Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...


Αγνωστοι τοποθέτησαν Τουρκικές σημαίες στην Πάφο

Τρεις τουρκικές σημαίες τοποθέτησαν σήμερα άγνωστοι στην Πάφο. Οι δύο σημαίες τοποθετήθηκαν στην υπέργεια γέφυρα των Κονιών και η άλλη στο χώρο όπου συνετρίβη ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τον Ιούλιο του 2006.Η θέα των τουρκικών σημαιών το πρωί προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία σε διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.Οι σημαίες αφαιρέθηκαν και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των δραστών.
http://pressonice.blogspot.com

Ο Δ. Τσάτσος και οι τσάτσοι...

Τσακώνονται για ένα θεσμό που οι ίδιοι με την πολιτική τους ανεπάρκεια και το ενδημικό τους θάρρος έχουν φέρει σε πλήρη απαξίωση. Καταδικάζουν ή επικροτούν τις επιστημονικές απόψεις του κ. Τσάτσου οιίδιοι άνθρωποι που έχουν φέρει στο έσχατο σημείο της πολιτικής ανυποληψίας τον ύψιστο πολιτικό θεσμό της πατρίδας μας. Δεν έγινε τώρα πολιτικό παιχνίδι ο θεσμός του Προέδρου ήταν ανέκαθεν. Για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν ήταν πολιτικό παιχνίδι δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για...έναν Πρόεδρο που τον είχαν καταντήσει έρμαιο των μίζερων πολιτικών παιχνιδιών της Κυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές εν μέσω πυρκαγιών και αδυναμίας συμπλήρωσης του προυπολογισμού. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για έναν πρόεδρο που τον αντιμετωπίζουν ως πολιτική τους φιλιππινέζα , οι ίδιοι που άφηναν χυδαία υπονοουμένα για τις πολιτικές του σχέσεις με την Κυβέρνηση. Πολιτικά ανεπαρκείς...τσάτσοι, κόπτονται για έναν θεσμό που υπάρχει για να σιωπά.

Μόνος στην άγρια Δύση...


Λαγός για Σημίτη ο Τσάτσος;...


"...Kάτω οι "τσάτσοι" του Καραμανλή !...".

Η σαπίλα της νεοδημοκρα-τίας είναι χιλιοειπωμένη, χιλιοδιατυπωμένη με κείμε-να και εικόνες… Είναι αδιαμφισβήτητη ! Η οποιαδήποτε αναφορά σ΄ αυτήν, δεν αποτελεί, πλέον, είδηση και δεν προκαλεί το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.Αν είσαι κάποιος «επώνυ-μος», το να τα βάζεις με τη Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή, δεν σου δίνει, σήμερα, θέση στα πρωτο-σέλιδα ή στα τηλεοπτικά παράθυρα. Αν όμως κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ εκτοξεύεσαι στα βάθρα της επικαιρότητας !Ας είναι καλά οι λυσσομανούσες στρατηγικές της διαπλοκής και οι διατεταγμένες πρακτικές των μίσθαρνων «δημοσιογραφικών» και άλλων οργάνων της…Αυτό το ξέρουν καλά και το εφαρμόζουν, αρκετοί «περασμένοι» και παραμερισμένοι από την ίδια τη ζωή, παράγοντες, που για τον άλφα ή βήτα λόγο, θέλουν ένα flash come back, στην επικαιρότητα ή την καταγραφή τους στη λίστα των επιθυμούντων να παίξουν το ρόλο του συμπαραστάτη στην καταρρέουσα νεοδημοκρατία.Το αν το φαινόμενο παρουσιάζεται εξ ιδίων πρωτοβουλιών ή πρόκειται για εξαργύρωση παλαιών οφειλών και σχέσεων, προς τη Διαπλοκή, αδιάφορο και άνευ ουσιαστικής σημασίας…Τα παραπάνω προέκυψαν ως σκέψεις, με αφετηρία την …επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, προσέγγιση καραμανλικότερη του Καραμανλή !...Επειδή η ιστορία, λένε, τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται ως φάρσα, τα πάλαι ποτέ πετυχημένα συνθήματα, όπως το «κάτω οι τσάτσοι του Καραμανλή», ως τι μπορούν να επαναληφθούν ;

ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Θετικοί στην είσοδο του νέου επενδυτή στη διοίκηση της ΑΕΚ, υπό τον όρο να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβει το ποσοστό που του αναλογεί, εμφανίζονται ο Νίκος Νοτιάς και οι μέτοχοι της Εταιρίας.Σύμφωνα με τη SportDay", κύπριος επιχειρηματίας και ένθερμος φίλος της ΑΕΚ έχει προσεγγίσει ήδη τους μετόχους και έχει δηλώσει πρόθυμος ακόμα και να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.Έτσι, αναμένεται να καλύψει μόνος του την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ με 9 εκατ. ευρώ (έχουν ήδη καταβληθεί 6 εκατ. ευρώ) για να φτάσει το "ταβάνι" των 15 εκατ. ευρώ.Πρόθεση του Κύπριου επιχειρηματία δεν είναι να έρθει ως "αφεντικό", αλλά ως σημαντικός μέτοχος που θα χρηματοδοτήσει σημαντικά την ΠΑΕ, δίνοντάς της "οξυγόνο" και αισιοδοξία.Μεγαλομέτοχος θα παραμείνει ο Νίκος Νοτιάς, ενώ ο νέος επενδυτής θα αναλάβει το 17-20% των μετοχών της ΠΑΕ. Άλλωστε, οι μέτοχοι του "Δικεφάλου" έχουν βάλει ήδη 30 εκατ. ευρώ και τα περισσότερα χρήματα ανήκουν στον κ. Νοτιά, ο οποίος συνεχίζει να πληρώνει "χοντρά" για την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου στα Σπάτα.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: “Ακτή Μεσογγή”

Ο επιχειρηματίας πρέπει να εισπράττει τα νόμιμα κέρδη και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ο εργαζόμενος πρέπει να εισπράττει το μισθό και να απολαμβάνει την αξιοπρέπειά του.
Αυτοί είναι οι κανόνες της υγιούς αγοράς και του επιχειρείν.
Αυτή η απλή αλήθεια καταστρατηγείται βάναυσα από κακούς επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής μονάδας “Ακτή Μεσογγή”.
Αυτό που φαίνεται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου: έχουν απλήρωτους εργαζόμενους από πέρυσι!
Αφού αυτό συμβαίνει με τα απολύτως απαραίτητα, τα μεροκάματά τους, εμείς μπορούμε να υποθέσουμε τι συμβαίνει με τις εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία;
Πού είναι το κράτος; Πού είναι η Νομαρχία; Πού είναι το ΙΚΑ;
Μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι ανάλογες ξενοδοχειακές μονάδες είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους συνολικά; Τέτοιοι επιχειρηματίες βλάπτουν συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κλάδο και δυσφημούν συλλήβδην τον τουρισμό.
Πιστεύουμε ότι είναι μειονότητα, αλλά το αρνητικά αποτελέσματα πάντα από μειονότητες προκύπτουν. Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται απόλυτα και κατηγορηματικά στο πλευρό των εργαζομένων γιατί τα δίκαια αιτήματά τους και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι εξόχως οφθαλμοφανή και πλήττονται βάρβαρα. Πέραν της πολιτικής στήριξης στους εργαζόμενους καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Νομαρχίας, του ΙΚΑ και του κράτους να ενεργήσουν το αυτονόητο: ελέγχους! Έλεγχο των εισφορών της κάθε επιχείρησης στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, έλεγχο στις αμειβόμενες υπηρεσίες των εργαζομένων, έλεγχο στα δικαιώματα των εργαζομένων που προκύπτουν από την Ελληνική νομοθεσία.
Τα κόμματα και οι συνδικαλιστές σωστά αγωνίζονται και συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα ζωής των εργαζομένων. Όμως, θεωρούμε χρέος να υπερτονίσουμε ότι πρέπει να καθοδηγούν το εργατικό κίνημα για μία αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και στην προοπτική της εξασφάλισης του ασφαλούς μέλλοντος των εργαζομένων.
Αυτό κάνει με σύνεση το ΠΑΣΟΚ.
Η Ν.Δ. είναι παντελώς απούσα και το ΚΚΕ καθοδηγεί την τυφλή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα.Και οι δύο είναι απόλυτοι αρνητές της εξέλιξης και των συμφερόντων της κοινωνίας μας που δήθεν υπερασπίζονται.

Ινδία: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των μουσώνων της τελευταίας εβδομάδας στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Ορίσα της Ινδίας. Ποτάμια υπερχείλισαν, βυθίζοντας εκατοντάδες χωριά σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές καλλιέργειες ρυζιού χιλιάδων εκταρίων σε οκτώ από τις 30 περιφέρειες του κρατιδίου. Μεγάλο μέρος της Ινδίας πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα της εποχής των μουσώνων, με ξηρασία σε ορισμένα κρατίδια και πλημμύρες αλλού. Οι αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο τα νερά να μην υποχωρήσουν στο κρατίδιο Ορίσα, το οποίο πλήττεται συχνά από πλημμύρες και στο οποίο αναμένονται νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες 48 ώρες. Στο κρατίδιο ζουν πάνω από 36 εκατ. άνθρωποι.
http://www.tanea.gr

ΤΣΙΓΑΡΟ: ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

«Και τον πατέρα μου ακόμη θα καταδώσω αν δεν συμμορφωθεί με τον νόμο του καπνίσματος», λέει ο Ρεμζί Εζέζ ο οποίος δεν δίστασε να καταγγείλει χθες τους ίδιους τους φίλους του στην αστυνομία επειδή κάπνιζαν στο καφενείο που συχνάζουν στα Άδανα! Χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους στην Τουρκία και ο Ρεμζί Εζέζ έδωσε το παράδειγμα στους Τούρκους. «Πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ευαίσθητοι όπως εγώ», είναι η έκκληση του Ρεμζί Εζέζ, ο οποίος δηλώνει ικανοποιημένος που τώρα κανείς δεν θα μπορεί να καπνίζει δίπλα του. Πάντως πριν η αστυνομία προλάβει να πάει στο καφενείο στα Άδανα, οι φίλοι του Ρεμζί πρόλαβαν και το έσκασαν αποφεύγοντας έτσι το πρόστιμο των 69 τουρκικών λιρών (34 ευρώ). Ένας εκ των φίλων του Ρεμζί ο οποίος κάπνιζε έξω από το καφενείο αποκάλυψε ότι καπνίζει από εφτά χρόνων. «Στα ενδιάμεσα ενός παιχνιδιού θα βγαίνω έξω και θα καπνίζω. Το καφενείο το αφήνω, το τσιγάρο όχι», είπε ο Χουσεΐν Ντεμίρεζερ. Το ερώτημα είναι αν η Τουρκία, η οποία είναι η όγδοη χώρα στον κόσμο που καπνίζει περισσότερο με 22 εκατ. καπνιστές, θα καταφέρει να εφαρμόσει τον νόμο. Και ο σουλτάνος Μουράτ Δ΄ είχε προσπαθήσει τον 17ο αιώνα να απαγορεύσει το κάπνισμα αλλά δεν τα κατάφερε. Περιπλανιόταν μεταμφιεσμένος στους δρόμους και διέταζε την εκτέλεση όσων δεν εφάρμοζαν την απαγόρευση. Αν και σύμφωνα με τις φήμες η τραγική ειρωνεία είναι ότι τελικά ο Μουράτ Δ΄ πέθανε από το πολύ αλκοόλ και το κάπνισμα...

'Αλλοι 56 σε δίκη για την Ergenekon

Συνολικά 56 κατηγορούμενοι προσήχθησαν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης στην Τουρκία για εμπλοκή στο δίκτυο Εργκένεκον. Μεταξύ αυτών είναι δύο απόστρατοι στρατηγοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ήταν μέλη της υπερεθνικιστικής οργάνωσης Εργκένεκον, στόχος της οποίας πιστεύεται πως ήταν η διενέργεια στρατιωτικού πραξικοπήματος και η ανατροπή της κυβέρνησης με τις ισλαμικές καταβολές. Στο δικαστήριο του Σιλιβρί, 90 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, δικάζονται ήδη από τον Οκτώβριο 86 άτομα.Τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια έξω από το δικαστήριο, όπου συγκεντρώθηκαν το πρωί πολλοί Τούρκοι φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και κυματίζοντας τουρκικές σημαίες.

«Ο φίλος μου Michael Jackson: η ιστορία του Γιούρι»

Σε διαπραγματεύσεις με αρκετά στούντιο του Χόλιγουντ βρίσκεται η AEG Live, η εταιρεία που είχε αναλάβει την διοργάνωση των συναυλιών του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, στο Λονδίνο, για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τις τελευταίες ημέρες του τραγουδιστή, γράφει σήμερα η Wall Street Journal. Η εταιρεία ελπίζει ότι με την προβολή του ντοκιμαντέρ θα αναπληρώσει ένα μέρος των 30 εκατομμυρίων δολαρίων που ξόδεψε για την οργάνωση των συναυλιών του Τζάκσον που όμως δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν. Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο ITV υπόσχεται στους θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον ανέκδοτα στιγμιότυπα από τη ζωή του στο ντοκιμαντέρ του φίλου του Γιούρι Γκέλερ. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο: «Ο φίλος μου Μάικλ Τζάκσον: η ιστορία του Γιούρι» και δείχνει τον τραγουδιστή να ψωνίζει στη διάρκεια της νύχτας στο Χάροντς, να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εξετερ, αλλά και να είναι κουμπάρος στο γάμο του Γιούρι.

Με το Google στη Σελήνη

Επόμενη στάση του Google μετά τη Γη, η Σελήνη, καθώς η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης του Ίντερνετ παρέχει από σήμερα στους χρήστες της μια νέα υπηρεσία. Μέσω αυτής μπορούν να δουν εικόνες από τη Σελήνη και τα ίχνη της εξερεύνησης του ανθρώπου εκεί. Η διάθεση της νέας υπηρεσίας συμπίπτει με την 40ή επέτειο από τον πρώτο περίπατο στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου του 1969. Moon in Google Earth ονομάζεται το νέο λογισμικό και ο χρήστης μπορεί να δει φωτογραφίες από τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιήθηκαν στη Σελήνη και να αντλήσει πληροφορίες για τα διαστημικά οχήματα και τα πληρώματα που συμμετείχαν.