Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο βουλευτής Κέρκυρας και Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Δένδιας, συνδέει την πολιτική του παρουσία με μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της δικαιοσύνης. Εκατόν πενήντα ένας βουλευτές της Ν.Δ. έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να κρυφτούν όλοι μαζί πίσω από έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό. Φυσικά όλος ο κόσμος γελάει με τα καμώματα και τις δικαιολογίες που κάθε φορά εφευρίσκει η κυβερνητική παράταξη για να καλύψει την δυσοσμία των σκανδάλων της.Ήταν ευκαιρία για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια, να τηρήσει Σύνταγμα και Νόμους και να οδηγήσει τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο για τη συνταγματική εκτροπή του κ. Σανιδά.Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά συνταυτίστηκε απόλυτα με την προσπάθεια κουκουλώματος κορυφαίων σκανδάλων και απαξίας θεσμών του Ελληνικού Κράτους.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση;
Το ΠΑΣΟΚ δια του Προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου δεσμεύεται απέναντι στο Ελληνικό Λαό για ισονομία, δημοκρατία και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης:

• Αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Αυτό απαιτεί αλλαγή άρθρου του Συντάγματος. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει συναίνεση των κομμάτων της βουλής για άμεση αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου μέχρι του επόμενου χρόνου της δυνατότητας αναθεώρησης του Συντάγματος.
• Επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών (Πρόεδρος και Αντιπρόεδροι, Εισαγγελέας και Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου) από την Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Νέοι φόροι μετά τις ευρωεκλογές

Έντεκα νέους φόρους και πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για έναν ακόμη χρόνο εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να αντεπεξέλθει στο τιτάνιο έργο της μείωσης του ελλείμματος από το 5% στο 3% του ΑΕΠ ή κατά 5 δισ. ευρώ τουλάχιστον ώς το τέλος του 2010. Πρόκειται για φόρους έμμεσους και άμεσους: αύξηση σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα, στα τέλη κυκλοφορίας και ακινήτων, αλλά και στον συντελεστή υψηλών εισοδημάτων. Αυτοί θα συνδυαστούν πιθανότατα με ένα νέο έτος παγώματος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οδηγώντας σε σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου μεγάλου αριθμού πολιτών.

Α680: Το πρώτο netbook που χρησιμοποιεί το Android

Στην Κίνα ετοιμάζεται το πρώτο netbook που χρησιμοποιεί το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google. Το μηχάνημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην τιμή των 250 δολαρίων. Το Α680, όπως ονομάστηκε το νέο μίνι λάπτοπ, βρίσκεται σήμερα στα τελικά στάδια των δοκιμών, σύμφωνα με τον Νίξον Γου, συνιδρυτή της κινεζικής εταιρείας Skytone. Τα τελικά πρωτότυπα του υπολογιστή αναμένεται να είναι έτοιμα τον Ιούνιο με την προοπτική τα πρώτα μοντέλα να φτάσουν στην αγορά δύο με τρεις μήνες αργότερα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός νίκησαν και στο δεύτερο παιχνίδι Κολοσσό Ρόδου και ΠΑΟΚ αντίστοιχα και με 2-0 προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση των πλέϊ-οφ. Από αύριο, μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη μεγτάλη μάχη το βράδυ της Παρασκευής στον ημιτελικό του φάϊναλ-φορ στο Βερολίνο.

José Manuel Barroso: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της κρίσης με ευρωπαϊκό και συντονισμένο τρόπο. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαιτέρες δυσκολίες με τα δημόσια οικονομικά της. Καλωσορίζω τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημείωσε ακόμη ότι μέχρι το 2013 η Ελλάδα θα λάβει από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις 20,4 δισ. ευρώ και «έτσι θα ξεκινήσουν έργα που θα μπορέσουν να έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία».

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεκτό έγινε το αίτημα του Πασοκ για επανακλήτευση του κ. Αναστάσιου Παυλίδη, αδελφού του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και του επιχειρηματία Κλέαρχου Ρούτση. Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης-μέλη της επιτροπής είχαν γνωστοποιήσει αυτή τους την πρόθεση κάνοντας λόγο για σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέταση των λογαριασμών των αδερφών Παυλίδη, στην οποία προέβησαν οι εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδας.