλά σταθερά με αρνητικό πρόσιμο!

Έρχονται τα "Τρένα του Δρόμου"

Την εμφάνισή τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους αναμένεται να κάνουν σύντομα τα "Τρένα του δρόμου", που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κομβόι αποτελούμενο από νταλίκες με ένα μόνο οδηγό. Τα οχήματα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με ασύρματο δίκτυο, χάρη στο οποίο θα κινούνται.

Κάθε φορτηγό αυτοκίνητο θα μπορεί να κινεί - "ρυμουλκεί" έως οκτώ οχήματα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμων έως 20%.

Οι οδηγοί των ρυμουλκούμενων οχημάτων θα μπορούν, π.χ., να κοιμούνται ή να βλέπουν τηλεόραση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στη θέση του οδηγού.


Το νέο, πρωτοποριακό σύστημα δημιούργησαν ερευνητές του προγράμματος Sartre που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα πρώτα "Τρένα του δρόμου" δοκιμάστηκαν ήδη στην Ισπανία.
i-diadromi

Ετοιμάζονται τα 4G δίκτυα

Οι δοκιμές του Mobile 4G φαίνεται να έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα αφού οι εταιρίες παροχών ασύρματων υπηρεσιών ανυπομονούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο με γοργούς ρυθμούς. Πάνω από 100 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, στο τέλος του Σεπτέμβρη 2009, δεσμεύτηκαν να δοκιμάσουν το τελευταίο στάδιο για τη μετάβαση στην 4η γενιά (4G) ασύρματων τεχνολογιών, το Long Term Evolution (LTE), το οποίο έχει ειδικό σχεδιασμό για την αύξηση της χωρητικότητας και της ταχύτητας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αφού η ανάπτυξη των δεδομένων που διακινούνται μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας δεν επαρκούν με την υπάρχουσας 3G υποδομή. Τα πρώτα LTE δίκτυα αναμένεται να είναι έτοιμα περίπου στα τέλη του επόμενου έτους.
http://www.newsit.gr

Morgan Stanley: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Ανυπόστατα θεωρούν τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδος οι μεγάλοι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι, συμφωνούν όμως ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μέτρα προκειμένου να αρθούν οι πιέσεις από τις αγορές και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και ούτε θα έρθει κοντά στη χρεοκοπία αναφέρει χαρακτηριστικά η Morgan Stanley σε έκθεσή της, τονίζοντας όμως ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν, καθώς η χώρα δεν έχψει ακόμη πείσει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να βελτιώσει τα οικονομικά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Goldman Sachs, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία χρειάζεται επειγόντως δημοσιονομική προσαρμογή μεγάλης κλίμακας ενώ παράλληλα αναφέρει ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να μετριάσει τις πιέσεις των αγορών. Τέλος, η Merill Lynch εκτιμά ότι ακόμη και αν η Ελλάδα χρειαστεί υποστήριξη, οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τη βοηθήσουν, καθώς δεν θα επέτρεπαν την κατάρρευση ενός μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Στις καλπες η Ν.Δ.

http://asimonis.wordpress.com

ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ...

130.000 ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ!

Γίνεται ένας χαμός σε όλη την Ελλάδα. Παίζεται βρώμικο παιχνίδι από κάποιους μέσα στη Ν.Δ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, λένε συνεργάτες των υποψηφίων για να μην ψηφίσουν πολλοί. Οι κόμβοι ανήκουν στον ΟΤΕ και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα συστήματα ψηφοφορίας δεν... μπορεί να κάνει τίποτα. Οι ψηφοφόροι έχουν σχηματίσει απίστευτες ουρές και βρίζουν όλους. Προς το παρόν δεν μπορεί να ψηφίσει κανείς. Μέχρι τις 10 το πρωί είχαν ψηφίσει 130.000 ψηφοφόροι! Το προβάδισμα του Σαμαρά διευρύνεται συνεχώς όσο θα ανεβαίνει ο αριθμός αυτών που θα ψηφίσουν...
fimotro