Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

«Για σκέψου να μην υπήρχαν blogs»!

GkioliasΤου Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, εν τω μέσω της κρίσεως  προκαλεί προβληματισμό που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και βαθειά ανησυχία στους συντελεστές του καθεστώτος (Κυβέρνηση, κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, νταβάδες, ΜΜΕ, διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες). Εμείς οι άνθρωποι που πετύχαμε να διαρρήξουμε τον πολιτικό και κοινωνικό αποκλεισμό μας μέσω των ιστολογίων δεν ανησυχούμε…συγκλονιστήκαμε! «Καθάρισαν» έναν δικό μας, ασχέτως αν πολλοί από εμάς διαφωνούσαμε με το εγχείρημά του, το οποίο ενίσχυε τον τηλεοπτικό λόγο και την χυδαία κουλτούρα  που συνδέεται με αυτόν.

Ο Γκιόλιας ήταν από τη δική μας πλευρά, άσχετα που δεν εξέφραζε την δική μας πλευρά και γι’ αυτό μας συγκλόνισε η μαφιόζικη δολοφονία του. Ήταν ένας δισυπόστατος (δημοσιογράφος-blogger) δικός μας και έτσι, αν και ήταν κομμάτι μας, δεν μπόρεσε να εκφράσει αυθεντικά την κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς ο δισυπόστατος χαρακτήρας όσων δημοσιογράφων επιδίδονται στο blogging, αλλοιώνει τις ιδιότητες του υπέροχου αυτού μέσου, που υπηρετεί την δημοκρατική και φιλελεύθερη έκφραση, όσο κανένα ίσως άλλο. Για σκέψου σήμερα να μην υπήρχαν τα blogs!

Είναι βέβαιο ότι δίχως αυτά θα ζούσαμε διαφορετικά και θα βιώναμε την κρίση αλλιώτικα …
Μη σας φαίνεται υπερβολικό, ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα. Δεν είναι χώρος εδώ για να εξηγήσω την κοινωνιολογική διάσταση των ιστολογίων στη σημερινή Ελλάδα, τολμώ όμως να πω ότι αναδεικνύονται στη συγκυρία τα κυρίαρχα μέσα διαμόρφωσης της λεγόμενης αντικαθεστωτικής political discourse. Αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία, η οποία θα σημαδέψει τις μελλοντικές εξελίξεις στον τόπο μας, αν καταφέρουμε και δεν αφομοιωθούμε από την κατεστημένη μαζική επικοινωνιακή δομή.


Δεν είναι μόνο ότι αρκετές φορές διαμορφώνουν αυτά και όχι τα παραδοσιακά ΜΜΕ την ατζέντα ανάπτυξης του πολιτικού λόγου, είναι που παρεμβαίνουν καθοριστικά στη διαδικασία νοηματοδότησης συμβάντων που μέχρι πρότινος ανάγονταν σε γεγονότα αποκλειστικά από τους εργολάβους του δημόσιου συμφέροντος: διαπλεκόμενες εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικοί σταθμοί. Μαθαίνουμε τον κόσμο να μιλά μια διαφορετική γλώσσα από αυτήν που συνήθισε τόσα χρόνια. Δίνουμε διαφορετική σημειολογική διάσταση στην καθημερινότητα. Άρα, δομούμε μια αντικαθεστωτική πραγματικότητα, αρκετοί από εμάς. Έτσι ξεκινήσαμε κάποιοι…συνειδητά, διαθέτοντας ασφαλώς εξειδικευμένη γνώση στην θεωρία και πρακτική της επικοινωνίας (ούτε αυτό κρύψαμε, ούτε επιχειρήσαμε να ξεγελάσουμε κανέναν, απλούστατα διότι η μορφή αυτής της επικοινωνίας γρήγορα αποκαλύπτει ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε, άσχετα αν υπογράφουμε με το πραγματικό μας όνομα, με ψευδώνυμο ή ανώνυμα-είναι κι αυτή υπογραφή).

Σήμερα όμως το δρόμο αυτό ακολουθούν πολλοί άλλοι σύντροφοι και σε λίγο ακόμη περισσότεροι, δίνοντας στην ελληνική κοινωνία των πολιτών μια μεγάλη ευκαιρία χειραφέτησης. Η λέξη προέρχεται από το τυπικό μαρξιστικό λεξιλόγιο. Μη την φοβάστε όμως οι μη-μαρξιστές, ο μαρξισμός και η σύγχρονη προσέγγισή του μας πλούτισε και μας πλουτίζει. Μη φοβάστε τις λέξεις, τα concepts που δεν ελέγχετε να τρέμετε!  Τα concepts, όμως, λαμβάνουν μορφή αποκλειστικά μέσω discourses, μέσω ολόκληρου του σημειολογικού δικτύου, το οποίο αποτελεί την επικοινωνιακή δομή που κατασκευάζει διαρκώς η δια-υποκειμενική αλληλόδραση μας. Αυτό επιτυγχάνουμε στο διαδίκτυο: με μηχανισμό την αλληλεπίδραση υποκειμένων στη βάση της ισότητας κατασκευάζουμε αργά και βασανιστικά ένα κόσμο που έρχεται σε αντίθεση με τον κόσμο των νταβάδων, των υπαλλήλων τους και των φορέων της κατεστημένης δομής του πολιτικού συστήματος. Με αυτή την έννοια είμαστε επικίνδυνοι για το καθεστώς…όλοι, ακόμη και εκείνοι που συμμετέχουν στο διαδικτυακό εγχείρημα των ιστολογίων, αναπαράγοντας καταρχήν τον λόγο και την κουλτούρα των ΜΜΕ. Ο σύντροφος μας Σωκράτης Γκιόλιας, έπαιξε σε διπλό ταμπλό, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι. Δεν πειράζει, το διαδίκτυο έχει τη δύναμη να τους αφομοιώσει. Αυτοί στο τέλος θα γίνουν οι «δούρειοι ίπποι» του δικού μας λόγου για να σπάσουμε τα τείχη του καθεστώτος. Ας αποχαιρετίσουμε λοιπόν τον Σωκράτη όπως θα κάναμε σε έναν δικό μας άνθρωπο…

Η δολοφονία του, άλλωστε, προκαλεί από ότι  βλέπω, πρωτοφανή ανησυχία και σε κυβερνητικούς κύκλους στην Ευρώπη, αλλά και προβληματισμό στις αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η εικόνα που προσπαθεί να μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση στην διεθνή κοινή γνώμη για την επιτυχία της στον έλεγχο των αντιδράσεων μετά την μεθοδευμένη ένταξη της Ελλάδας στην δικαιοδοσία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, εμφανίζεται σήμερα το πρωί δραματικά ταλαιπωρημένη, καθώς οι διαστάσεις του εγκλήματος στην χώρα λαμβάνουν πλέον ανησυχητική, για τους συμμάχους και ετέρους της χώρας, μορφή.

Για πρώτη φορά – αν δεν με απατά η μνήμη μου - ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), παρεμβαίνει σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, καλώντας τις ελληνικές αρχές να προσάγουν τους ενόχους της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Οργανισμός αυτός που απαρτίζεται από 56 χώρες και έχει ως αντικείμενο την  πρόληψη και διαχείριση κρίσεων καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέδωσε ανακοίνωση που εκθέτει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση.

«Ζητώ από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η δολοφονία αυτή θα ερευνηθεί γρήγορα και εξονυχιστικά και ότι η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις […] Ελπίζω ότι οι δράστες αυτής της φριχτής δολοφονίας θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τα μέσα ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Ας σημειωθεί ότι ο ΟΑΣΕ είναι ο μόνος πανευρωπαϊκός Οργανισμός με συμμετοχή πενήντα έξι χωρών -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά και των χωρών της κεντρικής Ασίας- που εκτείνονται από το Βανκούβερ στο Βλαδιβοστόκ. Καθώς ο Οργανισμός αυτός δεν συνηθίζει να εμπλέκεται στα εσωτερικά των χωρών-μελών του, αποτελεί πολύ μεγάλη έκπληξη που με μια κάθε άλλο παρά διπλωματική γλώσσα απευθύνεται προς την ελληνική κυβέρνηση, υπονοώντας ότι υφίσταται αναποτελεσματικότητα στην διερεύνηση δολοφονιών, όπως και έλλειψη διαφάνειας. Τα ζητήματα αυτά άπτονται του τρίτου πυλώνα του Οργανισμού (ανθρώπινα δικαιώματα) στα οποία μέχρι τώρα το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν σε κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι πρωτοφανές που ο Οργανισμός διαπιστώνει «έλλειμμα» σε ένα παλαιό μέλος της ΕΕ. Θεωρώ ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ισχυρό ράπισμα προς την κυβέρνηση, ενώ συμβάλει δυστυχώς στην δημιουργία μιας ιδιαίτερα επιβαρημένης διεθνούς εικόνας για την χώρα μας. Ας το λάβουμε κι αυτό υπόψη. Η δολοφονία του συντρόφου μας ταράζει ακόμη περισσότερο την φουρτουνιασμένη θάλασσα στην οποία βυθίζεται το σκάφος που κάποιοι έριξαν συνειδητά, όπως αποδεικνύεται, στο παγόβουνο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...

http://2.bp.blogspot.com/_94HSg2XMpy0/TAFHoDY21uI/AAAAAAAAGT4/Utsj23pQhWE/s320/1.jpg...και αρχίστε την απογραφή των μόνιμων και υψηλόμισθων υπαλλήλων του Ομίλου Βαρδινογιάννη σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο...

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος. Αρκεί να προσέξετε όσους δηλώνουν ευτυχείς απο την πρόταση της Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής και  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου... Αρκεί να σημειώσετε όσους και όσες σε διάφορα επίπεδα θα  ανακαλύψουν "ξαφνικά" όλες τις παθογένειες του τραπεζικού συστήματος στην ΑΤΕ. Αρκεί να καταγράψετε όσους αυτές τις μέρες θα κραυγάζουν για το πόσο κακό πράγμα είναι οι κρατικές τράπεζες και  τεμπέληδες οι εργαζόμενοι σε αυτές. Πόσο μικρή αξία έχει τελικά αυτή η τράπεζα ώστε να είναι "λογικό" να την αγοράζει κανείς για ένα κομμάτι ψωμί.

Κάντε την δική σας απογραφή και όταν τελειώσετε με τους μόνιμους υπαλλήλους του Ομίλου Βαρδινογιάννη,  ασχοληθείτε λίγο αν θέλετε και με τους συμβασιούχους "υπο δοκιμή". Κάποιοι έχουν ιστολόγια και επιθυμούν να μονιμοποιηθούν.

'Ολοι μαζί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.
ΚΑΝΕΙΣ τους ΔΕΝ θα σας πει την απλή αλήθεια.

Ότι η Πειραιώς που θέλει να εξαγοράσει την Αγροτική και το Ταχ. Ταμιευτήριο, ΖΕΙ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ σήμερα με δανεικά απο τις τράπεζες που θέλει να εξαγοράσει. Διακόσια πενήντα εκατομμύρια χρωστάει στην ΑΤΕ και τριακόσια στο Τ.Τ.

Δίνει ο Σάλλας 701 εκατομμύρια για να εξαγοράσει τις τράπεζες στις οποιες χρωστάει 550 εκατομμύρια. ΜΙΡΑΚΟΛΟ!

Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία που ΔΕΝ θα σας πουν και τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα.
Νομίζω...

alzap 

Ο ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ !...

Δεν ξεχνώ...

http://f.me.gr/u/K/Kokkoris_Drakos/photo/08/CYPRUS-IS-GREEK-amp-MUST-BE-FREE-*3511_s.jpg

Παπούλιας: «Ημέρα δεινών η επέτειος της εισβολής»

Παπούλιας: «Ημέρα δεινών η επέτειος της εισβολής»

«Ημέρα δεινών», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τη σημερινή, επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκο Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για «μαύρη επέτειο» και σημείωσε ότι «δυστυχώς, 36 χρόνια μετά, ακόμη συζητούμε τα αποτελέσματα και το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε και θα τα ανατρέψουμε».

«Εσείς κι εμείς μαζί σας», παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να επισημάνει ο κ. Κυπριανού ότι το Κυπριακό παραμένει επί 36 χρόνια ανοικτό και στην κορυφή των συζητήσεων χάρη στη βοήθεια της Ελλάδας. «Δεν είναι λίγο πράγμα και χωρίς την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού δεν θα μπορούσαμε να κρατάμε 36 χρόνια ανοικτό ένα τέτοιο πρόβλημα», σχολίασε ο κύπριος υπουργός.
Σχολιάζοντας ο κ. Παπούλιας τόνισε τη σημασία της αντίστασης του λαού της Κύπρου, γιατί, όπως είπε, «αν είχε υποκύψει ο λαός και μοιρολατρικά δεχόταν τα τετελεσμένα, δεν θα υπήρχε σήμερα δυνατότητα για την Ελλάδα να στηρίξει, μαζί σας, αυτό ακριβώς, το να δίνετε τη μάχη, μια σκληρή μάχη». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση πολλών Ευρωπαίων, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα. «Κανένας δεν μιλάει για στρατιωτική κατοχή», είπε χαρακτηριστικά.
«Εμείς θα τους θυμίζουμε ότι δεν είναι διμερές πρόβλημα, για την επίλυση μιας συνοριακής διαφοράς, αλλά είναι παραβίαση διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
«Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα», ανταπάντησε ο κ. Κυπριανού.
ΕΘΝΟΣ