Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: “Ακτή Μεσογγή”

Ο επιχειρηματίας πρέπει να εισπράττει τα νόμιμα κέρδη και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ο εργαζόμενος πρέπει να εισπράττει το μισθό και να απολαμβάνει την αξιοπρέπειά του.
Αυτοί είναι οι κανόνες της υγιούς αγοράς και του επιχειρείν.
Αυτή η απλή αλήθεια καταστρατηγείται βάναυσα από κακούς επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής μονάδας “Ακτή Μεσογγή”.
Αυτό που φαίνεται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου: έχουν απλήρωτους εργαζόμενους από πέρυσι!
Αφού αυτό συμβαίνει με τα απολύτως απαραίτητα, τα μεροκάματά τους, εμείς μπορούμε να υποθέσουμε τι συμβαίνει με τις εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία;
Πού είναι το κράτος; Πού είναι η Νομαρχία; Πού είναι το ΙΚΑ;
Μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι ανάλογες ξενοδοχειακές μονάδες είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους συνολικά; Τέτοιοι επιχειρηματίες βλάπτουν συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κλάδο και δυσφημούν συλλήβδην τον τουρισμό.
Πιστεύουμε ότι είναι μειονότητα, αλλά το αρνητικά αποτελέσματα πάντα από μειονότητες προκύπτουν. Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται απόλυτα και κατηγορηματικά στο πλευρό των εργαζομένων γιατί τα δίκαια αιτήματά τους και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι εξόχως οφθαλμοφανή και πλήττονται βάρβαρα. Πέραν της πολιτικής στήριξης στους εργαζόμενους καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Νομαρχίας, του ΙΚΑ και του κράτους να ενεργήσουν το αυτονόητο: ελέγχους! Έλεγχο των εισφορών της κάθε επιχείρησης στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, έλεγχο στις αμειβόμενες υπηρεσίες των εργαζομένων, έλεγχο στα δικαιώματα των εργαζομένων που προκύπτουν από την Ελληνική νομοθεσία.
Τα κόμματα και οι συνδικαλιστές σωστά αγωνίζονται και συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα ζωής των εργαζομένων. Όμως, θεωρούμε χρέος να υπερτονίσουμε ότι πρέπει να καθοδηγούν το εργατικό κίνημα για μία αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και στην προοπτική της εξασφάλισης του ασφαλούς μέλλοντος των εργαζομένων.
Αυτό κάνει με σύνεση το ΠΑΣΟΚ.
Η Ν.Δ. είναι παντελώς απούσα και το ΚΚΕ καθοδηγεί την τυφλή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα.Και οι δύο είναι απόλυτοι αρνητές της εξέλιξης και των συμφερόντων της κοινωνίας μας που δήθεν υπερασπίζονται.