Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

"Εμβόλιο Θανάτου;"


"Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι απο τα πλέον αποκαλυπτικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Σε αυτό μιλά η πρώην Υπουργός Υγείας(αναγνώστες μας είπαν οτι η κ. Rauni Kilde δεν ήταν Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας αλλά "Chief medical Officer".Το ερευνήσαμε και είδαμε του λόγου το αληθές.Η θέση όμως αυτή σε μια κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντική απο αυτή του Υπουργού Υγείας μιας και ο Υπουργός δεν έχει τις περισσότερες φορές γνώση του τι υπογράφει αλλά συμβούλους που του λένε τι να υπογράψει.Η κ.Rauni Kilde λοιπόν είχε αυτήν ακριβώς τη θέση του συμβούλου του Υπουργείου.Γνώριζε δηλαδή πολύ περισσότερα απο τον Υπουργό) της Φινλανδίας(είμαστε βέβαιοι οτι αυτά που λέει στο βίντεο δεν θα τα έλεγε αν ήταν Υπουργός).
Προσθέσαμε ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο ώστε να μπορέσουν να το δούν όλοι οι Ελληνες.
Στη Georgia των ΗΠΑ υπάρχει ένα μεγαλιθικό μνημείο το οποίο το ανέρτησαν πιθανότατα οι Ιλουμινάτι και στο οποίο αναφέρετε σαν πρώτη εντολή-σκοπός η μείωση του πληθυσμού της Γης στα 500.000.000.
Κάποιοι λοιπόν σχεδιάζουν κυριολεκτικά να εξολοθρεύσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Απο τα λόγια της πρώην Υπουργού της Φινλανδίας βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα,οτι γνωρίζει μετα βεβαιότητας ποιοί κυβερνούν το κόσμο και τις διασυνδέσεις τους με τις φαρμακοβιομηχανίες.
Πρέπει να προσθέσουμε εδω οτι πριν απο μερικά χρόνια ψηφίστηκε στις ΗΠΑ νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στους ανεξάρτητους ερευνητές,να ερευνούν το περιεχόμενο και τη σύνθεση των εμβολίων.
Οπως καταλαβαίνετε αυτά που γνωρίζει η πρώην Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας τα γνωρίζει κάθε υπουργός και πρωθυπουργός της Γης.Οσο όμως είναι μέσα στην Κυβέρνηση τα αποκρύπτουν απο το λαό.
Εχετε διερωτηθεί ποτέ ποιοί πληροφορούν τους Πρωθυπουργούς και τους υπουργούς για όλο αυτό το παρασκήνιο;Μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε λίγο με τους συμβούλους των Υπουργών και των Πρωθυπουργών και να εξετάσουμε τον ύποπτο ρόλο τους;
Θυμάμαι οταν έπεσε η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αρκετοί σύμβουλοί του πέρασαν "αυτόματα" σαν σύμβουλοι της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή σε διάφορα υπουργεία και είναι βεβαίο οτι κάποιοι απο αυτούς θα πέρασαν και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Είναι επίσης βέβαιο οτι οι Υπουργοί είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν,οπότε την διοίκηση των Υπουργείων την κάνουν οι σύμβουλοι,οι οποίοι ούτε εκλέγονται,ουτε λογοδοτούν.Οπότε αντιλαμβάνεσθε οτι δεν ζούμε σε Δημοκρατία.Είναι σίγουρο οτι αυτό που ζούμε είναι κάτι μεταξύ ολιγαρχίας και κρυπτο-φασιστικού καθεστώτος.
Είναι τραγικό να σκέφτεσαι το τι γνωρίζουν οι πολιτικοί μας και το αποκρύπτουν.Η πλειονότητα των οποίων είναι αξιολύπητες τραγικές και δειλές φιγούρες που δεν τολμούν να πούν την αλήθεια ακόμη όταν παραιτηθούν,όπως τόλμησε η κυρία Rauni Kilde.
Το πρόβλημα είναι οτι αν το έλεγε ως Υπουργός θα την άκουγαν εκατομμύρια.Τώρα που το είπε ενω έχει φύγει απο Υπουργός θα το δούν πολλοί λιγότεροι.
Για το λόγο αυτό στείλτε το βίντεο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε."
http://mediasoup.gr/

ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕ

Βγήκαν τα γαλάζια ξίφη και παραληρούν τα πλήθη.

http://vasiliastismonaxias.blogspot.com

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ !

Αποφασιστική, όσο και καθοριστική είναι η παρέμβαση του πρωθυπουργού στις εξελίξεις στην Οικονομία, οι οποίες σκιάζονται από την, άνευ προηγουμένου, επίθεση των διεθνών κέντρων του κερδοσκοπικού καπιταλισμού, κατά της Ελλάδος.
Με βαρυσήμαντη δήλωσή του, σε εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα, (ο κόσμος του επενδυτή), ο Γ. Παπανδρέου λέει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, καταγγέλλοντας, όλους αυτούς, που όψιμα, θυμήθηκαν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα, από την, μόλις πριν λίγες ημέρες, εκλεγείσα νέα κυβέρνηση !
«Οι παράγοντες των Βρυξελλών ανέχτηκαν για 6, σχεδόν, χρόνια, όλες τις αλχημείες και τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα απαιτούν λύσεις σε 50 ημέρες !...», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος με οργή και αγανάκτηση, αφού προσδιορίζει με σαφήνεια, πως η επίθεση κατά της χώρας προέρχεται από αξιωματούχους της Ε.Ε. και τους διεθνείς κερδοσκόπους, ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, τονίζοντας : «Δεν πρόκειται να δεχτούμε να είμαστε κυβέρνηση υπό ομηρία. Θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τα δίκαια της χώρας μας !...».

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου πρόκειται ν΄ απευθυνθεί με επιστολή του, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στους ηγέτες των χωρών της ΟΝΕ, για να καταγγείλει τις μεθοδευμένες κινήσεις και παρεμβάσεις οργάνων της Ε.Ε. και συγκεκριμένων αξιωματούχων, οι οποίοι με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις τους, εκφράζοντας προσωπικές κι όχι συλλογικές απόψεις, έστρωσαν το χαλί στους διεθνείς κερδοσκόπους να επιτεθούν κατά της Ελλάδας.
Η κατακεραύνωση των ντόπιων φορέων δηλώσεων και συμπεριφορών πεμπτοφαλαγγίτικης μορφής, θ΄ ακολουθήσει, αφού το ζήτημα συζητηθεί αναλυτικά στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ…
http://logoplokies.blogspot.com

Εχουμε πολεμο λεμε!!!


http://asimonis.wordpress.com/

Ο ταχυδρόμος «χτυπάει» 3 φορές

Μία παρέα νεαρών ετοιμάζει μία φάρσα. Ο ένας εκ των τριών φίλων μπαίνει μέσα σε ένα γραμματοκιβώτιο, με σκοπό να πειράξει τον κόσμο που εκείνη την ώρα πάει να στείλει γράμμα. Όμως…, ενώ όλα εκτυλίσσονται καλά, ένας κύριος που αρχίζει να ενοχλείται από αυτή την κίνηση προχωρά σε μία πράξη, η οποία αποδείχθηκε μοιραία για τον φαρσέρ.

Αυστηρό μήνυμα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και ούτε θα επιτρέψω να γίνει Κράτος» . Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είναι υπόλογη για τις πολιτικές που ακολούθησε επί πέντε και πλέον χρόνια, αλλά και για το γεγονος ότι απέκρυπτε από τους πολίτες την πραγματική κατάσταση. Μέχρι τελευταία μέρα μας μιλούσε για 'μαξιλάρι' στον προϋπολογισμό που είχε εξασφαλίσει. Ούτε και αυτό βρήκαμε", πρόσθεσε.

Διασκέδασε τις ανησυχίες των πολιτών, ότι θα συρθεί σε λογικές αντιλαϊκών μέτρων, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίαζε η Ν.Δ. υποχρεώνει την κυβέρνηση να μείνει ακόμα περισσότερο πιστή στη φιλοσοφία μας στο πρόγραμμά της. "Είναι πάγια η θέση μας ότι οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με επένδυση. ‘Όχι με το στέγνωμα της αγοράς. Να είμαστε σαφείς σε αυτό", διευκρίνισε. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, καλύτερη, αλλά προειδοποίησε τους πολίτες να μην βιάζονται, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του θα φανούν όχι άμεσα, αλλά μεσοπρόθεσμα. "Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά", πρόσθεσε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κράτος

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και σε εκείνους που θα επιθυμούσαν ενεργότερο ρόλο των κομματικών μηχανισμών στη διακυβέρνηση της χώρας. Υπογράμμισε ότι οι ρόλοι κυβέρνησης και κόμματος πρέπει να είναι διαφορετικοί και συμπληρωματικοί. "Η Κυβέρνηση ασκεί την εξουσία, όμως το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημά μας, οφείλει να εμπνέει, να ελέγχει την Κυβέρνηση, να δημιουργεί διαύλους συμμετοχής του πολίτη και να προετοιμάζει τους νέους πολιτικούς μας στόχους. Να είναι ο καταλύτης των αλλαγών", σημείωσε. Διαβεβαίωσε τα κομματικά στελέχη ότι δεν σκοπεύει να αφήσει την Ιπποκράτους να "ατροφήσει", λέγοντας ότι ο ρόλος της θα είναι να θέτει πολιτικούς στόχους, που θα αξιολογεί και θα ελέγχει. "Θα παραμείνει ζωντανό, πιο ενεργό και πιο δραστήριο", συμπλήρωσε.

Αναβάθμιση της Δημοκρατίας η "ανοιχτή διακυβέρνηση"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαδικασίες ανοιχτής διακυβέρνησης. Αρνήθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη στελέχωση της κρατικής μηχανής, επικαλούμενος τα μέσα που έχει στη διάθεση του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είπε ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί στο Δημόσιο, δεν υπάρχει καταγραφή των φορέων και των πολιτικών θέσεων που συμπληρώνονται από την κυβέρνηση, ενώ μίλησε και για λανθασμένη εικόνα, που έχει δημιουργήσει η κακή παράδοση του παρελθόντος. Έτσι, διευκρίνισε, ένα γνωστό κομματικό στέλεχος ταυτίζεται αυτόματα με την αναξιοκρατία και ένας άγνωστος με περγαμηνές θεωρείται άπειρος. "Ο χρόνος με τα μέσα που έχει αυτή η χώρα είναι και πολύ γρήγορος και αξίζει, διότι οι περίπου 4.000 - 5.000 θέσεις που στελεχώνουν τη διοίκηση θα είναι η ραχοκοκαλιά για την πορεία", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. Σχολιάζοντας τις ενστάσεις για ορισμένα από τα πρόσωπα που έχουν ήδη επιλεγεί, είπε πως και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποχρεώνεται να υπερασπίζεται τις επιλογές της είναι μια κατάκτηση.
enet

Το αυτοκίνητο που...διπλώνει!!

Το Smart cities group του Media Lab του MIT δουλεύει πάνω στην ιδέα ενός αυτοκινήτου που διπλώνει και αποθηκεύεται προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στο παρκάρισμα. Το City Car είναι ένα ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο το οποίο όταν παρκάρει διπλώνει με τέτοιο τρόπο που εξοικονομείται σημαντικός χώρος. Υπολογίζεται ότι για να παρκάρουν 6-8 City Cars θα χρειάζεται απλώς ο χώρος ενός σημερινού κανονικού αυτοκινήτου.
Παράλληλα, το συγκεκριμένο εργαστήριο δουλεύει με το νέο είδος τροχού που θα τοποθετηθεί στο City Car και θα μπορεί να στρίβει κατά 90 μοίρες και θα διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Πάνω στον ίδιο τροχό θα είναι ενσωματωμένα και ο ηλεκτρικός κινητήρας του αυτοκινήτου, το σύστημα φρένων και αναρτήσεων. Το City Car αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη χρονιά.

Ίχνη ζωής από τον Άρη!

Μπορεί να αποδειχθεί ότι αποτελεί την ανακάλυψη του αιώνα. Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν τις πιο πειστικές μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή στον Άρη υπό την μορφή μικροοργανισμών (βακτηρίων). Όπως δήλωσαν, η ενδελεχής μικροσκοπική εξέταση αποκάλυψε δομές με μορφή σκουληκιού, σε έναν μετεωρίτη από τον Άρη που έπεσε στη Γη πριν περίπου 13.000 χρόνια.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δομές αυτές είναι σχεδόν σίγουρα απολιθωμένα βακτήρια. Τα βακτήρια βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του αρειανού βράχου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήδη βρίσκονταν μέσα του όταν αυτός προσέκρουσε στον πλανήτη μας και ότι ο μετεωρίτης δεν μολύνθηκε εκ των υστέρων από γήινα βακτήρια, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου» και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». Ως «ένα πολύ ισχυρό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Άρη», χαρακτήρισε την ανακάλυψη ο επικεφαλής επιστήμονας του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον της NASA Ντέηβιντ Μακέι, ο οποίος μελετά τον μετεωρίτη από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1984, στους λόφους Άλαν της Ανταρκτικής. Το 1996, ο Μακέι και οι συνεργάτες του συντάραξαν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, όταν για πρώτη φορά υποστήριξαν ότι τα μικροαπολιθώματα στο βράχο υποδηλώνουν την ύπαρξη ζωής, όμως οι σκεπτικιστές επιστήμονες είχαν στη συνέχεια απορρίψει τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες απολιθωμένες δομές μπορεί κάλλιστα να μην είναι βιολογικής προέλευσης. Όμως η νέα ανάλυση, υπό τη δρα Κάθι Τόμας-Κέπρτα, με ηλεκτρονικά μικροσκόπια υψηλής ανάλυσης (που δεν υπήρχαν πριν 13 χρόνια, όταν είχαν γίνει οι προηγούμενες μελέτες), ενισχύουν πλέον -αν δεν αποδεικνύουν- ότι ο αρειανός βράχος όντως κρύβει στα σπλάχνα του ενδείξεις αρχαίας ζωής. Τα αρχαία μικρόβια πιθανότατα θα εισέδυσαν στο βράχο, όταν ένα μέρος από την επιφάνεια του Άρη καλυπτόταν από νερά και οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι υπήρχαν μορφές ζωής. Ο αστροβιολόγος Ντένις Μπαζιλίνσκι του πανεπιστημίου της Νεβάδα των ΗΠΑ, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν ένας από τους σκεπτικιστές, δήλωσε πλέον ότι, μετά τα νέα στοιχεία, αποδέχεται τη βιολογική εξήγηση των απολιθωμάτων, πρόσθεσε όμως ότι δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί με σιγουριά το ερώτημα της ζωής στον "κόκκινο πλανήτη". Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο συγκεκριμένος μετεωρίτης αποσπάστηκε από την επιφάνεια του Άρη, μετά την πτώση κάποιου αστεροειδούς στον πλανήτη, και έφθασε στη Γη αφού περιπλανήθηκε στο διάστημα επί 16 εκατ. χρόνια. Οι ερευνητές μπόρεσαν να ανιχνεύσουν την αρειανή προέλευσή του, καθώς η χημική σύνθεσή του ταίριαζε με αυτήν του Άρη. Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό πλανητικής γεωχημείας "Geochimica et Cosmochimica Acta" που εκδίδει η Γεωχημική και Μετεωριτική Εταιρία, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από τη NASA την ερχόμενη Δευτέρα. Η ίδια ομάδα ερευνητών της NASΑ μελετά δύο ακόμα μετεωρίτες από τον Άρη, έναν που βρέθηκε στην Αίγυπτο το 1911 και έναν που ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική από ιαπωνική αποστολή. Σύμφωνα με τις έρευνες των αμερικανών επιστημόνων -που πρόκειται να δημοσιευτούν σύντομα- και αυτοί οι βράχοι περιέχουν απολιθώματα μικροβιακής ζωής.
ana-mpa.gr

«Παζάρι» στην Ε.Ε. για τα

Μάχη για τον έλεγχο της ποιότητας σπουδών στα κολέγια από το ελληνικό κράτος, εν όψει της επικείμενης αναγκαστικής αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, κατ΄ εφαρμογήν ευρωπαϊκής οδηγίας, έδωσε χθες στις Βρυξέλλες η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Οι υπουργοί Παιδείας των υπολοίπων κρατώνμελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων ο επόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Παιδείας κ. Ρujol και ο επίτροπος για θέματα Παιδείας κ. Sefcovic, συμφώνησαν για τη σοβαρότητα του θέματος και ότι πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία σε θέματα έλεγχου και αξιολόγησης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και στην αυθεντικότητα της πιστοποίησης. «Κάθε χώρα, όπως έχει την υποχρέωση να τηρεί ευρωπαϊκές επιταγές, έτσι έχει και το δικαίωμα για πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση πολιτικών. Έκανα πολλές συναντήσεις, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη για πρωτοβουλίες που αφορούν την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης, πάντα με γνώμονα την ποιότητα», δήλωσε μετά τις επαφές της η κ. Διαμαντοπούλου. Η πρωτοβουλία γι΄ αυτή τη διευρωπαϊκή συνεργασία θα αναληφθεί κατά τη διάρκεια της επερχομένης ισπανικής προεδρίας, ενώ οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο, ώστε να μην υποχρεωθούμε από τον Ιανουάριο να πληρώνουμε υψηλότατα πρόστιμα, αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
ΤΑ ΝΕΑ

«Διαλυμένο κράτος» και «Μπανανία»

Τα χέρια ψηλά σήκωσαν οι ευρωϋπάλληλοι που ήρθαν στην Αθήνα για να ελέγξουν τα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα, μετά τη μεγάλη αναθεώρηση που έγινε από τη νέα κυβέρνηση. «Διαλυμένο κράτος», «ανύπαρκτη διοίκηση» και «Μπανανία» ήταν μερικοί μόνον από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν επιστρέφοντας στις Βρυξέλλες- όπου ξεκαθάρισαν ότι θα χρειασθούν πολλές ακόμη προπαρασκευαστικές συναντήσεις πριν αρχίσει καν ο έλεγχος. Ο άνθρωπος που πήγε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακάλυψε έκπληκτος ότι ενώ χρησιμοποιούνταν η ίδια μεθοδολογία με αυτήν της eurostat, προέκυπταν άλλα νούμερα- κάτι μαθηματικώς αδύνατον! Επιπλέον, δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλοςαπό κλητήρας μέχρι γενικός διευθυντής- που να δηλώνει υπευθύνως ότι έστειλε στοιχεία στις Βρυξέλλες. Εν ολίγοις δηλαδή, ή προσωπικά ο γενικός γραμματέας κ. Κοντοπυράκης έστελνε κάθε στοιχείο ή μεταδίδονταν με κάποιον άλλο μαγικό τρόπο (ταχυδρομικό περιστέρι κ.λπ.). Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν που επισκέφθηκε τα τελωνεία είχε ακόμη πιο...τραυματική εμπειρία. Είδε τους τελωνειακούς να σηκώνουν με άνεση το τηλέφωνο και να ειδοποιούν τους φορτηγατζήδες πότε να μείνουν μακριά ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο- κι έτσι το λαθρεμπόριο να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πλασματικά τιμολόγια να γίνονται δεκτά έναντι «ρεγάλου» προς τον τελωνειακό, λες κι επρόκειτο για τριτοκοσμική χώρα κ.λπ. «Βρήκαμε ορθάνοικτες τις πόρτες από την πολιτική ηγεσία, αλλά υπηρεσιακούς υπαλλήλους απρόθυμους και με χαμηλό επίπεδο. Εν γένει νομίζουμε ότι υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα με τη Δημόσια Διοίκηση», λένε οι ευρωϋπάλληλοι, οι οποίοι θα επιστρέψουν νωρίτερα από το αναμενόμενο- στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

Ντόρα, έλα ξανά !!!


http://greki-gr.blogspot.com

«Aντιεξουσιαστής στην εξουσία» με ξένα ...κόλλυβα;

Μια από τις κύριες συνιστώσες ενός κράτους δικαίου είναι η θέσπιση και τήρηση κανόνων. Ο πρώτος δε και βασικός κανόνας απεικονίζει και οριοθετεί τον πυλώνα επάνω στον οποίο εδράζονται όλοι οι υπόλοιποι.
Αυτός έρχεται από την κινέζικη φιλοσοφία όπως τον έχει προσδιορίσει ο φιλόσοφος του 6ου αιώνα π.X Λάο Τσε: «Βασικός Κανόνας: Δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν να σε κοροϊδεύει».
Αντιπαρέρχομαι το επαναλαμβανόμενο προεκλογικό «υπάρχουν λεφτά-υπάρχουν λεφτά», που μετεξελίχθηκε σε ....«δεν υπάρχει μια» μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου(κάλπη) , που τεκμηριωμένα παραβιάζει τον Βασικό κανόνα, αφού το αναλύσαμε κατά κόρον και έρχομαι σε ένα άλλο γεγονός το οποίο και αυτό έχει «άρωμα» κοροϊδίας και παραβίασης του Βασικού Κανόνα.
Επανειλημμένα ο κ. Γ.Παπανδρέου έχει χρησιμοποιήσει την φράση« Ευθύνη μας είναι να αλλάξουμε ριζικά πορεία, να φροντίσουμε για το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, για να πιάνουν τόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού και να ξέρει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του»!
Επειδή λοιπόν είμαι από τους φανατικούς του Βασικού κανόνα όπως τον έθεσε ο Λάο Τσε , αλλά και θέλω να γνωρίζω που πηγαίνουν τα χρήματα με τα οποία συνεισφέρω στην Ελληνική δημόσια οικονομία ,ερωτώ:
Αληθεύει ότι ο κ.Γ. Παπανδρέου , ο κ. Κουβέλης (?) , η κα Ντελεδήμου (?) και λοιποί...συνοδοί μετέβησαν στον επίγειο παράδεισο του Αγίου Δομίνικου για την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με.... Gulfstream Private Business Jet ;
Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν κάποια μονόστηλα παραπολιτικά δημοσιεύματα (εδώ), συμπληρώνοντας μάλιστα ότι για τις 22 ώρες πτήσης που έκανε το αεροπλάνο( με κόστος καυσίμων, τελών υπέρπτησης, κόστος συντηρήσεων, catering, και αποσβέσεις, το κόστος ανήλθε στο ύψος των…. 148.000 ευρώ !!!
Αληθεύει ότι το κόστος αυτό πληρώθηκε από το ελληνικό δημόσιο και όχι από την Διεθνή Σοσιαλιστική;
Αληθεύει ότι το κόστος του κ. Γ.Παπανδρέου και των ..συνοδών του(?) για τα συχνά ταξίδια τους ανά την υφήλιο( ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) καλύπτονται από τον ελληνικό προϋπολογισμό (έμμεσα ή άμεσα) ,αντί της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ;
Αληθεύει ότι την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει πάγωμα μισθών, νέους φόρους , έκτακτες εισφορές και ομιλεί για περιορισμό των δημόσιων δαπανών προς αντιμετώπιση της... δεινής κατάστασης της οικονομίας μας, την ίδια ώρα το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος για την ....προεδρία του κ. Γ.Παπανδρέου σε έναν αμφιλεγόμενο πολιτικό σχηματισμό, έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο (αντί για την Σοσιαλιστική Διεθνή) κάποια εκατομμύρια ευρώ και ...πόσα;
Έτσι απλά για να γνωρίζουμε …που πάνε τα χρήματα μας όπως «διαλαλεί» ο κ. Παπανδρέου!
Έτσι απλά για να πάμε κόντρα στον Φρήντριχ Νίτσε που έλεγε ότι ....« Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο ...Κανόνας».
http://politis-gr.blogspot.com/

Ίσως η μοναδική χειρόγραφη εφημερίδα στον κόσμο.

Ονομάζεται "The Musalman Daily" και είναι μία από τις παλαιότερες στην γλώσσα Ουρντού, ημερήσιες εφημερίδες στο Chennai της Ινδίας, αλλά ίσως και η μόνη στον κόσμο που βρίσκεται ακόμη στο χειρόγραφο στάδιο. Αυτή η τεσσάρων σελίδων εφημερίδα, εξακολουθεί να δημιουργείται με τον παλιό τρόπο, παρά τη διαθεσιμότητα σε σύγχρονη τεχνολογία. Η Musalman Daily" μετράει 82 χρόνια λειτουργίας, δεδομένου ότι ο ιδρυτής της Syed Azmathullah, την πρωτοξεκίνησε το 1927.
Και οι τέσσερις σελίδες της εφημερίδας είναι χειρόγραφες από καλλιγράφους, πριν πάνε στο τυπογραφείο για την μαζική παραγωγή. Οι καλλιγράφοι, γνωστοί και ως "katibs", εργάζονται σε ένα γραφείο σε μια μικρή γωνιά ενός δωματίου 75 τετραγωνικών και τους παίρνει τρεις ώρες για να μετατρέψουν με ένα στυλό, μελάνι και χάρακα ένα φύλλο χαρτιού σε ειδήσεις και τέχνη.
Η μόνη σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει, είναι ένας υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, τα οποία αγοράστηκαν από ανάγκη(!), ώστε οι διαφημιστές να μπορούν να στέλνουν με email τις διαφημίσεις.
Κάθε katib είναι υπεύθυνος για μία σελίδα. Αν κάποιος είναι άρρωστος, κάποιος αναγκαστικά θα κάνει διπλοβάρδια, μιας και οι αντικαταστάτες είναι σπάνιοι. Όταν γίνει κάποιο λάθος στην σελίδα, πρέπει να ξαναγραφτεί ολόκληρη από την αρχή. Ο κάθε katib, παίρνει 60 ρουπίες (περίπου 1,50 δολάρια) ανά σελίδα.
Οι σελίδες, όταν ολοκληρωθούν, μεταφέρεται σε ένα μαύρο και άσπρο αρνητικό και τότε πιέζονται πάνω στις πλάκες εκτύπωσης.
Η εφημερίδα έχει περίπου 23.000 συνδρομητές που πληρώνουν λιγότερο από 10 δολάρια τον χρόνο. Κάθε αντίγραφο της εφημερίδας πωλείται έναντι 75 Paisa ή περίπου 1,6 σεντ.

Δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος

Ένας Βιετναμέζος, μην αντέχοντας τον θάνατο της γυναίκας του, ξέθαψε τη νεκρή και αφού τη μετέφερε στο σπίτι κοιμόταν δίπλα της επί πέντε χρόνια διότι, όπως είπε, ήθελε να την αγκαλιάζει στο κρεβάτι, γράφει μία ηλεκτρονική εφημερίδα του Ανόι. Ο 55χρονος, που ζει σε μία μικρή κωμόπολη της κεντρικής επαρχίας Κουάνγκ Ναμ, άνοιξε τον τάφο το 2004, κάλυψε το λείψανο με πηλό δίνοντάς του το σχήμα γυναικείου σώματος, το έντυσε και το τοποθέτησε στο κρεβάτι, εξηγεί η εφημερίδα Vietnamnet.vn. Όπως δήλωσε ο Λε Βαν, όταν πέθανε η γυναίκα του το 2003, εκείνος κοιμόταν κάθε βράδυ πάνω στον τάφο της, αλλά 20 μήνες αργότερα, καταπονημένος από τις βροχές, τον άνεμο και το ψύχος, αποφάσισε να σκάψει ένα τούνελ στον τάφο ώστε "να κοιμάται μαζί της". Τα παιδιά του όμως ανακάλυψαν κάποια στιγμή τί συμβαίνει και τον εμπόδισαν να πηγαίνει στον τάφο. Ετσι μια νύχτα του Νοεμβρίου 2004 εκείνος ξέθαψε το λείψανο της γυναίκας του και το μετέφερε στο σπίτι. Η Vietnamnet.vn δημοσίευσε μία φωτογραφία του Βαν με ό,τι έχει απομείνει από την αγαπημένη του σύζυγο, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο σπίτι. Ο Βαν, πατέρας επτά παιδιών, δήλωσε ότι επί χρόνια οι γείτονες δεν τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στο σπίτι του. "Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είμαι σαν όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους", παραδέχτηκε.
http://www.nooz.gr

Λεωνίδας Κύρκος: «Να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Να μπει ένα τέλος στο «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί για πρώτη φορά ευθέως ο Λεωνίδας Κύρκος, παροτρύνοντας τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου να απαλλάξουν την Ανανεωτική Αριστερά από την καταστροφική της συνύπαρξη με το συγκεκριμένο «μόρφωμα». Παράλληλα, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς συμβουλεύει τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να δώσουν τη μάχη μέσα στον Συνασπισμό, όμως σε περίπτωση που- όπως λέειοι ιδέες τους δεν εισακουστούν, να αποχωρήσουν και να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου κόμματος. Σε μία αφοπλιστική συνέντευξή του που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του «Λεωνίδας Κύρκος Εκ Βαθέων», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες στα βιβλιοπωλεία (Εκδόσεις Επίκεντρο) και δόθηκε στον Πέτρο Παπασαραντόπουλο, ο Λεωνίδας Κύρκος μιλάει εφ΄ όλης της ύλης για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ, τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου, αλλά και το μέγιστο λάθος της ζωής του που, όπως λέει, ήταν η συναίνεση στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η Μέρκελ στέλνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα!

Την ώρα που στην κυβέρνηση ψάχνονται να βρουν αφενός μεν ποια είναι τα ακριβή τους συναισθήματα έναντι του κ. Προβόπουλου, αφετέρου δε ποια είναι η ορθή δοσολογία λιτότητας και παροχών που θα ικανοποιήσει τους πάντες- δηλαδή, θα ταΐσει και τον σκύλο, αλλά θα κρατήσει και την πίτα ολάκερη- κάποιοι άλλοι σοβαροί κύριοι με γκρίζα κοστούμια ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να καταφθάσουν στην Αθήνα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα οποία με τη μορφή μεικτής επιτροπής θα έχουν τις πρώτες προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες της χώρας για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές- κάτι που πολλοί ονομάζουν χρεοκοπία. Η αποστολή αυτής της επιτροπής οργανώθηκε και σχεδιάστηκε- τελεί υπό την...αιγίδα, τρόπον τινάαπό τη Γερμανία και προσωπικά την κ. Μέρκελ, η οποία διαπιστώνοντας πως οι αγορές δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανοχή προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν επιθυμεί εκπλήξεις στον χώρο της ευρωζώνης. Κι αυτό όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά κυρίως διότι μια κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ντόμινο για άλλες οικονομίες της ΟΝΕ - της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας, για παράδειγμα, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος.
ta nea

Funny Video-Γέλιο

Orlando Duque: Ένας αθλητής…χωρίς όρια!

Orlando Duque at Malpelo island

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2009 , ο Orlando Duque ταξιδέυει 378 χλμ. από την ακτή της γενέτειράς του Κολομβίας, για να πραγματοποιήσει ένα ανεκπλήρωτο όνειρό του: μια κατάδυση στα αφιλόξενα νερά του απόκρημνου Νησιού Malpelo στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσα σε δεκάδες καρχαρίες.

Αν υπήρχε κάποιος άνθρωπος που έχει κάνει τα πιο τρελά του όνειρα πραγματικότητα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Orlando Duque. Δέκα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Cliff Diving, ενός από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα, έχει ταξιδέψει στα πιο απίθανα και εντυπωσιακά μέρη του κόσμου, επιδεικνύοντας το ταλέντο του, την τόλμη του και την σπάνια κράση ενός γεννημένου πρωταθλητή, καταδυόμενος από ιλιγγιώδη ύψη. Πρόσφατα τον θαυμάσαμε στην Αθήνα, να κατακτά το Πρωτάθλημα, στο Μεγάλο Τελικό του Red Bull Cliff Diving World Series 2009 εκτελώντας καταδύσεις από τα 27 μέτρα στα μυστηριώδη νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Για έναν τέτοιο «υπεράνθρωπο», όμως, τα πιο παλιά, παιδικά του όνειρα δεν είναι και ξεχασμένα. Αν και ο Orlando έχει ταξιδέψει και έχει καταδυθεί από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου, διατηρούσε ακόμα ένα ανεκπλήρωτο όνειρο: μια κατάδυση στα αφιλόξενα νερά του απόκρημνου Νησιού Malpelo στον Ειρηνικό Ωκεανό, 378 χλμ. από την ακτή της γενέτειράς του Κολομβίας. Και μιας και για τους γεννημένους πρωταθλητές το όνειρο δεν είναι όνειρο αν δεν εκπληρωθεί, πριν από λίγες μέρες, ο Duque όχι μόνο καταδύθηκε από τα άγρια βράχια του Malpelo αλλά έπεσε σε σημείο όπου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κολυμπούσε ένα κοπάδι σφυροκέφαλων καρχαριών…!

Orlando Duque on Malpelo island

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της αναρρίχησής μου στα απότομα βράχια, ξεπέρασαν το αναμενόμενο. Ήταν όμως ένα από τα πιο ακραία πράγματα που έχω κάνει, όχι μόνο να πραγματοποιήσω κατάδυση από αυτά τα βράχια και αυτό το ύψος αλλά, στη συνέχεια να κολυμπήσω ανάμεσα στους καρχαρίες. Ανεπανάληπτη εμπειρία!», δηλώνει ο Orlando Duque μετά από ένα εγχείρημα που απαιτεί μεγάλο θάρρος και γενναιότητα.http://rc-cafe.blogspot.com/