Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Το "Dark Side of the Moon" έγινε πραγματικότητα!!!


To εξώφυλλο των Pink Floyd για το δίσκο Dark Side of the Moon ζωντάνεψε χάρη στην ιδέα της Sky Arts στο Λονδίνο. Με λέιζερ, νέον, καπνό και πολύ όρεξη έφτιαξαν μια αληθινή αναπαράσταση του θρυλικού τριγώνου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

http://1.bp.blogspot.com/_5gyW4A6Dqns/S-hPQTzluyI/AAAAAAAABcw/4Zp_-s_DALs/s1600/%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A-%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A3.jpg

Κοινοποίηση:
Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο Θεόδωρο, Βουλευτές του Νομού Κέρκυρας: κ.κ. Γκερέκου Αγγελική, Δένδια Νικόλαο και Χαραλάμπους Χαράλαμπο.
Το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου της Κέρκυρας και των εργαζομένων της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας στον αγώνα τους απέναντι στην παράλογη απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ να εκχωρήσει το έργο της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των Κερκυραίων αγροτών στην Ένωση Αγρινίου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την στάση του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και της Υπουργού κ. Μπατζελή. Στάση που βλάπτει ευθέως τα ευρύτερα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Λαού.
Εύνοιες, σκοπιμότητες, κρυφές σκέψεις και συσκέψεις, ενέργειες πελατειακών σχέσεων δεν είναι πολιτική που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ.
Καταγγέλλουμε την Υπουργό Γεωργίας στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο, τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου. Καλούμε τους τρεις βουλευτές του Νομού να συναντήσουν σήμερα την Υπουργό στην ύστατη προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης για τα συμφέροντα του τόπου μας.
Ο Κερκυραϊκός Λαός τους όπλισε δια της ψήφου του με την μέγιστη πολιτική ισχύ να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του. Ερωτήσεις για δήθεν εκπλήρωση του χρέους τους, τηλεφωνικές επαφές, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, διαρροές και άλλα παρόμοια, δεν τα αναγνωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε μόνον την ευθύτητα και καθαρότητα των πολιτικών λόγων και έργων.
Κάθε βουλευτής μπορεί να κρατήσει τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις, αλλά τα συμφέροντα του τόπου είναι μοναδικά και αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να υπηρετήσουν οι βουλευτές του Νομού ισχυρά και άμεσα. Αν δεν το κάνουν όλοι μαζί, είναι υπόλογοι ο καθένας ξεχωριστά απέναντι σε όλο τον Κερκυραϊκό Λαό.
Να τελειώνουμε επιτέλους με ένα χρεοκοπημένο τοπικό πολιτικό σύστημα που αναπαράγει καρέκλες και βυθίζει τον τόπο στην απραξία.
Ως εδώ! Είμαστε απολύτως σαφείς και ξεκάθαροι.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν/Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Eνδιαφέρουσα ανοιχτή επιστολή που συγκλονίζει του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου, στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντες..

Eνδιαφέρουσα ανοιχτή επιστολή που συγκλονίζει του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου, στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντοδεσπότες.

«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.

Γνωριζόμαστε όλοι σ' αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 -δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.

Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα. Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία. Απευθύνομαι σ' εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.

Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.

Απευθύνομαι σ' εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.

Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.

Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.

Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ' ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά και αφελώς.
Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, έρχεται τη νύχτα στον ύπνο μας, κυκλοφορεί αμεταμφίεστη πλέον στους δρόμους μας, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα...

Κατ αρχήν, εσείς οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!

Κι εσείς οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες δικές σας και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
6.000 από σας χρωστάτε 15 δις ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις ευρώ! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις!

Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δις! Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δις ευρώ σας τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!

Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!

Εσείς οι εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις ευρώ για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!

Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια...

Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία ολιγογράμματο, μαστουρωμένο απ τον μπανιστηρτζίδικο λαϊκισμό, και πανικόβλητο. Έχετε κι εσείς, -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια.

Βλέπετε αναρίθμητους προβοκάτορες να καταστρέφουν τα πάντα, να καίνε τη χώρα βάσει σχεδίου, να βομβαρδίζουν την όποια εναπομείνασα εθνική φυσιογνωμία, να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.

Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Μια μπριζόλα χωράει η κοιλιά σας κι αυτή μετά από άδεια του γιατρού. Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.

Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ; Η πατρίδα κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι εσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ' αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο, που πάνε να του αφαιρέσουν εντελώς τη φαιά ουσία απ την κρανιακή κάψα;

Τα παιδιά μας μισογραμματιζούμενα, οι γέροι μας πανικόβλητοι, οι ψυχές μας πεταγμένες στα πεζοδρόμια, τα όνειρά μας σκέτοι εφιάλτες, ηγέτες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, πνευματικούς ανθρώπους δεν έχουμε, μαλάκες οι περισσότεροι, τελεία ο τόπος και πάμε για την παύλα.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη. Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώσετε στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως! 
αλεπού του Ολύμπου 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ: Τον «τελείωσε»…

Τον «τελείωσε»…
Τον κέρδισε μία, τον κέρδισε δύο, τον κέρδισε και τρίτη φορά. Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής, 1-0 από το Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό και τον άφησε εκτός διεκδίκησης της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του βορρά» μπορεί να εξασφαλίσει από σήμερα την πρώτη θέση, αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τον Άρη. Το γκολ ο Ίβιτς στο 33’. 
«Κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό» το σύνθημα των φιλάθλων κατά του Σωκράτη Κόκκαλη. Χάος αμέσως μετά τη λήξη με ξύλο μεταξύ παικτών στη φυσούνα, «ντου» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ να αποτρέπουν την είσοδο του κόσμου στα αποδυτήρια. 
http://www.sport-fm.gr

"Πνευματική η σχέση μου με τον Εφραίμ"..!!

Κοινωνικές και μόνο επαφές με τον Εφραίμ
παραδέχθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης
Καραμανλή ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην
υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πλέον στενός
συνεργάτης κάποτε του Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε για
δεύτερη φορά σε εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι.

Το πρωί χαμογελαστός δέχθηκε το μπαράζ ερωτήσεων των
μελών της εξεταστικής και δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτα
από την προηγούμενη κατάθεσή του επιμένοντας ότι δεν
γνώριζε απολύτως τίποτα.
tvorini-gr

Τελικός του Europa League σήμερα


Ατλέτικο Μαδρίτης και Φούλαμ κοντράρονται σήμερα για το πρώτο Europa League. Φαβορί σε αυτόν τον τελικό είναι περισσότερο η Ατλέτικο που πριν φτάσει εδώ απέκλεισε τη μεγάλη Λίβερπουλ. Η Αγγλική Φούλαμ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της(!). Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:45 και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ1.
http://epikairotita24.blogspot.com

To εξώφυλλο απο το DVD με την Τσόντα της Ντούβλη....

.. της Μαριάννας Ντούβλη!! Αποκλειστικά εδώ!! Θαυμάστε την Ντούβλη στο "Sex and the city"..

Mήνυμα Γιώργου προς ΜΕΓΚΑ εργολάβους και άλλα λαμόγια!!

Δήμευση περιουσίων υπάλληλων και πολιτικών για υποθέσεις διαφθοράς προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΕΒ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Παράλληλα, ανακοίνωσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τους δημόσιους διαγωνισμούς, τονίζοντας πως τα κατεστημένα πρέπει να ξέρουν ότι η κυβερνηση δεν κάνει πίσω. Μετά την εξασφάλιση του μηχανισμού στήριξης άνοιξε ο κύκλος της μάχης για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη και ανταγωνιστική, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. 
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να μπει στην πορεία της ανάπτυξης, επισήμανε ότι μεγάλο βάρος θα δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις και κάλεσε τους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν μέσα στο πλαίσιο το οποίο δημιουργεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να υπάρξει και ανάπτυξη αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μία βασική προϋπόθεση "για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, καθώς τώρα όλοι έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, του παρασιτισμού, της υπανάπτυξης και της κοινωνικής αδικίας".Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για να επιτύχει το μηχανισμό στήριξης ο οποίος, όπως είπε, επιτεύχθηκε από όλη την ελληνική κοινωνία καθώς υπήρξαν και θυσίες των πολιτών για αυτόν και τόνισε ότι σήμερα μιλάμε σε διαφορετική βάση από ότι ξεκινήσαμε. "Όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά και δημιουργικά. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανατροπές ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, εγώ προσωπικά θα εργαστώ σκληρά, ζητώ και από εσάς να συνταχθείτε σε αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε να μεταμορφώσουμε αυτό που αποκαλούμε ελληνικό πρόβλημα σε ελληνικό θαύμα," κατέληξε ο πρωθυπουργός. Στο μεταξύ, αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής του ελέγχει τα πόθεν έσχες ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Όπως είπε, «η κυβέρνηση θα προτείνει την επόμενη Τρίτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο έλεγχος για όλα τα μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα να γίνεται από την Αρχή Καταπολέμησης Παράνομων εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και όχι από την επιτροπή υπό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επίσης, ο κυβέρνηση θα προτείνει το πόθεν έσχες των πολιτικών να μη γίνεται από επιτροπή που την πλειοψηφία έχουν βουλευτές.
diaporon-bl 

Oι βεστφαλίες όρνιθες

Δεν γνωρίζω που ακριβώς βρίσκεται αυτή η βόρεια Ρηνανία, αλλά σίγουρα τη διασχίζει ο Ρήνος στα νερά του οποίου βούλιαξε η Άγκελα Μέρκελ. Αλλά έτσι είναι, Όποιος ανακατεύεται με την ελληνικά πίτουρα, τον τρώνε οι… βεστφαλίες όρνιθες.
Για να την “αποτελειώσουμε” πρέπει να πέσουν κι άλλο τα σπρεντ, να δανειστούμε από τις αγορές και να της πούμε… “Άγκελα, κράτα τα λεφτά σου”.
“Nα αφήσουμε οριστικά πίσω την Ελλάδα του χθες”, προτείνει ο πρωθυπουργός. Και μεις αυτό θέλουμε Γιώργο, αλλά δεν έχουμε τα ναύλα.
Λογική η απουσία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δεν ευκαιρούσαν γιατί ετοιμάζουν την κατάληψη των θερινών ανακτόρων.
Ο Τσίπρας εσχάτως προσπαθεί συστηματικά να μοιάσει στην Αλέκα. Αλλά όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, λίγοι είναι αυτοί που προτιμούν τις απομιμήσεις.
Σύμφωνα με τα μέτρα του ασφαλιστικού που ανακοίνωσε ο Λοβέρδος θα πάρω σύνταξη το… ένα πανεπιστήμιο έβγαλα, δεν ξέρω να μετράω μέχρι εκεί. Πάντως σίγουρα θα είναι κάποιου αγίου… ανήμερα.
Είναι τόσα πολλά τα μέτρα που όλο και κάποιο επιτυγχάνει να μην προλάβουμε την συνταξιοδότηση εν ζωή. Θα γεμίσουν τα κρουαζιερόπλοια και οι οργανωμένες εκδρομές με “εύθυμες χήρες”.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά αμέσως μετά την ανακοίνωση των δημοσιονομικών μέτρων, επιταχύνθηκε η υπογραφή της απόφασης για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών!
Αλλά και για όσους έχουν ηθικό ή θρησκευτικό πρόβλημα να γίνουν μετά θάνατον… φλαμπέ, υπάρχει άλλη οικονομική λύση. Αντί για πανάκριβα φέρετρα από τικ, καρυδιά και βέγκε, να βιδώνουν απευθείας επάνω τους τα χερούλια.
Τεράστιο ράλι χθες στο χρηματιστήριο. Και το ήξερα ότι έπρεπε την προηγούμενη εβδομάδα να πάρω μερικά “βαριά χαρτιά”. Αλλά φευ, όπως όλοι οι Έλληνες, καλές ιδέες έχω, κεφάλαια δεν έχω.
Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα μπορεί να διαθέσει μέχρι και 720 δισ. ευρώ στις χώρες που απειλούνται με χρεωκοπία. Μμμ… μπορεί και να μας φτάσουν 

Κέρκυρα: Και επισήμως δωρεάν ασύρματο internet


altΞεκίνησε και επίσημα χθες η λειτουργία ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ μέσω wi – fi hotspots που υλοποίησε η Νομαρχία της Κέρκυρας στο πλαίσιο έργου χρηματοδοτημένου από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ Κ.Π.Σ.

Στη σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε έξω από τη Νομαρχία, τεχνικοί της αναδόχου εταιρείας παρουσίασαν λεπτομέρειες γύρω από τη λειτουργία του συστήματος του ασύρματου δικτύου, ενώ η Διευθύντρια Πληροφορικής της Νομαρχίας Ελένη Χριστοδουλοπούλου μίλησε για τα στάδια υλοποίησης του έργου, την αξία και τη σημασία του.
Θερμό χαιρετισμό για την λειτουργία του ασύρματου δικτύου internet απέστειλε η Υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου, π. Δημήτρης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Κερκυραίων Νίκος Καλόγερος που διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή την υλοποίηση του έργου.
Ο Νομάρχης Κέρκυρας στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Μέσα στο γκρίζο σκηνικό των ημερών η Νομαρχία της Κέρκυρας με το έργο και τη δράση της έρχεται να στείλει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα γεμάτο ζωντάνια, ενέργεια και αισιοδοξία για το μέλλον.
Ανοίγουμε σήμερα διάπλατες τις λεωφόρους της πληροφορίας και της γνώσης. Τις λεωφόρους της επικοινωνίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Tις μετατρέπουμε από εμπορικό αντικείμενο σε δημόσιο αγαθό. Δημόσιο αγαθό για όλους. Χωρίς όρους και περιορισμούς. Χωρίς καλώδια και τέλη διάβασης.
Βάζουμε την Κέρκυρα μέσω των νέων τεχνολογιών, στην εποχή της προσβάσιμης για όλους ταχύτητας και της πληροφορίας. Και δίνουμε στον τόπο μας, ως τουριστικό προορισμό, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα.
Δίνουμε σε όλους, στον κάτοικο, τον επαγγελματία, το μαθητή, το φοιτητή, κάθε νέο και νέα, το ντόπιο και ξένο επισκέπτη, τη δυνατότητα Δωρεάν Ασύρματης Πρόσβασης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, μέσω των εγκατεστημένων Wi Fi Hot Spots σε 16 σημεία σήμερα και σε πολλά ακόμη – βόρεια και νότια της πόλης – ως το τέλος αυτού του χρόνου.
Διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το δίκτυο αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και μετά τις 31 Δεκεμβρίου που η Νομαρχία θα πάψει να λειτουργεί, παραχωρώντας το στο διάδοχο αυτοδιοικητικό σχήμα.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν για να μπορεί σήμερα η Νομαρχία να παρέχει Ασύρματο Δωρεάν Ιντερνετ.
• Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Νομαρχίας και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Κ. Λέσση.
• Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δ.Κ. Νίκο Καλόγερο.
• Το Δήμο Κερκυραίων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τους Ξενοδόχους και επαγγελματίες, τις υπηρεσίες και τις αρχές που με προθυμία συνέπραξαν στην εγκατάσταση του δικτύου των Wig If HOT SPOTS».

altΑκολούθησε η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την επιλογή του logo του έργου καθώς και κλήρωση τεσσάρων φορητών υπολογιστών.
Σημειώνεται ότι στο δεκαήμερο δοκιμαστικής λειτουργίας του ασύρματου δικτύου καταγράφηκαν 10.000 συνδέσεις χρηστών από τις οποίες προκύπτει ευρεία αξιοποίησή του από φοιτητές και επισκέπτες.
 corfupress
 

Κράζουν και οι Γερμανοί τον Καραμανλή...

Δημοσίευμα με τίτλο «Ο πρωθυπουργός που ευθύνεται για το φαλίρισμα της Ελλάδας κρύβεται» φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό K. Καραμανλή.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «ο κ. Καραμανλής προσήλθε έγκαιρα στην ολομέλεια της Bουλής κατά την έγκριση των νέων περικοπών με ονομαστική ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε τα...
 τελευταία έδρανα της Bουλής και όταν ακούστηκε το όνομά του σήκωσε το χέρι του και ψήφισε όχι στο πακέτο. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ψήφισε κατά των δισεκατομμυρίων, με τα οποία προσπαθεί η Ε.Ε. και το ΔΝΤ να σώσει τη χώρα του».
press-gr 

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες»

Στη Βουλή συζητήθηκε την Τρίτη το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών και πολιτειακών προσώπων δεν θα πραγματοποιείται πλέον από12μελή επιτροπή αλλά από 5μελές συμβούλιο τεχνοκρατών υπό τον αντιπρόεδρο της Βουλής.
Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες offshore θα επισύρει τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων, ενώ η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ θα θεωρείται πλέον κακούργημα. Ο παράνομος πλουτισμός και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από τους υπόχρεους κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 10 χρόνων. Η παραγραφή των αδικημάτων θα ξεκινά από το έτος στο οποίο γίνονται εμφανείς οι συνέπειες της πράξης κι όχι από το έτος που μπήκε πχ. η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού. Τέλος, εισάγεται και η ατιμωρησία ή η ευνοϊκή μεταχείριση για όποιον υπάλληλο του δημοσίου καταγγέλλει φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει επίσης προτείνει ο έλεγχος «πόθεν έσχες» για τα μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα να μη γίνεται πλέον από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά από την αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρόταση τροπολογίας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ζητώντας να περνούν στο Δημόσιο περιουσιακά στοιχεία που αποκρύπτονται από τους υπόχρεους κατάθεσης «πόθεν έσχες».
Παπανδρέου: Δήμευση για τις περιουσίες των εμπλεκόμενων σε υποθέσεις διαφθοράς
Τη δήμευση περιουσιών υπάλληλων και πολιτικών για υποθέσεις διαφθοράς προανήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τους δημόσιους διαγωνισμούς, ενώ υποστήριξε ότι «μετά την εξασφάλιση του μηχανισμού στήριξης άνοιξε ο κύκλος της μάχης για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη και ανταγωνιστική».

Βαράτε … «παπατζήδες» !!!

Ο πρώην υπουργός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για το Βατοπέδι δήλωσε ότι οι μοναχοί δεν του ζήτησαν ποτέ τίποτα και στη μία και μοναδική φορά που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, ο ίδιος τους παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό . Είπε επίσης ότι είχε πνευματική σχέση με τον πρώην ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο κι ότι συχνά πήγαινε στο Άγιο Όρος για να εξομολογηθεί.

Θεέ μου, τι αμαρτίες πληρώνουμε (είναι και πολλές) 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας...

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο ηγέτης των Συντηρητικών ανακοίνωσε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Ο προκάτοχος του, Γκόρντον Μπράουν,  παραιτήθηκε από...
 την πρωθυπουργία και από την ηγεσία κόμματος , κλείνοντας έτσι την 13 χρόνων περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τους Εργατικούς.
Στην φωτογραφία ο Ντέιβιντ Κάμερον έξω από την πρωθυπουργική κατοικία
press-gr