Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

2009 μ.Χ…

Κάποτε ζούσαμε σε σπηλιές.Τώρα μένει ο καθένας στο διαμέρισμά του.Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν μαζί με όλη τους την οικογένεια και τους συγγενείς τους.Τώρα ο καθένας θέλει την ησυχία του.Κάποτε ζητούσαμε ο ένας τη βοήθεια του άλλου.Τώρα αν τυχόν κάποιος ζητήσει βοήθεια απ’ το γείτονά του (πράγμα σπάνιο) θα νιώθει ντροπή που το έκανε.Κάποτε οι άνθρωποι γινόντουσαν ζευγάρι γιατί τους...διακατείχαν αγνά αισθήματα έρωτα και συντροφικότητας.Τώρα κίνητρο γνωριμιών και πολλάκις και σύναψης γάμων (δυστυχώς) είναι το συμφέρον.Κάποτε δίναμε ο ένας στον άλλον ευχές κατ’ ιδίαν.Τώρα στέλνουμε sms στις γιορτές, στα γενέθλια, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα…Κάποτε η τηλεόραση αποτελούσε μέσο ενημέρωσης.Τώρα αποτελεί μέσο εξυπηρέτησης συμφερόντων, μέσο παραπληροφόρησης…σκέτο «μέσο».Kάποτε πηγαίναμε παρέα στον κινηματογράφο.Τώρα μένουμε στο σπίτι μας και βλέπουμε dvd.Κάποτε η διασκέδαση ήταν τραγούδι και χορός.Τώρα είναι ορθοστασία, το ποτό ανά χείρας και κουτσομπολιό.Κάποτε οι μετακινήσεις γινόντουσαν με αυτοκίνητο.Τώρα προσπαθούμε να αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση του.Κάποτε η Αστυνομία φρόντιζε για τη φύλαξη των πολιτών.Τώρα σκοτώνει δεκαπεντάχρονα και ξυλοφορτώνει αθώους πολίτες.Κάποτε πιστεύαμε στη δικαιοσύνη («τυφλή» γαρ).Τώρα το δίκαιο κατάντησε παραδικαστικό κύκλωμα.Κάποτε η θρησκεία ήταν φωλιά πίστης και ελπίδας.Τώρα αποτελεί κρησφύγετο ανίερων ιεραρχών.Κάποτε η πολιτική ήταν η τέχνη του κυβερνάν.Τώρα συνιστά τέχνη συγκάλυψης της διαφθοράς.Κάποτε μιλούσαμε ελληνικά.Τώρα ομιλείται η greeklish διάλεκτος.Κάποτε στόχος των ανθρώπων ήταν να μορφωθούν.Τώρα στόχος είναι το να μη μείνουν άνεργοι.Κάποτε μάστιγα ήταν η πανούκλα.Τώρα η ανεργία αποτελεί μάστιγα της εποχής.Κάποτε βλέπαμε το δάσος και χαιρόμαστε τα δέντρα.Τώρα βλέπουμε το δέντρο και ουκ ολίγες φορές χάνουμε το δάσος.Kάποτε αγωνιζόμαστε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.Τώρα παλεύουμε να αναζητήσουμε κάποιο όνειρο, ένα όραμα, μια αξία…Κάποτε θέλαμε ένα καλύτερο αύριο.Τώρα που ζούμε στο πάλαι ποτέ αύριο αναπολούμε το χθες.Κάποτε άραγε… ήμασταν… άνθρωποι;

Το καλύτερο ανέκδοτο για την απόδραση Παλαιοκώστα

Ειπώθηκαν πάρα πολλά ανέκδοτα για την απόδραση Παλαιοκώστα...
Αυτό όμως είναι μακράν το πιο πετυχημένο...


http://parapolitiki.blogspot.com/

Tο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ΝΔ...

Το ανέκδοτο της 5ετίας:«Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου Τομέα, περικόπτονται»Κ. Καραμανλής, 20/3/2004, Προγραμματικές Δηλώσεις, Βουλή.Αν νομίζετε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Ν.Δ. είναι το Βατοπέδι, πλανάστε πλάνην οικτράν... Αν και η λίστα είναι μεγάλη και μετρά πλέον πάνω από 50 σκάνδαλα, ούτε το Βατοπέδι, ούτε ο Ζαχόπουλος, ούτε τα ομόλογα, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.Επίσης, σας κάνει εντύπωση που ο Παυλόπουλος είναι ο αγαπημένος υπερυπουργός του Καραμανλή και ο "αμετακίνητος" όσες γκάφες και όσες πολιτικές ευθύνες και αν έχει για πολλά και διάφορα θέματα;Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών που χρεώνεται η Ν.Δ. και ζούμε σήμερα όλοι μας τις επιπτώσεις του (τι εξωτερική κρίση και κουραφέξαλα) είναι η...πολυδιαφημιζόμενη "Επανίδρυση του Κράτους". Οι νόμοι Παυλόπουλου: 3242/2004 (Ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της Κυβέρνησης, τη διοικητική διαδικασία και τους Ο.Τ.Α. ) και 3260/2004 (Ρυθμίσεις του συστήματος προσλήψεων και θεμάτων δημοσίας διοίκησης) που "πέρασε" από το Θερινό Τμήμα της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος.Πως να "παραιτήσεις" έναν υπουργό που "βοήθησε" τόσο πολύ στην "Επανίδρυση", με την οποία μέσα σε μία νύχτα καρατόμησε ουσιαστικά εικοσιπέντε χιλιάδες ΕΜΠΕΙΡΑ διευθυντικά στελέχη της κρατικής διοίκησης - όλων των αποχρώσεων. Μην ξεχνάμε ότι πολύ ΠΑΣΟΚοι κατηγορούσαν το ίδιο το κόμμα ότι δεν βολεύει μόνο πράσινους - από την υψηλότερη βαθμίδα μέχρι και τη χαμηλότερη, μεταξύ αυτών και τα στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης, για να βολευτούν με αδιαφάνεια (π.χ. συνέντευξη) και συνοπτικές διαδικασίες, τα "γαλάζια παιδιά" ή αλλιώς "BLUE BOYS", με τους παχυλότατους μισθούς που βλέπουμε σήμερα ΕΔΩ!!! κι ΕΔΩ!!!Μην ψάχνετε να βρείτε άδικα "τις πταίει" για αυτά που περνάμε σήμερα. Η "μάσα" ξεκίνησε με το "καλημέρα" της ανάλυψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ..Άντε, τρώνε καλά, αλλά ρε διάλολε, είναι και ανίκανοι! Έχουν καταστρέψει την χώρα!Για αυτό, ας ρίχνει και μια ματιά στον καθρέφτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος, κάθε φορά που κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για "βουλιμία για την εξουσία"...Δεν ξεχνάμε τι έγινε το καλοκαίρι του 2004... Ξεκίνησε η "επανίδρυση του Κράτους".

ΠΕΝΘΟΣ: 4 ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Τροχαίο δυστήχημα στην εθνική οδό Βόνιτσας-Λευκάδας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, με θύματα 4 Κερκυραίους, άτομα της ίδιας οικογένειας από τη Στρογυλλή του Δήμου Μελιτειέων.Το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο της αστυνομίας.Τα μέλη της οικογένειας είχαν ξεκινήσει τα χαράματα από το νησί προκειμένου να μεταβούν στον Πόρο όπου ο γιός και εγγονός της οικογένειας ορκιζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή τους...

OLYMPIC AIRLINES - AIR WORKS - MIG

ΝΕΟΣ ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ για την Ολυμπιακή εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνοντας επισήμως, με επιστολές στα συναρμόδια υπουργεία, το ενδιαφέρον του για τον εθνικό αερομεταφορέα. Πρόκειται για το επενδυτικό σχήμα Αir Works, το οποίο θα αναμένει τη λήξη των αποκλειστικών διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τη Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG), ώστε να παραλάβει τη σκυτάλη των διαπραγματεύσεων με τους συμβούλους αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής για την εξαγορά της.

Ακρόπολη: Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός

Για δεύτερη ημέρα μερίδα συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού έχουν αποκλείσει την Ακρόπολη με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Guerrilla Gardeners: Αντάρτες κηπουροί!

Μόλις πέσει το σκοτάδι φοράνε τις κουκούλες και τις μάσκες τους και παίρνουν τους δρόμους οπλισμένοι με πράσινες «βόμβες» από σπόρους ή λουλούδια. Κάθε κήπος, παρτέρι ή ζαρντινιέρα αποτελεί στόχο. Σκοπός τους, όπως λένε, να δώσουν χρώμα στις γκρίζες πόλεις. Πρόκειται για τους Guerrilla Gardeners (Αντάρτες Κηπουροί), ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο καθένας από μόνος του μπορεί να δώσει έναν πράσινο τόνο στις πόλεις, φυτεύοντας ένα λουλούδι.

SAINT ETIENNE - OLYMPIACOS 2-1

2-1
Με δύο ήττες αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το Κύπελλο UEFA Μετά το 1-3 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, η ελληνική ομάδα έχασε 2-1 από τη Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ», για τη φάση των «32» της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τους Παγέ (45΄), Ιλάν (57΄), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με τον Οσκαρ (75΄).

Βρήκαν βαρύ οπλισμό σε σκουπιδότοπο

Πέντε βλήματα όλμου 81 χιλιοστών και δύο τηλεκατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα MILAN βρέθηκαν χθες τυχαία μέσα σε οικόπεδο που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδια χωματερή σε συνοικισμό στις Σάπες του νομού Κομοτηνής από δυο ομογενείς, κατοίκους της περιοχής, και προκάλεσε την κινητοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες κάτω από κλαδιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται έμποροι όπλων και ενδεχομένως επειδή δεν βρήκαν υποψήφιους πελάτες για το «εμπόρευμα» το εγκατέλειψαν για να μην τους «προδώσει» χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν πότε ακριβώς εγκαταλείφθηκε το υλικό και γιατί δεν βρέθηκαν αγοραστές.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε, λίγο μετά τις 7:30, μετά την πορεία διαφόρων οργανώσεων που έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα στο «Στέκι Μεταναστών» στα Εξάρχεια προχθές το βράδυ.

Μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες, λοστούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα στην εφημερίδα «Απογευματινή» στην οδό Φειδίου. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια της εφημερίδας, ενώ προξένησαν και ζημιές σε 12 σταθμευμένα αυτοκίνητα, έξω από την εφημερίδα.

Οι ειδικοί φρουροί που εκτελούσαν υπηρεσία εκεί, καταδίωξαν τους νεαρούς και πέταξαν εναντίον τους χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να τους τρέψουν σε φυγή.

Οι νεαροί, όμως, επιτέθηκαν λίγα λεπτά αργότερα σε διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη και της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση.

Angela Dorothea Merkel: "ο Obama έδειξε το δρόμο στην Ευρώπη"

Η επιστροφή στην πολιτική της νομισματικής πειθαρχίας- δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα- βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία σήμερα έκανε λόγο για την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης προς τις χώρες μέλη της ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, σε συγκράτηση των δαπανών, ειδικά σε ό,τι αφορά τους μισθούς του δημοσίου, καλεί την ευρωζώνη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.