Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Tο 24,2% έφτασε η ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Η ανεργία των νέων (ηλικίας 15-24 ετών) στην Ελλάδα έφτασε το 24,2% το πρώτο τρίμηνο του 2009 και έπληξε 86.000 πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.Την ίδια περίοδο στην ΕΕ η ανεργία των νέων έφτασε το 18,3% με 5 εκατ. ανέργους και στη ευρωζώνη το 18,4% με 3,1 εκατ. ανέργους.Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα η ανεργία φτάνει το 31,8% για τις νέες γυναίκες (17,4% στην ΕΕ και 17,8% στην ευρωζώνη) και το 18,3% για τους νέους άνδρες (19,1% στην ΕΕ και 18,8% στην ευρωζώνη). Από τη Eurostat προκύπτει ακόμη ότι σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008 η ανεργία των νέων στην Ελλάδα αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2009 κατά 2,2% (από 22,2% σε 24,2% ή από 77.000 σε 86.000) ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 3,7% (από 14,6% σε 18,3%) και στην ευρωζώνη κατά 3,9% (από 14,5% σε 18,4%).Η ανεργία των νέων σημείωσε αύξηση σε 26 κράτη - μέλη και μειώθηκε μόνο στη Βουλγαρία με τις σημαντικότερες αυξήσεις να παρατηρούνται στη Λετονία (από 11% το πρώτο τρίμηνο του 2008 σε 28,2% το πρώτο τρίμηνο του 2009) και την Εσθονία (από 7,6% σε 24,1%).Σε γενικές γραμμές παρατηρείται ότι λόγω της κρίσης η ανεργία των νέων αυξάνεται τόσο στην ΕΕ όσο και στην ευρωζώνη με υψηλότερους ρυθμούς από ότι η συνολική ανεργία.

Το κάπνισμα στο αεροπλάνο σήμερα...

ΑΦΟΥ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ...

http://freskoprama.blogspot.com

Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κέρκυρας - Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την τελευταία επιστολή του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας τονίζει τα ακόλουθα:Ο σύλλογος μας 11 χρόνια τώρα αγωνίζεται σκληρά για την καλυτέρευση της ζωής των ΑμεΑ της Κέρκυρας.Σε αυτό τον αγώνα έχει δίπλα του, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, τον εκπρόσωπό της στην Κέρκυρα, κο. Σπύρο Ζουμπουλίδη καθώς επίσης και τους υπόλοιπους αναπηρικούς συλλόγους του νομού.Όλα αυτά τα χρόνια ‘‘παλεύσαμε’’ ενάντια σε νοοτροπίες και καταστάσεις που δεν τιμούσαν το νησί, ενάντια σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενάντια σε οργανισμούς και υπηρεσίες.Προτεραιότητα μας, ήταν και είναι, η διαφύλαξη του δικαιώματος των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, κάτι που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.Τα ίσα δικαιώματα και οι ίδιες ευκαιρίες σε υγεία, εκπαίδευση, εργασία, συμμετοχή πολιτιστικές, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και στο γενικότερο οικονομικο- κοινωνικό γίγνεσθαι αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τις αναπηρικές οργανώσεις, με πρώτη την ΕΣΑμεΑ, το κράτος και την ίδια την κοινωνία.Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας δεν έχει καμία ‘‘βεντέτα’’ με πρόσωπα.Έχει ‘‘βεντέτα’’ με πολιτικές εκπροσώπων του κράτους, αιρετών ή διορισμένων, που κατά παράβαση της νομοθεσίας***, την οποία όφειλαν πρώτοι να διαφυλάττουν, στερούν από τα ΑμεΑ, τη συμμετοχή στην ζωή.Αντί λοιπόν να ξοδεύουν χρόνο και κόπο για να καλύψουν λάθη, παραλείψεις και αδιαφορία από μέρους τους, καλό θα ήταν να προβούν σε πράξεις, που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του 10% του πληθυσμού της τοπικής μας κοινωνίας.Αρκετά έχουμε κουραστεί με τα διάφορα ‘‘ΘΑ’’. ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ.Μέχρι τότε το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας θα συνεχίζει να τιμά την εμπιστοσύνη των μελών του, με την βοήθεια της ΕΣΑμεΑ, της κοινωνίας και των δημοσιογράφων της Κέρκυρας.
*** Σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος, «τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας». Με δεδομένο ότι η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες ίδιες δυνατότητες άσκησης των δικαιωμάτων τους, η έλλειψη της προσβασιμότητας σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κος Προκόπης Παυλόπουλος.
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

Νεο σοκ με τον νεκρό ηθοποιό Κ.Καραδήμα

Νέα, συγκλονιστική τροπή, που αρχίζει να θυμίζει ένα απίστευτο και καλοστημένο αστυνομικό θρίλερ, παίρνει η υπόθεση του θανάτου του ταλαντούχου ηθοποιού του θεάτρου και της τηλεόρασης Κωνσταντίνου Καραδήμα, που βρέθηκε παγωμένος δίπλα στο Τζάνειο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2009. Εγγραφα-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «Espresso» αλλάζουν άρδην την ανακριτική οδό της φοβερής ιστορίας και... ρίχνουν στον Καιάδα τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού Φώτη Δαλμήρα περί ναρκωτικών και άλλων «περίεργων» που -όπως είχε ισχυριστεί ο κατηγορούμενος στην απολογία του- συντελέστηκαν και φέρεται να προκάλεσαν το θάνατο του καλλιτέχνη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ήδη βρίσκονται στο φάκελο της ογκώδους δικογραφίας και φυσικά έχει στα χέρια της η τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, εκείνη τη μοιραία νύχτα ο νεαρός ηθοποιός όχι μόνο δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά δεν κατανάλωσε ούτε μία σταγόνα αλκοόλ! Αντίθετα δηλαδή με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου Δαλμήρα, τα επίσημα αποτελέσματα του Τοξικολογικού Εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών είναι ξεκάθαρα σχετικά με το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν κάνει χρήση κοκαΐνης και popper μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του αξιωματικού, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Αντιναυάρχου Λάσκου 1 στον Πειραιά.
http://www.espressonews.gr/

ΟΣΦΠ: Σε δύο μέτωπα

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ξεκάθαρος στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε δύο μεταγραφές. Μία για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και μία για την επίθεση. Πιθανότατα προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν στον Πειραιά, αν και υπήρξε φήμη (δεν επιβεβαιώθηκε) ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε στον Κετσπάγια ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις για έναν παίκτη αρχικά, με προτίμηση του χαφ. Πρώτος στόχος για τη συγκεκριμένη θέση παραμένει ο Μαρκ Γκονζάλες. Στην Ισπανία, μάλιστα, είχαν την πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε νέα πρόταση στη Μπέτις για την απόκτησή του. Επίσημη επιβεβαίωση δεν προέκυψε από τους «ερυθρόλευκους», αλλά υπάρχει η αίσθηση πως για τον Χιλιανό άσο είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν ως και 4.5εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τον επιθετικό (παρά την φήμη ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα), πηγές αναφέρουν ότι στη χθεσινή τους συνάντηση οι δύο άντρες αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ίσως και για ονόματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σχετικά με τον Μπομπό, οι νταμπλούχοι Ελλάδας φαίνεται να τον πληροφόρησαν ότι πρέπει να κάνει υπομονή, προφανώς γιατί εξετάζουν άλλες περιπτώσεις. Για τον Βραζιλιάνο δεν πρόκειται να δώσουν πάνω από 2εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του και όπως του είπαν, αν δεν γίνει τώρα η μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί του χρόνου που μένει ελεύθερος από τη Μπεσίκτας.
http://www.sport-fm.gr

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σεβασμού των θεσμών

Για καταπάτηση του Συντάγματος αλλά και κάθε θεσμού της χώρας κατηγορεί πλέον το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση Καραμανλή, στον απόηχο της προεδρολογίας που ξέσπασε με αφορμή τις απόψεις των συνταγματολόγων Δ. Τσάτσου και Γ. Κασιμάτη αναφορικά με την προεδρική εκλογή του 2010. Έπειτα από ένα μπαράζ επικρίσεων από κυβερνητικά στελέχη, το ΠΑΣΟΚ πέρασε χθες στην αντεπίθεση με τον γραμματέα του Κινήματος Γ. Ραγκούση, ο οποίος σε δηλώσεις του (στην πρωινή εκπομπή του Μega) τόνισε ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρική εκλογή είναι πολιτικά και συνταγματικά άμεμπτη. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σεβασμού των θεσμών και υπενθύμισε μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις, είτε παραβίασης του Συντάγματος, είτε απαξίωσης και προσβολής του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απαριθμώντας τις περιπτώσεις αυτές, ο κ. Ραγκούσης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ν.Δ. έστησε κάλπες ενώ καιγόταν η Ελλάδα με το πρόσχημα ότι επιδιώκει τη λαϊκή εντολή για να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2008, τον οποίο ουδέποτε τήρησε, και επισήμανε ότι οι εκλογές αυτές προαναγγέλθηκαν από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. επιχείρησε να νοθεύσει ψηφοφορία στη Βουλή για το άρθρο 24 του Συντάγματος. Αναφορικά με τις απόψεις που διατύπωσε ο συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος (αλλά προφανώς και ο έτερος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης), ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι εκτός από την επιστημονική άποψη των θέσεων για την προεδρική εκλογή υπάρχει και η πολιτική διάσταση των δηλώσεων. Τσάτσου.
http://www.tanea.gr

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και στα Βουλευτικά έδρανα

Και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξαπλώνεται η κόντρα ανάμεσα στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ και στις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση, χθες στη Βουλή, για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για τη σύσταση Λυρικής Σκηνής καθώς και Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η εσωκομματική κόντρα εκδηλώθηκε όταν η μεν ειδική εισηγήτρια του κόμματος Άννα Φιλίνη τάχθηκε υπέρ της κύρωσης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ χθες τη θέση της πήρε ο συνάδελφός της Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος καταψήφισε τη ρύθμιση. Η διαφορά των δύο πλευρών εγείρει ζητήματα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μολονότι η ηγεσία του επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Η Άννα Φιλίνη, σε γραπτή της δήλωση, επέμεινε στην άποψή της και συνηγόρησε για τη δημιουργία της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Φαληρικό Δέλτα, σημειώνοντας- μεταξύ άλλων- ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον Πολιτισμό μας». Κι ενώ αυτή ήταν η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, χθες ο Γρηγόρης Ψαριανός έσπευσε να την ανασκευάσει χαρακτηρίζοντας την επίμαχη σύμβαση αποσπασματική, πως έγινε «με αδιαφανείς διαδικασίες» και πως «έρχεται για να την επικυρώσουμε ως εξωφυλαρούχες»!

Συνταγματολόγος και ο Καραμανλής...

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γ. Παπανδρέου για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε χθες ο Κ. Καραμανλής. Μίλησε μάλιστα για «ευτελισμό των θεσμών και ακραία ανευθυνότητα», προαναγγέλλοντας έτσι ουσιαστικά ότι θα ανοίξει νέο γύρο αντιπαράθεσης το φθινόπωρο για το ίδιο θέμα. Πάντως, η παροχολογία φαίνεται να είναι το μόνο όπλο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση για επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων, καθώς η «δυναμική» αντεπίθεση που οργάνωσε η Ν.Δ. κατά του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του προέδρου δείχνει να κλείνει προς το παρόν τον κύκλο της, καθώς εξαντλήθηκε ο διάλογος πάνω στο θέμα και δύο πλευρές παρέμειναν αμετακίνητες στις απόψεις τους. Είναι γεγονός ότι τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. στην αρχή της εβδομάδας πίστεψαν πως βρήκαν φλέβα χρυσού με την παρέμβαση του καθηγητή και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσάτσου, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά τον Γιώργο Παπανδρέου για την απόφασή του να προκαλέσει εκλογές πριν από την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια. Όμως, η ελπίδα για διατήρηση του θέματος στην πρώτη γραμμή όλο το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα μείνει ελπίδα, καθώς σειρά άλλων συνταγματολόγων με τοποθετήσεις τους πήραν ακριβώς την αντίθετη θέση, τονίζοντας ότι το θέμα της εκλογής προέδρου είναι κατά βάση πολιτικό. Ο Κάρολος Παπούλιας, λόγω της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει, από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι ο ίδιος δεν είναι μέρος του προβλήματος και δεν τον αφορά η κόντρα των δύο μεγάλων κομμάτων. Έτσι όχι μόνο ο ίδιος δεν πήρε θέση αλλά δεν έγινε και καμία απολύτως διαρροή ή σχόλιο από τους συνεργάτες του.
http://www.tanea.gr

«Εισβολή» τουρκικής ακταιωρού στη Ρω

Συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα με νέες πτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά αλλά και προκλητικές βόλτες τουρκικών πλοίων έξω από το Καστελλόριζο. Οι υπερπτήσεις προκάλεσαν ανησυχία στα ελληνικά νησιά και νέο διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα. Η τουρκική πλευρά λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο μεταξύ Καστελλόριζου και Κύπρου άρχισε τις προκλήσεις στη θαλάσσια περιοχή. Τουρκικά πλοία παραβιάζουν καθημερινά τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας κοντά στο Καστελλόριζο, δημιουργώντας κλίμα εν όψει των ερευνών που προγραμματίζουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα χτες το μεσημέρι τουρκική ακταιωρός έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Αγίου Γεωργίου στη νησίδα Ρω. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ακταιωρός παρέμεινε στην είσοδο του λιμανιού για ελάχιστο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια κινήθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια. Υπάρχει ακόμη και άλλη πληροφορία σύμφωνα με την οποία η τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε και μικρό ελληνικό σκάφος που ψάρευε στην περιοχή.

Frankfurter Αllgemeine Ζeitung: «Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;»

Νέα βέλη δέχεται η χώρα μας αναφορικά με τους χειρισμούς της ως προς το θέμα των μεταναστών. Λίγες ημέρες μετά την εκκένωση του παλαιού Εφετείου Αθηνών από τους μετανάστες, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο το τελευταίο διάστημα, η Διεθνής Αμνηστία παρεμβαίνει για να τονίσει ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τις αναγκαστικές εξώσεις.Βολές κατά της Ελλάδας έρχονται και εκ Γερμανίας, με την εφημερίδα Frankfurter Αllgemeine Ζeitung να θέτει σε άρθρο της το ρητορικό ερώτημα: «Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;», αναφερόμενη στο ζήτημα της παραμονής των αιτούντων άσυλο στη χώρα όπου έχει ζητηθεί. Με αφορμή την αναγκαστική έξωση των μεταναστών από το κτίριο του παλαιού Εφετείου στην Ομόνοια, η Διεθνής Αμνηστία παρεμβαίνει και τονίζει τα εξής: «Κανείς δεν πρέπει να υποβάλλεται σε έξωση χωρίς κατάλληλη ειδοποίηση, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς τη δέουσα νόμιμη διαδικασία που να περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένδικα μέσα αποκατάστασης και χωρίς την παροχή κατάλληλης εναλλακτικής στέγης». Η οργάνωση καλεί ξανά τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν, όπως υποχρεούνται, στέγαση σε όσους κατέστησαν άστεγοι.

ΕΛ.ΑΣ: ΝΕΑ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εκτακτη αστυνομική επιχείρηση στην ευρεία περιοχή του κέντρου των Αθηνών πραγματοποίησαν χθες από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. συνολικά 250 άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), συνολικά ελέγχθησαν 380 άτομα, 93 οχήματα και 19 καταστήματα. Εγιναν 64 συλλήψεις και 14 προσαγωγές.

Η1Ν1: ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στον εμβολιασμό των παιδιών, ειδικά σε όσα είναι κάτω των δύο ετών και σε όσα έχουν αλλεργία στο αυγό. Πρόβλεψη για «μπλακάουτ» στην Υγεία λόγω έλλειψης σχεδιασμού κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος θεωρεί τη διάγνωση από τηλεφώνου «απαράδεκτη». Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που αισθάνονται «ανοχύρωτοι» και αναζητούν στα φαρμακεία τα εμβόλια της νέας γρίπης, αλλά και φάρμακα για να τα λάβουν... προληπτικά. Την ανυπαρξία σχεδιασμού τονίζουν επιστημονικοί φορείς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» και αντιπροέδρου της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Αλλεργιολογίας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος εξηγεί πως το νοσοκομείο δεν έχει την κατάλληλη υποδομή να υποδεχθεί περιστατικά για το ειδικό σχήμα εμβολιασμού που απαιτείται.