Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ MATCH RACE ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ 16,17 ΚΑΙ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στις 16, 17 και 18 Απριλίου στον κόλπο της Γαρίτσας θα φιλοξενηθεί ο πρώτος αγώνας ιστιοπλοίας match race με την συμμετοχή δέκα κορυφαίων πληρωμάτων απο την Ελλάδα. Στα πληρώματα αυτά συμπεριλαμβάνεται Ο πρώτος έλληνας σκίπερ στο Αμέρικαν Κάπ ο Θεόδωρος Τσουλφάς, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου,η ομάδα της Ελληνικής  Αστυνομίας η οποία κέρδισε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας και η ομάδα του Μάντι- 3Α που κέρδισαν δεύτερη θέση  στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.Μιλάμε για ένα φανταστικό  πρόγραμμα που θα διεξάχθει στον κόλπο της Γαρίτσας. Ο αγώνας είναι σύντομος  και συγκεκριμένος  και έχει πολύ πίεση για τον αθλητή.Οι ομάδες χωρίζονται σε δυάδες και αγωνίζονται όλες μεταξύ τους, για να βγει ο τελικός νικητής. Ο αγώνας πραγματοποιείται στον υγρό στίβο που δεν ξεπερνά τα 300 μέτρα και αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει τον αγώνα εντυπωσιακό τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές. Βεβαίως είναι  ανοιχτός και όποιος θέλει μπορεί να τον παρακολουθήσει.
http://www.corfutv.gr

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μεγάλη πολιτική και διπλωματική επιτυχία του Παπανδρέου. Η συμφωνία Σαρκοζί - Μέρκελ περιλαμβάνει ένα συνολικό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα καλυφθεί από δάνεια χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ. Ο διπλωματικός μαραθώνιος απέδωσε. Όπως απέδωσε και η στήριξη που του έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και... αυτός με την σειρά του συνάντησε Ευρωπαίους ηγέτες για να τους πείσει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το πολιτικό σύστημα λειτούργησε με εξαιρετική επιτυχία. Και πολύ περισσότερο η Ευρώπη η οποία κατάλαβε ότι μόνο με συμφωνία θα μπορούσε να διασώσει το ευρώ.
http://fimotro.blogspot.com 

Διεκδικεί χρίσμα Δημάρχου ο Μάχος Γαβαλάς

Την πρόθεση του να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου απο το ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε μιλώντας σε εκπομπή του Corfu Channel o δημοτικός σύμβουλος Τηλέμαχος Γαβαλάς.
Ο κ. Γαβαλάς επέκρινε τη δημοτική αρχή για μη παραγωγή έργου ενώ έκανε λόγο για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την πόλη μας. Eστρεψε τα βέλη του και κατά του σημερινού Δημάρχου
Σωτήρη Μικάλεφ λέγοντας ότι δεν υλοποίησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις αλλά και δεν βοήθησε στην ομογενοποίηση και στο να καλυφθεί το χάσμα των παράταξεων του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κύριος Γαβαλάς ήταν σκληρός στην κριτική του όσον αφορά στην υπόθεση της UNESCO υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως όσον αφορά τις δικές της ευθύνες και δεσμεύσεις απέναντι στον διεθνή οργανισμό. 
http://corfutime.blogspot.com

25η Μαρτίου 1821 Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμός & Διχόνοια


Επέλεξα για τίτλο τα 4 γνώριμα στο Έθνος των Ελλήνων χαρακτηριστικά επειδή επιθυμώ να επισημάνω τη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών στους χρόνους της Επανάστασης του 1821. Καθώς πλησιάζει η 25η Μαρτίου 2010 και οι απανταχού της γης Έλληνες (εξαιρουμένων, για πρώτη φορά όπως μας πληροφόρησε ξαφνικά η Κυβέρνηση, των Πρεσβειών και Προξενικών μας Αρχών) οι απλοί πολίτες – σε ΕΜΦΑΝΗ αντίθεση με το επίσημο Κράτος της Κυβέρνησης του κ Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου - θα αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής σε γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Επανάστασης.

Το μάθημα της ιστορίας ήταν και παραμένει σαφές: οι Έλληνες κάθε φορά που παραμερίσαμε τις εθνικές μας αδυναμίες του διχασμού και της διχόνοιας μεγαλουργήσαμε δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας!
Η έκφραση, όμως, «οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…» ενώ... δεν ειπώθηκε με στόχο τους Έλληνες έχει για εμάς ανεξίτηλα διαχρονικά νοήματα και σημασίες. Από το 1821 μέχρι και σήμερα κάθε φορά που επιτρέψαμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών.
Το σημείωσε με πικρό λυρισμό ο εθνικός μας ποιητής

«η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ
Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά
Μην το πιάστε γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά…»


Ποιος άλλος λαός στον πλανήτη έχει να επιδείξει συμπυκνωμένη μέσα σε τόσο μικρά χρονικά περιθώρια τέτοιες εκφάνσεις ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας όση οι Έλληνες με Αρκάδι, Κάσο, Ζάλλογγο, Αραπίτσα, Χίο, Ψαρά και άλλα τόσα;

Ποιο άλλο εθνικό-απελευθερωτικό κίνημα είδε τους πρωταγωνιστές του να πέφτουν στα πεδία της μάχης μαζί με τους αφανείς αγωνιστές τους χωρίς να περιμένουν να «εισπράξουν» την επιβράβευση του αγώνα τους μετά τη δικαίωσή του και την επικράτηση της Επανάστασης;

Από τις πρώτες μέρες του ξεσηκωμού φάνηκε ότι ο δρόμος για τη λευτεριά θα ήταν βαμένος με αίμα, πόνο και δάκρυα. Από τη σφαγή του «Ιερού Λόχου» στη Μολδοβλαχία μέχρι την προδοσία του Υψηλάντη, από τη θυσία του Γεωργάκη Ολύμπιου στον πνιγμό του Καρπενησιώτη στον Προύθο, από τον ανασκολοπισμό του Θανάση Διάκου, στη σφαγή του επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα! Στη Νάουσα ο Ζώτος βάζει μπουρλότο στο μπαρούτι και γίνεται κομμάτια, ο Μάρκος Μπότσαρης πέφτει στο κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, ο Παπαφλέσσας θανατώνεται στο Μανιάκι, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος αφήνει την τελευταία του πνοή στον ιερό λόφο της Ακρόπολης όπου πέφτει και ο Γιώργος Καραϊσκάκης.

Παραδείγματα σαν τα παραπάνω είναι μικρά μόνο δείγματα ανδρείας και αυτοθυσίας που μας καλούν, (τις δύσκολες μέρες που περνάμε παρακολουθώντας γαργαλιστικές λεπτομέρειες κλεφτών του εθνικού μας πλούτου, επίορκων πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, ιερέων, δικαστικών και άλλων ανδρών «επιφανών» καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες της εθνικής μας τηλετύφλωσης αποχαύνωσης, και αποβλάκωσης) να σκύψουμε ευλαβικά πάνω στα ιστορικά κείμενα και χωρίς φόβο και πάθος να αναπλάσουμε τα διδακτικά παραδείγματα εκείνων των ανδρών και γυναικών.

Και τούτο επειδή πιστεύω ότι μόνο εάν ψηλαφίσουμε ως σύγχρονοι άπιστοι Θωμάδες «τους τύπους των ήλων» επί του σώματος της μητέρας μας Ελλάδας θα μπορέσουμε να θυμηθούμε και να μάθουμε για να μην…ξαναπάθουμε!
Σύμφωνα με μια αξιοπρόσεκτη προσέγγιση ο αγώνας του 1821 μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις σημαντικές περιόδους

-Στην πρώτη περίοδο (1821 – 1825) κυριάρχησε ο ενθουσιασμός, απερίγραπτου μεγαλείου πράξεις ανδρείας και αυτοθυσίας, βοήθεια από φιλέλληνες της Δύσης και Ανατολής και κόντεψε να χαθούν τα πάντα όταν ενεπλάκησαν σε εμφύλιο σπαραγμό Ρουμελιώτες και Μοραΐτες!
-Στη δεύτερη περίοδο (1825 – 1827) η Επανάσταση έφτασε στα πρόθυρα της καθολικής κατάρρευσης όταν ο Αντιβασιλέας της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλή ήρθε να ενισχύσει το Σουλτάνο με χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις έχοντας επικεφαλής τον γαμπρό του στρατηγό Ιμπραήμ.
-Στην τρίτη περίοδο (1827 – 1829) με την επιλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας με επταετή θητεία γεννήθηκε το μικρό ελεύθερο ελληνικό Κράτος με σύνορα μέχρι τη Θεσσαλία και την Άρτα…

Σκύβοντας σήμερα ευλαβικά πάνω από τις ιστορικές μνήμες εκείνων των ανδρών και γυναικών, εκείνων των γεγονότων ας είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε αμέτρητα δείγματα ΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ όπως θα βρούμε και αρνητές της απώλειας της ζωής τους για κάποιο θαμπό, απόμακρο ιδεώδες που δεν είχε για αυτούς άγγιγμα χειροπιαστό, άγγιγμα σαρκικό.
Θα βρούμε ανεξίτηλα σημάδια, επίσης, διχασμού και διχόνοιας όπως και σημάδια πράξεων έμπνευσης και ομόνοιας προερχόμενα όχι μόνο από ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά και από κάθε εθνότητας φιλέλληνες.
Και όλα αυτά γιατί τα παραπάνω 4 χαρακτηριστικά της ανδρείας, της αυτοθυσίας του διχασμού και της διχόνοιας είναι κοινά γνωρίσματα του ελληνισμού όπως και μέλη αναπόσπαστα από την συμβολική σάρκα του Έθνους ήταν και οι ηγέτες και αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.

Σίγουρα πάντοτε μπορούμε, εκ των υστέρων ή κατόπιν εορτής, να επερωτήσουμε και άτομα και πράξεις και γεγονότα και φαινόμενα. Με την ίδια όμως σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι φέτος στις 25 Μαρτίου 2010 υπάρχουν ΣΑΦΕΙΣ κίνδυνοι ΔΙΧΑΣΜΟΥ και ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ όπως υπάρχουν, δυστυχώς, εμφανέστατοι και οι εξ Ανατολών κίνδυνοι και τα εκ Δυσμών εις βάρος μας «οικονομικά παιχνίδια» ακριβώς επειδή οι πολιτικοί μας τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα που καλούμεθα να πληρώσουμε ΟΛΟΙ

Κοιτάζω γύρω μου και διαπιστώνω ότι και σήμερα στην εποχή του άκρατου ατομικισμού, της επιδερμικότητας των διαπροσωπικών μας σχέσεων και της έλλειψης οραμάτων και αφοσίωσης σε ιδεώδη δεν έπαψαν να υπάρχουν ανάμεσά μας άνδρες γυναίκες και παιδιά που τρέχουν ΠΡΟΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την ίδια ώρα που ολάκεροι λαοί εγκλωβισμένοι στην δήθεν ευδαιμονία της παραπαίουσας τώρα οικονομικής παγκοσμιοποίησης αποφεύγουν τις ευθύνες που συνεπάγεται η πραγμάτωση, η βίωση της Ελευθερίας...

Αυτή η διαπίστωση μας δίνει στις δύσκολες αυτές μέρες για άτομα, οικογένειες, για το Έθνος το δικαίωμα σκύβοντας ευλαβικά πάνω από τις άγιες μνήμες επώνυμων ηγετών και αφανών αγωνιστών που ελλοχεύουν στο κοινό ελληνικό μας υποσυνείδητο να σας προτρέψω:
Χαρείτε αδέλφια και αδελφές και μαζί εσείς τα παιδιά μας τη Μεγάλη διπλή του Ελληνικού Έθνους γιορτή της πίστης και της λευτεριάς...
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 --- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων

του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
http://apneagr.blogspot.com 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

http://exypno.blogspot.com

«Εγώ είμαι ο... βομβιστής με το σαμπουάν»

Mε μια ακόμα παρέμβαση του από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο δάσκαλος κολύμβησης Μάριος Ζ. επιχειρεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!

Τον προφυλάκισαν για την κατοχή...σαμπουάν κι ακόμα δεν έχουν φιλοτιμηθεί να τον αποφυλακίσουν...

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του εδώ.

Φίλοι και υποστηρικτές του έχουν δημιουργήσει κι ένα σχετικό blog, από όπου και πήραμε το σκίτσο της διπλανής εικόνας:

freemariosz.wordpress.com

Ο συνήθως λαλίστατος κ.Χρυσοχοϊδης και ο κατά τα λοιπά συμπαθής κ.Καστανίδης δεν μπορούν να σταματήσουν αυτή την ηλιθιότητα; Έλεος... 
parapolitiki

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ;

http://www.efylakas.com/wp-content/uploads/2009/10/samaras.jpgΜου δημιουργούσε απορία είναι η αλήθεια. Δεν έδινα όμως και πολλή σημασία. Το απέδιδα στο δεξιό και άρα στον διαχρονικά μεταπρατικό και δουλικό χαρακτήρα της παράταξης. Για την απουσία λέω του καταγγελτικού λόγου για τους διεθνείς και ντόπιους κερδοσκόπους από τη Ν.Δ και τον αρχηγό της.
Η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο κερδοσκόπων, το φωνάζουν όλοι, δημοσιογράφοι, έντυπα και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί. Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την κερδοσκοπία δηλώνει ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα στο έλεος της κερδοσκοπίας κραυγάζουν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σχεδόν όλα γιατί υπάρχει η εξαίρεση, αυτή της Ν.Δ και του αρχηγού της του κ. Σαμαρά. Που τη λέξη κερδοσκόποι και κερδοσκοπία την έχει αφαιρέσει από το πολιτικό του λεξιλόγιο. Επαναλαμβάνει μόνο πως υπαίτιος για το κερδοσκοπικό λυντσάρισμα της πατρίδας είναι ο Πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ…
Αναρωτιόμουνα ο αφελής…
Διαβάστε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την αποκάλυψη της αθλιότητας. Διαβάστε πως και με ποιο τρόπο πέρσι το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές, στήθηκε από την κρατική μηχανή του Καραμανλή η συνεργασία με τους κερδοσκόπους. Διαβάστε πως την ώρα που ο Καραμανλής, ο Παπαθανασίου και η κυβέρνησή του διαβεβαίωναν τους Έλληνες για την σταθερότητα της οικονομίας, έβαζαν μια κρατική τράπεζα, το Τ.Τ να ασφαλίζεται με CDS για την χρεοκοπία της χώρας. Να στήσουν στην ψύχρα και κυνικά τον μηχανισμό που λίγους μήνες μετά θα ξέσκιζε τη χώρα τους. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο προδοτικά. Διαβάστε:

"Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πως ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με CDS.
Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα. Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του."
Σκέφτομαι τον Παπανδρέου που καταγγέλλει τους κερδοσκόπους και τα παιχνίδια τους σε βάρος της πατρίδας. Που καλεί σε συντονισμένη δράση των κυβερνήσεων εναντίον τους. Σκέφτομαι τη θέση του όταν σε αυτές τις διεθνείς συναντήσεις κάποιοι συνομιλητές του παρουσιάζουν τα έγγραφα της συμμετοχής στην κερδοσκοπία του Νεοδημοκρατικού κράτους, της κυβέρνησης του Καραμανλή, του Παπαθανασίου, του Σαμαρά, της Μπακογιάννη…
Λοιπόν κ. Σαμαρά σήμερα, όχι αύριο, σήμερα πρέπει να ζητήσετε διερεύνηση της απάτης και των υπεύθυνων της απάτης μέσα στην παράταξή σας. Εσείς, όχι οι αντίπαλοί σας, εσείς.
Αν υπάρχει τσίπα... 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΛΙ, ΕΔΩ !...

Είχε δεν είχε, η Ιστορία επαναλήφθηκε και η ενωμένη Γερμανία ξαναγύρισε στην πεπατημένη της : μόνη εναντίον όλων των άλλων ευρωπαίων !...
Με παραλλαγές στο σενάριο – μιας κι οι εποχές είναι διαφορετικές – με άλλα μέσα κι άλλα «όπλα» χρησιμοποιώντας, πλην όμως με τα ίδια κύρια χαρακτηριστικά του γερμανικού εγωϊσμού – σωβινισμού.
Τόπαιξαν, για χρόνια, υπέρμαχοι της ενωμένης Ευρώπης, σε αντίθεση με την εγωίστρια Αγγλία, εμφανίστηκαν fans και της ΟΝΕ, κάνοντας, πως θυσίασαν το ισχυρό Μάρκο, για το Ευρώ, απέκρυψαν, όμως, εντέχνως, πως όλα τάκαναν με μια, σαφή, ιδιοτέλεια : την επανένωση και τη χρηματοδότηση, από κοινοτικούς πόρους, της ένταξης της ανατολικής χώρας, στην ενιαία Γερμανία !
Με το που τελείωσε η διαδικασία ενσωμάτωσης, ξαναμπήκε μπροστά το πρόγραμμα ηγεμόνευσης, με τις εθνικές ανάγκες και τα ίδια συμφέροντα να μπαίνουν πάνω απ΄ όλα και απ΄ όλους : το Ευρώ υπάρχει και διαμορφώνεται, έτσι, όπως συμφέρει τη Γερμανία και την Οικονομία της !
Στην περιοχή της Ευρωζώνης, οι θεωρίες περί σύγκλησης των οικονομιών και των επιπέδων διαβίωσης, είναι απαγορευμένες, ως πολιτικές, ό, τι πάει κόντρα στα γερμανικά συμφέροντα πολεμιέται κι αν στην πορεία αυτό σημαίνει την καταστροφή μιας χώρας, (με την απομάκρυνσή της από την ΟΝΕ), κανένας δισταγμός !
Η Ελλάδα και ο Γ. Παπανδρέου, σαφώς και δεν είχαν, ως πρωτεύοντα στόχο, το ξεσκέπασμα της γερμανικής σωβινιστικής πολιτικής, όταν ξεκινούσαν τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας από την χρεοκοπία. Αυτό ήρθε στην πορεία κι είναι κάτι χειροπιαστό, που τρομάζει, πλέον, όχι μόνο τις χώρες, που υφίστανται τα προβλήματα της στρεβλής λειτουργία της ΟΝΕ, αλλά όλη την Ευρώπη και κατ΄ ακουλουθίαν, όλο τον Κόσμο.
Μάλλον, βρισκόμαστε μπροστά σε νέες κοσμογονικές εξελίξεις, με τους ίδιους, δυστυχώς, πρωταγωνιστές !...
 

Η ώρα του Φινάλε?

Είπαμε και χθες ο Λαός στάθηκε στο ύψος του βλέποντας τον πρωθυπουργό του να παίζει ίσως την παρτίδα της νεώτερης ιστορίας μας! Επί τρείς μήνες ταξιδεύει και συναντάται με δεκάδες αρχηγούς, παίρνει σκληρά μέτρα για κάθε πρωθυπουργό, μάχεται ξένα αλλά και ντόπια λαμόγια που ρουφάνε σταγόνα το της Ελλάδας το αίμα! Αλλά αυτός ψύχραιμος και χθες ταξιδεύοντας το ίστατο, μας δίνει ελπίδα να ζήσουμε στην λευτεριά και ΟΧΙ στην μπότα του ΔΝΤ! Οι κινήσεις του κρίθηκαν από τις ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ και κατακρίθηκαν πριν το φινάλε! Είναι σίγουρο πως αν η παρτίδα τελειώσει με νίκη τις Ελλάδας οι ΝΤΟΠΙΕΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ θα κάνουν αυτό πούκαναν σε όλη την ιστορία μας, ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ!
http://diaporon-bl.blogspot.com 

Ασφαλιστικά μέτρα η Τζούλια? Σαμπάνιες η Σάσα!

Ασφαλιστικά μέτρα η Τζούλια? Σαμπάνιες η Σάσα!
 
Αυτή είναι η απάντηση της Σάσας Μπάστα στα ασφαλιστικά μέτρα που θέλει η Τζούλια Αλεξανδράτου εναντίον της. Αποφάσισε ότι αν είναι να απαντήσει θα απαντήσει μέσω της σαμπάνιας. Η Σάσα Μπάστα συγκεκριμένα είπε: "Εγώ θα στείλω δώρο στη Τζούλια Αλεξανδράτου ένα μπουκάλι σαμπάνια". Όπως μπορείτε να καταλάβετε το ξεκατίνιασμα δε θα έχει σταματημό καθώς οι βρισιές και οι μηνύσεις έχουν καταντήσει ρουτίνα πλέον. Βέβαια η διαφορά είναι ότι η Σάσα έχει στο πλευρό της την μητέρα της η οποία δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει αυτή την κόντρα λέγοντας στο star "Το παιδί μου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Είμαι σίγουρη χίλια τοις εκατό. Είναι ευγενικό, και θετικό παιδί. Ξέρω ακόμη και που πηγαίνει και τι ώρα ξυπνάει"...
http://www.athensbars.gr

25η Μαρτίου 1821 (Εθνική Εορτή)

http://byfiles.storage.live.com/y1pHH63NKpuRCv14QjIbBjsNro8KtunaKnB3FqvOWB7cXFdh2UUSFN2khkR9_1lf0DkXhhw2nItelQ

Η 25η Μαρτίου είναι η μια από τις δύο Εθνικές Εορτές μας. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Τους ήρωες αυτούς που έδωσαν την ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.
Από τις 29 Μαΐου του 1453, μετά την άλωση της Πόλης, και για τέσσερις αιώνες οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την τουρκική κατοχή. Πολλοί από τους Έλληνες της εποχής αυτή δεν άντεχαν τον τουρκικό ζυγό και είχαν καταφύγει στα βουνά. Αυτοί ήταν και οι πρωτεργάτες της επαναστάσεως.
Στις 25 Μαρτίου του 1821 στην μονή της Μέγιστης Λαύρας στα Καλάβρυτα, ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός, σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης. Τότε άρχισε επίσημα η Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην ελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού κράτους το 1830 με τη συνθήκη του Λονδίνου. Συνθήκη που υπέγραψαν στις 22 Ιανουαρίου του 1830 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία.
Δύο χρόνια μετά, στις 14 Αυγούστου 1832, ορίστηκαν και τα σύνορα της Ελλάδας να φτάνουν μέχρι την νοητή γραμμή που έχει άκρα τον Παγασητικό και τον Αμβρακικό κόλπο. Τον Δεκέμβριο του έτους αυτού αποδέχτηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία αυτή την απόφαση και από τότε ξεκινά η πορεία του Νέου Ελληνικού Κράτους.
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής καθιερώθηκε με το διάταγμα 980, στις 15 Μαρτίου του 1838. Την ίδια χρονιά έγινε και ο πρώτος επίσημος εορτασμός.
Τελέστηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί και ανάμεσα τους ήταν και οι αγωνιστές της επανάστασης, οι οποίοι αποθεώθηκαν. Μετά τη δοξολογία, στήθηκε γλέντι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το βράδυ άναψαν φωτιές στην Ακρόπολη. Στον Λυκαβηττό στήθηκε ένας φλεγόμενος σταυρός, που έφερε την φράση «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ».
Από τότε η 25η Μαρτίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο, σαν μέρα τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Kαλημέρα... Η νέα Διαφημιστική Καμπάνια!!!

[EOT.jpg]



΄Ολοι είμαστε ΄Ελληνες

Click to enter 
*Επιστολή ενός ανώνυμου Ευρωπαίου πολίτη
  Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,

Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από ανώνυμο Ευρωπαίο πολίτη, με τίτλο “΄Ολοι είμαστε ΄Ελληνες”. Θυμίζει το γνωστό ισπανικό διαφημιστικό σλόγκαν του υπουργείου Οικονομικών “ Όλοι είμαστε Εφορία”, προφανώς για να έχουν όλοι φορολογική συνείδηση, και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “Τι Ευρώπη θέλουμε” του Ιδρύματος Alternativas, ένα Παρατηρητήριο της Ισπανικής Εξωτερικής Πολιτικής. Μεταφράζω, όσο καλύτερα μπορώ, τα κυριότερα σημεία της, ίσως γιατί οι ημέρες, πέρα από την επικαιρότητα, είναι και ...πονηρές, κυρίως για τους συμβολισμούς στο περιεχόμενο.

“Τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν το μήνυμα ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης μας αφορά όλους. Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι έχουμε το ίδιο νόμισμα, το ευρώ, με αποτέλεσμα τα ελλείμματα και τα χρέη του καθενός από εμάς να επηρεάζουν τους υπόλοιπους. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πριν από καιρό άρχισε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην Ευρώπη για το πως θα εξευρεθούν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας κι άλλων χωρών πρότειναν την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, προφανώς γιατί μερικοί κουράστηκαν να πληρώνουν τον λογαριασμό μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αντίθετη, γιατί έτσι θα χάσει δύναμη. ΄Αλλοι λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που θα ήταν προσβλητικό για την Ε.Ε., πέρα από αναγνώριση αποτυχίας του ευρώ. Υπάρχουν και άλλοι που από καιρό τώρα υπεραμύνονται ότι η Ε.Ε. χρειάζεται μια αυθεντική Εφορία, ένα είδος θησαυροφυλάκιου για να επιλύει κοινά προβλήματα πάνω σε μια κοινή οικονομική πολιτική.

Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει με τον σημερινό γελοίο προϋπολογισμό της Ε.Ε, που είναι μόνο 1,1% του ΑΕΠ, από το οποίο 40% πάει στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. ΄Ασε που δεν ξοδεύεται όλο! Η Ισπανία, χώρα προεδρεύουσα αυτό το εξάμηνο, πρέπει να πάρει θέση. Κατά την γνώμη μου η Ε.Ε. δεν μπορεί να συνεχίσει ομαλά την λειτουργία της χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, πέρα από το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ. Χρειάζεται μια αρμονική κοινή φορολογική πολιτική, με ένα πραγματικό προϋπολογισμό. Η καλύτερη φόρμουλα είναι οι ηγέτες της Ε.Ε. να φτιάξουν μια Ευρωπαϊκή Εφορία. Επείγει να γίνει κάτι. Για να ενισχύσουμε και την κοινή ευρωπαϊκή κυριαρχία μας”.
'Ενας Ευρωπαίος πολίτης.

Ασφαλιστικά μέτρα η Τζούλια? Σαμπάνιες η Σάσα!

Αυτή είναι η απάντηση της Σάσας Μπάστα στα ασφαλιστικά μέτρα που θέλει η Τζούλια Αλεξανδράτου εναντίον της. Αποφάσισε ότι αν είναι να απαντήσει θα απαντήσει μέσω της σαμπάνιας. Η Σάσα Μπάστα συγκεκριμένα είπε: "Εγώ θα στείλω δώρο στη Τζούλια Αλεξανδράτου ένα μπουκάλι σαμπάνια". Όπως μπορείτε να καταλάβετε το ξεκατίνιασμα δε θα έχει σταματημό καθώς οι βρισιές και οι μηνύσεις έχουν καταντήσει ρουτίνα πλέον. Βέβαια η διαφορά είναι ότι η Σάσα έχει στο πλευρό της την μητέρα της η οποία δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει αυτή την κόντρα λέγοντας στο star "Το παιδί μου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Είμαι σίγουρη χίλια τοις εκατό. Είναι ευγενικό, και θετικό παιδί. Ξέρω ακόμη και που πηγαίνει και τι ώρα ξυπνάει"...

«Φτερό στον άνεμο» η Κέρκυρα

altΒορά των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων χαρακτηρίζει, με ανακοίνωση της, η Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη την Κέρκυρα στο όνομα της δήθεν πράσινης ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
 Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει το εξής περιεχόμενο: 
Βορά των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων αποτελεί ήδη η Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά, στο όνομα της δήθεν πράσινης ανάπτυξης. Γίνεται πολύς λόγος για το Αιολικό Θαλάσσιο Πάρκο στη Βορειοδυτική Κέρκυρα, ενώ στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα προωθήθηκαν στα μουλωχτά οι σχετικές αδειοδοτήσεις.
Στην Εταιρεία Enova Hellas Windenergie AE λίγο πριν τις εκλογές, τις 24/09/09 χορηγήθηκε η με αριθ. ΡA9591 άδεια παραγωγής για Αιολικό Πάρκο, ισχύος 24 MW, κοντά στους Μιχαλακάδες, σε υψόμετρο 790 μέτρων και στα 650 μέτρα από το Νεκροταφείο του χωριού Σπαρτίλας του Δήμου Φαιάκων. Πρόκειται για 12 συνολικά Ανεμογεννήτριες, τύπου Enercon E70 και ύψους 119 μέτρων με βάση επί οικοπέδου εμβαδού 3.959 τ. μ. Το έργο είναι κατηγορία Α2 και την Έγκριση Περιβαλλοντικών ‘Όρων (ΕΠΟ) δεν την χορηγεί το ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά ο Περιφερειάρχης.
Η ίδια Εταιρεία αποχαρακτήρισε με την υπ’ αριθμόν 27697/π.ε/20-01-10 δασική έκταση εμβαδού 9.269,90 τ. μ. στην θέση Παλιοχώραφα – Φουρνιές, Άνω Κορακιάνας βορείως των Γαζάτικων, προφανώς για την εγκατάσταση Υποσταθμού. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι προ τριών εβδομάδων η εταιρεία ζήτησε από την Νομαρχία ΕΠΟ (Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων) για την κατασκευή εκεί Υποσταθμού. (Σ΄αυτή την περίπτωση, λόγω μεγέθους, το έργο έχει χαρακτηριστεί Β3 και τους Περιβαλλοντικούς όρους τους δίνει ο Νομάρχης).
Η Εταιρεία SPIDER Ενεργειακή ΑΕ (του ομίλου Μυτιληναίος) αιτείται ομοίως άδεια για την θέση Βίγλα του Όρους Παντοκράτορα (στα όρια Δήμου Κασσωπαίων – Δήμου Θιναλίων) για Αιολικό Πάρκο ισχύος 18MW (ΡΑΕ 10/06/09).
Η Εταιρεία SPIDER Ενεργειακή ΑΕ έχει ήδη από 12-05-08 Άδεια Παραγωγής Αιολικού Πάρκου (ΡΑ4825) ΑΔ00547 στην θέση Τσούκα Δήμου Παλ/καστριτών – Δήμου Φαιάκων, ισχύος 15,30 MW.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Θιναλίων τις 31 Ιουλίου 2009 συζητήθηκε το θέμα και είχε τίτλο: «Αιολικό Πάρκο (Ανεμογεννήτριες) – διευθέτηση προσβάσεων».
Πληροφορίες από το Κασσώπι λένε ότι ανάλογη συζήτηση έγινε το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κασσωπαίων με θετική Γνωμοδότηση και συναίνεση της Δημοτικής Αρχής για χρήση του Λιμένα της Ημερολιάς για την εκφόρτωση των γιγάντιων Ανεμογεννητριών…
Θετική Γνωμοδότηση έχει δώσει, σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και ο Δήμος Φαιάκων στην εταιρεία SPIDER για το προαναφερόμενο Αιολικό Πάρκο στην θέση Τσούκα (Πυλίδες).
Εφτασφράγιστο μυστικό αποτελούν οι παραπάνω εξελίξεις για τη Νομαρχία. Ενώ τα Αιολικά πάρκα είχαν εισαχθεί σαν θέμα στη σχετική συζήτηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τις 2 Μαρτίου 2010, μίλησαν μόνο για την Βορειοδυτική Κέρκυρα, και για τον Παντοκράτορα ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. Φοβούμενοι νέες αποκαλύψεις, δεν άφησαν κανέναν ενεργό πολίτη ούτε εκπρόσωπο περιβαλλοντικής οργάνωσης να μιλήσει.
Ας αναρωτηθούν οι Κερκυραίοι, αν για το καλό μας συμβαίνουν όλα αυτά. Αν για το καλό μας, αποφασίζουν κάποιοι για μας, χωρίς εμάς.
Ας αναρωτηθούμε ακόμη γιατί η Κέρκυρα, που αναλογικά, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. θα όφειλε έως το 2020 να παράγει μόνο 10 μεγαβάτ ενέργειας, ήτοι 20% της κατανάλωσης του Νομού, που είναι 50 MW, ποσοστό που θα μπορούσε να το καλύψει άνετα με ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ ανεμογεννήτριες Χ 5 MW εκάστη, θα πρέπει να τροφοδοτεί το Δίκτυο της ΔΕΗ με χιλιάδες Μεγαβάτ; Για να μεταβληθεί από ένα σπάνιου φυσικού κάλους νησί, σε βιομηχανική περιοχή κι από «Ναυαρχίδα» του Τουρισμού σε μια «πράσινη Πτολεμαϊδα» παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας;
Ως ενεργοί πολίτες που αγωνιζόμαστε για την προστασία του Φυσικού μας Περιβάλλοντος, αν οφείλουμε μια φορά να είμαστε υπέρ της Πράσινης Ενέργειας, οφείλουμε δέκα φορές να είμαστε αντίθετοι, όταν αυτή καταστρέφει το Περιβάλλον. Όταν μάλιστα κάτω από την πράσινη μάσκα κρύβονται τα αδηφάγα μεγάλα συμφέροντα και όχι μόνο.
Σπύρος Α. Σαλβάνος
«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ»
http://www.corfupress.com