Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΙΣΤΑΜΕ τιμά τη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τιμά τη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για το επιστημονικό και πολιτικό ήθος του και την πολύπλευρη συνεισφορά του στη δημοκρατία, την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 και ώρα 19:00 στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Cotsen Hall), Αναπήρων Πολέμου 9, πίσω από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Στην εμφύτευση σε μήτρα των πρώτων 11 κλωνοποιημένων ανθρώπινων εμβρύων προχώρησε ο κυπριακής καταγωγής γενετιστής Δρ Παναγιώτης Ζαβός, όπως ανακοίνωσε χθες. Η εμφύτευσή τους έγινε σε 4 γυναίκες οι οποίες επιθυμούσαν να γίνουν οι πρώτες μητέρες ανθρώπινων κλώνων. Οι παράνομες σε Ευρώπη και ΗΠΑ επεμβάσεις έγιναν στη Μέση Ανατολή. Σε δηλώσεις του που δημοσιεύεονται στη βρετανική εφημερίδα Independent, ο Δρ. Ζαβός υποστηρίζει πως κατάφερε να δημιουργήσει 14 έμβρυα από κύτταρα του δέρματος των γονέων τους. Τα 11 από αυτά τα εμφύτευσε στη μήτρα τεσσάρων γυναικών. Οι εμφυτεύτηκες επεμβάσεις έγιναν μυστικά, σε κάποιο μέρος της Μέσης Ανατολής όπου δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρύων, όπως συμβαίνει στη Βρετανία, την Ελλάδα και την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

Την αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή ζητούν για τρίτη φορά οι εισαγγελείς. Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς που διενήργησαν τη σχετική έρευνα ζητούν να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, γιατί προσέκρουσαν σε ευθύνη πολιτικών προσώπων. Αυτή τη στιγμή, η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο οποίος φέρεται να μελετά τις ενέργειες που πρόκειται να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να διαβιβάσει τη σχετική δικογραφία στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση είχαν προσκρούσει σε εμπλοκή υπουργών. Οι δύο εισαγγελείς παραιτήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Στοιχεία για την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης Παυλίδη, προσκομίστηκαν στην Επιτροπή της Βουλής για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Αντίγραφα των διαβιβαστικών και των λογαριασμών δόθηκαν στα κόμματα, ο δε πρόεδρος της Επιτροπής Α. Νεράντζης ζήτησε τη συνδρομή ειδικών της Τράπεζας της Ελλάδος για την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων, που αφορούν την κίνηση των λογαριασμών. Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ ζήτησε διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Αριστοτέλη Παυλίδη προκειμένου να περιλάβει την παθητική δωροδοκία, την απιστία σε βάρος του Δημοσίου και την παράβαση καθήκοντος.

Ζημιές 578 εκατ. δολαρίων για τη Μorgan Stanley

Μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες ζημιές, κυρίως λόγω της ύφεσης στην κτηματαγορά, κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η τράπεζα Morgan Stanley σε αντίθεση με άλλες τράπεζες που κινήθηκαν καλύτερα. Συγκεκριμένα στο πρώτο τρίμηνο του έτους η τράπεζα είχε ζημιές 578 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ ανέβηκε και η αξία των ομολόγων της εταιρείας, διογκώνοντας το χρέος της τράπεζας. Ωστόσο, ο επενδυτικός κλάδος παρουσίασε καλύτερα αποτελέσματα. Στο αντίστοιχο διάστημα του 2008 η Μorgan Stanley είχε κέρδη 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ζημιές του Δεκεμβρίου του 2008 έφτασαν τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως δηλώνουν τα ανώτατα στελέχη της Morgan Stanley η εταιρεία παραμένει προσεκτική, παρά το ότι έχει στη διάθεσή της περισσότερο κεφάλαιο και ρευστό.

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τη χειρότερη ύφεση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο περνά η Βρετανία. Το δημόσιο έλλειμμα αναμένεται να φτάσει στο επίπεδο ρεκόρ των 175 δισεκατομμυρίων στερλινών και η συρρίκνωση της οικονομίας το ποσοστό του 3,5% φέτος. Αυτά ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ, κατά την παρουσίαση του ετήσιου προϋπολογισμού. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πάντως ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση για τη Βρετανία-μέχρι 4,1%. Η ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό το 2010 θα φτάσει το 1,5%-εκτίμηση που επίσης αμφισβητείται από το ΔΝΤ. Το Ταμείο κάνει λόγο για περαιτέρω μείωση 0,5% το 2010. Σε ποσοστά ρεκόρ 11ετίας βρίσκεται όμως και η ανεργία στη Βρετανία που φτάνει στο 6,7%. Τα άτομα που βρίσκονται στους καταλόγους των ανέργων φτάνουν τα 2,1 εκατομμύρια.

Eurostat: Άλμα ελλείμματος στο 5%

Στο 5% αυξήθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα, το 2008 από 3,6% πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2008 οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα έφτασαν το 44,9% του ΑΕΠ το 2008 από 44% το 2007 και τα δημόσια έσοδα στο 40% το 2008 από 40,1% το 2007. Η Eurostat διαπιστώνει επίσης για το 2008 εκτίναξη των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους στις χώρες της ευρωζώνης αλλά και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, τα δημόσια ελλείμματα στην ευρωζώνη αυξήθηκαν από 0,6% του ΑΕΠ το 2007 σε 1,9% του ΑΕΠ το 2008, ενώ στην ΕΕ-27 αυξήθηκαν από 0,8% σε 2,3%.