Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΚ! Γυμνή παρουσίαση καιρού στην Eλληνική TV

Tο δελτίο καιρού του STAR ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Δείτε την παρουσίαση του καιρού από την Πετρούλα και τα συμπεράσματα δικά σας.
Υπάρχει άραγε ΕΣΡ σ' αυτή τη χώρα;



http://politikiprotasi.blogspot.com

Δέκα τρόποι με τους οποίους η συνθήκη της Λισαβόνας θα ωφελήσει τους πολίτες

Μετά από την έγκριση της συνθήκης της Λισαβόνας από την Ιρλανδία και την υπογραφή του πολωνού προέδρου Lech Kaczynski, 26 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πλέον επικυρώσει τη συνθήκη της Λισαβόνας, που περιμένει τώρα την υπογραφή του τσέχου προέδρου Václav Klaus για να τεθεί σε ισχύ. Ανακαλύψτε τους δέκα λόγους για τους οποίους η "Πρώτη Σελίδα" θεωρεί ότι η συνθήκη της Λισαβόνας θα ωφελήσει τους ευρωπαίους πολίτες και θα καταστήσει την ΕΕ πιο δημοκρατική και αποτελεσματική!
1.Πρωτοβουλία των πολιτών: Ένα εκατομμύριο υπογραφές πολιτών από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν πλέον να αναγκάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε νομοθεσία για ένα συγκεκριμένο θέμα.
2.Νέες εξουσίες για τα εθνικά κοινοβούλια: Θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και οποιοδήποτε εθνικό κοινοβούλιο θεωρήσει ότι μια πρόταση δεν ενδείκνυται για κοινοτική δράση, θα έχει στη διάθεσή του οκτώ εβδομάδες για να υποστηρίξει τη θέση του.
3.Απόσυρση από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλήρης  στοίχιση
4.Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων: Η συνθήκη της Λισαβόνας αναγνωρίζει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις αρχές που περιέχονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων τον οποίο καθιστά νομικώς δεσμευτικό κείμενο. Ο Χάρτης περιλαμβάνει, ωστόσο, ορισμένες εξαιρέσεις μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία. 5.Συναπόφαση σε περισσότερους τομείς: Η συνθήκη αυξάνει τον αριθμό των τομέων στους οποίους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει με το Συμβούλιο των Υπουργών. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωβουλευτές τους οποίους εκλέγετε εσείς με άμεση ψηφοφορία έχουν πολύ μεγαλύτερο λόγο στη νομοθετική διαδικασία και στην ψήφιση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
6.Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε νέους τομείς, όπως είναι ο κοινοτικός προϋπολογισμός, η γεωργική πολιτική, καθώς και η δικαιοσύνη και οι εσωτερικές υποθέσεις.
7.Αύξηση του αριθμού των ευρωβουλευτών: Με τη συνθήκη της Λισαβόνας, οι ευρωβουλευτές θα ανέρχονται στους 751 (προσωρινά στους 754, καθώς με τη νέα συνθήκη η Γερμανία θα έχει τρεις λιγότερους ευρωβουλευτές, που όμως θα παραμείνουν στη θέση τους στο μεταξύ μέχρι το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου το 2014).
8.Εκλογή του προέδρου της Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και να συμβουλεύεται πρώτα τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.
9.Δημιουργία δύο νέων κορυφαίων θέσεων: Βάσει της συνθήκης της Λισαβόνας δημιουργείται η θέση του "προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης", καθώς και μια νέα θέση επικεφαλής της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και της κοινής αμυντικής πολιτικής (που θα συνδυάζει δύο σημερινές θέσεις: του Ύπατου Εκπροσώπου για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και του Επιτρόπου Εξωτερικών Σχέσεων).
10.Ενίσχυση της ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο: Η ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία είναι η μορφή με την οποία λαμβάνονται πολλές αποφάσεις στο Συμβούλιο των Υπουργών. Βάσει της συνθήκης της Λισαβόνας, ο τρόπος αυτός ψηφοφορίας επεκτείνεται σε πολλούς νέους τομείς, ενώ επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί. Από το 2014 και μετά, οι αποφάσεις του Συμβουλίου θα χρειάζονται την υποστήριξη του 55% των κρατών μελών που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 65% του ευρωπαϊκού πληθυσμού («διπλή πλειοψηφία»). Χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις χώρες για να σχηματίσουν μειοψηφία αρνησικυρίας. Το σύστημα αυτό τοποθετεί σε πιο ισότιμη θέση τις χώρες με μικρότερο πληθυσμό σε σχέση με τα μεγαλύτερα κράτη μέλη. Σε ορισμένους τομείς θα εξακολουθήσει, ωστόσο, να απαιτείται ομοφωνία για τη λήψη αποφάσεων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η φορολογία και η άμυνα....listonplace

ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !...


Στα ακρα η κοντρα ΚΚΕ Παγκαλου….


Μεγάλος αγώνας για ΟΣΦΠ απόψε με Σταντάρ (21.45-MEGA)

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό... Ναι, μπορεί να ακούγεται τετριμμένο και χιλιοειπωμένο αυτό το "μότο" όμως ουσιαστικά αντανακλά το κομβικό σημείο στο οποίο έχουν βρεθεί οι νταμπλούχοι Ελλάδας πριν από την αποψινή αναμέτρηση (21.45, MEGA) με την πρωταθλήτρια Βελγίου Σταντάρ Λιέγης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μετά την νίκη-χρυσάφι στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άλκμααρ και παρά την ήττα -εντός προγράμματος- από την Άρσεναλ στο "Emirates Stadium", οι Πειραιώτες έχουν βρεθεί μόνοι τους στη 2η θέση της βαθμολογίας και με ενδεχόμενο δεύτερο σερί εντός έδρας "τρίποντο" κάνουν το πλέον καθοριστικό βήμα για να βρεθούν στους "16" της διοργάνωσης, όπως και τη σεζόν 2007-08. Και αυτό γιατί σε μία τέτοια περίπτωση φτάνουν στους έξι πόντους με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχοντας το τρομερό προβάδισμα του +5 έναντι των παικτών του Λάζλο Μπολόνι, ενώ αν τα τρομερά παιδιά του Αρσέν Βενγκέρ τους κάνουν και πάλι το... χατήρι (όπως με το 3-2 στο Βέλγιο στην πρεμιέρα) και περάσουν νικηφόρα και από την Ολλανδία, τότε θα έχουν σε απόσταση ασφαλείας τόσο τη Σταντάρ όσο και την Άλκμααρ.
http://sport24.gr/

Κέρδη-ρεκόρ για την Apple

Στα 1,12 δισ. ευρώ έφτασαν τα έσοδα της Apple στο πιο κερδοφόρο τετράμηνο της ιστορίας της. Βοήθησαν σε αυτό, τα τρία εκατομμύρια Mac, φορητοί και desktop υπολογιστές, που πούλησε μέσα σε αυτό το τετράμηνο, αλλά και τα 7,4 εκατομμύρια iPhone, που έχει πουλήσει τον τελευταίο χρόνο. Πολλά από τα iPhone πουλήθηκαν από τον Ιούλιο και μετά, αφού βγήκε στην αγορά το τρίτο μοντέλο του πρωτοποριακού κινητού τηλεφώνου.Τα κέρδη της Apple ήταν απρόσμενα για τους αναλυτές, αλλά και για την ίδια την εταιρεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένδειξη της επιστροφής της αγοράς στις προ της κρίσης συνθήκες, και αποδεικνύουν ότι πρωτοπόρες στην αναστροφή του κακού κλίματος θα είναι οι εταιρείες τεχνολογίας.Οι ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η Apple θα αντιμετωπίσει το μεγάλο της τεστ τα Χριστούγεννα, όταν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα νέα κινητά τηλέφωνα με το λογισμικό Andrοid της Google.

«Ζωντανά» οι U2 από το Λος Άντζελες μέσω YouTube

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά και δωρεάν μέσω διαδικτύου τη συναυλία των U2 την Κυριακή στο Λος Άντζελες θα έχουν οι θαυμαστές του συγκροτήματος από τις ΗΠΑ και 15 ακόμη χώρες μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας YouTube. «Θα μεταδώσουμε ζωντανά τη συναυλία των U2 στο στάδιο Rose Bowl μέσω της πλατφόρμας μας και προσκαλούμε εκατομμύρια ανθρώπους από όλη τη χώρα και τον πλανήτη να συμμετέχουν στη συναυλία του μεγαλύτερου παγκόσμιου συγκροτήματος μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας πλατφόρμας», αναφέρει ο Κρις Μάξκι, διευθυντής της Google για το YouTube.
Η συναυλία ξεκινά στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί στη διεύθυνση http://youtube.com/U2 Στις 16 χώρες, όπου η μετάδοση θα είναι «ζωντανή», δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Όμως, μετά το τέλος της συναυλίας, το βίντεο θα αρχειοθετηθεί και θα μεταδίδεται με την προσθήκη διαφημίσεων στη διεύθυνση http://youtube.com/U2official

Είπε "ναι" ο Καρ. Παπούλιας...

«Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά τις δηλώσεις των Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ότι θα τον στηρίξουν για μία δεύτερη θητεία.

Αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στα καμένα της Αττικής

Σε αναστολή εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών στα καμένα της Αττικής προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Στόχος του νομοσχεδίου, όπως διατυπώθηκε από την ίδια στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, είναι να προστατευτούν οι καμένες εκτάσεις από καταπατητές και να διασφαλιστεί ότι δεν θα αλλάξουν χαρακτήρα. Οι όποιες εξαιρέσεις θα παρουσιαστούν αναλυτικά την Πέμπτη, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου είναι η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες και προχωρήσει η συγκρότηση Ειδικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής των αυθαίρετων κατασκευών. Το νομοσχέδιο, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ μετά τις καταστρεπτικές φωτιές στην Αττική, προβλέπει επίσης τη λειτουργία τηλεσκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών και την υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες.
ΤΑ ΝΕΑ

Καραμανλής: «Δεν πάω σπίτι μου»

Αμετανόητος για όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του και οδήγησαν στην εκλογική συντριβή της Ν.Δ. εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής στην τελευταία παράσταση ενώπιον της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Φταίει ο λαός που δεν κατάλαβε!..», ήταν ουσιαστικά το μήνυμα προς τους βουλευτές του κόμματος, ενώ προσπέρασε τις δικές του ευθύνες, οχυρωμένος πίσω από γενικές αναφορές και το έντονο κλίμα συγκίνησης που συνόδευε τον αποχαιρετισμό του. Ο τέως πρωθυπουργός προσπάθησε να αναπτερώσει το ηθικό της συρρικνωμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ν.Δ., δικαιωμένη, θα επιστρέψει σύντομα σε νικηφόρα πορεία. Παράλληλα διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την πολιτική και θα παραμείνει ενεργός βουλευτής. Το ίδιο μήνυμα έσπευδαν χθες να στείλουν και στενοί συνεργάτες του, αναφέροντας ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και «θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

Ελληνική πρωτιά σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Μαθηματικών, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, κέρδισε ο 19χρονος Γιώργος Σακελλάρης, τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» την Τρίτη (13/10), ο Βολιώτης φοιτητής με τις πλούσιες γνώσεις και την αγάπη του για τα Μαθηματικά, απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μεταξύ φοιτητών.
Ο 19χρονος, κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, είχε να συναγωνιστεί ακόμη 480 αριστούχους υποψηφίους, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Χάρβαρντ. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο ίδιος ήταν που ενδιαφέρθηκε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Τμήματος, ο οποίος του έδωσε το «πράσινο φως». Σημειώνεται τέλος, πως ο Γιώργος Σακελλάρης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Βόλου, είχε και στο παρελθόν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς Μαθηματικών, με επιτυχίες σε όλους.
http://www.cosmo.gr

Κόκκινη γραμμή και για την Άγκυρα

Τελεσίγραφο στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πάρει το πράσινο φως για την έναρξη της ενταξιακής της πορείας έστειλε από τη Λευκωσία ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Έπειτα από έναν γύρο επίσημων συνομιλιών που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και συναντήσεις με τους αρχηγούς των κυπριακών πολιτικών κομμάτων, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι «ο Δεκέμβριος αποτελεί ορόσημο» και πως θα γίνει «αξιολόγηση» της μέχρι τώρα προόδου που έχει κάνει η γειτονική χώρα στο Κυπριακό, στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, αλλά και στα θέματα εκδημοκρατισμού και προστασίας των θρησκευτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο Πρωθυπουργός, που έκανε ευρεία αναφορά στη συμφωνία του Ελσίνκι και την επιτυχία της τότε ελληνικής κυβέρνησης υπό τον Κώστα Σημίτη, επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται κατά μιας ειδικής σχέσης μεταξύ Τουρκίας- Ε.Ε. και υποστηρίζει μια πλήρη ένταξη της γειτονικής χώρας. Στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους το βράδυ και αποτιμώντας τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία, τονίζοντας ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του κ. Χριστόφια στις συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Ταλάτ για την επίλυση του Κυπριακού.

Τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες

Αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα απηύθυναν χθες από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της ευρωζώνης κ. Ζ. Κ Γιουνκέρ, ο κοινοτικός επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζ. Κ. Τρισέ να καταβάλει σοβαρή προσπάθεια για τη βελτίωση των οικονομικών της και για τη μείωση του ελλείμματος. Παράλληλα ζήτησαν να επιδείξει σοβαρότητα στην παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων. Οι κοινοτικοί εταίροι μας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του eurogroup έστειλαν ουσιαστικά τελεσίγραφο στη νέα κυβέρνηση να λάβει μέτρα με τον προϋπολογισμό του 2010, προκειμένου να ξεκινήσει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει ξεφύγει και ανέρχεται στα επίπεδα του 12% του ΑΕΠ. «Το παιχνίδι τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ αναφερόμενος στις συνεχείς αλλαγές των εκτιμήσεων για το έλλειμμα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Αλμούνια έκανε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «ανησυχώ σοβαρά για τις σημαντικές νέες στατιστικές ανακρίβειες» και προσθέτει ότι «η υιοθέτηση ενός φιλόδοξου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας για τα επόμενα χρόνια συνοδευόμενου από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας είναι η πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα. Εύχομαι στην προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2010 να επιδειχθεί αυτή η αποφασιστικότητα, ώστε να μπουν τα δημόσια οικονομικά επιτέλους σε ένα βιώσιμο δρόμο». Ουσιαστικά οι κοινοτικοί αξιωματούχοι ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να λάβει μέτρα με τον προϋπολογισμό του 2010 ώστε να επιτευχθεί σοβαρή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, διαμηνύοντας ότι θα απαντήσουν σχετικά με το αίτημα της παράτασης- για τον χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής- αφού αξιολογήσουν τα μέτρα αυτά. Ο κ. Γιουνκέρ μάλιστα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει στο αίτημα της Ελλάδας όταν και όποτε κρίνει σκόπιμο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι είναι σημαντικό να βελτιωθεί η κατάσταση της Ελλάδας το συντομότερο δυνατό.
ΤΑ ΝΕΑ